Welcome Back Log In Create Account

Upgrade Dual Boiler (buget 8-10.000 lei)

Buna seara, 

Am cumparat recent un ascaso steel duo.
Am sesizat rugina la group head asa ca o sa il returnez.
Ma gandeam sa cumpar alta masina unde sa nu am surprize de genul. 
Am vazut ca Profitec, ECM si Lelit sunt recomandate.
Faptul ca are doua boilere nu e asa important pentru mine, vreau sa aiba cat mai putin plastic (daca se poate sa nu aiba deloc plastic care sa atinga cafeaua) si sa aiba build quality bun. 
Legat de buget ma gandeam sa raman tot in zona asta de 8000 de lei, dar incerc sa cresc pana la 10000 daca nu putem gasi ceva ok, eventual asteptam dupa black friday.
Astept recomandarile dumneavoastra. Va multumesc!

O seara frumoasa!

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
(28-10-2025, 23:17)TomBombadilo Wrote: Buna seara, 

Am cumparat recent un ascaso steel duo.
Am sesizat rugina la group head asa ca o sa il returnez.
Ma gandeam sa cumpar alta masina unde sa nu am surprize de genul. 
Am vazut ca Profitec, ECM si Lelit sunt recomandate.
Faptul ca are doua boilere nu e asa important pentru mine, vreau sa aiba cat mai putin plastic (daca se poate sa nu aiba deloc plastic care sa atinga cafeaua) si sa aiba build quality bun. 
Legat de buget ma gandeam sa raman tot in zona asta de 8000 de lei, dar incerc sa cresc pana la 10000 daca nu putem gasi ceva ok, eventual asteptam dupa black friday.
Astept recomandarile dumneavoastra. Va multumesc!

O seara frumoasa!

Daca vrei build quality bun, iti pot recomanda ECM pentru ca am :)

Profitec ar trebui sa fie cam la acelasi nivel, e aceeasi companie.

Si daca nu vrei neaparat dual boiler, gasesti destule in bugetul tau, ba cred ca gasesti si dual boiler
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
De vazut pe 7 nov de black friday cat mai scad (urmareste forumul in pagina principala) dar in acel buget poti fi atent si la WPM Primus caci are profilare electronica de debit, insa e mai nou aparut si nu avem istoric de fiabilitate, noul espressor cu profilare de la Timemore nu iese la timp pt BF, Lelit Bianca poate scade mai aproape de target-ul tau ca sa ai si pompa rotativa si profilare de debit sau in jur de 6000 mai ai Elizabeth, DB cu vibratoare la care merge facuta preinfuzie la 2bar.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Un Profitec Ride sau Drive. Mi-am luat un Drive recent, am fost putin peste buget (10800 ron) insa are cam toate feature-urile pe care mi le doream.
Profitec Drive, Eureka Mignon Zero

Reply
Visez si eu la o pompa rotativa , dar sub 10000 ron slabe sanse
Profitec Go, Mazzer Philos

Reply
Daca tot dai 10000 nu da atatia bani pe un profitec cu pompa vibratoare…la un 7500 merge dar nu la 10000.
Chiar daca nu sunt fan lelit la 10000 ia
clar Bianca…nu prea ai multe optiuni

Later edit
Acum am vazut si eu ca sunt reduceri bune la Profitec Drive.
Daca il iei la 10-11 mii este peste Lelit ca fiabilitate

Reply
(05-07-2026, 09:17)distrugatorul Wrote: Daca tot dai 10000 nu da atatia bani pe un profitec cu pompa vibratoare…la un 7500 merge dar nu la 10000.
Chiar daca nu sunt fan lelit la 10000 ia
clar Bianca…nu prea ai multe optiuni

Later edit
Acum am vazut si eu ca sunt reduceri bune la Profitec Drive.
Daca il iei la 10-11 mii este peste Lelit ca fiabilitate

In uktimele luni am inceput sa ma lamuresc mai mult ce vreau. Vreu sa trec la o pompa rotativa pentru mai multe motive inclusiv sa o pot lega la retea. Acuma una din probleme  e ca multe din brandurile consacrate au dimensiuni mari la aparate, profitec drive e un tanc , ecm e un tanc etc. Bianca e mai mica dar aici venim la a doua peoblema. Toate sar de 11000 ron si momentan nu vreau sa dau atata. Mai vedem cum se mai schimba preturile. Apropo este cineva care vinde bianca noi e olx la 9000 ron. Nu stiu ce sa zic, l -am sunat in Arad, zicea ca e firma aduce din germania si da 2 ani garantie. Stie cineva de ei? Esspresionant se numesc.

p.s la marzocco cu micra au pozitionat excelent aparatul si ca dimensiune si ca tehnologie, pimpa rotativa grup saturat etc. …doar pretul daca l-ar ajusta lol dar sunt surprins cum doar la marzcco a reusit sa aduca la dimensiuni mici asa un aparat, restul par sa fie gigantoide si nu incap pe blat

Reply
Pai normal că dimensiunile cresc la cele cu pompa rotativa. Gândește-te că o pompă vibratoare e minuscula in comparație cu o rotativa care e compusa din ansamblu pompa+motor.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.

Reply
(05-07-2026, 10:10)cyrusct82 Wrote: Pai normal că dimensiunile cresc la cele cu pompa rotativa. Gândește-te că o pompă vibratoare e minuscula in comparație cu o rotativa care e compusa din ansamblu pompa+motor.

Bun dar la marzocco micra are dimensiune mica. Ei cum pot? Si lelit bianca daca dai jos rezervorul e ok cat de cat

Reply
Înghesuială mare monșer, înghesuială mare....

Reply
Daca tot nu te intereseaza profilarea, de ce ai avea nevoie de rotativa ?
Conectarea la retea ar fi un criteriu daca ai stii ca circuitul este direct filtru -> grup de extractie.
Dar cum tot o treci printr-un rezervor in care sta o saptamana, nu ai castigat nimic.
Daca as fi fortat de cine stie ce imprejurari sa folosesc o masina cu pompa timp lung, as pune apa in rezervor la nivelul minim si as goli-o complet dupa fiecare utilizare. Com-plet !

Reply
(05-07-2026, 10:58)renatoa Wrote: Daca tot nu te intereseaza profilarea, de ce ai avea nevoie de rotativa ?
Conectarea la retea ar fi un criteriu daca ai stii ca circuitul este direct filtru -> grup de extractie.
Dar cum tot o treci printr-un rezervor in care sta o saptamana, nu ai castigat nimic.
Daca as fi fortat de cine stie ce imprejurari sa folosesc o masina cu pompa timp lung, as pune apa in rezervor la nivelul minim si as goli-o complet dupa fiecare utilizare. Com-plet !

Vreau si profilare , spuneam ca sunt mai multe motive. Iar cu legatul la retea pentru mine conteaza si simplitatea, zilnic tot pun apa in rezervor acuma si ma scoate din sarite. Iar nu in ultimul rand vreau o pompa rotativa pentru ca stiu ca e superiora iar tu nu ma vei putea convinge altfel chiar daca vrei sa faci asta , nu ma voi lasa

Reply
@alex_b și mie mi-au atras atenția cei de pe olx cu espressoare noi mult mai ieftine decât în magazine însă nu m-aș duce cu sacul la pomul lăudat. 
Aș verifica întâi dacă emit facturi fiscale,dacă garanția o oferă ei sau producătorul și dacă firma este activă la ANAF/ONRC. Faptul ca acceptă plăți online și au nr de Germania nu mă încălzește deloc.

Ziceai de dimensiuni mai sus : un Pavoni nu te-ar interesa ? Dai 1000-1200€ și îți face Tudor unu de arunci cu căciula-n câini. Pe lângă asta consider ca este oricum cu mult peste E61 la capabilități și gust în ceașca, dacă îl îmblânzești bine. Toate espressoarele astea mai noi nu fac decât să replice profiluri de levier; și trendul cu downsize puck-screen și ce se mai face recent, vin toate în avantajul lever ului.
Rezervor mic ( schimbi apa des )
Puck mic ( doze mai sănătoase de cofeină )
Posibilități infinite de profilare
Încălzire rapidă și amprentă mică pe blat
Aspect steam-punk superb
Fiabilitate extraordinară ( construcție simplă)
Și lista poate continua mult înainte.
Pavoni & Kinu Classic

Reply
(05-07-2026, 11:12)alex_b Wrote: ...nu in ultimul rand vreau o pompa rotativa pentru ca stiu ca e superiora iar tu nu ma vei putea convinge altfel chiar daca vrei sa faci asta , nu ma voi lasa

Crezi ca stii ca e superioara, pentru ca nu vezi ca de fapt la pompa vibratoare implementarea este intentionat facuta de nivel inferior, pentru ca sa aiba motiv de macar 3-4 modele in linia de produse.
Tehnica cea mai simpla de indus "upgradita", si uimitor cat de multi inca nu se dumiresc de asta si musca din ea cu toata pofta care le-o permite portofelul...
Iti pot demonstra ca si o vibratoare poate face tot ce poate o rotativa... daca e comandata corespunzator.
Vrei 12 ml/sec in faza de umplere puc? S-a facut ! pe urma oricum nu mai ai nemoie de debit mare...

(05-07-2026, 11:14)GeorgianM Wrote: ...
Ziceai de dimensiuni mai sus : un Pavoni nu te-ar interesa ?
...

A mai adus musiu vorba de leviere in alt topic, si a lasat-o balta... mai ales ca a avut un Flair de care s-a lasat...
Daca le numeste "Da asta cu apa la borcan"... iti dai seama cata stima are pentru ele...
Daca as vrea sa dau 1000 Euro pe asa ceva, dar nu vad rostul, ar mai fi alternative daca se doreste un design mai contemporan. Nu neaparat chinezesti.

Titlul zice ca aici ar fi vorba de DB-uri totusi... nu de pompe, nu de leviere

Reply
(05-07-2026, 11:14)GeorgianM Wrote: @alex_b și mie mi-au atras atenția cei de pe olx cu espressoare noi mult mai ieftine decât în magazine însă nu m-aș duce cu sacul la pomul lăudat. 
Aș verifica întâi dacă emit facturi fiscale,dacă garanția o oferă ei sau producătorul și dacă firma este activă la ANAF/ONRC. Faptul ca acceptă plăți online și au nr de Germania nu mă încălzește deloc.

Ziceai de dimensiuni mai sus : un Pavoni nu te-ar interesa ? Dai 1000-1200€ și îți face Tudor unu de arunci cu căciula-n câini. Pe lângă asta consider ca este oricum cu mult peste E61 la capabilități și gust în ceașca, dacă îl îmblânzești bine. Toate espressoarele astea mai noi nu fac decât să replice profiluri de levier; și trendul cu downsize puck-screen și ce se mai face recent, vin toate în avantajul lever ului.
Rezervor mic ( schimbi apa des )
Puck mic ( doze mai sănătoase de cofeină )
Posibilități infinite de profilare
Încălzire rapidă și amprentă mică pe blat
Aspect steam-punk superb
Fiabilitate extraordinară ( construcție simplă)
Și lista poate continua mult înainte.

Eu la capitolul lever nu m -as incurca cu pavoni. Este scump si nu este atat de comod de folosit
As prefera oricand un Cafelat Robot si un Kettle precis fara gooseneck…ai apa proaspata oricand, nu esti limitat de TDS… poti folosi si apa minerala daca o lasi sa se calmeze:)))

Reply
https://listafirme.ro/espressionant-srl-52429952/

https://www.olx.ro/d/oferta/espressor-le...k45Ua.html

Reply
@distrugatorul partea cu scump o pot oarecum înțelege însă greu de folosit nu este, sincer vorbind.Necesita inițial o curbă de învățare ce se poate întinde pe o perioadă mai lungă de timp decât în cazul altor espressoare însă la final ești recompensat cu shoturi de calitate în mod constant și nativ, fără a ajunge la chiuveta cu ele.Odata înțeles și stăpânit, devine foarte predictibil și constant de la shot la shot; surprinzător, nu?
Dar da, aici e vorba de DB; doar am expus o părere și un sfat.
Pavoni & Kinu Classic

Reply
(05-07-2026, 11:14)GeorgianM Wrote: Ziceai de dimensiuni mai sus : un Pavoni nu te-ar interesa ?

Pavoni ce model? De unde l-ai cumparat , vad ca nu este distribuitor in Romania

Reply
Chiar conteaza? Adica o aramire si un vultur in loc de buson de alimentare apa creeaza o diferenta ?
Rolls-ul este definit de statueta de pe capota sau de ce ?

Stii in interior cate variatiuni a avut masina asta, si care este preferabila ?
Preferabila in sensul cum ni se ofera noua sa alegem presedintii... raul cel mai mic...

Reply
(06-07-2026, 11:52)renatoa Wrote: Chiar conteaza? Adica o aramire si un vultur in loc de buson de alimentare apa creeaza o diferenta ?
Rolls-ul este definit de statueta de pe capota sau de ce ?

Stii in interior cate variatiuni a avut masina asta, si care este preferabila ?
Preferabila in sensul cum ni se ofera noua sa alegem presedintii... raul cel mai mic...

Of

Reply
(06-07-2026, 06:43)alex_b Wrote:
(05-07-2026, 11:14)GeorgianM Wrote: Ziceai de dimensiuni mai sus : un Pavoni nu te-ar interesa ?

Pavoni ce model? De unde l-ai cumparat , vad ca nu este distribuitor in Romania

Trecând peste zgomotul de fond făcut de anumiți dragi colegi de forum ce se plictisesc, hai să îți explic :
Eu sunt la al doilea Pavoni acum, data trecută n-am reușit să îl împac; saracu n-avea vină ca nu aveam eu răbdare și rasnita potrivită ; Eu le-am cumpărat mereu de la Tudor de la Coffe Sensor; i-am explicat ce model vreau și cu ce add-ons pe el, și băiatul mi l-a făcut și trimis acasă.O experiență foarte plăcută și el un adevărat pasionat. Acum am un Esperto Abile, cel cu baza în formă de vioară ; mi se pare foarte frumos aspectul, cu toate ca nu influențează gustul în ceașca. Are espressoare pt toate gusturile și capriciile.Daca ești interesat cu siguranță găsești la el tot ce îți trebuie. Însă neapărat să aibă airbuster, deoarece acolo e cheia.

[Image: C6uO4TR.jpeg][Image: X6ANYcR.jpeg][Image: uQouvz7.jpeg]
Pavoni & Kinu Classic

Reply
(12-07-2026, 13:49)alex_b Wrote: Nu stiu , eu unul cand vad marketing puternic mi se ridica parul pe spate (referitor la dak) dar momentan asta e experienta mea. 
Oare de ce nu gândești la fel și în materie de aparatură/utilaje, etc?

Reply
(12-07-2026, 14:20)cyrusct82 Wrote:
(12-07-2026, 13:49)alex_b Wrote: Nu stiu , eu unul cand vad marketing puternic mi se ridica parul pe spate (referitor la dak) dar momentan asta e experienta mea. 
Oare de ce nu gândești la fel și în materie de aparatură/utilaje, etc?

Stai un pic, asta nu inseamna ca un produs e prost. Iar faptul ca mie mi se intoarce stomacul pe doa cand vad marketing agresiv nu insemna ca am dreptate, mai degraba tind sa cred ca sunt un neadaptat

Reply
(12-07-2026, 16:51)alex_b Wrote: Iar faptul ca mie mi se intoarce stomacul pe doa cand vad marketing agresiv nu insemna ca am dreptate,

Pai asta întrebam
De ce nu ți se întoarce stomacul pe dos și la espressoare, râșnițe? De ce doar la cafea? Că e vorba despre marketing???

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)