Welcome Back Log In Create Account

Unde mai gasesc un tamplar bun?

Hai sa traim!
Azi mi-a ajuns si Cafflano Kompresso (la cateva zile dupa Kinu 47). Cum rasnita a venit cu un burete frumos in care statea confortabil, mi-a venit o idee: daca mai gasesc o bucata de burete la aceeasi culoare si o decupez a.i. sa intre Cafflano, as putea sa le transport pe ambele in mod elegant. Ceea ce imi lipseste in aceasta ecuatie este o cutie din lemn gen servieta, cu balamale, incuietoare si maner. Frumos lustruita, captusita cu ceva material si, in interior, buretii astia in care sa stea cele 2 device-uri.

Ceva de genul: link.

Acum urmeaza intrebarea: unde gasesc mai oameni buni un tamplar care sa-mi faca asa ceva? Ma refer la oameni seriosi, ancorati in realitate. Ca am intrebat pe unu' de pe olx si mi-a zis ca ma costa 400 de ron (in conditiile in care materialele nu costa mai mult de 50 ron). Cre' ca tocmai fumase ceva bun...

Am trimis si la cei din link o intrebare, dar nu stiu cand/daca voi primi raspuns.
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO

Reply
(13-06-2018, 22:21)kum Wrote: Ca am intrebat pe unu' de pe olx si mi-a zis ca ma costa 400 de ron (in conditiile in care materialele nu costa mai mult de 50 ron). Cre' ca tocmai fumase ceva bun...

si nici nu o sa gasesti cu atitudinea asta. ai idee cat costa materialele dar manopera pentru ce vrei tu? utilajele? spatiul de productie? timpul de lucru pentru un unicat?

ancorat in realitate pentru multi azi inseamna sa cumperi pe 2 lei sau moka produse de top eventual si de manufactura manuala. uite ca nu merge intotdeauna si iti doresc sa gasesti un "mester" care sa iti faca o cutie pe 50 lei asa cum vrei tu. dupa aia o sa intelegi de ce ti-a cerut cineva 400 lei pe una.

ps cu 50 roni nu iei nici macar feroneria...

Reply
Poti intreba pe https://www.facebook.com/groups/WoodworkingRomania/

Dar ceva de calitate, custom made, nu are cum sa fie ieftin :)
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Pentru transport poate ar fi mai practica o cutie de genul asta, ce absoarbe mai bine socurile: https://www.instagram.com/p/Bj_aTq4gVZt/...eikiwgra9c
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
Ceva de genul...din link. cu ce nu corespunde ?

In interior o poti tapeta cu spuma gen cofraj de oua, se gaseste predecupata pentru ca sa isi aseze profesionisti scule sau aparatura in cufere de dimensiuni mari.

http://www.genti-de-scule.ro/ro/produseG...genti.html

Reply
Am sunat la cei din link-ul pus de tine, dar ei nu le fac. Doar le importa (de pe aliexpress cred) si nu gasesc la dimensiunile pe care le vreau.

Unde gasesc sa cumpar o bucata de spuma din aia? Ca mi-ar trebui doar o bucata mica (pentru Cafflano)...

Reply
http://sculemannesmann.ro/organizator-sp...cior-scule

sau similare, cauta pe la shop-uri de scule, acum ca stii cum ii zice.

Gasesti mai multe daca vei cauta in engleza "precut foam insert" si poti vedea mai in detaliu cum arata.
Dar nu iti returneaza rezultate din tara, desi exista si la noi magazine specializate in plasticarii care vand asa ceva, fara prezenta online insa.

Reply
sau te duci la o firma de productie publicitara, si taie din polistiren extrudat, sau ceva material asemanator.

exista si alte metode de ex DIY -link-
--Only God Can Judge Me--

Reply
Multam fain! Tot ce imi mai trebuie e cutia... cred ca pana la urma mi-o fac eu cu manutele mele (chiar daca nu iese ca la carte). M-am cam descurajat cand am vazut ce impresii au "meseriasii"... munca ultracalificata, minim 150 de ron (in conditiile in care sunt magazine care vand cutii din lemn cu 9,5 ron si fac si profit).

Reply
Cred că ai găsit motivul pentru care chinezul a trimis în faliment multe biznisuri.

Cum spunea cineva mai sus, e greu sa cumperi feroneria cu 10 lei in timp ce chinezul îți vinde cutia gata, cu care faci și profit.

Reply
Man, eu le-am zis ca sunt dispus sa platesc 100 de ron pe o cutie din asta. Dar au inceput unii cu figuri de mari artisti, ca ei fac munca calificata, ca numai feroneria costa minim 50 de ron (aici au fost de toata jena, le-am pus link cu balama la 1 ron si incuietoare la 1,5 ron)... cand vad prosteala din asta ieftina, ma cam scarbesc si renunt. Lasa ca o fac eu si gata, decat sa incurajez astfel de atitudine.
Da' daca se duc la cineva sa le puna un Windows pe calculator/laptop, se uita si la ultimul leu. Daca le cere baietasu' ala 50 de ron, au impresia ca au fost jecmaniti (nu vorbesc de mine, eu niciodata nu am cerut bani la cei pe care i-am ajutat in acest sens). Dar ei, daca fac o cutie ordinara, cel putin 150 de ron, ca sunt doctori.

Reply
Update: pana la urma am gasit pe cineva care este chiar din oras cu mine. Acum, ca am rezolvat asta, m-am gandit sa-i gravez ceva pe capac, dar inca nu sunt decis daca sa merg pe ceva simplu, minimalist

[Image: maxresdefault.jpg]

sau sa fac ceva mai elaborat

[Image: Coffee-_Logo-_PNG-_Clipart_2.png]

Voi ce ziceti?

Reply
Si te mai miri ca ti se cer 7 piei pentru o cutie ...  Tongue

Reply
Pai nu, ca gravarea o fac in alta parte. Ideea mi-a venit ulterior. Si nu e scump deloc (zicez ceva de genul 0.3 ron / cm patrat, minim 10 ron comanda). Cu 20 ron as putea face varianta a 2-a la un 5x12 cm. Daca ma enervez putin, o fac chiar mai mare (7x21 cm sau ceva de genul)...

Reply
(18-06-2018, 12:49)kum Wrote: Update: pana la urma am gasit pe cineva care este chiar din oras cu mine. Acum, ca am rezolvat asta, m-am gandit sa-i gravez ceva pe capac, dar inca nu sunt decis daca sa merg pe ceva simplu, minimalist

1

sau sa fac ceva mai elaborat

2

Voi ce ziceti?

Eu votez pentru 1
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Va rog sa pastram un limbaj civilizat, atat ca exprimare personala in forum cat si ca adresabilitate fata de ceilalți.
Daca o tinem asa ar trebui sa ne scoatem ochii... Daca nu suntem de acord cu ceva, explicam frumos de ce nu si gata,nu-i nevoie de atacuri. Iar aici belogerer a fost mai acid inițial, desi putea explica aceste costuri tuturor care nu cunosc domeniul, cu un ph mai neutru....
Uite renatoa s-a fript mai demult cu prajitorul facut in house care bate Probat sau Giessen, ori cu rasnita de 200 lei la strung care bate Kinu si acum sufla si in iaurt :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Nu stiu de unde ai tras concluziile din ultima propozitie... dar sunt false si tendentioase, mai rau ca in motivarea CCR :)
Nu am comparat niciodata prajitoarele facute in casa cu marcile enumerate, ci cu home roasterele comerciale de 500-2000$, si cu care da, pot fi comparabile, la costuri mult mai mici.
De exemplu masina pe care prajesc acum o pot compara ca principii cu Stronghold S7 la orice ora, are 90% aceleasi fluxuri termice. Ca nu are aspect comercial e alta poveste, dar nu mi se pare normal ca aspectul comercial sa inzeceasca valoarea unui produs.
Rasnite de nivel Kinu pot fi facute la strung, depinde de strung si de meserias... doar folosesc una zilnic.

Problema este ca unii iti cer pentru aceasi lucru 10 lei si altii 100, aici e de lucrat... unii nu uita ca traiesc intr-o tara de salariu minim 200 Euro, in timp ce altii... plutesc in state paralele si cred ca pot sa o duca mult timp producand x unitati pe luna cu 300% adaos, in loc sa produca 3x cu 100% adaos... ;)
Poate ar fi bine sa isi mute productia in "statul paralel", sa vada daca mai pot sa reziste ;)
M-am saturat sa producem in tara de toate, si sa nu le putem cumpara, nu numai la preturi adaptate pietei locale, ba chiar mai mari decat aceeasi marfa vanduta afara !
E valabil pentru tot ce se produce in tara... sunt curios daca cineva a gasit de vanzare anvelope Pirelli sau Continental Made in Ro, la 200 lei bucata, cum se dau doar la poarta fabricii, pe sub mana... Sau de ce pot cumpara din Ungaria Ford facut la Craiova mai ieftin decat de la Craiova ?!

Reply
@Liviu, te rog mult de tot sa nu stergi aceasta postare. Promit ca va fi ultima pe acest subiect.

Am cutia asta de mai multi ani, e primita cadou.
[Image: image.jpg]

[Image: image.jpg]
Am vazut una identica prin magazine (fara sticla de vin) la pretul de 120 de ron (daca retin bine).

La 120 de RON avem asa:
- cutie finisata frumos, calitativ
- "sculele" pentru vin, in numar de 4; realizate din inox alimentar si lemn. Ma gandesc ca la astea e mai mult de munca si materialele sunt mult mai scumpe; la fel si sculele necesare prelucrarii.

Pretul de 120 de ron este unul retail la raft => pretul real cu care a iesit pe poarta fabricii nu cred ca e mai mare de 50-60 de ron. Deci fabrica face profit cu acea cutie la 60 de ron (5 ron sau cat o fi, dar face).
Acum, scadem manopera si materialele pentru "sculele" de vin, ramane doar cutia. Cat ar putea sa coste acea cutie la fabrica? 10 lei? 20 de lei? Parerea mea e ca e si mai putin, si ma refer la pretul de vanzare, ca sa intelegem. Dar hai sa zicem 20 de ron.

Bun. Si eu vin si ofer de 5 ori mai mult pentru ceva mai putin pretentios (nu am dorit acea finisare, nici captuseala nici nimic, doar o cutie). Exact ca aia de 9.5 ron din link-urile anterioare. Si cine o face nu plateste taxe, impozite si alte cheltuieli (in afara de materiale, care nu costa mai mult de 25-30 de ron, si aici sunt foarte generos). Deci un 75-80 de ron pentru o cutie banala, ansamblata si finisata normal (ca asta am cerut) unora li se pare nedemn de putin. Asta e.

Reply
@renatoa - m-am referit la o productie serioasa, sustenabila, cu niste sute de bucati macar, nu la un prototip.
Legat de prajitor, am aruncat gluma pt ca a ramas in mentalul colectiv cum se spune, replica ta din 2015 cu productia facila acasa a unui prajitor tip Probat / Giessen de 15-20.000E la costuri minimale. Aveai si doi clienti pe atunci dar n-ai revenit cu prototipul si oferta :)

@kum - nu am sters decat cele doua postari tip flame. Poti sa scrii cate postari vrei, nu sunt astfel de limite :)
Am si eu acasa o cutie de aia dar intuiesc ca e facuta la gramada de chinezi, astfel incat costurile respective sunt foarte mici per bucata insa costurile de achizitie  sunt foarte mari per comanda minima. E ca la pungile de cafea, sunt ieftine dar sub 10.000 de pungi nu prea vinde nimeni pt acel pret foarte ieftin.
Eu am luat legatura cu un tamplar care parea foarte ok, chiar de la tine din Galati, si iti sugerez sa-l contactezi si sa revii aici cu pretul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Le-am raspuns clientilor :)
Acum nu mai am loc de intors, asta e... :)

Reply
:D
Vezi ce mica e lumea? Cred ca vorbim de aceeasi persoana (o sa-ti trimit pe privat cine e, ca vad ca link-ul de la tine nu mai merge). M-am intalnit cu omul inca de luni si i-am explicat ce vreau. Super om (mai ales ca la el e pasiune, nu din asta traieste).

Pretul l-am spus mai sus: 100 de ron.

Reply
Gata... mi-am gasit imaginea pe care sa o gravez pe capac

[Image: my_logo_1.jpg]

Stiu ca pare putin cam incarcata, dar reflecta exact ce ar trebui (nu am gasit chiar cu Cafflano Kompresso).

Reply
Eu am mers pe varianta cheap, 60 RON cu totul:

Am in gand sa inlocuiesc buretele cu unul mai dens si preferabil negru/gri. Se gasesc destul de greu.

[Image: tOS0Ix2.jpg]
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
Nice! Cum ai taiat buretele?

Reply
Am folosit un cutter. Fix dupa ce am terminat de taiat, un prieten mi-a zis ca are taietor cu fir cald.
O sa incerc la urmatoarea iteratie.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply
Vezi ca in Lidl au la 30 de ron niste saltele din burete dens; au pe mai multe culori, printre care si gri.

[Image: 2910544_CRIVIT-_Thermo-_Liegematte_original.jpg]

Taiata in mai multe straturi si apoi decupata, cred ca ti-ar rezolva problema.
Sau ai putea incerca solutia care mi-a fost sugerata si mie mai sus: link

P.S. Ce cutie e aia pe care ai folosit-o?

L.E. Tu ai combinat elemente de la Cafflano si de la un Aeropress?

Reply
Mi-a aparut in feed chestia asta: https://www.facebook.com/craftsman.carpe...0491578989

Pare lucrata foarte fain, daca e a ta @kum s-o stapanesti sanatos!  Smile

Reply
Aia e... Duminica intru in posesia ei.

Reply
E tipul din Galati care a spus ca ne face si carcasa de lemn la Brewtus

Reply
@kum

Cutia este

https://www.sculegero.ro/cutii-de-scule-...wer-p-7406

Kompresso încape in pistonul de la aeropress [emoji16] Bine ca s-au nimerit.
Brewtus IV | Niche Zero

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)