Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

(10-03-2018, 00:34)Levo Wrote: ...So   ... ? Cool

Ce frumos, ce actor! [emoji7]

Reply
colegul nostru forumist @bogdan_geor este cel ce prajeste cafeaua la Sloane. Angel
Poate ne destainuie el, aici cite ceva despre cafelele lui.
LM GS/3 AV, Elektra Micro Casa Leva, MK ProM E, Lagom P-64 SSP HU, Kinu Classic M47

Reply
Cafelele sunt ale domnisoarei sef, Bogdan prajeste. Speram sa il vedem intr-un viitor apropiat si cu boabele lui, merita, e un baiat serios, devreme acasa...
Fata de vremea cand au fost ECT in RO (cei din clip), Cosmin Mihailov nu mai este angajat ca si prajitor si banuiesc ca brand-ul Bloom a ramas la Sloane. Restul stie Bogdan...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Se discuta chestii pe fare deja voi le cunoasteti. Si cu toate astea, nicio vorba despre cafeaua pe care v-am aratat-o in poze.
Aveti amabilitatea de a impartasi, inclusiv cu cei mai putin informati ca voi, amanuntele...
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
(10-03-2018, 03:04)laurstef Wrote: Se discuta chestii pe fare deja voi le cunoasteti. Si cu toate astea, nicio vorba despre cafeaua pe care v-am aratat-o in poze.
Aveti amabilitatea de a impartasi, inclusiv cu cei mai putin informati ca voi, amanuntele...

intradevar nu s a vorbit pe forum despre sloane prea mult, Teodora (owner ul prajitoriei) a preferat sa se axeze mai mult pe vanzari in afara tarii si de curand sunt cateva cafenele din ro care cumpara de la sloane.
Cosmin Mihailov a prajit doar cateva luni dupa care a plecat de la sloane, ei doi avand doar cafeneaua bloom impreuna. de ceva vreme s au separat total si cosmin a deschis o cafenea noua - Panda bandit iar Teodora a ramas cu brandul bloom dar fara a avea cafenea.
si uita asa de peste 1 an prajesc eu la sloane :)

daca este interes, eu pot sa vb cu Teodora si cu Liviu sa vedem daca ar fi de acord sa vanda si retail catre forumisti.

ref la intrebarea ta despre extractiea de la babyboom, am setat aparatul pe 90 grade (din fericire gs3-ul este un aparat f stabil), doza de 16g cu 40g out. Shot ul l am facut asa de lung pt ca rasnita este un ek-43, cu care daca faci ratii mici, espresso m-ul ramane subextras.
ti as recomanda o doza de 18-19g cu 36-40g out, tot la 90 de grade, dar depinde si ce aparatura ai acasa si cum poti calibra.
bafta
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
(10-03-2018, 12:41)bogdan_geor Wrote: daca este interes, eu pot sa vb cu Teodora si cu Liviu sa vedem daca ar fi de acord sa vanda si retail catre forumisti.

I’m in.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Cred ca ar fi multi in...  :)
A crescut si Bogdan ca prajitor, are idei mai bine definite si slefuite in prajire, cafeaua de acolo verde stiu ca era de foarte buna calitate, comenzile internationale sunt multe si au trecut vremurile cand era (ca si imagine) in umbra lui Mircea la Cozia. Sa vina inca un rand la Mikkeller...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(10-03-2018, 14:59)rdumitrescu Wrote:
(10-03-2018, 12:41)bogdan_geor Wrote: daca este interes, eu pot sa vb cu Teodora si cu Liviu sa vedem daca ar fi de acord sa vanda si retail catre forumisti.

I’m in.  

Me too, me too, me too!!!!

(10-03-2018, 12:41)bogdan_geor Wrote:
(10-03-2018, 03:04)laurstef Wrote: Se discuta chestii pe fare deja voi le cunoasteti. Si cu toate astea, nicio vorba despre cafeaua pe care v-am aratat-o in poze.

ref la intrebarea ta despre extractiea de la babyboom, am setat aparatul pe 90 grade (din fericire gs3-ul este un aparat f stabil), doza de 16g cu 40g out. Shot ul l am facut asa de lung pt ca rasnita este un ek-43, cu care daca faci ratii mici, espresso m-ul ramane subextras.
ti as recomanda o doza de 18-19g cu 36-40g out, tot la 90 de grade, dar depinde si ce aparatura ai acasa si cum poti calibra.
bafta    

Deci am vazut bine echipamentul...he he he!

In alta ordine de idei, iti multumesc mult pentru sfaturi. Dupa ce am efectuat o prima extractie (pe care am testat-o pe sotie) cu 18g in sita vreo 39g in ceasca, la 84 de grade, mi s-a parut ACRA de-a dreptul. Dar cu zahar am reusit sa o mai imbunez si astfel sa i-o pot servi sotiei. 
Apoi am mai micsorat putin de tot gradul macinaturii, am pus 19g in sita, am reglat temperatura la 91 de grade (ca sa fiu sigur ca am 90 la final), si am extras 42g in ceasca. A semanat foarte mult cu ceea ce am baut la BabyBoom. Totusi, acolo nuantele florale parca erau mult mai subtile. La mine, pe Lelit PL81T, nuantele erau mai pregnante.

Oricum, faptul ca am reusit sa ma apropii f mult de extractia pe care am baut-o la Romexpo, mi-a dat incredere mine...big time.
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Flat white si cappuccino ieri la Drip
Bune si foarte misto locul

[Image: dde80ff18d22156ce88a092b6be34777.jpg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Stie cineva , din propria experienta sau din auzite, de vreo cafenea de specialitate in Cipru?
La Pavoni Mill (ex Nuova Simonelli Musica Lux), Kinu M47, Niche Zero

Reply
Eu doar in Nicosia am gasit vreo 2-3 parca, deschise doar in timpul saptamanii. In rest au ceva lant de cafenele ce se lauda ca sunt "freshly roasted" dar sunt de rahat...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)

Reply
https://europeancoffeetrip.com/cyprus/
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
Multumesc de raspunsuri :) 
Abia astept sa ajung acolo si sa incerc cafelele lor.
La Pavoni Mill (ex Nuova Simonelli Musica Lux), Kinu M47, Niche Zero

Reply
Daca a trecut careva prin Cracovia, poate sa-mi spuna daca exista un loc unde se poate bea un espresso decent ? Am căutat ceva informatii dar nimic concret.
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass; /Frappe/ Artemis Mix-2010
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
nu am fost personal , dar au fost altii mai bine pregatiti :)
https://europeancoffeetrip.com/krakow/
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
Exceptional. Multumesc !
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass; /Frappe/ Artemis Mix-2010
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI

Reply
Unde ma asteptam cel mai putin.
La o ghereta in Borough Market ,pe un levier cu 2 grupuri.Asa de buna incat am luat si pentru acasa.[Image: TDnD1tA.jpg]
[Image: ple0vlR.jpg]

Reply
... Unde imi doream de mult sa beau o cafea ... si  nu una , ci doua cafele  ... :D ...   exceptionale ( pentru ca nu testasem si blendurile si eram sceptic ... acum m-am lamurit partial - pentru ca mai am de testat doua blenduri - ,  iar daca Black Tiger m-a impresionat placut , Gold chiar a reusit sa ma uimeasca ... da , sunt intradevar doua blenduri / miscele foarte reusite ... Cool .   Felicitari domnilor de la Hedone , o cafea excelenta ...

[Image: 8jFIPHL.jpg]

[Image: vKYsYuS.jpg]

.. si da , recunosc ca m-am delectat putin ... Cool ... putin prea mult ... :D .
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
o bolivia exceptionala bauta la II minutes. sorbita inainte sa atinga tajgheaua si insotita instant de regretul alegerii laptelui pt a doua incercare.
corp, dulceata si aciditate imbinate ideal, cu siguranta in topul cafelelor gustate pana acum de catre mine.
cu barista comunicativ, optimist si servicii impecabile si-au asigurat inca un client fericit.
[Image: d26a42577a6e208b685785fe7bde1a38.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Aseara am trecut pe la Narcoffee in AFI Cotroceni.

Am testat un blend din Rwanda (80%) si Ethiopia (20%). Sincer a fost putin cam acida pentru gustul meu de incepator, dar a avut ceva ce mi-a placut. Asta in afara de gustul subtil de struguri cred.

Overall, mi-a placut.
Lelit Bianca V2, Bentwood 63, Niche Zero, Ode V2, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix,
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini

Reply
Ceva recomandari pentru Lisabona?
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
Fabrica Coffee Roasters - recomandare testată personal  
http://www.fabricacoffeeroasters.com/

Și  aici pentru alte opțiuni:
https://europeancoffeetrip.com/lisbon/
Expobar Brewtus IV+pulsor, Niche Zero, VST 18/20g, Bravo Tamper & Distribution Tool, Felicita Arc Scale
Gaggia Baby Millennium+PID, Kinu M47, site IMS, nivelator Motta 58.5, Espro Calibrated Tamper 58.35

Reply
Dap excelenta la Fabrica! Am luat niste Brazilia buna de la ei dar recomand Etiopia, nu mai aveau si pt acasa.

Reply
Fiind in trecere prin Cluj-Napoca, nu am putut pleca pana nu am baut o Etiopia la Yume, in plus am rezolvat rezerva de cafea pentru urmatoarele saptamani cu o punga de Columbia si una de Guatemala.
Lelit Bianca V3 | Niche Zero | Kinu M47 | Kalita Wave | Commandante C40 mk4
Ex: Expobar Brewtus | Lelit PL43

Reply
Ok, game changer, mi am făcut temele mai bine și am găsit ceva absolut perfect in materie de cafea. Nu am reușit să beau mai mult de 4 că deja mi se făcea rău. Dar vineri prăjește și luni merg să îmi ridic cafelele custom roast pt mine din ultimele culturi dec 2017. Etiopia, Kenya și tanzania prăjite foarte light.
Am ajuns la El.an coffee unde am băut o etiopia demențială pe mazzer major + lm, asa intrigat ca am întrebat de cafea și m a îndrumat direct la prăjitor, care are prăjitorie și cafenea in Stephan platz numita
http://www.caffecouture.com

[Image: NZQ9klu.jpg][Image: 7nn26RM.jpg][Image: gSsC3pb.jpg][Image: TVYkt96.jpg][Image: 2vpoiSs.jpg][Image: 2tAP7yJ.jpg][Image: 2XY64zA.jpg][Image: 6LF5gng.jpg]

Reply
Multumesc pentru recomandari, am sa ajung acolo.
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
Astazi am vizitat Drip Coffee si am baut o Brazilia foarte buna.

Loc frumos si interesant, foarte ok de savurat o cafea buna.

[Image: b1FH2hw.jpg]
Am savurat si un cappuccino si mi-a placut f mult.
Lelit Bianca V2, Bentwood 63, Niche Zero, Ode V2, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix,
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini

Reply
New in town: Alef.
Cafea prajita la olandezii de la Manhattan.
Mai jos o Etiopia.
[Image: ri8uiSa.jpg][Image: jgVoBBO.jpg]

Reply
Nordic approach, mai are nevoie de cateva zile la degazat.

[Image: Hps9Upu.jpg][Image: Pd6ZQMA.jpg][Image: uICGuF1.jpg][Image: iWYQQHJ.jpg][Image: 4ixbHrp.jpg]

Reply

Ati vorbit? V-ati inteles? [emoji3]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply

Forum Jump:

Browsing: 3 Guest(s)