Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Astept cu interes un top 5 si un low 5 daca esti dispus sa le faci publice.

Reply
Salut tuturor, subscriu topului personal solicitat de ante-scriitorul meu.
Cu stima.
Lelit PL92T + Rancilio Rocky inox mod.Stepless-Doserless, Kinu M47 Phoenix

Reply
la Origyns un El Salvador surprinzator de acid si dulce, bine patruns cu after taste indelungat si evident de prune,
am plecat nedumerit de la locatie decizand la colt ca mi-a placut datorita pregnantei gustului ramas in urma :).
La Pavoni, Mazzer

Reply
[Image: 6c1ff2d6255aef38b5df6a93ba05e693.jpg]
[Image: e7b592ecd4ca2fe749a2e45054a058d8.jpg]

Latte si cappuccino la II’
Heleanna rules!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
In piatra neamt esxista locuri unde as putea sa beau o cafea buna
Gastroback Dual Boiler, Porlex Tall

Reply
Dacă vrei cafea proaspăt prăjită de calitate atunci nu prea ai unde.

Atelier 3/8 e dotat bine dar cafeaua nu e grozava.

Reply
@dev si in Bacau?
--Only God Can Judge Me--

Reply
Nu cunosc Bacăul atât de bine.

Reply
In raza voastra de 150 de km doar in Iasi sunt locatii bune, sau mai sunt si in alte localitati? 
(despre care stii tu)
--Only God Can Judge Me--

Reply
Nici în Iași nu e ceva extraordinar. Am mai zis și pe alt topic, majoritatea locațiilor au contacte cu diverse branduri italiene și în general doar cele care au o prajitorie in spate servesc cafea proaspătă. Calitatea e discutabila de la local la local.

Reply
Multumesc...sarbatori fericite
Gastroback Dual Boiler, Porlex Tall

Reply
Unde ati baut o cafea buna in Valencia?
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
Am trecut in seara asta pe la Narcoffee in Afi Cotroceni - am executat o dubla din Nicaragua si un flat din House Blend. Foarte, foarte bune amandoua, thumbs up!
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Told ya’! [emoji3]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Am stoc acasa ca plecam sigur cu macar o punga de la ei. I-am trecut pe lista clar Smile
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml

Reply
Hmm totusi, o cafenea buna in valencia, poate sa plec si cu ceva boabe acasa

Reply
Dai o fuga la Barcelona ca e aproape [emoji3]. Era ceva pe europeancoffeetrip

Ne mai iei si noua niste Heleanna de la RSC [emoji3]

Reply
(31-12-2017, 00:40)mihai123 Wrote: Hmm totusi, o cafenea buna in valencia, poate sa plec si cu ceva boabe acasa

În Valencia mergi chiar în piața centrală (el mercat), la Retrogusto Coffeemates. Aveau cafea de la Nomad când i-am vizitat.

[Image: c50d25620bab217049b4068265fa5be6.jpg]

Mai știu și de Bluebell Coffee, dar era închis în zilele în care am fost eu pe acolo.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
. .
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Am fost azi la Steam in Romana si am baut un cappuccino foarte bun din Rwanda Buf de la Origo.
N-am vazut nimic de la Gardelli pe-acolo, oare au doar in cealalta locatie?

Reply
In Poiana a venit primavara!
Azi cobor in Brasov si as dori sa beau ceva corect.
In afara de Croitoria de Cafea mai stiti si alte locuri unde se prepara simse poate bea o cafea buna?
Multumesc!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
mergi la HofCafe in Piata Sfatului...
au cafea de la Origo si barista "antrenati"...
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI

Reply
Poti incerca la Hof Cafe.
In functie de ce barista nimeresti, poate fi o experienta ok.
Oricum, e bine sa iti faci cunoscute asteptarile. Fiind intr-o zona turistica, cu flux mare, se mai intampla sa livreze catre client si shoturi mai putin reusite, daca nu stiu ca au de-a face cu un "espressoman". Andreea (daca imi aduc aminte bine numele) este o barista receptiva la asteptarile clientului.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press

Reply
Nola, care tine tot de Croitorie. Langa Strada Sforii, pe undeva prin spatele Bisericii Negre.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
La Nola am flat o singura data si nu ma fascinat cafeaua (poate a foat un caz izolat), iar la Hof gasesti aparate bune au Mithos si un LM cu tot ce trebuie pe el, au cafea de la origo, dar intradevar trebuie sa stai la bar si sa faci barmanul atent pentru ca uneori... nu ajungi sa bei ce trebuie.
Sunt curios ce experienta ati avut si unde ati fost.

Reply
A fost HofCafe!
Spatiu mare, aerisit, putina lume, liniste.
Nu m-a impresionat deloc atmosfera creata de mobilierul alb, plasticos. Mi s-a parit rece. 
Poate ca am intrat eu in incapere cu sentimentul deja indus de usile albe, din trmopan.
Am vrut sa renunt. Prefer cafenelele mai mici, cu atmosfera care inspira intimitare, caldura,  dar amabilitatea personalului mi-a schimbat starea. 
Cafeaua pe care am baut-o mi-a bucurat papilele si sufletul.
Pacat ca nu aveau decat o singura origine pentru espresso.
Salvador, de la Origo, prajita mediu:

[Image: YQMjNaJ.jpg]

Am comandat un espresso scurt si unul machiatto.
Rasnita Mithos One, expresor La Marzocco Strada 2 grupuri, barista pregatit la Origo.
Extractii scoala; cantar, pregatire, preparare crema lapte, turnare....tot tacamul. 

[Image: IXP53S9.jpg][Image: dCQAooV.jpg]

[Image: o5DUfhU.jpg]

Gustul shotului bun, chiar foarte bun.
Arome clare, aciditate scazuta, fructe coapte, dulceata carecteristica, cocolata si nuci, echilibru pefect
Sotiei i-a parut rau ca a cerut machiatto. Laptele a diluat cafeaua si a dus-o in zona banala a obisnuitului
Am regretat faptul ca nu am putut incerca si alte origini, ceva africane mai pretentioase.
Raportat la Bucuresti, unde am platit si 10 lei pe un espresso pe care l-am abandonat in ceasca, aici preturile mi s-au parut mici; 13 lei ambele bauturi.

Este un loc in care as avea curaj sa mai intru si sa incerc si alte experiente!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
(11-01-2018, 15:16)mihai123 Wrote: La Nola am flat o singura data si nu ma fascinat cafeaua (poate a foat un caz izolat), iar la Hof gasesti aparate bune au Mithos si un LM cu tot ce trebuie pe el, au cafea de la origo, dar intradevar trebuie sa stai la bar si sa faci barmanul atent pentru ca uneori... nu ajungi sa bei ce trebuie.
Sunt curios ce experienta ati avut si unde ati fost.

Recent am fost si eu la Hof si cred sincer ca am nimerit un barisat dezinteresat ( era o tipa bruneta) , cafeaua era o Columbia de la Origo si a fost extrasa teribil de rau, chiar nu am putut sa beau mai mult de prima gura si m am simtit si aiurea cand am plecat lasand o asa, de regula ma fortez sa nu para o lipsa de curtoazie, mai ales dupa ce ma si intreaba barista daca imi place.  N-am ce sa mai zic ca nu imi place cand vad dezinteres in preparare, altfel port o discutie si dau un feedback corect.  Stiu ca de la Origo sunt cafele decente, in nici un caz nu trebuia sa iasa asa. Aparatura nu mai zic, au de toate, chiar prea mult pt profilul generalist al locatiei..

La Nola am avut cea mai placuta experienta, e un tip nou acolo barista, Ion, mi s a parut foarte interesat si de partea tehnica si a preparat o cafea excelenta, mai interesanta decat tot ce gustasem eu la Croitorie in trecut. Nu mai retin originea insa retin ca era Liberica ( nu mai retin daca blend sau chiar SO), oricum mega supriza a fost. Prajita tot de Mugur.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only) 

Reply
Honduras Marcala, Claro, V60, cu @Răducanu la butoane [emoji4] Superba cafea, echilibru perfect intre aciditate si dulceata, note de fructe tropicale, tot ce trebuie [emoji4][Image: a0742bc2c73bac04ea67e166daa37b7f.jpg]
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami

Reply
Flat White din Cappuccino Blend la C-O FI Factory
Recomand si locul si cafeaua [emoji3].
Barista e foarte tehnica (masurat, cantarit, tot ce trebuie, cum trebuie), din pacate nu am intrebat cum o cheama, dar cu siguranta voi reveni.

[Image: 3f5e05bd6b332c2d5498dad9ff1b5e09.jpg]

Am luat si o punga de El Salvador pt acasa, dar mai sta un pic pe raft ca e prajita pe 12.01.
Revin cu impresii [emoji846]

Reply
E noua, e ca la incepatori in ale condusului, semnalizeaza, circula lega.

Reply

Forum Jump:

Browsing: Cry5, 4 Guest(s)