Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Multumesc tuturor pentru recomandari!
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
Si imi cer scuze si limbii romane un pic ??
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |

Reply
In Iasi ai Status, Fika, Jassyro plus colegul nostru cu prajitorul pe lemne, Octavian de la Maison du Cafe.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Dupa multi ani, intalnirea cu fosti colegi de facultate m-a readus in orasul celor sapte coline, Iasi.
Plecand de la recomandarile primite iar mall-ul fiind foarte aglomerat si atmosfera foarte...comerciala, m-am orientat spre Maison du Cafe.
Inspirata alegerea! Am gasit ceva mult mai potrivit.
Aflata in zona in care, student fiind, mergeam sa mananc bine, adica crenvusti si langosi si la doi pasi de patiseria unde gaseam mereu lapte batut si merdenele, cafeneaua, nu foarte mare, degaja un aer cald, primitor.

Octavian a fost o gazda perfecta, care mi-a spus, pe scurt, modul in care a ajuns sa prajeasca si sa prepare cafea.
Nu ne-am putut abtine, nici eu nici sotia si am baut cam mukte shoturi.
Am fost foarte placut surprins de gusturile din ceasca.
Am comandat Brazilia Burbon, gust clar de ciocolata dulce, lejera si fara vreo urma de bitter, India Plantation cu un gust foarte clar de cacao, Nicaragua Maragipe cu un gust foarte echilibrat, nuci si alune prajite, usor acid, cu aroma flurala clara fara urme de bitter. A fost vedeta !
La final am incercat, cu rezerve recunosc, o Kenya. Nu sunt fan al acestui soi din cauza aciditatii pe care o dezvolta. Surpriza a fost mare cand am constatat echilibrul acestei cafele

Barista este mama lui Octavian. 
Calma, vesela, placuta si priceputa in ale prepararii. Desi destul de aglomerat, isi cunostea bine clientii carora li se adresa pe nume. 
Curgeri frumoase si preparari corecte.

Prajitor tatal lui Octavian. Am aflat ca este italian si ca, in familie, exista traditie in ale prajitului.
Se pare ca tine pasul cu vremurile, iar stilul de prajire este unul contemporan, adaptat cerintelor clientilor.
Mi-a placut mult modul in care abordeaza el prajirea. 
Cafelele, cele pe care le-am incercat,  chiar daca la aspect aratau o prajire light, erau bine dezvoltate si patrunse. Am mestecat din boabe si nu mi s-au parut prea tari.
Surpriza a fost cu atat mai placuta cu cat, la niciuna dintre cafelele incercate nu am simtit dezechilibre in gust, iar la final nu am simtit nicio urma de bitter, de fum sau cenusa. Nimic in plus care sa altereze gustul placut.
la cat era de aglomerat au nevoie de un spatiu mai incapator.
daca locatia ar fi fost in Bucuresti mi-ar fi placut sa trec mai des ca sa gust din cafelele lui Octavian.

Nu am rezistat si am luat pentru acasa ceea ce mi s-a parut a fi vedeta cafelelor testate, Nicaragua.

Cateva poze: 

[Image: eZ4XhJN.jpg][Image: Vg1F7EG.jpg][Image: ufKHO6a.jpg][Image: Kh1NVLz.jpg][Image: jm1uFx5.jpg]
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)

Reply
bun review, chiar ma simt aiurea ca am uitat sa'l amintesc pe Octavian in localurile recomandate :(

in acelasi timp, Brazilia Yellow Bourbon de la ei mi'a parut una din cele mai bune cafele pe care am baut'o acasa si acum, vreau sa pun si eu mana pe Nicaragua asta!
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Frumoasa relatarea lui RaduCarutasu, multumim.
Cu ocazia asta mi-am reamintit ca weekendul viitor voi trece prin Iasi, numai bine stiu unde sa merg la cafea Smile

OctavDuMaison, din Nicaragua asta buna mai ai in stoc? Adica mai prind si eu sa cumpar macar o pungulita de 250 grame pe sambata viitoare? Ca n-as mai comanda pe site daca tot ajung la tine, cine stie ce-o sa mai vreau sa iau dupa citeva degustari ....
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Va multumim pentru review, domnule Radu!
Ne bucuram ca ati ales micuta noastra cafenea! Speram ca data viitoare cand mai treceti prin Iasi sa avem un alt spatiu, mult mai incapator, unde sa ne putem desfasura mai bine.
Dupa cum am mai spus si alte dati, dorim sa ne detasam de industrializare si de acel aspect "foarte comercial". Incercam sa facem asta prajind in cantitati si urmarind cu atentie cele mai mici detalii. De asemenea, in cafeneaua noastra, dupa cum spuneati, incercam sa retinem numele clientilor, preferintele lor pentru cafea (s-a intamplat o data sau de doua ori sa stim mai bine decat clientul cate lingurite de zahar doreste Smile ) si chiar scurta poveste a vietii fiecaruia.
Avem multi clienti straini si incercam sa-i facem sa se simta ca acasa, sa le demonstram ca se poate si in comertul din Romania sa existe o atitudine prietenoasa. Le-am aratat ca se poate si la noi ca "vanzatorul" sa-ti ofere un lucru neglijat de 90 % din comercianti: zambetul. Sunt tanar si vreau sa pun umarul la schimbarea de atitudine de care Romania are atat de mare nevoie. Cu aceasta ocazie, dorim sa uram tuturor romanilor LA MULTI ANI!
Va mai asteptam cu drag pe la noi data viitoare cand mai ajungeti in frumosul oras al celor sapte coline!

(30-11-2017, 17:26)RaduCarutasu Wrote: Dupa multi ani, intalnirea cu fosti colegi de facultate m-a readus in orasul celor sapte coline, Iasi.
Plecand de la recomandarile primite iar mall-ul fiind foarte aglomerat si atmosfera foarte...comerciala, m-am orientat spre Maison du Cafe.
Inspirata alegerea! Am gasit ceva mult mai potrivit.
Aflata in zona in care, student fiind, mergeam sa mananc bine, adica crenvusti si langosi si la doi pasi de patiseria unde gaseam mereu lapte batut si merdenele, cafeneaua, nu foarte mare, degaja un aer cald, primitor.

Octavian a fost o gazda perfecta, care mi-a spus, pe scurt, modul in care a ajuns sa prajeasca si sa prepare cafea.
Nu ne-am putut abtine, nici eu nici sotia si am baut cam mukte shoturi.
Am fost foarte placut surprins de gusturile din ceasca.
Am comandat Brazilia Burbon, gust clar de ciocolata dulce, lejera si fara vreo urma de bitter, India Plantation cu un gust foarte clar de cacao, Nicaragua Maragipe cu un gust foarte echilibrat, nuci si alune prajite, usor acid, cu aroma flurala clara fara urme de bitter. A fost vedeta !
La final am incercat, cu rezerve recunosc, o Kenya. Nu sunt fan al acestui soi din cauza aciditatii pe care o dezvolta. Surpriza a fost mare cand am constatat echilibrul acestei cafele

Barista este mama lui Octavian. 
Calma, vesela, placuta si priceputa in ale prepararii. Desi destul de aglomerat, isi cunostea bine clientii carora li se adresa pe nume. 
Curgeri frumoase si preparari corecte.

Prajitor tatal lui Octavian. Am aflat ca este italian si ca, in familie, exista traditie in ale prajitului.
Se pare ca tine pasul cu vremurile, iar stilul de prajire este unul contemporan, adaptat cerintelor clientilor.
Mi-a placut mult modul in care abordeaza el prajirea. 
Cafelele, cele pe care le-am incercat,  chiar daca la aspect aratau o prajire light, erau bine dezvoltate si patrunse. Am mestecat din boabe si nu mi s-au parut prea tari.
Surpriza a fost cu atat mai placuta cu cat, la niciuna dintre cafelele incercate nu am simtit dezechilibre in gust, iar la final nu am simtit nicio urma de bitter, de fum sau cenusa. Nimic in plus care sa altereze gustul placut.
la cat era de aglomerat au nevoie de un spatiu mai incapator.
daca locatia ar fi fost in Bucuresti mi-ar fi placut sa trec mai des ca sa gust din cafelele lui Octavian.

Nu am rezistat si am luat pentru acasa ceea ce mi s-a parut a fi vedeta cafelelor testate, Nicaragua.

Va asteptam cu mare drag!
Sigur, acum avem Maragogype prajita in data de 20.11. Pana sambata viitoare cu siguranta vom mai praji (pentru ca decembrie este luna cadourilor si in scurt timp vom anunta cateva discounturi suplimentare :D ), deci o veti avea si mai proaspata.
Toate cele bune!

(30-11-2017, 21:37)Damian The Man Wrote: Frumoasa relatarea lui RaduCarutasu, multumim.
Cu ocazia asta mi-am reamintit ca weekendul viitor voi trece prin Iasi, numai bine stiu unde sa merg la cafea Smile

OctavDuMaison, din Nicaragua asta buna mai ai in stoc? Adica mai prind si eu sa cumpar macar o pungulita de 250 grame pe sambata viitoare? Ca n-as mai comanda pe site daca tot ajung la tine, cine stie ce-o sa mai vreau sa iau dupa citeva degustari ....
Trabattoni Farina Italnova

Reply
Saptamana viitoare ajung la Istanbul, rog cunoscatorii sa-mi recomande ce e de gustat acolo in materie de cafea.
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s

Reply
Buna seara!
Acesta este primul meu post si vreau in primul rand sa felicit intreaga comunitate si pentru calitatea continutului gasit pe acest forum.

Singurele cafele de specialitate baute pana acum in oras sunt la:
-Claro unde am baut o Panama destul de impresionanta din punctul meu de vedere, cu un puternic gust de grapefruit. Am fost placut impresionat cand barista-ul de acolo a tras shot-ul gravimetric(la Moony nu a fost folosit chiar de fiecare data cantarul dar in zile diferite cu aceeasi cafea, o data fara cantar si o data cu cantar,nu am simtit diferente de gust de unde apreciez ca barista-ul are experienta). 

-Moony unde am baut Finca El Witano din Guatemala care iarasi mi-a placut foarte mult. Am mai baut la ei o El Salvador, nu am gasit-o pe siteul Five Elephant sa va spun denumirea dar care a fost mai putin acida ca El Witano dar si mai putin memorabila (still very good din punctul meu neexperimentat de vedere).

Pana acum toate shoturile incercate de mine au fost destul de acide si mi-ar placea sa pot sa incerc si altceva. 
Off topic: nu mi-am permis sa fac un topic nou la sectiunea de cafenele de specialitate dar la un moment dat plecand de la Burger Van Bistro (au niste burgeri excelenti, carnea in special m-a impresionat) am trecut pe langa un spatiu comercial in care am vazut ca se aranja o viitoare cafenea pentru ca am vazut pe bar un EK43 si un Sanremo Cafe Racer  Cool  . Si cred ca i-am gasit pe facebook (OrygynsCoffee). Pare destul de interesant set up ul si avand ek43 mai mult ca sigur vor oferi mai multe tipuri de cafea concomitent. Ce vreau sa spun cu asta este ca poate trece cineva mai experimentat pe acolo si ne spune cum sta treaba sau poate chiar ne-o prezinta intitiatorii proiectului. Sper sa le fac si eu o vizita. PS: nu am absolut nicio legatura cu vreuna din aceste cafenele!

Edit: am presupus gresit. Orygyns este pe str Jules Michelet 12, iar pe George Vraca 7 (strada cu burger van) este Panda Bandit Specialty Coffee. Aparent amandoua au Cafe Racer si ek43 (din imaginile de pe google maps pentru Panda Bandit).
Expobar Brewtus IV; Lagom P64 (SSP High Uniformity Burrs)

Reply
Salut si bine ai venit, incearca sa faci un efort sa treci pe la Coftale si sa incerci o etiopia procesata natural prajita de Papa Jacques.

Reply
(07-12-2017, 21:25)Denis Wrote: Salut si bine ai venit, incearca sa faci un efort sa treci pe la Coftale si sa incerci o etiopia procesata natural prajita de Papa Jacques.

Bine v-am gasit! 
Excelent! Nu stiam de existenta acestei cafenea. Zilele astea le trec pragul! Multumesc de sugestie!
Expobar Brewtus IV; Lagom P64 (SSP High Uniformity Burrs)

Reply
Coftale e ok ca loc in general.. dar espressoul lasa mult de dorit.. sunt cu mult in spate ca gust fata de alte cafenele de specialitate.. nu ar trebui recomandat unei persoane care vrea sa incerce ce e un espresso de specialitate. De referinta pentru cafeaua de specialitate din bucuresti sunt orygins, guido, claro, origo, two minutes, steam. Altii se apropie mai mult sau mai putin.
Strietman CT1/ Elektra MCAL + Honne;   Flair Signature Pro/Aeropress + Kinu Pheonix;  V60 + Kinu m68.

Reply
Eu am baut o cafea buna la Coftale,mult peste ce am gustat la cafenele amintite mai sus de Neuromancer.Nu stiu cum nu te poate multumi un Spirit?

Reply
Brewtiful in Auchan AFI Bucuresti. Faceti si cumparaturile in acelasi timp. Cafea +90 scor SCAE, din pacate metoda de lucru cu Auchan nu permite inca vanzarea pt acasa, dar aveau Etiopia Rocko Mountain scor 92. Echipament Marzocco cred Linea PB+ Mazzer. 9 lei espresso dublu.
Regasesti usor aromele, si fara gusturi antrenate, desi un pic subextras. Cel putin asa a fost ieri, cand am intalnit un barista pasionat si competent.
Fara sa vorbesc de rau deschizatorii de drumuri in cafeaua de specialitate, ma bucur ca se dezvolta piata si avem alternative.

Reply
Aparate cred ca sunt supraevaluate. Este mai important cafea și Barista. Am băut cafele optime cu aparate "normale" si cafele amare pe un La Marzocco Strada.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
(09-12-2017, 11:03)micrenda Wrote: Aparate cred ca sunt supraevaluate. Este mai important cafea și Barista. Am băut cafele optime cu aparate "normale" si cafele amare pe un La Marzocco Strada.

Ce inseamna aparat "normal"?
Coftale are noroc cu aparatul si cafea buna de la Papajaques si scoate o cafea aproape foarte buna. Dar Mythosul ala omoara tot fun-ul din cafea.

Reply
Aparat normal, gen care se găsește deobicei pe cafenele. Sau chiar un PL41TEM care poate produce o cafea foarte buna dacă este folosita în mod corect.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)

Reply
O lista cuprinzatoare de cafenele bune din Bucuresti! Puteti chiar vota locul preferat!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Am avut placerea sa trec si eu pe la Maison du Cafe si sa incerc chiar mai multe cafele decat cele asupra carora ma orientasem citind review-urile de aici.

Intr-adevar acea Nicaragua este excelenta, dar marea mea surpriza a fost Indonesia Sumatra. Bauta imediat dupa Nicaragua, care ma imbatase cu aromele si textura ultra cremoasa, Indonesia m-a dat pe spate efectiv. Extrem de diferita de orice altceva, mi-a dat senzatia ca am de-a face cu niste mirodenii f puternice din India dupa ce tocmai am servit o mancare traditionala f f gustoasa si bine bine gaita. Nici macar nu puteam numi arome de baza, era doar o stare euforica si o explozie de gusturi noi, mai putin specifice pt. cafelele pe care le consum in general.

Primirea si tratatia de exceptie a lui OctavDuMaison si a mamei sale sunt si ele la superlativ, o experianta minunata, cei din Iasi ar trebui sa fie mandri ca au un asemenea loc de poveste!
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
@claro cafe,
Herr Raducanu a ochit, tintit si lovit cel mai bun french press baut de mine, punct.
Detalii il intrebati pe el, mie mi-au dat lacrimile, n-am mai vazut nimic :).
[Image: kyxxRiv.jpg]
La Pavoni, Mazzer

Reply
Răducanu ai cuvantul  Shy

Reply
Am fost si eu la Corica: e o experienta ce trebuie traita Smile

Prima data am trecut sambata pe la ora 14:00 - era full acolo Smile
Am luat un cappuccino din Colombia Supremo Popayan si pt sotie am cerut un espresso din Australia Skyburry: foarte bun cappuccino, nu recomand Australia (desi e o cafea scumpa)

A 2-a oara am trecut duminica pe la 16:00 (cand am facut si pozele de mai jos) - era lejer. 
Am luat un cappuccino si un espresso din Guatemala Antigua - excelente ambele.

Impresionant sirul indian de K30 - fiecare origine in rasnita ei (in poza se vad doar jumatate, restul sunt dupa barista Smile )

Cafeaua din ultima imagine are o poveste mai mult decat interesanta si un pret pe masura: 55 EUR/100g Smile

Sambata au rasnit pt cineva niste Kopi Luwak - nu miroase bine Smile
Duminica au rasnit pt cineva o Ethiopia Kochere - m-a ametit pe loc, mi-am pierdut putin echilibrul imbatat fiind de miresme, dar mi-am revenit repede si mi-am luat si eu o punga pt acasa Smile

Va recomand locul pt cand ajungeti in Bruxelles si ii multumesc lui eugenm pentru ca l-a mentionat pe forum.

[Image: 2d449313edd39f45cb9f834099a521be.jpg]

[Image: 9465fe6e90c2d809b6880e72321cc1ad.jpg]

[Image: c8b6ab5473cfb87f1adff160da017258.jpg]

[Image: ba9949881e8da4e245b89ee9ea2976dc.jpg]

[Image: f7ac81fb28a21b03dafa7783e236c75e.jpg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Epic! Locatia aia din basme cu 24 de K30 la care ma uitam cu limba scoasa. Stiam de aseara de cand am baut o cafea cu EugenM la Panda Bandit a lui Mihailov. Smile

[Image: GT8IVYs.jpg][Image: G0xE8SE.jpg][Image: ROBfxDL.jpg]

Reply
Liviu, lipeste tu poza asta mai sus, te rog si sterge acest post. Mersi
[Image: 5b2d2b7ea4d11b342c6e304ab6ae2438.jpg]
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
@vladoo
ultima poza arata care-i pozitia si importanta cafelei in acest urias angrenaj, neprotejata, cu sacii deschisi, iuta ieftina, trantiti pe paleti in mijocul camerei, fara un spatiu separat de depozitare, cel putin asta tradeaza ustensilele de pe raftul spate.
Dar in rest, rasnite frumoase, biscuiti deliciosi, cesti si laptic din alea bune, ce mai conteaza restul...
La Pavoni, Mazzer

Reply
e o experienta pt turisti, nu neaparat pt pretentiosi ca noi
nici despre preparare, n-am zis nimic Smile la cum era sambata acolo, nu era vreme de detalii precum cantarire sau tampare grijulie

ce pot sa afirm e ca materia prima pare de calitate, poate de asta cafeaua prajita iese foarte buna chiar daca cea verde nu e pastrata ca la carte. sa mai zic ceva comparativ legat de cafelele verzi ieftine pastrate bine?

Pt claritate: nu am achizitionat cafeaua Bourbou Pointu [emoji23]

Reply
Bun Honduras-ul de la Colonna @ Panda Bandit

[Image: abbb4e270f6857d43f48620b0f308113.jpg]

Reply
Nensebo, vineri, la Steam, V60.
Wow!
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Flat white & cappuccino din House Blend (Ethiopia + Nicaragua) @ Narcoffee Afi Cotroceni

[Image: 9def26fc64ceef7a293ddcdefc436a2c.jpg]

Reply
La un prieten am tras niste cafele 90+ (Rocko Mountain, Biftu Gudina) Etiopia Guji Hangadhi, si altele care nu merita mentionate, am experimentat pe un Speedster idro-matic+ Mazzer Robur. Am tras nelimitat, in toate manierele posibile pana am ajuns la shoturi asa de bune ca faceau de ras 99% din cafenele de specialitate din Buc.

Ca si concluzii nu pot sa nu remarc, ca am gasit de la prajitoriile de elita a Romaniei, cafele slab prajite, omniroast, boabe neintrate in first crack, cu miros si aftertaste de siloz. Controlul calitatii lipseste cu desavarsire. Nu pot sa-i bag pe toti prajitorii in aceasi oala, dar sunt usor dezamagit. Mai experimentam, ca urmeaza zilele libere.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)