espressoman
Cluj-Napoca
Espresso Studio inaugurat de curand in Cluj.
Am degustat azi o Columbia Alto del Obispo by Yume, trasa pe Bosco Sorrento 2gr, 19gr in, 42gr out, 8sec preinfuzie, 40sec total pana la ultima picatura.
Am si acasa aceasi cafea, imi parea o cafea cuminte, dar a iesit surprinzator de intensa si expresiva pe Bosco.
Cum ar zice unii: "probably the best espresso in the city". :)
Doar ca ai zis de Bosco Sorrento o sa merg prin Cluj sa degust niste cafea acolo. Mersi de pont.
espresso aficionado
de peste Prut
acasa.
am ajuns ca nu am unde bea in Chisinau o cafea mai buna ca acasa. si bucurie si pacat..
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
amator espresso traditional
Bv
mirceat Wrote:Espresso Studio inaugurat de curand in Cluj. ...a iesit surprinzator de intensa si expresiva pe Bosco.
Cum ar zice unii: "probably the best espresso in the city". 
stiam ca Yume aveau un Bosco asortat la culoare...
sunt ceva tendinte de generalizare in Cluj? :)
cafeaua mai dark, sau tot pe... rafinamente de griuri, a la 3rd wave? :)
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Espressoman infocat
Cluj
Bosco de la
Espresso Studio e chiar acela care fusese la Yume.
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman traditionalist
ro
(02-11-2017, 20:28)Damian The Man Wrote: Bosco de la Espresso Studio e chiar acela care fusese la Yume.
Pai ...nu-l mai au ? ...au ramas doar cu Profitec-ul ... in materie de lever -uri ?

...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Cam asa ceva @
Levo, oricum Espresso Studio e related cu Yume, deci a ramas oarecum in familie :)
Am baut si eu o Etiopia acolo in weekend-ul in care s-a deschis, foarte faina locatia, si aparatul e o bijuterie!
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
ro
(02-11-2017, 20:58)flipu2k Wrote: Cam asa ceva @Levo, oricum Espresso Studio e related cu Yume, deci a ramas oarecum in familie 
Am baut si eu o Etiopia acolo in weekend-ul in care s-a deschis, foarte faina locatia, si aparatul e o bijuterie!
Da, da ...inteleg...m-a pasionat Bosco si pe mine si pentru ca am reusit in final sa-mi fac loc prin bucatarie , mi-am comandat si eu un Posillipo mai demult , dar imi ajunge tocmai in dec. de Mos ...pentru ca e cu lucratura manuala la table...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
espressoman
Cluj-Napoca
(02-11-2017, 20:25)radudani Wrote: stiam ca Yume aveau un Bosco asortat la culoare...
sunt ceva tendinte de generalizare in Cluj? 
cafeaua mai dark, sau tot pe... rafinamente de griuri, a la 3rd wave?
Radudani, esti tot nostalgic dupa Rosario? :)
Au raspuns deja colegii. Avem cafea si barista in ton cu vremurile noastre.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(02-11-2017, 20:25)radudani Wrote: cafeaua mai dark, sau tot pe... rafinamente de griuri, a la 3rd wave? 
Si cafeaua e de la Yume :)
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
Espressoman infocat
Cluj
(02-11-2017, 20:25)radudani Wrote: cafeaua mai dark, sau tot pe... rafinamente de griuri, a la 3rd wave?
SO-urile sunt intr-adevar light, cu toate ca cele testate de mine recent pareau o idee mai maronii fata de prajirea light de la Capitala.
Blendul Eclectic in schimb e prajit mai pronuntat, f frumos dupa parerea mea. Nici pe departe in stil napoletan, dar totusi o prajire mult mai profunda decat m-as fi asteptat. Il gasesc chiar mai reusit decat blendul lor #1
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |
Espressoman Administrator
Bucuresti
La Yume au Kees Speedster in showroom, Bosco s-a dus dincolo...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Dropshot x Tastecrafters
Bucuresti
Bolivia de la BOB, preparata pe EK43 in loc de Mahlkoenig Peak care temporar se stricase, este in top 10 cafele baute de mine in Bucuresti ever, si top 3 intre prajitorii locali. As indrazni sa spun chiar pe primul lor la ultima categorie, pentru ca am tot baut cafele bune prajite local dar cafele extraordinare mai rar. Asta chiar a fost ceva deosebit, nici nu are sens sa o descriu. Singura mea teama este ca e greu repetabila, a fost preparata improvizat atunci pe moment, nu stiu daca reteta pe Peak ar fi fost la fel de memorabila. Plus ca Slayer ul ala, cat o fi el de Slayer si de aratos, e destul de inconsistent, pentru ca profilarea se face manual, am avut diferente vizibile intre extractii ale aceleiasi cafele, cu alte ocazii.
Oricum, la cat de buna era cafeaua si la cat de bine prajita era, sunt convins pe extractii diferite, tot e deosebita.
Certified Arabica Q Grader
Espresso : Espressor WPM Primus, Rasnita WPM ZP-1 SSP Sweet Lab V3
Brew : Origami, Timemore Sculptor 078 ( brew only)
Espressoman infocat
Bucuresti
(02-11-2017, 21:05)Levo Wrote: (02-11-2017, 20:58)flipu2k Wrote:
Da, da ...inteleg...m-a pasionat Bosco si pe mine si pentru ca am reusit in final sa-mi fac loc prin bucatarie , mi-am comandat si eu un Posillipo mai demult , dar imi ajunge tocmai in dec. de Mos ...pentru ca e cu lucratura manuala la table...
si ce lucratura...
Felicitari pentru achizitie Levo, Posillipo este,dupa cate vad, o bijutarie care cu siguranta ti se potriveste :D
Dalla Corte Studio | honne | kinu m47 | fellow stagg | acaia s |
ro
03-11-2017, 09:19
(Edited 03-11-2017, 09:26 by Levo.)
Multumesc frumos Mihai ...pai , ...asta din cupru aurit cu lovitura de ciocan aplicata manual , pentru mai multa originalitate ...( am bucataria cu portocaliu ...) trebuia sa-l potrivesc cumva...si cu joystick-uri din lemn de nuc , incalzitor de cesti cu abur ( stil napoletan ) am luat si vreo 3 portafiltre naked , pentru ca-mi place sa lucrez cu ele asa - schimb sitele extrem de usor ( doar se impimge sita invers ...) si o personalizare unica ...o broderie deasupra grupului... :D ...facuta cu acordul si sfatul producatorului.
Doream nu numai un espressor clasic , simplu si robust , ci sa fie si ca o ...opera de arta , ceva insufletit , lucrat cu mainile si
sufletul...
Daca tot m-am inteles cu nevasta sa-mi mut sculele 2 metri mai la dreapta , acum astept sa-mi vina si o masa tip dulap din inox , instalatia este trasa deja si bateria de filtrare...doar astept acum...

. ( ce pot sa-ti spun , este ca toata lucratura manuala , care de fapt face din el o antichitate contemporana sau ceva , ce nu a suferit modificari majore de cand a fost creat - practic a dublat pretul de achizitie...pentru ca eu deja l-am achitat integral ).
Espressoman infocat
Piatra Neamt
ro
03-11-2017, 11:06
(Edited 03-11-2017, 11:13 by Levo.)
...Dap...dar pe auriu cu joystick-uri , si aparatoare antistropire...ceva de genul...
...Asta este o poza explicativa din discutiile cu fabrica... ( doar cu titlu orientativ , ce o veni acum ...e surpriza...

...)
Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
foarte frumos, bijuterie!
sa-l stapanesti sanatos ( asa in avans :) )
--Only God Can Judge Me--
ro
Multumesc , multumesc...dar mai am de asteptat...cam de Sf .Nicolae ar trebui sa ajunga...( ei livreaza la 60 zile , dar fiind numai cu un grup , ziceau ceva de 45 de zile , dar din clipa cand ajung banii in contul lor...

...)
Espressoman infocat
Cluj
Acu nu mai ai încotro, trebuie să ne inviți măcar o dată la tine pe noi ăștia putini care mai bem și cafea napoletana:d
Cu o mașină că asta m-aș juca la infinit, felicitări! Așteptăm poze și filmări când ajunge :-)
ro
03-11-2017, 12:12
(Edited 03-11-2017, 12:14 by Levo.)
Multumesc frumos ...Cu mare drag , dar mai bine ar fi de prin primavara , pentru ca am aici o fetita de 3 ani jumate' , care tot timpul se tine dupa mine si nici sa scriu aici nu ma lasa in pace...( pune mainile pe tastatura si ma musca de umar... :D ...) si pana atunci poate mai creste si pot sta linistit si eu , la o cafea in gradina la foisor cu invitatii...
espresso aficionado
de peste Prut
fabulos espressor, felicitari de.. gust!
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
ro
Multumesc frumos ...
@maki ...

...
Espressoman infocat
Odorheiu Secuiesc
(03-11-2017, 11:53)Levo Wrote: Multumesc , multumesc...dar mai am de asteptat...cam de Sf .Nicolae ar trebui sa ajunga...( ei livreaza la 60 zile , dar fiind numai cu un grup , ziceau ceva de 45 de zile , dar din clipa cand ajung banii in contul lor...
...)
...si cu o civeta infometata cadou, ma gandesc...:)
ACS Minima, Timemore Sculptor 078s
Espressoman infocat
Constanța
03-11-2017, 16:09
(Edited 03-11-2017, 16:10 by cyrusct82.)
Sa nu schimbe civeta, cafeaua cu întăritorul in meniu după aceea[emoji23].
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
E genul de aparat pentru care sacrifici un loc din spatele unui Rolls ca sa poti bea un espresso oriunde.
S-o folosesti cu mare placere.
ro
03-11-2017, 17:30
(Edited 03-11-2017, 17:56 by Levo.)
Multumesc frumos ...

...tuturor colegilor aflati in asentimentul meu , voi pastra si civeta si intaritorul ... ar fi si greu fara... :D ... si nu , nu am sacrificat absolut nimic , nici macar un ventil de la o roata de Rolls ...initial ( acum un an ) , mi-am dorit o Valkiria ( Izzo ) , cu grup San Marco , insa pentru ca era prea mare si avea un grup pe 55 mm , m-am gandit ca voi fi restrictionat la acceseorii ( site , tampere ...de ce nu si garnituri...etc.) imi placea forma si faptul ca se vedea arcul de deasupra grupului prin lateral... :D ...dar nu aveam loc in bucatarie cu ea ...apoi am gasit loc si m-am decis...Bosco...si gata... :D ...Fin / The End . Pana vine , insa stau cu
Strega si intaritorul...
...Rog pe
@Lyvyoo sau..
@Fane , cine are timp , poate splitt - uim un pic aici...pentru ca am facut praf topicul omului...sorry , nu m-am gandit ca suscita atat interes...

...
Espressoman infocat
Arad
09-11-2017, 20:08
(Edited 09-11-2017, 20:09 by danciu_dan_radu.)
Va salut dragi vecini de forum,
Daca treceti prin Berlin si aveti timp si chef va sugerez sa cautati cafeneaua/prajitoria The Barn:
https://thebarn.de
Pentru unul ca mine, care nu stie unde e Nirvana, a fost o bucurie!
Espressoman infocat
Bucuresti
Azi la Origo, Etiopia Nekisse. Aciditate super-complexa, nu atat de florala pe cat ma asteptam, nu foarte corpolenta, zero bitter. Clar not for the faint-hearted aka iubitorii de ciocolata :D Foarte, foarte buna si in cappuccino.
Rancilio Silvia E 2016 Auber PID, IMS 200IM, Mignon XL, M47, VST 15g, Pullman Barista 58.55mm flat, BH Pitcher 400 ml
Espressoman fresh
Bucuresti
(01-11-2017, 13:45)Lyvyoo Wrote: Nu am mai fost demult in Tirgoviste, dar tocmai ce am primit o veste ca s-a deschis un nou loc interesant, incorporat intr-o librarie, Fragilistic Specialty Coffee. Cafeaua vine de la CLaro. Asteptam review-uri de la userii nostri cu papile ascutite, balloozzy, nickso (cand merge in vizita) si alti colegi
De pe pagina lor de fcb:
![[Image: 5GkcEQs.jpg]](https://i.imgur.com/5GkcEQs.jpg)
![[Image: j02UqUz.jpg]](https://i.imgur.com/j02UqUz.jpg)
Buna seara!
Am fost cu prietena mea la Fragilistic Coffee. Cafeneaua se imbina in mod placut cu restul librariei, sunt cateva mese cu vedere chiar spre Mitropolia Targovistei, iar muzica este foarte placuta (des chansonettes
françaises).
Am incercat un cappuccino si un latte. Ambele foarte reusite. De asemenea, am discutat si cu proprietarul micutului bar si am aflat ca vor sa ofere o altfel de cafea targovistenilor, mai ales dupa ce prajitoria de cafea din oras a fost inchisa...
Pentru espresso folosesc mereu o doza dubla (15 g) de cafea Claro. In acel moment au folosit un soi din Brazila, dar nu am sa intru in detalii deoarece inca nu am experienta 
. De asemenea, am fost surprins sa aflu ca vor cat de curand sa achizitioneze un alt espressor mai bun pentru a face o extractive si mai eficienta.
Pe scurt, o cafea foarte buuuna intr-o atmosfera placuta. Preturile sunt excelente, am de gand sa revin cat de curand acolo :D .