Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Unde ati vazut voi Burtukaana? Azi mi-a ajuns si mie comanda de la Guido (facuta luni, ce e drept) si am vazut doar Samii si Kochere.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Treci pe acolo sau suni. Nu e mereu la zi site-ul...
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
poti sa suni, dar raspund si la mail  Smile
pe site poti sa nu te bazezi  Smile
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Da, am ajuns acum acasa si am desfacut coletul. Am primit Burtukaana si Kelloo in locul celor comandate.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
La Two Minutes tocmai ce aduc Heleanna’s Secret. De anul trecut o tot aștept.

Am înțeles că din weekend va fi disponibilă.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Pentru cine e interesat, Bob tocmai a dat drumul la site in dimineata asta.
Recomand Ethiopia Moromora si Bolivia Calama Irupana. :)
Honne, Ceado E37S, Expobar Brewtus IV

Reply
si Brazilia pt cei mai putin acizi  Smile
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle

Reply
Lento Cafè ? Poate?

Reply
Mama, ce preturi au la Bob Coffee Lab! Nu-s prietenoase deloc cu noi:(
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60

Reply
(29-09-2017, 15:22)Kosta David Wrote: Mama, ce preturi au la Bob Coffee Lab! Nu-s prietenoase deloc cu noi:(

Hmm, ce anume ți s-a părut exagerat la prețuri? Par cam ca la mai toate cafenelele. Iar, din punct de vedere calitativ, sunt foarte sus.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator

Reply
Exista si un discount de 10% pt espressoman, probabil va fi postat in curand

Reply
O Kenia de 50 lei sau o Bolivia de 55 lei/250gr. mi se par putin exagerate. Ma refer strict la cafeaua de pe site. Parerea mea..
Lelit PL41e with PID & shower screen IMS Competition, Kinu M 38, Anfim Best, Bialetti Venus, V 60

Reply
la Guido Kenya e tot 50 Lei (bine, acolo discount-ul e 15%)
la Yume Kenya e tot 50 Lei, Bolivia 50 Lei (discount tot 10%)

astea sunt preturile...

Reply
Preturile respecta de obicei un echilibru al pietei. Oricine poate sa faca prajitorie + cafenea, maine, si sa puna 200 lei /kg. Daca nu renteaza inchizi sau ieftinesti. Dar daca renteaza si ai vanzari, nu o sa-l scazi, cu siguranta.  In spatele Bob se afla un mare om de afaceri, care probabil asa gandeste. De urmarit daca da faliment  :) Altfel, bineinteles ca 200 lei / kg nu e un pret accesibil pentru multi. Urmeaza si un discount standardizat pt espressoman si mai multe chestii, cand o avea Paulica niste timp.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
si eu care credeam ca Paul si Alex sunt si in fata si in spatele afacerii  Huh

daca luati 1 kg, preturile sunt cu 6-11% mai mici

Reply
E greu sa faci un start up si sa pleci cu 5-6000E/luna cat o costa toata cladirea aia istorica de inchiriat (berarie + cafenea)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(29-09-2017, 16:45)Lyvyoo Wrote: E greu sa faci un start up si sa pleci cu 5-6000E/luna cat o costa toata cladirea aia istorica de inchiriat (berarie + cafenea)

Plus costul foarte mare al amenajării. Locul arată excelent, iar echipamentul din spatele barului nu este nici el de neglijat.

Reply
(27-09-2017, 13:07)rdumitrescu Wrote: La Two Minutes tocmai ce aduc Heleanna’s Secret. De anul trecut o tot aștept.

Am înțeles că din weekend va fi disponibilă.

Am luat aseara Heleanna’s Secret II (Right Side coffee roasters, prajita 18/09/2017), de la Two Minutes - Eroilor. A fost ultima punga in locatia respectiva.
Azi am preparat primul espresso.... e o minunatie de cafea!

Pe eticheta, dupa descrierea cafelei, exista mentiunea "Coffee of the winner of SCAE Barista Championship 2017".
In consecinta a costat 70 lei/250g.

Reply
Calculasem 56-57 la comanda de grup. In masura in cate sunt doritori, voi mai organiza o comanda la RightSide. Mai ales ca au mai schimbat cafelele

Reply
(30-09-2017, 17:57)vladdooo Wrote: Calculasem 56-57 la comanda de grup. In masura in cate sunt doritori, voi mai organiza o comanda la RightSide. Mai ales ca au mai schimbat cafelele

Ma bag si eu la comanda, daca ma anunta cineva, ca eu mereu le pierd...

Reply
Vreo recomandare pentru Alicante?
Si in afara de retrogusto si mayan coffee, mai stiti vreo cafenea buna in Valencia?
Merci!

Reply
(01-10-2017, 13:15)Mr.D Wrote: Vreo recomandare pentru Alicante?
Si in afara de retrogusto si mayan coffee, mai stiti vreo cafenea buna in Valencia?
Merci!

Bluebell.

Reply
[Image: fea0c87d473a29de3f5ccb50cdbe5af3.heic]

Nu m am prins sa fac poza mai devreme...excelenta Etiopia Duromina

Reply
pe insulele Canare, anume pe Lanzarote nicaieri nu am gasit un espresso bun... off si iar off.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
am fost ieri la Boutique du pain, si Claudiu Stavrica mi a dat o kenya naturala (am scris corect, naturala) cum n am baut niciodata. Avea aciditate mai scazuta si un corp mai mare decat o kenya. Asa ceva n am baut in viata mea, merita efortul pt cei din buc.
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
^
Exact aceeasi reactie am avut-o cand am baut Kenya Oreti de la Claro. Chiar ma mir cum de nimeni cu exceptia a 1-2 persoane de pe forum nu au spus nimic de ea. evea imposibil de descris in cuvinte. Si asta in contextul in care Hondurasul lor l-am plasat in top 3 personal pe anul in curs. Posibil cea mai buna africana de care-mi aduc aminte (si numai vara asta am baut vreo 3 cu care am avut experiante similare, iar eu nu sunt un mare comnsumator de africane si de SO ca espresso!! )
Lelit Bianca V2 | Giota Pro 83 | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: | Honne | G-iota 64 | Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

Reply
Parca Bob prajea omniroast, cum de poti sa-ti alegi la ei pe site tipul de roast: espresso/filtru? Prajesc altfel pentru comenzile online ? :P
m-a facut curios, oricum le doresc succes, preturile sunt ok iar mormora mi s-a parut chiar speciala
ECM Synchronika | DF83v | Comandante

Reply
(16-10-2017, 21:34)cosmin_mac Wrote: Parca Bob prajea omniroast, cum de poti sa-ti alegi la ei pe site tipul de roast: espresso/filtru? Prajesc altfel pentru comenzile online ? Tongue
m-a facut curios, oricum le doresc succes, preturile sunt ok iar mormora mi s-a parut chiar speciala

Unele cafele sunt omniroast, altele sunt cu profil diferit de prăjire. Probabil că nu toate cafelele se pretează la omniroast.

Reply
La Refinery Berlin.
Dintr-un fel de maraton al cafelei de specialitate in Berlin, din pacate e singura memorabila. Bonanza, The Barn, etc au fost dezamagitoare dupa ce am inceput cu Refinery.
Incerc sa ajung la toti pomii laudati cu cafea, la Monmouth am stat 40' la coada si nu a fost rea, dar nu am baut vreodata cafea atat de echilibrata, cu toate notele evidentiate clar, corp, dulceata, etc...
Clar cea mai buna cafea bauta vreodata de mine.

[Image: Ny4JZ3J.jpg][Image: PQDdrAs.jpg][Image: H4dHa98.jpg]

[Image: MWjhdyn.jpg]

Reply
Nu am mai fost demult in Tirgoviste, dar tocmai ce am primit o veste ca s-a deschis un nou loc interesant, incorporat intr-o librarie, Fragilistic Specialty Coffee.  Cafeaua vine de la CLaro. Asteptam review-uri de la userii nostri cu papile ascutite, balloozzy, nickso (cand merge in vizita) si alti colegi :) De pe pagina lor de fcb:

[Image: 5GkcEQs.jpg][Image: j02UqUz.jpg]

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)