Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

Ospitlitate, muzica, culori, decor, servire poate sa ofere oricine, nu e nevoie de mult, e normal.

Cafea spectaculoasa si aici nu ma refer la mumu de la vaca, nu prea pot sa ofere multi. Am umblat prin mai multe locuri si sunt putine cafenele unde am baut ce trebuie. Peste cativa am intrat si cu refractometru, nu doar cu gustometru, nu m-au dat afara.

Reply
La Cluj mai încearcă Narcoffee si Red Pipe. Ambele au si prajitorie. Let's Coffee iarăși este o sugestie foarte bună.
[font][font]Kinu m47, Staresso Mirage Pro SP 300, Presso Q2 1Z, oală Moka, V60[/font][/font]

Reply
(07-10-2022, 14:21)Darsidius Wrote: Ospitlitate, muzica, culori, decor, servire poate sa ofere oricine, nu e nevoie de mult, e normal.
Nu, chiar nu e normal pentru toti. Pentru unii e normal sa fii arogant si cand esti arogant de felul tau si esti incurajat sa fii asa nu ai cum sa fii placut clientilor, nu ai cum sa fii ospitalier! Cand esti arogant nici cafeaua nu o faci buna pt ca tu deja stii, nu mai ai ce sa inveti. Si legat de atmosfera…atmosfera o face omul, nu muzica.
Home: Lelit Bianca V2; Kinu Phoenix; NAVIGATOR F74; Eureka SD 
Past: Lelit 41TEM, Eureka Libra 65 All Purpose
Work: LaMarzocco LineaPB, Mahlkonig e65GBW

Past: Lelit PL41TEM

Reply
Am încercat o Brazilie la Flow în Sibiu, delicioasa!
Am plecat și cu o Guatemala la pachet - abia aștept sa o încerc chiar în excursie pe Kompresso [Image: O53irKq.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Se pare ca am avut noroc și am nimerit la Meron SB peste barista ok.. nicio problema de servire. 

Cafeaua e WOW intr-adevar...iar dulciuri cu fistic asa bune n-am mai mâncat din Sicilia :)

[Image: 0mlMTZz.jpg][Image: 90k6F25.jpg][Image: r4tMnGA.jpg]
Lelit PL81T, ​Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 

Reply
Salutare! Prin Pitești ce recomandări de coffee shop bun aveți?
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
pai ar fi Artisan Urban Coffe shop, la care am fost. sincer sa fiu nu mi s-au parut prea bune chestiile comandante, dar au mai fost de pe forum si lor le-a placut. in afara de asta mai e Cafegiu, unde nu am fost.
zp6/v60 

Reply
(16-10-2022, 19:07)bobitad Wrote: pai ar fi Artisan Urban Coffe shop, la care am fost. sincer sa fiu nu mi s-au parut prea bune chestiile comandante, dar au mai fost de pe forum si lor le-a placut. in afara de asta mai e Cafegiu, unde nu am fost.

Espreso de la Artisan e bun sau foarte bun, altceva nu am baut.

La Cafegiul de langa Artisan am baut de vreo 3 ori, dar nu a fost ce trebuie.
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
(03-08-2022, 15:55)cristian.h Wrote: Cunoașteți vreo cafenea de specialitate din București care folosește aparat cu lever? După ce m-am jucat cu un La Pavoni mă bate gândul sa cumpăr un espressor gen lever. Dar înainte aș vrea sa gust câteva cafele făcute de o mașină mai performanta.

The Bus, în spatele institutului Parhon, au un espressor Bezzera cu lever. Am băut o Etiopia Guji (cel mai probabil de la Incognito) care mi-a plăcut.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
(21-10-2022, 14:35)adrian1 Wrote:
(03-08-2022, 15:55)cristian.h Wrote: Cunoașteți vreo cafenea de specialitate din București care folosește aparat cu lever? După ce m-am jucat cu un La Pavoni mă bate gândul sa cumpăr un espressor gen lever. Dar înainte aș vrea sa gust câteva cafele făcute de o mașină mai performanta.

The Bus, în spatele institutului Parhon, au un espressor Bezzera cu lever. Am băut o Etiopia Guji (cel mai probabil de la Incognito) care mi-a plăcut.

Merci, cred ca stiu unde o sa fiu maine dimineata :)

Reply
În Târgu Mureş cafea bună la Arthur's Corner. De asemenea un brunch bun. Oamenii foarte plăcuţi şi amabili. Când mai am drum îi revizitez.
BPlus Apollo şi La Pavoni Europiccola, Outin Nano / Cafelat Robot şi Kinu Phoenix, Cafflano Kompresso şi Porlex Mini

Reply
In Timisoara la la Ovride. Cafea in principal de la Manhattan. Foarte amabili si clienti multi, terasa plina. Sambata pe la pranz. Am vrut filtru si aveau pregatit un batch brew parca abia preparat, iar sotia a avut un latte de care a fost incantata, ambele brazilii. [Image: 766b5339d61f5563a85c5b0d457dc328.jpg]
Bianca + Niche

Reply
(31-07-2022, 17:54)Fanfan Wrote: Baia Mare: Rox - Specialty Coffee.
In trecere prin oras, caut o cafea decenta, fara mari asteptari, metoda mea rapida: "specialty coffee" in google maps. Putine optiuni, asa ca in 3 minute m-am decis unde sa merg. Ajung la locatie, ma intampina un panou cu "home of barista champion" (ok, promitator), inauntru aveau doua cafele pe rasnita, brazilia si nicaragua, si propria marca de cafea proaspat prajita, deja aveam niste asteptari.
Comandat Nicaragua cortado si americano, ambele delicioase. Bonus, am primit o pruna, productie proprie a cuiva de acolo, de asemenea delicioasa.

ooo! Mă bucur că din greșeală ai ajuns la noi! 
Te așteptăm cu drag oricând esti prin zona

xoxo,
Delia

Reply
Rox is good :) buna cafea, merita vizitată locația. Bafta!
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60

Reply
Salut, sunt in București pentru câteva zile, ce cafenea îmi recomandați pentru espresso și poate sa iau și ceva boabe pentru acasă. 

Mersi fain!
Lelit PL81T Grace |DF64| V60

Reply
https://europeancoffeetrip.com/bucharest/
Sunt foarte multe, dacă ai vreo zonă, sau dacă te interesează ceva anume, am putea fi mai specifici.
Special pentru espressomani ar fi Fluid și Buimac.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Oriunde prin centru, sunt cazat aproape de parcul Carol.
Mulțumesc pentru sugestie

Reply
Drip e langa Carol
Au cafea de la RightSide, Manhattan, LaCabra
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
ai zeci de cafenele in tot orasul, verifica direct pe harta: https://thecafe.ro/the-map/
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
(21-10-2022, 19:07)ghrt Wrote: În Târgu Mureş cafea bună la Arthur's Corner. De asemenea un brunch bun. Oamenii foarte plăcuţi şi amabili. Când mai am drum îi revizitez.

100% Arthur's Corner. 
In plus: Meron, Narcoffee, 112 Coffee - isi prajesc local cafeaua, este foarte gustoasa + oameni faini, Mr. POP,

Reply
[Image: hesGJU7.jpg]Daca aveti posibilitatea treceti pe la Meron zilele astea, au o cafea interesanta pe rasnita, Columbia Nestor Lasso. O au si de cumparat pentru acasa.
Decent, Comandante, etzmax, bentwood

Reply
Ceva păreri despre cafeaua de la Nod, din Sibiu?

Reply
Eu zic ca merita încercată. Dacă ai drum prin Sibiu îți recomand să mergi în locația din Piata Aurarilor, unde este și prajitoria. Aici poți schimba câteva impresii cu personalul, sa vezi un GS3 folosit la nivel comercial, sa ceri păreri despre experienta lor cu un LMLM folosit în bar

Trimis de pe al meu SM-G975F folosind Tapatalk
LMLM, Bentwood, Bravo tools, Acaia lunar, kinu M47 classic, bialetti brikka/ Past: Eureka Atom 75, ECM Classika pid, Lelit PL91T, Lelit PL72

Reply
(18-02-2023, 15:21)Chaos Wrote: Ceva păreri despre cafeaua de la Nod, din Sibiu?
Anul trecut am trecut prin locația din Piața Aurarilor unde este și prăjitoria, am asistat și la 2 sesiuni de roasting, am prins o Guatemala pe râșniță care chiar mi-a plăcut.
Recomand o vizita tuturor care trec prin zonă. [Image: 11bf49c1a7c2684ed3160562b7ac3a92.jpg]
[Image: 3e72f4354309f0bdab86af91316efc91.jpg]
Toper Cafemino , Profitec PRO300, La Pavoni, Mazzer Philos, DF-83, ARCO-duo, Eureka, Mahlkonig, Kinu. 

Reply
...la Fluid, unde nenea Raducanu a facut show pe cateva cafele de la DAK si Sumo.
Asa ceva mai rar bei si asta datorita procesarilor inovative pe care le vom tot regasi in prajitoriile din intreaga lume.
Tot degustand si testand am plecat injectat de cofeina, cu puls ridicat, dar a meritat :) 

Poate cea mai impresionanta cafea din ultima vreme este de la romanul nostru plecat in Irlanda, Daniel Horbat aka Sumo Coffee Roasters, cu o procesare care mi-a dat peste cap senzorii. De la miros pana la gust eu am tot zis ca e vorba de tei in perioada infloririi, dar Raducanu inclina mai mult spre struguri, ceva dintr-un soi extrem de parfumat. Si "mestecand" mai bine, cu autosugestia la indemana, mi-a zburat gandul spre bolta de struguri rosii parfumati de la casa bunicilor. Sper sa mai aduca la Fluid caci asa ceva rar se poate bea. Si ce sa vezi, era o Brazilia :)
 [Image: hMmHhTU.jpg]

Urmatoarea a fost tot din categoria de ramai masca, DAK - Candy Crush, tot o procesare inovativa ce presupune macerarea samburelui de cafea in mustul ciresei de cafea, ceva care mai rar iti este dat sa bei dar as avea o precizare - desi aroma si gustul te uimesc, ramane o urma de indoiala in suflet caci gustul duce spre Bubble Gum / Fanta Madness. Cum naiba au facut din procesare gustul asta nu stiu, dar ohh wait,  suntem in al patrulea val al cafelei deja. In stanga iarasi o "bomba florala" tot de la DAK si deja eram pierdut
prin poienita cu flori :)  
Daca ai o cafenea independenta intr-un oras mare, deja bine angrenat in fenomenul cafelei de specialitate,  eu asa vad ca ideal, sa te concentrezi pe cafele rare care sa lase publicul masca de la prima degustare. Un mare Bravo, Florin!
[Image: mD8w2rf.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
We  Heart  Fluid!
Asa ca mergem cu mic cu mare sa-l vedem si la Coffee Bucharest.
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
Cafenea noua in Timisoara - Nori. Locație cocheta, kid/pet friendly.
online: ACS Vesuvius EVO Leva / Niche Zero
offline: Aeropress / Kinu M47 Phoenix

Reply
Cafetaria de la sebastian,cam cea mai buna din zona rahova

Reply
Zona este destul de mare...
Un nume ar fi mai potrivit.
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Cafetăria Sebastian, fix asa se numeste. Cred ca de asta zicea colegul de mai sus.
Brew:          V60, Kalita, Origami, Timemore B75, Aeropress
Espresso:  Kompresso, Staresso Mirage Plus
Rasnite:     Comandante C40 MK4, 1Zpresso X-Pro

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)