Welcome Back Log In Create Account

Unde ai baut o cafea buna in Romania?

@Honoriu, despre grupul integrat al lui Profitec Pro 300, ti-am scris acolo pe thread-ul cu Profitec Pro 300.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
(24-09-2018, 10:02)cradun Wrote: @Honoriu, despre grupul integrat al lui Profitec Pro 300, ti-am scris acolo pe thread-ul cu Profitec Pro 300.

@cradun: citit. mersi!
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
In Brasov am baut o cafea buna, in scurtul timp pe care l-am avut la dispozitie. De fapt avusesem un concurs de bartending si "greii barurilor" il laudau pe fratele lui Horia Tecau pentru noua cafenea deschisa in oras, tekafe pe numele sau. A avut curaj, s-a pozitionat chiar vis a vis de Cafeteca, un loc controversat ca si calitate a cafelei dar cu lume multa in cafenea. Nu stiu daca le-a furat sau nu clientii dar se umpluse terasa si interiorul cat am stat noi. Parea ca se face treaba buna la Tekafe, iar barista (ownerul) e superamabil si volubil in a-si prezenta cafeaua si tehnica.

Am baut un syphon foarte reusit dintr-o cafea prajita local de catre un american stabilit prin BV (n-am retinut numele) apoi la desert un espresso de la Bob, daca tot le venisera o cutie pe curier chiar atunci :)  

Compania a fost placuta (nu spui cine, persoana importanta), atmosfera de  old city, cafeaua buna, recomand!

[Image: J1HQ7Fx.jpg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
cand am fost in BV am incercat de 2 ori sa intru la ei, ambele dati inchisa usa :(

insa am gasit un local foarte okay, NOLA, cu barista din Chisinau )
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
In Timisoara se inchide o cafenea de specialitate unde chiar se bea o cafea buna, candva si de la Sapid. Si asa orasul acesta mare si frumos se confrunta cu o mare criza de astfel de cafenele, acum are una in minus :(

Este vorba de YOYO Cafe. Textul de adio suna asa:

"Dragilor, cu regret, vă anunțăm faptul că, datorită expansiunii marilor corporații și a nesimțirii de care dau dovadă proprietarii imobilului, am decis să inchidem yOyOCafe. Mulțumim pentru aprecieri. "
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(24-09-2018, 15:44)maki Wrote: insa am gasit un local foarte okay, NOLA, cu barista din Chisinau )

Salut. Apropo de Ion, ca asa il cheama. Ma inteleg foarte bine cu el de fiecare data. Ultima oara se mutase la Croitoria de Cafea.
AeroPress, ECM S-Manuale 64 | Kinu m47 phoenix , Quick Mill Silvano

Reply
am inteles ca au radacini comune, Croitoria si NOLA. si da, Ion, la cat am fost la o cafea de 2 ori  - a fost foarte ospitalier, asta da. si cafeaua buna.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>

Reply
Do you have any recommendations for a excellent coffee place on the north of Bucharest (Pipera, Iancu Nicolae, Baneasa zones)

And follow up question - where would you recommend to buy coffee beans from? Preferably on the north of the city or with delivery to the north part. Big fan of traditional espressos. So far have been buying coffee from Delicatese Florescu in Jollie Ville and tried once from Origo. 

Fairly new to Bucharest, so still need some help to navigate the best places - would appreciate help a lot!

Oh and last question - where would you recommend to improve my skills? A good course - I want to improve my barista skills. Ideally on the north of the city.
Nuova Simonelli Appia 2 Compact , Nuova Simonelli MDX on demand, Brewista scale, Espro calibrated tamper, IMS teflon

Reply
Sorry, I don't know a place where you can have a traditional espresso, many of us prefer third wave coffee :) 

Try Fellow One cafe close to Victoriei Square, it is a Guido coffee shop and you can buy Guido coffee from there.

Also try to reach Claro coffee shop on Eminescu street.

If you prefer traditional, then I guess you can't find in Bucharest a better traditional roaster than Sarkis, you can find him online and you can order online, I currently have some Java from him, but the blends are very good.

Also traditional (meaning a bit darker roast than 3rd wave) - Hedone is one of the best roasters in Romania, they are based in Craiova and you can order online from them.

Many other roasters in Romania, just mentioned a few of them.

About skills improvement, I am not currently aware of any courses, but I know Claro might organize an event soon for espressoman members, around 20 Oct, and it might be a good place to learn a few things.

I am not a moderator here, but I will say anyway that if you write here a few words about yourself and your espresso experience, us members of this forum may have a better chance of giving appropriate advice.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
Bienvenue chez Buchatest :)

Pipera. I work there and Out of Ofice is my favourite place to go for Guido roasted coffee.

There are several great online resources to follow and learn about romanian coffee world.
One of them is assembling a speciality coffee shops/roasters map:
https://cafeacudichis.ro/coffeepedia/pra...t-prajita/

I took the home barista basic training offered by Florin from Claro - learned a lot, made a good start from there.

Take alook at the discounts section of the forum for more training options.
In early October, Laurentiu from Barista Team/ Cafetaria Sebastian is organizing some courses. Check their Facebook page for details.
Filtroman infocat. 

V60 | Aeropress | Comandante Trailmaster X25 | Fellow Ode 2

Reply
There is also BoB Coffee Lab at Charles de Gaulle Square (Aviatorilor metro station). They roast their own coffee and also have a coffe shop there to taste some of their coffees.
Lelit PL92T Elizabeth  + AVX J64V  + Eureka Mingnon Specialita 15BL (SD mode - alternative brews grinds)

Fost: Lelit PL41 TEM
--------

Reply
Croitoria de cafea, Brasov, o Ethiopia, dar nu mai stiu de care. Super buna. Atat de buna incat m.a facut sa ma gandesc sa imi fac upgrade la rasnita si espressor( cele de acum sunt entry level)

Reply
Tot Brasov, nu am baut de la ei, doar am aflat ca exista, si merita mentionati ca niste curajosi care intra pe piata de prajire cu un prajitor pe baza de aer cald, urmeaza sa aflu detalii daca e fluid bed sau alta constructie.

https://spired.ro

Cica iau boabe de la Nordic Approach, scor de la 87 in sus... :)

Reply
Cam mult marketing.

De la prăjirea fluid bed care face și drege până la pungile compostabile care în România ajung la gunoiul obișnuit.

Nu tot ce vinde Nordic Approach e calitate maxima in pofida scorurilor.

Reply
Hot air nu e fluid bed neaparat... sunt putine masini peste 1 kg fluid bed, si cam pe comanda, nu vanzare de serie.
Ar putea face treaba si cu un sonofresco de 1 kg, nu par sa fie genul sa prajeasca 100 kg pe saptamana... dar mai simplu ar fi sa scoata 2-3 kg cu acelasi consum, cu o solutie cu convectie si agitare mecanica.

Reply
Au cuptorul de prajit chiar in cafenea. Este mare, sigur mai mult de un kg. Dar de care, ce, si cum va trebui sa.i intrebu pe ei caci eu sunt depasit.

Reply
(01-10-2018, 23:19)renatoa Wrote: Hot air nu e fluid bed neaparat... sunt putine masini peste 1 kg fluid bed, si cam pe comanda, nu vanzare de serie.
Ar putea face treaba si cu un sonofresco de 1 kg, nu par sa fie genul sa prajeasca 100 kg pe saptamana... dar mai simplu ar fi sa scoata 2-3 kg cu acelasi consum, cu o solutie cu convectie si agitare mecanica.
Quote:We utilize a fluid bed air roasting method

Iar la una din cafele au uitat sa mai taie din descrierea importatorului:
Quote:*Previously scored at 88 this beauty was re-cupped on July 4th, 2018 with a score of 85, a bit lower than we prefer. While still an amazing coffee we are offering this coffee at incredible sale price!

Reply
eu zis caei au scris asta, pentru ca e cafea la reducere. ai 40 lei in loc de 51, parca.

Reply
Trebuie sa ai ceva cojones ca sa te bati in preturi cu prajitoriile cunoscute in conditiile in care tu ai deschis ieri....

N-au scris ei, asta e descrierea de pe cropster:

https://hub.cropster.com/store/listings/3139

Reply
La Origo Cofee, Lipscani.

Mai multe cafele în râșnițe din care poți să alegi, cântărire după măcinare, comunicare de specialitate (despre cafea și modul ei de preparare) cu clientul...relaxare...deschidere..bună dispoziție.

Este prima cafenea în care  am observat că barista a aruncat cafeaua pentru că nu a ieșit în secundele pe care le dorea.

Am băut un ristretto făcut dintr-o Ethiopia Jigesa Weysi.
Dar toate astea cred că el cunoașteți deja.

A fost al doilea loc (primul fiind la Bubucalu) în care am (putut) băut o cafea fără zahăr, iar eu sunt omul care pune zahăr în cafea...cât de puțin...dar tot pun ceva...
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
interesant. eu, personal, din Etiopie ristretto nu pot bea, desi sunt mare adept ristretto.
Etiopia insa, la un brew ratio mai jos de 1:2.5 imi pare prea de tot.

ce espressor au? poate rasnesc super-fin si fac preinfuzie lunga de tot?

Reply
synesso hydra parca
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(03-10-2018, 15:05)maki Wrote: interesant. eu, personal, din Etiopie ristretto nu pot bea, desi sunt mare adept ristretto.
Etiopia insa, la un brew ratio mai jos de 1:2.5 imi pare prea de tot.

ce espressor au? poate rasnesc super-fin si fac preinfuzie lunga de tot?

ăăăă...n-am observat...sorry.
Dar am să mai trec și dacă nu mă lămuresc, întreb direct.
Ba chiar am să le cer și rețeta de preparare...că văd că-s comunicativi și deschiși.
Dar aromele au fost cu totul excepționale: ușor acrișoare, florale, ciocolatii ...
Lelit PL81T+Ascaso Precision Competition Filter+tamper Lelit PL100+nivelator Lelit PL121, Baratza Sette 270 [b]Wi [/b]și Ascaso iSteel I1+Bialetti Fiametta

Reply
Black Eagle Gravimetric plus Mythos 1. 
Reteta este 19 grame cu 36-40gr in ceasca in functie de cafea, intotdeauna dublu. 
Synesso Hydra este in Pipera, la Hanagar.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1

Reply
Dat faptului ca am 1 saptamana de concediu si m-am intors in tara, am avut placerea astazi de a bea astazi un doppio la T0 (t zero) la Universitate in Bucuresti. O ethiopia tare tare buna (nu sunt fan Ethiopia dar asta mi a captat atentia, era pe punga Madison) asa ca va recomand, urmatoarea oprire e la Origo !
Lelit Bianca, Eureka Helios 80, Lelit Pl481A, PL121 plus, Acaia Lunar, Bravo Tamper.
Past: Lelit PL81T, Hario Skerton, Macap M42M

Reply
Salut prieteni. Sunt in Mamaia azi si maine. Stie cineva o cafenea unde pot sa beau o cafea de specialitate corect preparata in zona, inclusiv Constanta. Multumesc.

Reply
https://caffecorretto.ro/
Str.Tepes Voda nr.14A, Constanta
fosta Distecco
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...7#pid74957
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...9#pid70119
■  ARCO230V ► Brewista Smartpour Switch ► AeroPress / Cafflano Kompresso ■
■  ARCO1MP_ ► Brewista Stout Spout ► AeroPress / Hario V60 / Timemore French Press ■
■  Retired but functional: ■ Kinu M47PH ■  Kinu M38 ■ Porlex Tall ■ Tefal KI140D ■

Reply
Multumesc. Ma duc acolo.

Reply
Si am fost...
Locatia e intima si primitoare. Domnisoara care m-a servit, desi destul de ocupata, mi-a "administrat" cel mai bun dublu shot dintr-o Columbia Supremo pe care am avut ocazia sa-l savurez pana acum. 
N-am fost foarte atent dar cred ca ratia extractiei a fost ceva mai mult de 1:2, poate chiar spre 1: 3, oricum rezultatul a fost excelent. Abia astept sa trec si maine pe acolo.

Reply
Ceva recomandari pt Copenhaga?
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 4 Guest(s)