Welcome Back Log In Create Account

Un prajitor pentru acasa de unde se poate cumpara ?

Nu ebay ci ebaykleinanzeigen. Adta e la 180 eur dar trebuie sa cauti si astepti. Asta e olx ul lor. Dar eu am fratele in germania si trimit linkurile cu ce gasesc si le aduce el. Daca nu ai pe nimeni acolo e mai greu cu expeditia externa.
Ar mai fi si siteul quoka.de. Eu de astea stiu.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.

Reply
Am și eu un var în Germania :)
Ms de info, chair nu știam de siturile astea..
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 

Reply
Actualizez topicul cu un aparat care eu l-as considera best buy, daca: 1) ar fi in EU, 2) la pretul Dieckman RoestMeister: Fresh Roast SR800.
Cu un pret si o capacitatea apropiata, dar mai mult control decat RM, si, foarte important, conectivitatea computer din fabrica, cu colectarea plevei rezolvata, mai mic si mai usor de integrat intr-o bucatarie, mi se pare clar fix ce ar avea nevoie home roaster-ul mediu.
Cum deocamdata este doar in US, ramane de urmarit daca nu cumva apare si varianta EU, asa cum s-a anuntat in alt topic ca ar fi aparut Behmor la 230V.

Reply
Aveam salvat ăsta pe Aliexpress, care parcă seamănă un pic. https://www.aliexpress.com/item/1005001440816897.html

Reply
Pare o copie partiala, panoul de control nu aduce a nimic din modelele Fresh Roast, si poate doar 120 grame.
Daca te lamuresti ce poti regla din panoul ala, si ce afiseaza display-ul... putem evalua. Altfel e pe riscate.
Capacitatea e importanta, 120 grame faci si cu un popper, la bani mult mai putini, 226 grame cere pompa mai zdravana si in general alta constructie, cu jet arteziana in loc de vortex.
La acelasi pret cu SR800, nu vad sensul sa risti.

Reply
(29-12-2020, 09:39)junioru11 Wrote: https://wake-up.crowdfunding.coffee/lp-e...JvyPMp1RDE

Inca un popper, urmeaza sa apara pe kick, sunt curios la ce pret....

549, pretul de early bird, cei care s-au inscris la noutati au primit deja informatia asta astazi.
Este rezonabil, cel final de 980 este exagerat.

PS: am pus reply-ul asta aici, si nu in topicul mai actual cu "sarje mici" pentru ca wake-up pretinde ca va praji 250 grame totusi...

Reply
De asta ce ziceti?
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino

Reply
O copie fresh roast cu capacitate mai mica. 

Te bate gândul? :)
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic

Reply
Da, de mult. Dar curba de invatare si timpul pe care nu l-am avut m-au descurajat meru sa fac pasul asta, desi mi se pare esential pt oricine be cafea.

Reply
(15-01-2021, 15:58)cradun Wrote: Da, de mult. Dar curba de invatare si timpul pe care nu l-am avut m-au descurajat meru sa fac pasul asta, desi mi se pare esential pt oricine be cafea.

... Da ... tre ' sa prajesti in garaj neaparat ... Dodgy ... arunca chaff-ul drept in sus si s-ar putea sa ai ceva discutzii prietenesti cu doamna ... :D ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
Urmariti urmatoarea vedeta, se lanseaza curand, la 550$ 250g, colecteaza pleava, face tot... doar ca nu o bea in locul tau :) nu trebuie sa gandesti nimic :D

Quote:Wake Up Smart Home Coffee Roaster will be launching on Kickstarter at 15:00 (GMT+0) Tuesday, Jan. 19th.

Daca e cineva dispus, dar FERM... pot aplica pe early bird-ul meu, cu inca cativa $$ mai jos decat se va lansa KS, voi primi link cu cateva ore inainte de oficial. O singura bucata :) @cradun, ai 3 zile sa te decizi, iti acord prioritate.

Cel de la barshaker este destul de limitat, si nu ma refer la capacitate.
Prajeste cu parametri constanti cap-coada, nu poti decide decat timpul cand opresti prajirea.
La freshroast ai 3-5 trepte de putere si de aer, cu care mai poti profila cate ceva... iar modelele de top afiseaza si o temperatura. Pacat ca e doar pe 110V...

Reply
(15-01-2021, 16:18)renatoa Wrote: Urmariti urmatoarea vedeta, se lanseaza curand, la 550$ 250g, colecteaza pleava, face tot... doar ca nu o bea in locul tau Smile nu trebuie sa gandesti nimic :D

.. Ia , ia ... ia sa vedem mai intai si pe urma iti spunem noi ce gandim  ... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...

Reply
(15-01-2021, 16:03)Levo Wrote:
(15-01-2021, 15:58)cradun Wrote: Da, de mult. Dar curba de invatare si timpul pe care nu l-am avut m-au descurajat meru sa fac pasul asta, desi mi se pare esential pt oricine be cafea.

... Da ... tre ' sa prajesti in garaj neaparat ... Dodgy ... arunca chaff-ul drept in sus si s-ar putea sa ai ceva discutzii prietenesti cu doamna ... :D ...

Pare a avea colector de pleava in capac.

Iti dau popperul cu care am inceput eu si cu care am prajit aproape 2 ani. Macar sa vezi de proba cum e. Principiul e acelasi cu ce aparatul pus de tine, cu mai mult control la popper si cu doua sonde de temperatura.

Reply
(15-01-2021, 16:39)Levo Wrote:
(15-01-2021, 16:18)renatoa Wrote: Urmariti urmatoarea vedeta, se lanseaza curand, la 550$ 250g, colecteaza pleava, face tot... doar ca nu o bea in locul tau Smile nu trebuie sa gandesti nimic :D

.. Ia , ia ... ia sa vedem mai intai si pe urma iti spunem noi ce gandim  ... Cool ...

Pai daca stai sa treaca faza de "vedenie"... va fi 950 pe urma... va fi cu frecat la ochi...

Reply
(15-01-2021, 18:35)renatoa Wrote: Pai daca stai sa treaca faza de "vedenie"... va fi 950 pe urma... va fi cu frecat la ochi...

... Pai ,asa ... going in blind parca nu m ' aranjaza. Dar ... daca e ce trebe '  ma frec la ochi si iau si asa ... :D ...

Reply
(15-01-2021, 17:58)Laddu Wrote: Iti dau popperul cu care am inceput eu si cu care am prajit aproape 2 ani.

Multumesc mult, asta ar fi calea rationala, dar ma gandesc la prajitorul din link-ul pus de renato.

(15-01-2021, 16:18)renatoa Wrote: O singura bucata :) @cradun, ai 3 zile sa te decizi, iti acord prioritate.

Pffff, dc asta are endorsementul tau, nu mai am nici o scuza. Multumesc :) Voiam sa imi mai iau un crawler, dar cred ca redirectionez banii :) Ne auzim pe mail.

Reply
Daca vreti o comparatie cu un proiect similar, desi nu e fair, diferenta este mare, in primavara s-a inchis un proiect KS similar cu ce vinde barshaker, acesta:

https://www.kickstarter.com/projects/iac...e-roaster/

Adica jumate din capacitatea lui Wake Up, jumate de pretz, si nici un control in afara timpului de prajire.
Proiectul a fost un succes urias, suprafinantat de peste 10x,  $422,928 fata de $40.000 cat au cerut autorii, si pana in momentul asta nu s-a livrat nici o bucata :D
Asta ar trebui sa atraga atentia asupra riscurilor celor care se arunca in astfel de proiecte Wink
Mai arata si ca piata aparent cere masiv asa ceva, dupa cum arata suprafinantarea... si ca aceeasi piata este total neinformata, daca nu au aflat pana acum ca in china sunt modele foarte asemanatoare la jumatate de pretz care doar asteapta sa fie cumparate... sau importate Wink

Asa ca, @cradun, as zice sa vedem ce termen anuntza noul proiect, si daca e vorba de toamna, mai bine mergi pe oferta lui @Laddu, la care iti pun eu electronica pentru app pe smart, intr-un termen incomparabil mai scurt si mai ieftin.

Reply
BeanBon e o alternativă care începe să ajungă la cumpărători și după părerea mea e mai ok să lucrezi cu șarje mari mici.

Reply
(15-01-2021, 20:32)renatoa Wrote: Asa ca, @cradun, as zice sa vedem ce termen anuntza noul proiect, si daca e vorba de toamna, mai bine mergi pe oferta lui @Laddu, la care iti pun eu electronica pentru app pe smart, intr-un termen incomparabil mai scurt si mai ieftin.

II pot împrumută inițial și regulatorul de tensiune, sa aibă control manual. Mai vede apoi dacă îl încântă sau nu metoda de prajire.

Reply
Asi dori și eu sa prăjesc acasă.
Momentan eu nu sunt pretențios la cafele, adică îmi place cafea prăjită medium spre dark, espresso clasic. Cred ca e ar merge un profil de prăjire clasic. Credeți că a-și atinge nivelul asta de prăjire cu un aparat de casa? Cred ca ati înteles la ce ma refer. Am observat ca, cafeaua verde este mult mai ieftina decât cea prăjită... Sau mai vine rămân sa cumpar gata prăjită. :)
Cu ce aparat a-și atunci nivelul asta de prăjire dar fără multe bătăi de cap.
Thanks

Reply
O tigaie :)
Nu glumesc... 
Un setup cu doua site deja e lux...

Reply
Pai acum am luat o cafea costa rica tarazu cam la 130 RON kg și am văzut verde pe un site la 35 RON kg :D și de asta ma gândeam

Reply
(16-01-2021, 15:54)d2florin Wrote: Pai acum am luat o cafea costa rica tarazu cam la 130 RON kg și am văzut verde pe un site la 35 RON kg :D și de asta ma gândeam

... Adicaaaa ... ai realizat diferentza intre o cafea proaspat prajita si un cumparator proaspat prajit ... :D ...

Reply
:), nu știu dacă am înțeles bine la ce v ați referit, dar a-și dori ca începător sa vad dacă iau aceeași cafea verde și o prăjesc acasă ( am tigaie de inox, de fonta, ceaun de fonta, sita de faina :))) ) se apropie cât de cât de cea cumpărată de la prăjitorie :D
Totuși cafeaua prăjită este de de 4 ori mai scumpa decât cea verde., dar cum nu caut fructe în cafea, de obicei le cumpăr.

Reply
Pai problema ta e alta, dai foarte mult pe cafea prăjită, fără flori și fructe.

La fel de bine poți trece pe cafea prăjită industrial, de pe la 30 lei pe kg, și ai rezolvat toate problemele.

Reply
Probabil dar sa fie prospat prăjită, am încercat și asta dar de multe ori ce am luat super ieftin chiar și proaspăt prăjit a fost cam nasol.... Și poate rezolv și problema mea prajind acasă :D.

Reply
Ce e bun, nu e ieftin și ce e ieftin, nu e bun...

Sau altfel spus, prăjitul acasă îți va oferi cât de mult ești dispus să investești în cafea verde și educație. Bagi cafea ieftină și timp puțin în educație, e posibil să scoți mai puțin decât ai introdus.

Reply
(16-01-2021, 16:10)d2florin Wrote: ...dacă iau aceeași cafea verde și o prăjesc acasă ...

Asta e fraza cheie... ca nu ai acces la "aceeași"

Acum depinde la ce te raportezi, poti avea acces la verde mai bun decat referinta ta.
Dar nu la 35 lei, livrata impachetata la kg. Poate la 50 lei.... sau la 50 kg :)

Nu e nici un home roaster in Iasi? sa te lipesti de el, sa iti dea din verdele lui, sa prajiti impreuna, si sa inveti prin comparatie... si eroare :)

Reply
(16-01-2021, 16:10)d2florin Wrote: :), nu știu dacă am înțeles bine la ce v ați referit, dar a-și dori ca începător sa vad dacă iau aceeași cafea verde și o prăjesc acasă ( am tigaie de inox, de fonta, ceaun de fonta, sita de faina :))) ) se apropie cât de cât de cea cumpărată de la prăjitorie :D
Totuși cafeaua prăjită este de de 4 ori mai scumpa decât cea verde., dar cum nu caut fructe în cafea, de obicei le cumpăr.

... :D ... Desigur , asa cum bine spunea si antreprenorul nostru coleg @dev ... prajelile sunt contraindicate ptr. mentzinerea sanatatzii ... prajelile italiene fiind chiar benefice la stomac , comparativ cu cele locale - care , chiar daca se bucura de acel gaining ( omniroast ) la gaz / sau curent si aducand prajitorului tot mai multe fructe si flori ... Cool ... - sunt totusi de evitat , ptr. ca dauneaza atat stomacului , cat mai ales ficatului si bilei ( supara fierea :D ).
              Din acest motiv cafeaua praspat prajita este de 4 ori mai scumpa - prajind cumparatorul in comoditatea lui - si incurajand 3rd wave din plin ... motiv ptr. care,  bietul nostru coleg @renatoa isi bate capul de atatzia ani pe aici si mai nou si prin alte partzi ... incercand sa lamureasca " cumparatorul bastinas " ca isi poate praji si singur acasa 1 - si chiar dupa preferintze - o mono origine sau un SO de specialitate , la fel ca o prajitorie ( ... sau chiar mai bine Cool ).
               Asa ca ... va putetzi apuca cu mult spor de prajit acasa , pastrand astfel ptr. dvs , atat cafeaua proaspat prajita , cat si fructele ... si uneori chiar si florile , evitand astfel prajelile comerciale. Angel

Reply
Am aflat ceva noua, prăjirea ominiroast dăunează sănătății? De ce ar dauna? Și cea dark nu? M ați făcut curios tare cu orajitul acasa. Chiar o sa dau comanda de un kg de Cafea și o trag la tigaie :)) o fac dark și gata :D cu un cub de cioco merge :D

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)