Espressoman infocat
Posts: 24
Joined: Feb 2014
Bucuresti
Salutare! De vreo 2 luni citesc cu interes forumul si e interesant sa vezi ca tot ce intelegeai prin cafea este complet demontat.
Pe unde am baut espresso prin tara, am urmarit sa vad daca se tampeaza cafeaua, daca se incalzeste aparatul si ce rasnite au barurile si rezultatul din ceasca este sub asteptari. Ma gandesc cum un investitor inchiriaza un spatiu intr-un mall, cumpara un aparat de 3000 EUR de cafea (sau poate mai mult) si don'soara nici nu a auzit de tamper...
Ca sa nu mai zic ca nici nu stiu cum sa cer un espresso - multi iti dau o ceasca de 200 ml...sau unul luuung, desi au aparat pt asa ceva
Sunt proaspat fericitul posesor al unui Gaggia Classic care m-a pus la treaba in ultimele zile. Inca mai am multe de citit pe forum sa ajung la o ceasca buna de espresso. Momentan ma bazez pe rasnita de la un prajitor de langa big berceni
)
Nu prea inteleg diferenta intre sitele VST si Marzocco si ce inseamna ridged si ridgeless...dar am timp sa descoper!
Foarte tare forumul! Succes in continuare!
Gaggia Classic +PID + Rancilio Silvia steam wand; LELIT PL043MM; Tamper Concept-Art; Marzocco 7g+14g
Espressoman Administrator
Posts: 12.619
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Bun venit,
Vorbele tale sunt foarte des intalnite si e o bucurie mare sa vezi oameni care "se pocaiesc"
Marketing-ul insa va invinge mereu, mai ales daca e sustinut cu bani multi. Acel patron nu a cumparat espressorul, cel mai probabil, caci altfel isi biciuia angajatii sa invete sa-l foloseasca, ci l-a primit in custodie de la diversi distribuitori, pentru a vinde doar cafeaua X. Trebuie inteles ca in acest domeniu se invart sume foarte mare, sume la care prajitorii nostri poate nu vor avea acces niciodata ca si resursa investitionala. De exemplu, cineva apropiat mie, cu o cafenea in Constanta, a primit 5000E pe an "buget de marketing" de la un brand de cafea nu foarte cunoscut ca sa renunte la alt brand. Altii ofera 10.000E depinde... Deci interesul pentru cafea de calitate paleste in fata banului.
Insa exista si reversul medaliei, oameni cu diverse cafenele micute care sa straduiesc sa vanda calitate si sa pregateasca personalul pentru munca de barista.
Din semnatura ta vad ca nu ai rasnita, dar te gandesti la schimbarea sitelor cu unele de varf. Pe Gaggia trebuie inlocuite sitele originale, caci sunt presurizate, dar sunt ok si cele ieftine de 9 lei. Primordiala insa este rasnita.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 1.098
Joined: Dec 2013
Banat
08-05-2014, 02:57
(This post was last modified: 08-05-2014, 03:01 by amarok.)
Nu te ieftini prea tare la site. Oricum diferentele sunt intr-o marja de maxim 20-30 lei. Eu am un filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm atat de precis lucrat incat tamperul intra perfect in el, chiar daca nu e knock ci simplu:
http://www.perfectespresso.ro/ro/produs/...58mm--525/
PS
Va mai trebui sa iei si un filtru (sita) blind + detergent masina cafea:
http://www.mag-pro.ro/romanian/950010.html
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm
Espressoman infocat
Posts: 127
Joined: Feb 2014
Craiova
08-05-2014, 08:30
(This post was last modified: 08-05-2014, 08:45 by Adrian86.)
Recent am constatat o problema la o cafenea renumita din oras . Desi au espressor si rasnita mega bune si desi stiu cum se prepara un espresso ca la carte , ei nu-o fac . Sa fie vorba de lene , de neimplicare ? Probabil ca da , dar dintr-o cafea proaspat prajita mi-au servit o mega amareala ... pacat .
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
Espressoman infocat
Posts: 19
Joined: Dec 2013
Craiova
08-05-2014, 22:30
(This post was last modified: 08-05-2014, 22:31 by tlucian.)
Despre care cafenea e vorba? Si pe care o recomanzi acum ca esti destul de experimentat în cafea? Eu Nu mai beau deloc in oras pt ca nu imi mai place niciunde. Poate doar la Hedone , dar prefer acasa.
Espressoman infocat
Posts: 127
Joined: Feb 2014
Craiova
Majoritatea cafenelelor sunt in situatia asta . Recomand Hedone dar nu peste tot ... Noi ne mai intalnim din cand in cand si facem cafele , latte art bla bla fun fun
. Daca te intreseaza , te asteptam
Expobar Brewtus IV , M Vario , VST , Dinamometric , Knock Box , V60 , Hario Mill and more
Espressoman Administrator
Posts: 12.619
Joined: Mar 2012
Bucuresti
O sa ne mutam pe un tipic separat, pe aria de sfaturi la achizitii -
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...-accesorii
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan