Hello There, Guest! Login Register


Timp de curgere prea mic/debit prea mare

#1
Salutare,

Mi-am luat de curand un Gaggia Classic si o rasnita DeLonghi KG49. Incerc sa obtin un shot aromat, cremos insa nu prea reusesc. Cafeaua o rasnesc dupa ochi, incerc cat mai fin (20-40 secunde cred). Am timpi de curgere de maxim 15 secunde si nici gustul nici consistenta nu sunt prea reusite. De asemenea, imi ramane apa in portafiltru dupa ce fac un shot, deci zațul e apos.
Trebuie sa pun mai multa cafea (acum pun o masura cu putin varf, care a venit cu espressorul)? Sa o macin mai fin?
Rabdare si intelegere, va rog, abia ma initiez in treburile astea Smile

Multumesc!
[Image: c84fe3699cf5b2ed8a908c673dd86b91.jpg]


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Reply
#2
Salut!
Din câte am văzut, acesta râșniță nu are nicio legătură cu ceea ce vrei tu sa faci. Cel mult e bună pt condimente. Caută o rasnita cu reglare stepless. Apăruseră câteva de vânzare pe forum.
Mult succes și răbdare!
Lelit PL41EM/ROCKET FAUSTO/Hario V60/AeroPress/Klarstein Kettle/Hario Skerton/PL043MMI/KRIBLI-GRABLI
 
Reply
#3
Risnitele cu lama sint cele mai slabe din punct de vedere al macinaturii, total nepotrivite pentru  un espresso.
PS De unde ai cumparat espressorul? Gaggia are implicit sita presurizata. Pentru inceput trebuie sa o schimbi.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#4
(05-08-2018, 14:05)Gabi_M Wrote: Risnitele cu lama sint cele mai slabe din punct de vedere al macinaturii, total nepotrivite pentru  un espresso.
PS De unde ai cumparat espressorul? Gaggia are implicit sita presurizata. Pentru inceput trebuie sa o schimbi.

L-am luat de pe emag. Nu stiu ce inseamna sita presurizata, si nici stepless. Si habar nu aveam ca exista rasnite fara lame?!!? O sa fac putin google sa reusesc sa inteleg sfaturile Smile
So, in concluzie: rasnita e principalul vinovat aici?


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Reply
#5
In mare parte da, am văzut colegi de pe forum care se lăudau cu extracții destul de reușite pe gaggia clasic, deci rasnita îți mai lipsește.
Îți recomand să te documentezi mai mult pe forum decât pe google.
Sitele presurizate sunt cele care au un plastic micuț în mijloc prin care curge cafeaua ; îți recomand să îți cumperi una nepresurizata sau sa scoți bucatica de plastic.
Succes
Lelit PL41EM/ROCKET FAUSTO/Hario V60/AeroPress/Klarstein Kettle/Hario Skerton/PL043MMI/KRIBLI-GRABLI
 
Reply
#6
Vezi aici
https://www.espressoman.ro/site-presuriz...esurizate/
Cea mai simpla solutie pentru obtinerea unei cafele este utilizarea unei site presurizare a a cafelei macinate din comert. Am scris intentionat cafea pentru ca rezultatul astfel obtinut nu se poate numi espresso.
Pentru a avea in ceasca un espresso, este necesara folosirea unei site nepresurizate. A doua conditie este cumpararea unei risnite de calitate. Poate sa fie electrica sau manuala, poate sa fie cu cutite conice sau plane. Conditiile care trebuie sa le indeplineasca sint: cutite din otel si posibilitatea de a regla cit mai fin macinatura continuu sau stepless si nu in pasi. Pe acest forum se spune ca risnitele care indeplinesc aceste conditii sint "capabile pentru espresso".
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)