Welcome Back Log In Create Account

Timemore Sculptor

Eu as zice sa asteptati sa vedeti cum se poarta cei de la timemore cand vine vorba de garantie/reparatii. Nu stiu daca a mai fost cazul la cineva, la mine pare ca s-a ars ceva pe placa.
Echipament actual: Lelit Bianca V3, Timemore 078S
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
Salutare @lorisl . Nu ești singurul, au fost cazuri despre care am citit pe grupurile de KS și FB, din câte rețin în unele cazuri s-au mișcat mai rpd iar în altele mai agale, era un email gen office@timemore.. majoritatea primind prin poștă placă de schimb. Tu ai reușit să îi contactezi?
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
Am trimis mail dar sunt in concediu(chinese new year sau ceva de genul). Maine ar trebuie sa se intoarca la munca, sa vedem ce zic.
Echipamentul vechi: Lelit PL92T, Lelit PL81T, Gaggia Baby, Saeco Poemia cu PF naked facut la strung, Niche Zero, Kinu M47, Lelit PL043MMI, Hario Skerton 

Reply
Au raspuns cei de la market@timemore.com, mi-au zis sa desfac baza si sa le trimit poze cu placa.
Le atasez si aici. Dupa cum se vede a fost o flama destul de puternica, s-a sudat ceva metal inclusiv pe baza rasnitei.

[Image: QRxRPQp.jpeg][Image: UkRwsV0.jpeg][Image: VN0BXH2.jpeg]

Reply
Nici nu au apucat oamenii aia sa povesteasca cum a fost in concediu Smile ... Cand a fost campania kikcstarter parca spuneau ca daca e nevoie trimit alta rasnita in locul celei defecte.

Reply
Daca e doar puntea de diode, caramida neagra din dreapta, cu 4 picioare, atunci ai scapat ieftin, se poate inlocui si aici. Poate fi si un condensator, pe verso placa, in dreptul flamei.
Ti-o poate masura orice reparator de electrocasnice.

Daca insa e integratul de control turatie, cel din stanga cu multi pini... le e mai lesne sa iti trimita placa integrala sa o schimbi singur.

Reply
Mda,

Vor sa ma puna sa platesc eu placa si transportul, foarte dezamagitor. Am rasnita de exact 1 an si o luna. E clar ca nu mai cumpar veci nimic de la timemore.

Reply
Garantia este doar 1 an?

Reply
Doar in EU cred ca este 2 ani la orice electrocasnic nou.
Pe Amazon poti vedea clar ca garantiile suplimentare se platesc.
Si chiar aia 2 ani nu sunt moka, fii sigur ca se reflecta in pretul produsului... pentru toata lumea...
Poate unii iau obiectul cu intentia clara de a il modifica din prima zi, de ce sa plateasca o garantie de care nu au nevoie ?

@lorisl, daca trimiti placa incoace, facem un diagnistic si poate chiar o reparam.

Reply
greu de inteles dezamagirea - ai cumparat de undeva de unde se zice clar ca nu e o vanzare propriu zisa
faptul ca dau 1 an garantie e deja mai mult decat sunt obligati pe acea platforma
faptul ca iti asigura totusi suport si service dupa 1 an tot e bine, evident nu e gratis
poti fi dezamagit daca se intampla ceva neplacut si neaspteptat in acelasi timp, aici se intampla lucruri normale - e vorba de un produs iesit din garantie care s-a stricat - normalul este sa fie contra cost reparatia/piesele, nu?
daca ti se strica ceva la masina dupa ce a iesit din garantie, te astepti ca la reprezentanta sa ti-o repare gratis?
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
Fieare are propriile principii si asteptari. Da, eu ma asteptam ca Timemore sa faca un power move si sa imi trimita o amarata de placa unui om care i-a sustinut orbeste si a folosit produsul premium 1 an si o luna.
Da, daca mi-as lua un bmw seria 5, prin ceva asemenator kickstarter, m-as astepta ca bmw sa arate ca sunt premium si le pasa de clienti, nu se ascund dupa un contract sau un regulament.
Cumva daca vinzi cutite SSP de 350 de euro care se potrivesc doar cu rasnita ta, ar trebui sa inspiri o anumita incredere nu? 
Nu vorbim de rasnite entry level aici.
Am un fitbit care s-a stricat la 3 ani dupa cumparare, cei de la suport mi-au trimis altul fara nici o porblema.
Am o periuta de dinti philips sonicare care s-a stricat dupa 2 ani jumatate, philips mi-as trimis alta.
Sa nu uitam, o garantie data de lege, e un fel de protectie sa nu iei teapa totala. Sa se strice o rasnita dupa 1 an si o luna nu cred ca e acceptabil, mai ales ca e clar un defect de fabrica. Un brand serios intelege asta si nu se ascunde dupa contracte.

Cand ai produse premium, ar trebui sa te porti ca un brand premium. My 2 cents.

Reply
Din pacate e un risc asumat de la cumparare, dar cu un discount pe masura. Varianta mai "defensiva" este sa iei din Romania cu doi ani garantie si il lasi pe dealer "sa se spele pe cap" cu rasnita daca se arde ceva in perioada aceasta.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
@renatoa mersi de oferta, astept sa vad ce pret imi ofera si iau o decizie. Apreciez.

Reply
Timemore nu e premium, Fitbit si Philips au fost niste exceptii de la ce se intampla in mod normal

(06-02-2025, 12:15)Lyvyoo Wrote: Din pacate e un risc asumat de la cumparare, dar cu un discount pe masura. Varianta mai "defensiva" este sa iei din Romania cu doi ani garantie si il lasi pe dealer "sa se spele pe cap" cu rasnita daca se arde ceva in perioada aceasta.

dupa ce trec cei 2 ani, suntem pe scenariul: se strica, daca se poate/doreste sa fie reparat, va fi contra cost

sunt patit cu ceva mult mai scump (tot echipament de cafea) decat Timemore, care teoretic chiar e premium
astept sa fie reparat si povestesc dupa
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47

Reply
(06-02-2025, 12:15)Lyvyoo Wrote: Din pacate e un risc asumat de la cumparare, dar cu un discount pe masura. Varianta mai "defensiva" este sa iei din Romania cu doi ani garantie si il lasi pe dealer "sa se spele pe cap" cu rasnita daca se arde ceva in perioada aceasta.

Corect, daca se livra deodata cu kickstarter cumparam de la importator, e si o chestiune de timing.

Dar, ca iei o rasnita de pe KS, ca o iei de la importator, tot aia cumperi. Presupun ca au ceva probleme la placile alea. Daca o cumperi de la importator, mai iei si cutite SSP si ti se arde placa dupa 2 ani si o luna tot in situatia mea ajungi.

Reply
Suna putin nerealist…
te-ai fi asteptat sa te caute pe net si sa vada ca i-ai sustinut pana in panzele albe? Si sa zica OK, pe baiatul asta il rasplatim si ii rezolvam orice problema pe orice durata de timp… ?
La garantie sunt niste oameni care au niste proceduri. Prima chestie este sa verifice daca produsul e in garantie (factura, serie, dovada achizitie…). Faptul ca uneori se trece peste asta in dorinta de a ajuta clientul este o exceptie. Si n-as baga mana in foc ca toti clientii sunt tratati asa.

(06-02-2025, 12:18)lorisl Wrote: Dar, ca iei o rasnita de pe KS, ca o iei de la importator, tot aia cumperi. Presupun ca au ceva probleme la placile alea. Daca o cumperi de la importator, mai iei si cutite SSP si ti se arde placa dupa 2 ani si o luna tot in situatia mea ajungi.
Da, dar la tine era abia un an trecut. Ai mai fi avut ceva protectie.
Dar nu ai de unde sa stii. Ti-ai asumat din start garantia oferita in conditiile unei livrari rapide si cu costuri mai mici. Asta e. Putea sa nu se strice 10 ani.
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Poate idealist, nu nerealist. Crede-ma ca am bagat destui bani in KS, stiu ce inseamna sa nu primesti produsul nicodata, sau sa primesti o gluma de produs. Acolo mi-am asumat si aia e. Dar aici campania a fost de sucess, cei de la timemore au reusit prin campania asta sa devina un brand serios pe piata, si atunci am anumite pretentii.
Si Fitbit si Philips stiu ca au o problema cu produsele, sa nu crezi ca is eu cel mai norocos om si doar mie mi-au schimbat. La fel au patit si altii din jurul meu.
Eu cred (nu pot dovedi), ca au o problema cu placile. Sau poate a mea a fost doar o exceptie. In oricare situatie, un brand care se da premium(nu luxury) ar gestiona altfel o situatie de gen. Asta daca vrea sa isi fidelizeze clientii.

Reply
Cand cumparam de pe Aliexpress sau "investim" pe Kickstarter sunt riscuri asumate, suportul client poate fi egal cu 0. In plus, pe Kickstarter produsele au sanse foarte mari sa aiba bolile copilariei, defecte care se remediaza pe parcurs, de obicei pe "silent mode". Rasnita timemore a aparut cu ceva timp inainte de campania kickstarter, parea un produs oarecum consolidat. In plus, in timpul campaniei trambitzau peste tot  faptul ca acopera gratuit orice defectiune, oriunde, ca la nevoie trimit alta rasnita, bla, bla. Ce a patit colegul nu pare un defect izolat care s-a intamplat la putin timp dupa iesirea din asa zisa garantie. Pentru ca s-a intamplat la destul de multe rasnite sa fie probleme cu placa, inseamna ca se impunea "service request" si rezolvarea gratuita a problemei. Dar sunt si brand-uri cu renume in diverse domenii care pana cand nu exista o masa suficienta de utilizatori revoltati baga capul in nisip si recunosc cu greu problemele generale ale anumitor produse.

Reply
@lorisl tu ai primit produsul în primul transport? Eu am un email de la chinadivision cu tracking number în 06.01.2024, nu găsesc exact când am primit produsul, posibil să fie deja sfârșitul perioadei de garanție și la a mea (cum ști când ai primit-o?), mă bate gândul să le scriu și eu pt placă defectă...
Ai poză cu partea cealaltă a plăcii? Nu pare să fie ceva prea complicat, un electronist te-ar lămuri în câteva minute.
Am încercuit posibila zona care a făcut flamă într-o imagine găsită online.
[Image: NTsHBFf.jpeg]
Modbar AV, Mahlkonig E65 GBW, Crem One Profiler, Timemore Sculptor 078S, Fellow Ode gen2, Orea V3, Kinu Classic

Reply
De obicei, cand habar nu avem care-i schema, cum functioneaza placa, ne uitam la condensatoarele electrolitice (cum e cel incercuit). Daca e flambat, cu noroc, dupa inlocuire, s-ar putea ca problema sa fie rezolvata daca nu au fost afectate si alte componente.

Reply
(06-02-2025, 12:14)lorisl Wrote: Da, daca mi-as lua un bmw seria 5, prin ceva asemenator kickstarter, m-as astepta ca bmw sa arate ca sunt premium si le pasa de clienti, nu se ascund dupa un contract sau un regulament.

Te asigur că nu vrei să-ți crape motorul la un BMW în afara garanției, că atunci ai să vezi ce deget mijlociu frumos și lung îți arată. Smile
Au avut cu ceva ani în urmă probleme cu întinzătoarele de lanț la unele serii de motoare, care făceau să sară lanțul de la punct, cu consecințele de rigoare. Caută pe net să vezi cît de mult le-a păsat de victimele care nu mai aveau garanție. 
Se știe că un BMW sau un Mercedes nu se cumpără decît cu garanție. Fără garanție ești fiul ploii. "Premium" e doar prețul.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Asa arata partea superioara, nu vad nici o urma pe condensator.

[Image: 7VHkZAp.jpeg]
[Image: scvbiu2.jpeg]

@ VladSoare la mine pe mazda mi-au schimbat motorul de la oglinda, la 6 luni dupa garantie, pentru ca se stia ca e un defect de fabrica. Urmatoarea masina, probabil tot mazda. Urmatoarea rasnita !timemore.

Reply
Eu as accepta sa-mi trimita placa noua (poate intre timp au identificat si remediat defectele). In paralel as incerca si remedierea celei vechi daca este posibil.

Reply
@Florinush M-am uitat in istoricul wahtsapp, stiam ca am trimis o poza cu rasnita in ziua in care a ajuns. 8 ian. 2024

@edri le-am zis sa imi zica cat ma costa si voi plati, nu ma ce face. Ma gandesc daca o mai tin sau o vand si trec pe altceva.

Reply
(06-02-2025, 13:49)lorisl Wrote: @ VladSoare la mine pe mazda mi-au schimbat motorul de la oglinda, la 6 luni dupa garantie, pentru ca se stia ca e un defect de fabrica.

Chestii din astea mici, care pentru ei nu costă mare lucru, se mai schimbă uneori pentru fidelizare, sau dacă e un technical service buletin emis pentru ele. Dar astea-s excepții și sînt întotdeauna pentru componente sau operațiuni ieftine.
Dacă ți se făcea motorul praf pentru că ți-a sărit cureaua sau lanțul de distribuție, sigur nu ți l-ar fi schimbat pe gratis.
Sette 270Wi, Niche Zero, Kinu M47 Classic, Comandante C40. Plus un V60 pentru ele.

Reply
Si cat crezi ca ii costa o placa de genul?

Reply
E vorba de proporții. Motorașul ăla costă poate 0,1% din valoarea mașinii. Plus că prin asta te-au încurajat să mai vii la ei și pentru revizii sau alte reparații, unde o să-și recupereze pierderea cu vîrf și îndesat.
Placa asta reprezintă o parte consistentă din valoare rîșniței, iar de fidelizare n-au nevoie, pentru că nu mai cîștigă nimic de pe urma ta de-acum încolo. 
Dar nu contează, voiam doar să zic că "premium" nu înseamnă neapărat că ești tratat ca un rege. Dimpotrivă, în lumea auto cu cît marca este mai "premium", cu atît mai tare te mulge cînd are ocazia. Mazda sau Ford sînt lux în privința asta față de BMW sau Mercedes, ca să nu mai vorbim de Porsche.

Reply
Am primit 'oferta', 81 USD cu tot cu transport. E foarte dubios ca mi-au furnizat un cont foarte coudat de paypal 
​​​​ in care sa fac plata. Ceva numar @qq.com. Miroase a 'hustle' sincer. Mailul cu care fomunic e market@timemore.com. Va atasez mailul.

Thank you for your reply.
We understand your feeling.
But there are significant voltage fluctuations, which can damage the capacitors on
the PCB.

Based on the address you provided, total price is US$81.

Our Paypal account is: 42736065@qq.com. Please pay through Paypal and provide us with a screenshot(with transaction ID), and we will arrange delivery for you.

Reply
Prin Paypal eu am primit banii inapoi cand am patit sa nu primesc produsul platit.

Reply
Este emailul lui Zhan HuaChun, inregistrat drept contact principal la Timemore.com.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)