Welcome Back Log In Create Account

Test Gaggia Classic GT vs Lelit PL92T Elizabetz la MABO

Asa a inceput totul, cu o cafea buna Tongue

[Image: 3n0XPNb.jpeg]

Suntem gata sa dam drumul urmatorului mare eveniment Espressoman de anul acesta, dedicat comunitatii noastre! Va invitam la prajitoria de cafea Mabo de pe Vulturilor 31 (cum intrati in incinta, cladirea din dreapta) sambata, 26 aprilie incepand cu 10.30 - 11.00, la un versus nascut din dorinta espressomanilor de a cunoaste mai bine noul Classic GT, pe cafele de top de la Mabo. 

De data aceasta am ales un subiect ceva mai tehnic decat o degustare si, cu ajutorul lui @bogdan_geor si importatorului Lelit / Gaggia (M&A), vom putea sa vedem la lucru noul dual boiler Gaggia Classic GT, eventual sa-l si desfacem dar mai ales sa tragem zeci de shot-uri in versus cu PL92 Elizabeth, un alt dual boiler din aceeasi zona, dupa o metodologie bine stabilita. De ce nu, la final putem incerca aceeasi cafea si pe profesionalul lor ca sa avem un reper si mai inalt, dar ramane de vazut cum e aranjat spatiul la prajitorie. Cu siguranta se pot face multe alte comparatii insa logistica necesara si numarul de shot-uri de preparat depasesc posibilitatile acestui set up.

Bogdan crede ca cel mai bine s-ar preta o Brazilia Gesha de la Project Origin (Sasha Sestic), procesata natural prin macerare carbonica, curata, fara excese de niciun fel, cu arome ce se lasa descoperite la preparare corecta, deci espressoarele vor trebui sa arate ce pot si nu numai ele.

Rasnitele vor fi doua E80 GBW ca sa ne fie mai usor logistic si sa ne miscam repede, iar tamparea va fi facuta cu aceeasi forta la PuqPress. Sitele VST 20 ambele.

Intampinarea espressomanilor va fi facuta cu un batch brew dintr-o Kenya speciala, poate ii spune Bogdan povestea, procesata prin macerare carbonica naturala cu flush de nitrogen. Chiar s-au straduit sa ne gaseasca doua cafele foarte tari si le multumim!

Va rugam sa va inscrieti din timp cu o postare aici pe thread, pentru a avea o imagine cat mai clara asupra numarului de participanti. Puteti veni insotiti dar mai mult ca sigur discutiile noastre vor fi destul de tehnice si poate obositoare pentru cine nu este implicat in forum, astfel ca ramane si cafeneaua pentru socializare sau un tur de prajitorie cu Bogdan, poate o schema de latte art invatata de la barista Mabo, astfel incat sa se simta toata lumea in confort.

Intr-un final fiecare espressoman va degusta simultan doua cesti de la cele doua espressoare si va trece pe o lista ceasca aleasa si motivul. La final tragem cu totii cateva concluzii, fara a avea pretentii de mari descoperiri, doar ca sa vedem daca se poate extrage o opinie majoritara.

Urmeaza sa publicam si metodologia exacta, dar daca aveti sugestii le puteti scrie aici.

Va asteptam cu drag!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Ma inscriu primul! Multumesc pentru initiativa.
Gaggia Classic GT | Eureka Mignon Specialita | KinGrinder K6 | Ceado Hoop | Aeropress
Ex: Lelit PL41TEM | Gaggia Classic Pro | Gaggia MDF

Reply
Și eu îmi anunț prezenta, mulțumesc!

Reply
Particip si eu, mulțumim pentru inițiativa!
Lelit Bianca v3 White, DF64 Gen 2

Reply
Doresc si eu sa particip, mulțumesc frumos!

Reply
Buna! Si eu vreau sa particip. Multumesc!

Reply
As vrea sa particip și eu, mulțumesc!

Reply
Buna, particip. Merci!
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
Vreau sa particip si eu. Multumesc!

Reply
Particip si eu, multumesc
Bezzera Unica+Eureka Mignon Specialita+Sculptor 78s

Reply
Salut! Particip - multumesc!
Gaggia Classic Pro Evo 2024 White, Eureka Mignon Libra 65 ALL PURPOSE 

Reply
Foarte tare! Mă bag și eu, merci!  Smile
<< Sage Barista Pro | Kinu M47 Phoenix | Hario V60 | Brewista Artisan >>

Reply
Ne oprim la 20 de espressomani deci ar mai fi loc de 9 colegi. Va așteptăm!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
as vrea sa faceti si video pentru cei care nu pot ajunge/locuiesc in tari straine va rog :)
SBE BES875 // Niche Zero // Timemore Sculptor 064s //
Hario V60 // 1Zpresso K-Max // Kingrinder K6

Reply
Particip și eu.

Am la birou al treilea dual boiler din gama asta de preț, Bellezza Bellona. Aș putea să îl aduc, pentru că este la 200m de Mabo, dar nu am portafiltru naked și în cel stock încape doar VST 18g.

Ca ipoteză înaintea întâlnirii, cred că cea mai mare diferență o face programarea preinfuziei. Fiind dual boiler, un alt aspect important este aburul, chiar dacă noi consumăm doar espresso.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
daca mai sunt locuri as veni si eu. mersi!
Cuptoare | La Marzocco-uri | Rasnite | Acareturi multe multe

Reply
prezent și Focșaniul!
Iar dacă se poate, hai de la 10 că de la 12 avem un botez :))
• Hedone Bugster • Expobar Brewtus • Iberital Expression 
• Mahlkönig EK43 • Fiorenzato F83E XGI • Hedone Honne • Mahlkönig KENIA

Reply
Se poate veni si mai devreme dar vom fi in pregatiri.

Reply
Bun găsit,

Dacă mai sunt locuri, vin și eu, mulțumesc !
Lelit PL41TEM + Kinu M47

Reply
Ma trec si eu pe lista - al 16-lea, multumesc!
Lelit PL72 William, Lelit PL92T Elizabeth, Kinu Phoenix

Reply
(22-04-2025, 21:40)adrian1 Wrote: Particip și eu.

Am la birou al treilea dual boiler din gama asta de preț, Bellezza Bellona. Aș putea să îl aduc, pentru că este la 200m de Mabo, dar nu am portafiltru naked și în cel stock încape doar VST 18g.

Ca ipoteză înaintea întâlnirii, cred că cea mai mare diferență o face programarea preinfuziei. Fiind dual boiler, un alt aspect important este aburul, chiar dacă noi consumăm doar espresso.

Pe mine m-ar ajuta foarte mult pentru ca exact acel dual boiler voiam sa-l compar cu GT-ul. Chiar saptamana viitoare voiam sa ma duc pe la distributor sa vad unul
Gaggia Classic GT | Eureka Mignon Specialita | KinGrinder K6 | Ceado Hoop | Aeropress
Ex: Lelit PL41TEM | Gaggia Classic Pro | Gaggia MDF

Reply
Pregatirile sunt facute deja, vom mai avea inca o rasnita identica pentru a ne fi de ajutor.
Inca mai sunt cateva locuri, as spune maxim 5, ca sa ne putem desfasura in voie in spatiul de la Mabo.

[Image: hev7QWM.jpeg]

Reply
(25-04-2025, 15:15)AdrianMD Wrote: Pe mine m-ar ajuta foarte mult pentru ca exact acel dual boiler voiam sa-l compar cu GT-ul. Chiar saptamana viitoare voiam sa ma duc pe la distributor sa vad unul

Vom vedea mâine în funcție de organizare, fiind un eveniment sponsorizat de importatorul Gaggia și Lelit.

Reply
[Image: IcN68lJ.jpeg][Image: jBzV8xq.jpeg][Image: FBWwY3m.jpeg]
Lelit PL81T Grace | Eureka Mignon Specialita | Aeropress | Hario Mini Slim

Reply
Foarte faina demonstratia de azi. Multumesc!

Reply
[Image: MWETGU8.jpeg][Image: 1degItf.jpeg][Image: AufA2FD.jpeg][Image: UXv4Wfb.jpeg][Image: FaLZnaD.jpeg][Image: Vnu5xSC.jpeg][Image: U9Fy5ie.jpeg][Image: BOm2XQ3.jpeg][Image: LmHeWrd.jpeg]

Reply
Si cateva impresii la cald  Sick 
*daca nu merge sunetul vizualizati in youtube

Reply
Păi și până la urmă cine a câștigat duelul ? Elizabeth ?
Pavoni Esperto by Coffe Sensor • Kinu Classic
Ceado Hoop Brewer • Comandante C40 MK4

Reply
Inca nu m-am acomodat cu formatul forumului, dar incerc sa las cateva imagini de azi de la testare.

Reply
Mulțumim Bogdan și Liviu pentru organizare! A fost o experiență grozavă.

Elizabeth a adunat mai multe voturi, dar a fost o marjă mică. Gaggia are abur mai puternic și încape în spații mai înguste.

Ajuns acasă, mi-am dat seama că de-a lungul testelor am schimbat multe variabile, dar doza de 18.5g (în site de 20) a rămas constantă și cred că asta a fost una din cauzele inconsistențelor.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)