Hello There, Guest! Login Register


Termometru subtire

#1
Caut un termometru cu diametrul de 2mm sau mai mic, sa poata intra in orificiul de la un kettle pe care il am. Toate termometrele pe care le-am vazut au sonda de 3mm.
Aveti asa ceva sau daca nu o idee unde as putea gasi asa ceva la noi (macar sa vad daca intra, inainte sa comand din US sau de altundeva si ssa stau 2 luni plus vama Smile ?
Multumesc
Espresso: Aram, Flair, Rok. Brew: AeroPress, April, Cafec, Canadiano, Delter, E&B, Gina, Hario, Kalita, Orea. Moka: Araku, E&B, Stelton. Ibric: Soy.
Grind: Aergrind, Arco, Comandante, Hario, Rok. Kettle: Brewista, Fellow, Hario, Takahiro.
 
Reply
#2
Ai si optiunea sa largesti cu un burghiu gaura existenta, eu asa am facut la un Hario ce l-am folosit o vreme.
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
 
Reply
#3
La Hario as face, dar la Takahiro mi-e sincer mila de ea.
Plus ca pierzi coating-ul de suprafata si te trezesti cu alte chestii in apa. not good.
Espresso: Aram, Flair, Rok. Brew: AeroPress, April, Cafec, Canadiano, Delter, E&B, Gina, Hario, Kalita, Orea. Moka: Araku, E&B, Stelton. Ibric: Soy.
Grind: Aergrind, Arco, Comandante, Hario, Rok. Kettle: Brewista, Fellow, Hario, Takahiro.
 
Reply
#4
Am facut asa o modificare la un kettle Bodum. Parerea mea e ca nu merita improvizatiile astea. Am luat un termometru Hario si capacul se potriveste si la Bodum, in cazul meu.
Honne, Fellow Ode, 1zpresso JX, Flair 58
 
Reply
#5
termometru mai subtire are delay mai mic. Nu e util doar cand incalzesti pt ca arata mai rapid temperatura la care vrei sa ajungi, dar mai sunt si persoane care fac temp profiling la brew, si vor sa aiba 99C la bloom si 95C la a doua turnare.

O sonda mai mica in diametru va avea un raspuns mult mai rapid. La prajirea de cafea, am o sonda de 1.5mm si una de 3mm. Aia de 3mm arata cu 12 C mai putin la first crack si drop pentru ca are nevoie de un timp mult mai mare sa ajunga la temperatura sondei de 1.5mm. Asa ajungi sa vezi ca unii au first crack pe prajitoare gen Giesen sau Probat la 180-185C cand defapt real FC este pe la 192-200C BT depinde de cafea, sarja, etc.

Sunt niste sonde smechere cu bluetooth de la carne/gratar poate gasesti asa ceva la chinezi.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)