Deoarece ultimele doua cafele incercate mi-au iesit foarte acre, dupa cum povesteam
aici, am incercat sa aflu daca este de vina cafeaua sau temperatura apei din boiler-ul meu. Nu ma intelegeti gresit, mie imi place cafeaua mai acida, dar era ACRA
Pentru moment am avut la dispozitie doar un termometru industrial cu mercur, dar voi incerca si cu unul digital in curand. Am masurat temperatura, dupa posibilitati, la iesirea din grup, mai exact la curgerea din portafiltru, montat gol. Masuratorile au indicat 89 grade, o temperatura relativ corecta in opinia mea (va rog sa ma corectati daca gresesc).
Neavand alta solutie, am incercat sa urc temperatura peste cea normala, sa vad ce rezulta. Dupa incalzirea de rigoare, inainte de extractie, am apasat pentru ~5 secunde butonul pentru aburi, dupa care am pornit extractia. Crema si-a schimbat imediat culoarea - mai inchisa, evident - aciditatea s-a mai temperat, desi nu foarte mult, pe fundal se simtea o usoara amareala ca urmare a temperaturii crescute, dar au aparut si aromele ce lipseau cu desavarsire initial. Cert este ca am putut sa o beau cu placere.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF