Welcome Back Log In Create Account

Sunt confuz

La lelit VST-urile nu merg ,au diametruld e 58 mm.Lelit pentru gama asta de aparate are 57 de mm.Deci de 57 mm.Mai verifica dar asa cred ca este din ce am citit.Sunt o multime de materiale pe forum.Cauta trebuie sa gasesti.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Subscriu la cele spuse de organon mai sus.Sitele la aparatul tau sunt de 57mm!Acum vezi ca ai presiune?

Reply
Cum ziceau si colegii - Neaparat iti trebuie o rasnita si niste boabe proaspat prajite ca sa ai cu ce sa te joci. Renunta la "prafuri". Si trebuie sa iti faci rost de un tamper de 57mm mai serios, de metal, daca nu ai.
Bezzera BB005 TM, Aeropress, Hario v60 Icecoffee Maker, Lelit PL41TEM

Reply
(27-04-2015, 20:51)unacom93 Wrote: Multumesc, am nevoie de un tamper de inox, dar nu stiu ce dimensiune imi trebuie pentru lelit pl41tem. Pot pune sita vst? Daca nu ce tamper imi trebuie. Sunt nou

57 mm . VST sunt numai pentru 58 mm
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)

Reply
Tamper mai trebuie, rasnita este pe drum. Portafiltru naked este mai bun decat cel pe care il am ? Sau este doar de design si observarea greselilor ?
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm

Reply
Nu neaparat.Poti la fel de bine sa verifici si sa te bucuri si de extractii perfecte.Si mai este si aspectul estetic.Oricum iti va da multa siguranta dupa cateva "tigrese".

Reply
Tigrese = ??
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm

Reply
(27-04-2015, 22:08)unacom93 Wrote: Portafiltru naked este mai bun decat cel pe care il am ? Sau este doar de design si observarea greselilor ?

Nu o sa stropeasca mai tare. Pune banii deoparte de cafea proaspat prajita.
Ca idee cafeaua trebuie sa fie foarte fin prajita. Ce aveai tu parea cafea de filtru nu de espresso.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Asa arata pucul si cafeaua [Image: acc0ca834c0f142b2ebeb7af503dae22.jpg][Image: c694d981623238b5df4777003c32bc0a.jpg][Image: 7d97aeace0b021c42f9aaa3fd465d190.jpg] este bine uscat pucul, l-am rupt sa vedeti si interiorul. O sa cumpar cafea proaspat prajita cand imi ajunge rasnita [emoji6]
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm

Reply
:D Tigrese?Pai e vorba de crema aceea cu aspect tigrat cu benzi mai inchise la culoare alternand cu aletele deschise. :)

Reply
Se vad si in ceasca uneori,dar folosind portafiltrul fara fund lecam vezi.Siarata tare bine si incurujator.

Reply
Mi-a venit si rasnita, dar nu gasesc cana gradata pentru a stii cat de fin sa macin. (30 ml in 25 sec din 7 grame) toate care le-am gasit pleaca gradarea de la 100 ml :(
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm

Reply
Nu ai nevoie de pahar gradat daca ai cantar de precizie. Cantaresti cafeaua boabe si cafeaua extrasa. Vezi http://www.espressoman.ro/forum/Thread-S...2#pid23622 pentru raportul corect cafea boabe/cafea extrasa.

Reply
Sunt suparat ca nu obtin ceea ce doresc
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm

Reply
Si vei mai fi o perioada  :) 

Din tutorialul simplu de preparare, unde te incurci?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
(29-04-2015, 10:00)unacom93 Wrote: Sunt suparat ca nu obtin ceea ce doresc
Si noi suntem. La fiecare postare a ta trebuie sa sapam cateva pagini sa intuim ce echipament ai. Te rog incearca intai sa-ti pui echipamentul in semnatura.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
Eu sunt suparat ca la fiecare nedumerire a domnului, exista pe forum raspunsuri cate vrei si indrumari ,,for dummies".
Respectiv sunt informatii destule despre aparatura, rasnite, tampere pentru Lelit, alegerea cafelei, macinatura s.a.m.d.
Good luck !
May God be with us.

Reply
Folosesc tapatalk nu stiu daca am reusit sa-l pun
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm

Reply
Incearca din interfata web si gasesti optiunea de schimbare a semnaturii in setarile profilului, nu de pe tapatalk.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Salut,
si eu sunt 100% de parerea lui enike00. Cafeaua este problema. Pompa vibra are nevoie de o contra pentru a ajunge la presiune mare. Daca cafeaua este ca nisipul nu ai nici o chansa. Incearca sa macini cafeaua mult mai fin.
- E61 - 64mm -

Reply
Am cumparat si cafea proaspat prajita de la sarkis, 5 sortimente. Cum verific ca-mi curge 25 de ml ? Ca nu am gasit cana gradata de cat de la 100 ml. Cantarul cantareste grame nu ml si 1 gram nu e egal cu 1 ml. Voi cum procedati ?
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm

Reply
Nu se poate sa nu gasesti o solutie. O lingurita are 5 ml, o lingura are 15 ml, mai sunt masurile de detergent, de siropuri pentru copii, linguri gradate pentru bucatarie (Ikea). Mergi intr-un bar cere o cinzeaca, pune in paharul tau si da-i dunga. Sunt firme care inscriptioneaza sticla.  I-al pe asta . Mai continui?
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.

Reply
O sa-l comand pe ala. Daca o lingura are 15 ml inseamna ca eu trebuie sa am in cana mai putin de 2 linguri de cafea ? Nu e prea putin ? Voi asa faceti mereu cand schimbati cafeaua ca sa vedeti unde sunteti ?
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm

Reply
Masurile de detergent si sirop se topesc cand pun apa de 95 de grade...
Lelit pl41tem
Lelit pl43mm

Reply
Plasticul e doar sa-ti faci idee si sa notezi pe ceasca ta de espresso cat inseamna 30, 60ml. Majoritatea au pahare gradate, cam au idee cat trebuie sa curga, si urmaresc si blonzirea cafelei, daca apare prematur. Nu facem numai farmacie, mai lasam si papilele sa decida ce si cum e mai bun.
Extractii aromate, chiar daca de 60ml si jumatate!

Reply
Exista pahare gradate.Eu am luat 2 .Gradatii de 22ml,30,44 si 60.Nu mia stiu magazinul,cafe....In fine cred ca si cei de la origo au ceva asemanator.Cafeaua o cantaresti pe un cantar ordinar din comert.In functie de portafiltru.Ai d e18 cataresti 18 ,ai de 15, 15 ,poate chiar un gram in plus,nu in minus.Zic din experienta ca e mai bine sa faci cate 2 odata.Pucul este mai consistent si extractia incomparabil mai buna.Rasnire mai fina.Incerci si este imposibil sa nu iti iasa.

Reply
Ale mele sunt JoeFrex dela Concept Art .Chiar acum m-am uitat ,le gasesti la the cofee shop la 16,99 bucata.Foarte bune.Eu cu ele ma impac cel mai bine.Te poti controla perfect.

Reply
Apropo,la voi la un espresso dublu de 60, ml cam la cate secunde apare curgerea blonzita?

Reply
1 ml apa = 1 gram apa = 1 centimetru cub (volum)

Volum paharului (cilindru) = Pi*raza*raza *inaltimea. Raza paharului o afli impartind diametrul la doi. Ideal ar fi sa folosesti un pahar cu peretii drepti si fundul interior plat. 

Acum ai toate informatiile ca sa afli volumul aproximativ al unei extractii. 
Prajesc cafea de specialitate din 2011, acum pe un Probatone 5 Typ 2 SSG2 (Baujahr 2014). 

Reply
Scuze ca sunt offtopic:
@organon: Sper sa nu te superi, dar imi este imposibil sa nu observ ca aproximativ la fiecare postare faci dublu post chiar triplu in cazul de fata. Sa stii ca nu conteaza nicaieri numarul de postari ale fiecarui user ci calitatea acestora. In limita a 20 de minute se poate da Edit la postare...
Sunt multe alte forumuri care interzic double post din cauza ca sunt obositoare si pe alocuri enervante pt cititori.
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)