Espressoman infocat
Bucuresti
Ciao,
Am facut un stand simplu pentru Mirage Pro Plus 2023 ca punct fix espresso bar care cred ca e compatibil si cu modelul precedent. Inaltime e cam de 15 cm facut cu gandul pentru cantare, latte, instrumente, etc. Nu am facut mare research, prima incercare.
Se poate downloada si modifica dupa pofta inimii de aici:
https://www.printables.com/model/890004-...2023-stand
Roaster
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
1. si eu i-am pierdut orientarea, si de atunci ma tot intreb care o fi asezarea originala... :s
Nu am simtit diferente de gust intre cele doua fete.
2. nu ai decat sa incerci, s-au facut aici la incercari de inlocuire shower screen de nu le mai tin socoteala... nu stiu daca a dat vreuna un rezultat notabil.
3. inteles gresit, corpul se aseaza pe abur cu susul in jos, sita de dus in sus, gura unde monteaza capacul cu pompa in jos.
4. vezi punctul 3
De asemenea ar fi indicat sa pui si sita deasupra, ca sa se incalzeasca si ea, altfel o sita rece iti va manca 2-3 grade la extractie.
Dar, mai important ca cele 2-3 grade, este sa tina aburul in interior, sa incalzeasca mai bine peretii. Altfel trece fara nici un obstacol si iese afara.
Membru Anonim
România
Da, mulțumesc @
renatoa, așa și era normal numai că berbecul, fiind la prima experiență cu starețul, s-a cam pierdut în știință. În plus, zapand prin topic, informație multă, m-am cam pierdut. Văzusem imaginea de la #508 pusă de @
alin1970 și am crezut că partea de sus e aia cu pompa... Cum ajung acasă, îi și dau o pedală, vedem cum "îl priponesc" deasupra la kettle.
Membru Anonim
România
Cred că știți sintagma: ”Norocul începătorului”? Ei bine, așa mi s-a întâmplat mie ieri. Azi nu a mai mers vrăjeala, mustea pe lângă filet (ori am făcut eu ceva greșit). În aceste condiții, am trecut la sita presurizată, am modificat râșnirea pe Kinu la 1.8.0 (mulțumesc @
cristi5922 pentru indiciu) și a ieșit ceva ok (18gin...25sec...44gout dar, aceeași poveste ca ieri: mai curge în ceașcă după ce opresc pompatul. Sper să rezolv această chestie și să mă obișnuiesc la pompat). De draci ce am avut, am și uitat să pozez/filmez.
@
renatoa, referitor la încălzirea corpului prin abur, să zicem că am rezolvat... oarecum.
Kettle nu-mi permite să cocoțez corpul starețului deasupra, dar l-am ținut pe ștuțul ăla de curgere cât timp a fiert apa.
Espressoman infocat
Bucuresti
Mai, curge chiar dacă după ce termini extracția desfaci rapid capacul pistonului? La mine se oprește.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.
Craiova
24-05-2024, 17:00
(Edited 24-05-2024, 17:00 by renatoa.)
Exact, asta este manevra de oprire... sau inlocuirea cestii.
Referitor la abur, o poti pune pe kettle prin orice improvizatie ai prin casa, de exemplu pe doua betze/frigarui de bambus
Membru Anonim
România
24-05-2024, 18:05
(Edited 24-05-2024, 18:14 by _R_A_D_U.)
AȘA a ieșit cu presurizata, 18g de Dulce de Pitalito de la Papa Jacques, prăjită pe 13.05.2024, râșnită cu Kinu pe 1.7.0.
Și după ce ”s-a mai așezat” în ceașcă:
(24-05-2024, 17:00)renatoa Wrote: Referitor la abur, o poti pune pe kettle prin orice improvizatie ai prin casa, de exemplu pe doua betze/frigarui de bambus
E cam imposibil, nu mă lasă mânerul. Oricum, o încălzesc ”pe ciocul” fierbătorului. Pentru ieșirile de weekend, e tot ce trebuie. Dacă aș mai găsi să cumpăr o presurizată (chiar 2) ar fi super. Aș pregăti ambele coșuri cu cafea odată, apoi doar aș extrage.
Craiova
Daca e vorba de un kettle cu gat de gasca, si prin cioc intelegi gatul, pe acolo nu o sa ai abur niciodata.
Daca e un ibric normal, si prin cioc te referi la indoitura aia in V, sus pe buza, atunci e ok.
Membru Anonim
România
E chiar ăla din linkul de mai sus, fără prea mari pretenții dar scoate abur ca la furnal. Îmi place că 200ml de apă încălzește într-un minut.
Craiova
Acum mi-e clar ce e cu manerul... chiar nu pricepeam cum poate impiedica asezarea corpului deasupra...
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
25-05-2024, 22:10
(Edited 25-05-2024, 22:11 by cristi5922.)
Nu știu dacă s-a mai postat, dar ar fi interesant acest adaptor dacă vine și pentru site de 53. Oare o fi apărut pe undeva ca să-l achiziționăm și noi?
https://youtube.com/shorts/wPJ2Pj276EI?s...A8scRugnWw
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V
Craiova
26-05-2024, 11:02
(Edited 26-05-2024, 11:03 by renatoa.)
Eu am analizat solutia "intzeparii" laterale a corpului cu ceva care sa permita montarea unui manometru.
Nu e imposibil dar piesa trebuie facuta, nu exista ca atare.
Constrangerile sunt urmatoarele:
- sa intre sub un unghi oblic, ca intrarea sa fie deasupra inelului pe care se aseaza masina
- foarte subtire, nu exista spatiu prea mare, cel mult 2mm, sub sita de dus. Se mai poate castiga spatiu, cam inca 2mm, cu un distantor pus sub garnitura sitei de dus. Se potriveste foarte bine o garnitura de mokkapot in scopul asta.
- piesa necesita o suprafata care sa permita fixarea suficient de solida ca sa nu o arunce afara presiunea, adica prin filetare sau lipire.
Oarecum asa ceva ar corespunde cam 90%, mai putin solutia de fixare acolo, ca sa nu iasa... suprafata fiind neteda.
Membru Anonim
România
Dacă un DB nu e posibil (momentan) măcar un display colorat frumos nu ii adaptați? [emoji1787]
Craiova
Ce sa afiseze ?
Daca rezolvi problema cu extragerea presiunii afara, poti pune orice manometru.
Personal prefer cu ac decat cu cifre.
Espressoman infocat
Bucuresti
(26-05-2024, 11:02)renatoa Wrote: Eu am analizat solutia "intzeparii" laterale a corpului cu ceva care sa permita montarea unui manometru.
Nu e imposibil dar piesa trebuie facuta, nu exista ca atare.
Oare se mai poate printa o piesa deasupra portafiltrului cu duble filet si gaura pentru manometru?
https://www.printables.com/model/327138-...ortafilter
Roaster
Craiova
26-05-2024, 17:08
(Edited 26-05-2024, 17:12 by renatoa.)
Nu prea merge, nu daca vrem sa pastram actualul suport... piesa intermediara va cobori mult prea jos sita, adio cantar sub pahar, si chiar multe pahare/cesti nu vor mai incapea in spatiul ramas.
Plus spatiul gol creat prin aceasta coborare... va necesita umplere cu apa, pierdere de temperatura, presiune, numai belele...
Idea expusa mai sus in clipul youtube, pentru 58mm, nu mai foloseste suportul stoc.
Espressoman infocat
Bucuresti
27-05-2024, 13:09
(Edited 27-05-2024, 13:10 by sorinetta.)
Am incercat sita presurizata cu cafele light de filtru plus Pietro si sunt impresionat de rezultate mai ales pe Kenya. Am macinat aproape de zero pe Pietro cu cutitele de brew si in functie de cat e deschisa supapa se poate jongla cu flow-ul.
Roaster
Membru Anonim
România
27-05-2024, 20:22
(Edited 27-05-2024, 20:23 by _R_A_D_U.)
(24-05-2024, 22:33)renatoa Wrote: Acum mi-e clar ce e cu manerul... chiar nu pricepeam cum poate impiedica asezarea corpului deasupra...
Vestea bună: Am avut un weekend departe de casă cu muuuuulte espresso
dă calitate. Pot zice că ”m-am specializat” pe stareț dar, momentan, cu... sita presurizată. Cu preîncălzire pe ciocul fierbătorului (exact cum ai zis tu, în 30 secunde nu poți ține mâna pe sită/corpul interior), timp de extracție ok (18 grame în 25 secunde cu 44-45grame out), cu desfacerea rapidă a pompei să nu mai curgă aiurea zeamă-n ceașcă.
Vestea nașpa: la colega de cameră a început să-i placă extracția cu sărăkia asta și, drăcia dracu!, vrea să fie făcută de acum la drăcovenia asta... Auzi și tu: cică ”simte mai bine” (notele fructate din Dulcele lui Papa Jacques). Acum ”lucrez la o rețetă” să fac pe dracu-n 4 ”s-o readuc pe calea cea bună” (aka la Leliță)... Nimănui nu-i convine ”munca” (cu starețul), ”dincolo” e mult mai... rapid/comod.
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
29-05-2024, 16:16
(Edited 29-05-2024, 16:19 by cristi5922.)
Are cineva sita aceasta si poate pune o poza cu ea
Sita, filtru, nepresurizata, cu diametrul exterior de 60mm, montare pe Ø53,5mm, 2 cupe. Pentru PAVONI (piese-horeca.ro) ?
Am o vaga impresie ca poza de pe site nu reprezinta realitatea. Ma uitam dupa una cu mai multe gauri (4-600), cea originala avand doar 300 si putin.
Daca nu e ce-mi imaginez eu ca e, o sa o iau pe cea IMS ori AVX 53g si caut pe cineva cu polizor.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V
Craiova
29-05-2024, 19:32
(Edited 29-05-2024, 19:48 by renatoa.)
Posibil sa nu fie imaginea reala, dar nu vad de ce ti-ai dori o sita cu multe gauri... :s
Ca sa iti complici viata cu prepararea pucului perfect ?
Putina rezistenta nu strica, unii ar zice ca asta este si rostul fines-urilor ;)
Daca te ajuta cu ceva, ai aici sita originala Pavoni, link la poza de la mama ei
https://lamacchinadelcaffe.com/en/images...53mm--.jpg
Membru Anonim
România
@
cristi5922, ai încercat vreodată o extracție cu coșul original al starețului dar depresurizat? Adică așa:
Espressoman incepator
Timisoara
29-05-2024, 19:49
(Edited 29-05-2024, 19:53 by alin1970.)
daca vei folosi sita fara labirintul de plastic, o vei indoi. Deci, spor la teste !
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
29-05-2024, 19:55
(Edited 29-05-2024, 20:01 by cristi5922.)
Astăzi mi-a sosit și mie, după niște întârzieri cauzate de alte produse din comandă.
Am tras cu el o Papua de la Sloane și o Ethiopia de la Saint.
Ethiopia o macinam aproape de minim pe eureka 64mm, iar pe staresso n-am reușit nici presuziat nici depresurizat să scot mai mult de o notă subtilă. De gust să nu mai zic că a fost doar un shot decent, nimic mai mult.
Papua însă iese bine pe depresurizat și foarte bine pe presurizat. Ba chiar pot zice că cineva mai subiectiv l-ar putea prefera în detrimentul celui de pe Eureka + Flair 58.
Nici una dintre cafele nu mi-a făcut cremă pe depresurizat. M-am dus atât de fin la 12g până când am înfundat sita. Poate de asta am zis că ar merita o sită mai poroasă.
În final cred că o să-l las așa cum e, chiar presurizat. Nu mai schimb nimic. Mi se încălzește foarte bine deasupra fierbătorului fiind poziționat invers pe un con de v60 și sunt mulțumit de workflow și rezultate.
Espressoman incepator
Timisoara
12 grame cred ca e prea putin ptr Staresso.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Membru Anonim
România
(29-05-2024, 19:49)alin1970 Wrote: daca vei folosi sita fara labirintul de plastic, o vei indoi. Deci, spor la teste !
Păi @
renatoa a zis asta:
”Dupa ce inlaturi piesa de plastic, ai grija cum pui sita in garnitura, sa nu fie cumva invers, pentru ca atunci ti se va bomba si mai mult, de la tampare/presiune. Cum s-a inamplat celor cu Kompresso, sau chiar unele Flair.”
”Adica marginile sitei sa aiba curbura orientata in jos... asa cum a venit pusa peste piesa de plastic, (labirintul).”
Tu, când/cât ai avut jucăreaua, ai avut probleme? Ți s-a îndoit?
Espressoman incepator
Timisoara
eu nu am incercat fara labirint. Imi pare prea subtire sita aia sa reziste la 6 barr. Poate ma insel. Spor la teste.
Craiova
Poti lasa piesa de plastic, ca sa tina contra, pentru liniste sufleteasca... nu labirintul face presurizarea, ci bila si arcul.
Odata desurubata complet supapa... poti sufla in sita sa vezi ca nu mai ai nici o rezistenta.
Membru Anonim
România
Știu că nu labirintul face presiunea dar ideea era să elimin plasticul din extracție.
Craiova
29-05-2024, 20:19
(Edited 29-05-2024, 20:20 by renatoa.)
Aaaa... BPA fear :D
Espressoman incepator
Timisoara
buna ideea cu conul V60 ptr preincalzire. Dar oare rezista bine la abur plasticul din V60 ?