Welcome Back Log In Create Account

Staresso Mirage

salutare! ce capacitate este recomandată pentru sita nepresurizată?
mă gândesc să fac și eu un set pentru vacanță/birou

Reply
Nu vad de ce s-ar recomanda o marime anume... :s
Atat cat bei de obicei, ratia cu care esti obisnuit, poti opri extractia oricand.

Reply
In manualul de utilizare (fiind espressor categoria Pro Tongue , are in cutie si asa ceva) scrie capacitate 18-22gr. Din cate imi amintesc, nu mai stiu cu ce cafea, am reusit sa obtin rezultate rezonabile si cu 16g.

Reply
Credeam ca e vorba de o sita nepresurizata care ti-o cumperi tu special pentru scula asta...
Daca e vorba de cea primita bonus, in primul rand ca nu sunt convins ca am primit toti acelasi lucru. :s
Cu a mea n-am scos ceva sa imi placa la 14g, mai sus nu am mers ca nu ma interesa doza asa mare.
In jos am scos chestii mai bune, dar cu alte site.

Reply
Am raspuns si eu gresit Smile In manualul de utilizare este vorba despre sita presurizata. Eu am cumparat separat "kitul" nepresurizat pe 53mm, dar la fel, necesita cantitati mari de cafea, nepotrivite pentru un espresso acasa.

Reply
Vad ca e la oferta pe Barshaker varianta Pro Plus 2023
Pana la urma ce sita nepresurizata se potriveste (și ce dimensiune la tamper)? Aș comanda-o tot de acolo.
Ma gandesc serios sa las moka pot-ul si sa-mi iau un Staresso pentru cand nu sunt acasa.
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
(20-05-2024, 22:37)cristi5922 Wrote: Vad ca e la oferta pe Barshaker varianta Pro Plus 2023
Pana la urma ce sita nepresurizata se potriveste (și ce dimensiune la tamper)? Aș comanda-o tot de acolo.
Ma gandesc serios sa las moka pot-ul si sa-mi iau un Staresso pentru cand nu sunt acasa.

Orice sita de 51-53, cu conditia sa aiba diametrul exterior maxim de 60 mm.
Multe site de 53 nu indeplinesc conditia asta, avand buza mai lata de 3mm.
Adica 53 tamper + 2*0.5 tabla +2*3 latime guler/buza = 60

Sunt enumerate in topic cele testate si confirmate.

Daca e Pro Plus 2023, vanzatorul ar trebui sa iti dea extra si un cos nepresurizat.
Daca nu iti da, atunci asta explica "promotia", adica pretul mai mic cu 50 lei decat ceilalti, la care il ai.
Sita lui presurizata merge foarte bine si simplu depresurizata, doar desurubezi valva.

Reply
Nu zici rau deloc cu "promotia" si depresurizarea prin desurubarea valvei.
Poate am noroc si primesc si sita extra :D

Sa traiesti!
WPM Primus | Flair 58 | Varia VS6 | Comandante | Kinu | Acaia | V60 | TWW. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64, Fellow ODE, J64V

Reply
Nemaiavând răbdare să aștept ”noul” Neo ca soluție de mobilitate și, dacă tot am avut potcoavele, de ce să nu achiziționez și calul?
[Image: B5wvMUd.jpeg]

Reply
(20-05-2024, 15:25)renatoa Wrote: Credeam ca e vorba de o sita nepresurizata care ti-o cumperi tu special pentru scula asta...
Daca e vorba de cea primita bonus, in primul rand ca nu sunt convins ca am primit toti acelasi lucru. Confused
Cu a mea n-am scos ceva sa imi placa la 14g, mai sus nu am mers ca nu ma interesa doza asa mare.
In jos am scos chestii mai bune, dar cu alte site.

până m-am gândit și răzgândit eu, a dispărut de la barshaker :)
și da, la asta mă gândeam, dacă se poate scoate ceva bun sub 15-16g. Eu, cu lelit m-am stabilizat la 22.5g iar cu gaggia classic la 19.5 folosind același grad de măcinare.

Reply
Mai am un prieten căruia i-am cumpărat modelul mai ieftin de Mirage și am scos cu Kinu M47 shoturi foarte bune, inclusiv cu cafele de 6 bari de la Sloane folosind sita în mod presurizat.

Reply
Am avut discutii in paginile precedente, despre cat de subevaluate sunt presurizatele, fara motive prea clar demonstrate...
Betmen... :D

Reply
(21-05-2024, 12:32)OvidiuBB Wrote: până m-am gândit și răzgândit eu, a dispărut de la barshaker Smile
și da, la asta mă gândeam, dacă se poate scoate ceva bun sub 15-16g. 
Văd că la mine comanda apare ”Pending”... Dacă nu e țeapă și chiar îmi vine comanda, fac teste așa cum zici și te țin la curent...

Reply
Acum a venit (mulțumesc Barshaker!)! Prima impresie: pare mai mișto decât în prezentări (Made in China pentru cine e interesat).[Image: ceTk0CC.jpeg]
Până să-i dau prima pedală, pe ce setare a Kinu pot măcina pentru presurizată? În mod normal voi folosi cealaltă sită dar e bine de știut cum e cu presurizata că pare mai încăpătoare.
[Image: T8gCBVO.jpeg]

Reply
Pe Phoenix am măcinat la 1.8-1.2 pentru cafele medium-light, 12-14g.

Reply
(25-09-2023, 13:20)renatoa Wrote: Dupa ce inlaturi piesa de plastic, ai grija cum pui sita in garnitura, sa nu fie cumva invers, pentru ca atunci ti se va bomba si mai mult, de la tampare/presiune. Cum s-a inamplat celor cu Kompresso, sau chiar unele Flair.
Adică așa?

[Image: 689d2d88f625767513c0ac93416adefe.jpg]
[Image: ddbb60fabf8159550985edf76a7ed7f6.jpg]

Sent from my iPhone using Tapatalk

Reply
(23-05-2024, 14:52)_R_A_D_U Wrote: [Image: T8gCBVO.jpeg]

Sita asta nepresurizata nu are nici o treaba cu ce am primit eu... :s

(23-05-2024, 16:24)_R_A_D_U Wrote:
(25-09-2023, 13:20)renatoa Wrote: Dupa ce inlaturi piesa de plastic, ai grija cum pui sita in garnitura, sa nu fie cumva invers, pentru ca atunci ti se va bomba si mai mult, de la tampare/presiune. Cum s-a inamplat celor cu Kompresso, sau chiar unele Flair.
Adică așa?

Adica marginile sitei sa aiba curbura orientata in jos... asa cum a venit pusa peste piesa de plastic, (labirintul).

Reply
@renatoa Aceea este o sită veche ce o aveam prin bătătură. La fel și tamperul.
Ok, mi-am făcut curaj, am suflecat mânecile și am trecut la treabă. Cea mai a dracu romeală a fost să găsesc o soluție de înălțare a suportului ca să între ceașca între cântar și aparat:[Image: Uum0WZx.jpeg]
Am făcut câteva umpleri/goliri ale corpului cu apă caldă de la panoul solar (avea undeva la 60*C)  după care am turnat apă clocotită și am dat la pompă. Rezultatul:[Image: gxqFdob.jpeg]

Pucul:[Image: lu3m3sy.jpeg]

Am folosit 18g de Tigru negru de la Hedone am făcut extracția în 25 secunde iar la 44g m-am oprit. Ce n-am luat în calcul a fost faptul că după ce am oprit datul la pompă, tot a mai curs în ceașcă... Ceea ce vedeți acolo, undeva la 53grame. Gustul a fost nesperat de bun.

Și un versus cu pucul de la prânz făcut de Anna:[Image: w3iIEhe.jpeg]

Pentru prima extracție, eu zic că e prea bine, prea ca la țară. Sunt foarte curios cum o ieși cu sita presurizată...

Reply
Trebuie desfiletat rapid capacul că sa elimini presiunea și nu mai curge apoi.

Eu am distrus doua site no name până acum, de la presiune prea mare și buza sitei prea mica, a cedat și a rămas blocată în portafiltru :)). 

Dar faina jucăria oricum.
Home kit: Lelit Bianca V2, Eureka SD.
​​​​​​Remote kit: Staresso Mirage Pro, kinu m47 classic.

Reply
La mine, sita aia are buza destul de mare, nu are cum să se distrugă. Da, e mai mult decât ok jucăria. Pentru o ieșire două, e tot ce trebuie. În weekend nu voi mai rupe automatele de la hotel, acum am ”treaba mea”.

Reply
Eu imi pregatesc o cana mai joasa langa espressor si dupa ce trece timpul setat  Wink il mut repede deasupra acelei cani si curge acolo ce mai curge pana/daca desfac capacul.

Reply
(23-05-2024, 17:25)Entertainer Wrote: Eu am distrus doua site no name până acum, de la presiune prea mare și buza sitei prea mica, a cedat și a rămas blocată în portafiltru :)). 
Astea-s dimensiunile sitei mele, pe exterior: 62 din buză-n buză (sus), 49,5 (jos), 21,5 (înălțime)
@edri, cred că se vede în imaginea 2 ce ”nenorocire” am lăsat pe blat când am văzut că pică în continuare și am mutat iute ”espressorul”...

Reply
E ciudat ca iti intra ceva de 62 acolo... mai masurai odata acum, si filetul din corpul masinii, in care se insurubeaza inelul PF. are 61... tot atat are si garnitura sitei de dus, care intra acolo fortat prin elasticitatea cauciucului, iar sita nepresurizata are 60.

PS: Eu extrag fara cantar, fara cronometru, fara... si zau daca mi se pare ceva in neregula la ce iese [emoji12]

PS: PS: incearca si preincalzire la abur, cu gura in jos si sita dus in sus... s-a scris destul in topic pe tema asta ;)
Ajung 30 secunde, nu mai pierzi timpul cu 3 ape...

Reply
Nu știu dacă s-a mai discutat... Văd că-n garnitura aceea de sus, cea cu ”limbă” sunt 2 site. Se poate scoate una pentru a fi folosită drept puckscreen?[Image: HTwkV6D.jpeg]

Reply
Ai avut noroc de un chinez beat la montaj... e prima oara cand vad asa ceva... :s
Acum ai una de rezerva, nu ca s-ar deforma sau strica in vreun fel...

Daca ma gandesc mai bine e chiar aiurea... e aproape imposibil sa montezi cele doua site aliniate, cea mai mica rotire face ca sa isi obtureze reciproc una alteia gaurile... ma intreb ce dus ai avut tu la prima extractie :D

Ca puck screen, avand 53.8mm, esti la mila largimii sitei de cafea, daca intra sau nu in ea.
Unii au raportat ca ar fi primit site de 54, nu ai decat sa incerci.

Reply
(23-05-2024, 19:45)renatoa Wrote: E ciudat ca iti intra ceva de 62 acolo... mai masurai odata acum, si filetul din corpul masinii, in care se insurubeaza inelul PF. are 61... tot atat are si garnitura sitei de dus, care intra acolo fortat prin elasticitatea cauciucului, iar sita nepresurizata are 60.
Uite:[Image: RDzTe5h.jpeg]

(23-05-2024, 19:54)renatoa Wrote: Ai avut noroc de un chinez beat la montaj... e prima oara cand vad asa ceva... Confused
Acum ai una de rezerva, nu ca s-ar deforma sau strica in vreun fel...

Daca ma gandesc mai bine e chiar aiurea... e aproape imposibil sa montezi cele doua site aliniate, cea mai mica rotire face ca sa isi obtureze reciproc una alteia gaurile... ma intreb ce dus ai avut tu la prima extractie :D

Poate nu crezi dar au fost perfect aliniate. Fiind la început, nici nu am dat importanță acelei site. Am observat când am le-am scos să le spăl...

(23-05-2024, 19:54)renatoa Wrote: ... ma intreb ce dus ai avut tu la prima extractie :D

Prima și... singura cu Starețul, ai extracția mai sus, poza 2. Acum sunt la capitolul ”adunare informații” pentru :D weekend.

Reply
Pe subler pot sa iti arat si eu 60... mirarea este ca acel 62 intra in gaura din corp, care la mine e 61...
Poate bagat un pic intr-o parte si insurubat pe canalele filetului ... :s

Reply
Uite:[Image: fef4b0c8e6a8dc2d790b23d772fe9d60.jpg]
[Image: 36b1e43ecd659347c23a0a91c7dbe9dd.jpg]
[Image: e7374d9547cf2e5dc7a3fa9ecf39d04a.jpg]

Se infileteaza foarte ușor.

Uite cum e pusa direct, fără a fi înșurubat cu pf-ul:[Image: f491a63a2f567fe3d3864b077bb1bc42.jpg]

(23-05-2024, 20:06)renatoa Wrote: Pe subler pot sa iti arat si eu 60... 
Asta e valabil doar la cei care nu știu să măsoare corect...

Reply
(23-05-2024, 20:08)_R_A_D_U Wrote: Asta e valabil doar la cei care nu știu să măsoare corect...

dadusi cu ... in crema...
am crescut cu din ala fierotenie cheala, ca mai sus, la cele de azi digitale nu mai trebuie scoala profesionala ca sa stii sa citesti zecimalele.

Reply
Tongue 
(23-05-2024, 19:54)renatoa Wrote: Ca puck screen, avand 53.8mm, esti la mila largimii sitei de cafea, daca intra sau nu in ea.
Atât are și la mine -53,8mm- am măsurat acum. Bun, acum câteva întrebări, dacă se poate cu răspuns ca pentru proști...
1. Când se (re)pune sita-n garnitura ”cu limbă” , cum e corect să le așez: cu găurile mici în sus sau în jos? (garnitura va avea limba-n jos dar nu am fost atent cum au fost sitele așezate când le-am scos pentru spălare iar găurile văd că au dimensiuni diferite pe cele 2 fețe) 
2. Dacă nu mai așez sita în garnitura cu limbă și o folosesc pe post de puckscreen PESTE sita nepresurizată ar fi probleme la extracție? Precizez că nu intra-n coșuleț dar se așază frumos deasupra, susținută fiind de buzele nepresurizatei.
3. Dacă fac preîncălzirea cu abur cum ai zis la pagina 19 (cu gura unde se infiletează PF în jos, spre abur), trebuie deasupra montat capacul cu pompa?
4. La preîncălzire, dacă nu se folosește sita de dus, garnitura limbă trebuie să fie pusă? Există posibilitatea să cadă din acel locaș nefiind tensionată de sită?

(23-05-2024, 21:55)renatoa Wrote: dadusi cu ... in crema...
am crescut cu din ala fierotenie cheala, ca mai sus, la cele de azi digitale nu mai trebuie scoala profesionala ca sa stii sa citesti zecimalele.
Nu făceam referire la tine că nu știi să citești zecimalele  ci voiam să zic că se poate ”măsura piesa strâmb” (voit sau nu) și din acest motiv rezultă erori. Sper că ai înțeles ce vreau să zic...

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)