Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Eu dupa cafea m-as ghida... crema e ... blowing in the wind :)
Zic ipotetic, pentru ca ale mele cafele nu fac crema.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Atata s-a putut
Espressoman infocat
Slobozia
m-ati facut curios si am comandat si eu unul pentru vacante :D
am rasnit la fel ca pentru e61 si a iesit cam lipsita de corp.. ar treui rasnit mai fin sau doar mai multa presiune? (am desurubat aproape la maxim surubul de jos asa cum am vazut ca sugerati)
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro
Espressoman infocat
Slobozia
Ah… acum mi am adus aminte, nici nu am tampat foarte bine pentru ca nu prea am avut cu ce :D
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Craiova
Desurubat la maxim inseamna nepresurizat... combinat cu netampat... ghici ce iese [emoji12]
Data aviatoare incearca asa: insurubezi la maxim, ca sa il faci sita blind, tampezi matale cu orice ai prin preajma obiect fund plat care sa intre in sita, infiletezi PF+sita, pui apa, dai 15 pompe si incepi sa desurubezi, dar usor de tot, sa prinzi momentul/pozitia cand apar primele picaturi.
Daca nu au aparut desuruband pana la cap, inchizi si mai dai 3-4 apasari, sa nu ajungi la mai mult de 20 pompari.
Odata ce ai prins pozitia in care pica, incepi si pompezi suficient de rar ca sa ai o curgere care sa arate cum ti-ai dori.
Espressoman infocat
Slobozia
perfect, asa fac, si am comandat si un tamper de pe ali
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Eu am luat tamper cu nivelator 2in1 de 53 mm de pe emag, a fost vreo 80. E chiar ok pt staresso cu sita originala
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Revin cu o intrebare: ce cantar folositi pt mirage pro? Ce am eu e usor cam mare, ce e drept as putea sa ridic suportul staresso dar parca nu îmi surade ideea
Espressoman infocat
Constanta
Nu mai folosesc cantar de mult, la ochi, am invatat nivelul la cesti si timpul si reusesc aproximativ 40 grame fara sa cantaresc. Am folosit cantarul la inceput, Eureka Precisa.
Eureka Baby grinder, Timemore Chestnut C2 Max E&B, Cafflano Kompresso, Staresso Mirage Plus, Aeropress, Moka Pot Bialetti, Eureka Precisa scale
Espressoman infocat
Timisoara
(30-12-2023, 22:59)iancu.ciprian Wrote: Revin cu o intrebare: ce cantar folositi pt mirage pro? Ce am eu e usor cam mare, ce e drept as putea sa ridic suportul staresso dar parca nu îmi surade ideea
Eu pe asta il folosesc:
https://www.tastecrafters.ro/brands/c%C3...x20mm.html
Se gaseste sub alte denumiri si la 1/3 din pret.
Acum cred ca as cumpara Wacaco Exagram.
Craiova
31-12-2023, 10:57
(Edited 31-12-2023, 10:58 by renatoa.)
O "urare" de sfarsit de an de la Staresso
https://www.youtube.com/shorts/XJwjFoJ65i8
Espressoman infocat
Timisoara
Azi am incercat un allonge (18/90/30s) utilizand sita presurizata de la joepresso (montata ca si cum as fi folosit o sita nepresurizata).
S-au auzit un sunet dubios ca un suierat, mi-a iesit 18/60/35s cu o spuma ciudata
Rezultatul insa surprinzator de bun
Espressoman infocat
Bucuresti
Ma bate gandul sa iau un staresso mirage pro pentru vacante. Am deja ceva site de 54mm gen B662Th32M de la IMS. Oare se potrivesc si la staresso?
Espressoman infocat
Timisoara
Eu am o sita IMS Competition de 51mm si nu se potriveste, ar trebui polizata putin. Desi sita originala e de 53mm, uzual se potrivesc site de 51mm. Parcurgand acest topic sunt prezentate sitele potrivite, verificate de utiizatori. Pentru altceva, pe incercate si apoi scris aici daca sita respectiva se potriveste sau nu
Craiova
Nu, sunt prea mari ca diametru exterior, B66 iti spune asta, s-a discutat in topic in trecut.
Sunt necesare site cu buza ingusta, de 60 mm maxim diametrul exterior. Adica buza de 3mm.
Cine a incercat altele mai mari a prelucrat prin polizare buza ca sa o ingusteze.
IMS la B60 nu are decat 51, ori mergi pe calea asta, daca ai tamper de 51 deja, ori cauti sitele de care s-a vorbit in topic ca se potrivesc.
Dar pentru start este prea buna si cea stoc, se depresurizeaza printr-o simpla rotatie a valvei.
Cea stoc necesita tamper de 53, daca ai de 54 nu va intra.
espressoman amator
TIMISOARA
(04-01-2024, 12:25)renatoa Wrote: Nu, sunt prea mari ca diametru exterior, B66 iti spune asta, s-a discutat in topic in trecut.
Sunt necesare site cu buza ingusta, de 60 mm maxim diametrul exterior. Adica buza de 3mm.
Cine a incercat altele mai mari a prelucrat prin polizare buza ca sa o ingusteze.
IMS la B60 nu are decat 51, ori mergi pe calea asta, daca ai tamper de 51 deja, ori cauti sitele de care s-a vorbit in topic ca se potrivesc.
Dar pentru start este prea buna si cea stoc, se depresurizeaza printr-o simpla rotatie a valvei.
Cea stoc necesita tamper de 53, daca ai de 54 nu va intra.
Am polizat și eu buza.totul e ok acum.
Sita DeLonghi 51 MM de la ims,vândută de edream.
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Cum faceti preincalzirea cu abur la staresso mirage pro? Rezista platicul exterior?
Espressoman infocat
Dragasani
Eu il pun pe capacul unui Kettel, care avea o gaura si l-am mai perforat eu cu alte doua, plasticul/ cauciucul exterior nu e afectat.
Craiova
11-01-2024, 23:39
(Edited 11-01-2024, 23:40 by renatoa.)
In primul rand ca nu e nevoie sa fie facuta mult timp, 1-2 minute ajunge, acolo este o tabla de 0.5mm.
Tineti corpul langa kettle si va vedeti de preparat pucul, si cand auziti ca fierbe apa, il puneti deasupra, sprijinit prin orice metoda, si pe doua frigarui de bambus daca nu aveti altceva la dispozitie.
In momentul in care vedeti aburul iesind prin sita de dus este gata, il ridicati cu o mana si cu cealalta insurubati PF, apoi luati ibricul si turnati apa, nu va mai plimbati cu el gol sa se raceasca, de la o masa la aragaz, sau cum aveti aranjamentul prin bucatarie.
Ca sa ajunga sa se inmoaie cauciucul garniturii de dus, cum am citit mai sus, pai aia se cheama ca l-a uitat pe foc minute in sir...
Espressoman infocat
Timisoara
(11-01-2024, 22:39)iancu.ciprian Wrote: Cum faceti preincalzirea cu abur la staresso mirage pro? Rezista platicul exterior?
Flacara-cana metal cu apa-palnie silicon-cilindru staresso, astfel plasticul nu atinge direct peretii metalici ai canii.
Am postat si imagini, in discutiile anterioare de pe acest topic.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Multumesc pentru raspunsuri. La Flair de ex puneam cilindrul peste gura kettle-ului, cu o lingura de lemn inauntru cilindrului ca sa nu cada inauntrul kettle-ului.
Espressoman infocat
Timisoara
15-01-2024, 20:21
(Edited 15-01-2024, 20:24 by edri.)
Deoarece s-au nimerit acum "in lucru" cafele de la o prajitorie la care prajirea pentru filtru e prea dark pentru gustul meu, de voie de nevoie, am comutat spre espresso. Cu ocazia asta am testat ultima achizitie :
https://www.emag.ro/filtru-cafea-1-cana-...77_10095_1
Speram sa fie pentru 7-9grame, dar 12gr par mai potrivite. In imaginea urmatoare se vede unde sta puckscreenu dupa extractie cu cele 12gr umflate de apa. La 9gr nici nu am putut tampa cum trebuie, tamperul meu se intepeneste in sita.
Dupa ce am extras cumva pucul de cafea din sita, arata cam asa:
Craiova
51 mm ?
...ala bala pana la 20 car...
Espressoman infocat
Timisoara
Da e 51, cu diametrul exterior putin peste 60, se potriveste la Mirage versiunea 2022.
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
sunt inca in faza de cautare, dar poate ma ajuta careva cu un sfat. Dupa ce am luat SP-300 tot caut un dosing ring si nu prea gasesc. ecocapsule au ceva (Premium Line ii spune ) si pare ca s-ar potrivi. Am mai gasit ceva de la Motta. Aveti vreo sugestie?
Espressoman infocat
CLUJ-NAPOCA
Gasesti pe Aliexpress.
AeroPress,Cafflano Kompresso,Staresso Mirage SP300,Eureka Mingnon Specialita 15BL,1Zpresso Q2 7 core burr
Craiova
16-01-2024, 13:20
(Edited 16-01-2024, 13:22 by renatoa.)
Pentru sita lui stoc ar trebui sa mearga orice de 53.
Este interesanta si ideea unuia deschis, care se ajusteaza pe diametrul de care ai nevoie...
https://barshaker.ro/dosing-ring-open-53-56-joe-frex
https://barshaker.ro/dosing-ring-open-49...frex-black
Cel de 49-52 ar fi practic si daca treci la 51 intre timp...
Craiova
16-01-2024, 17:31
(Edited 16-01-2024, 17:31 by renatoa.)
Acum si la Barshaker, deci probabil cu un discount de forum:
https://barshaker.ro/staresso-products
https://barshaker.ro/Espressoare-si-Auto...sor-manual
... probabil ca are si topicul acesta un rol in decizia asta :D
Pana si la BS este listat ca ESPRESSOR ! Se aude, moderatori ? :D
Nu este pus la "si altele..." ci la
espresoare
Reprezentant Barshaker.ro
Oradea
(16-01-2024, 17:31)renatoa Wrote: Acum si la Barshaker, deci probabil cu un discount de forum:
https://barshaker.ro/staresso-products
https://barshaker.ro/Espressoare-si-Auto...sor-manual
... probabil ca are si topicul acesta un rol in decizia asta :D
Pana si la BS este listat ca ESPRESSOR ! Se aude, moderatori ? :D
Nu este pus la "si altele..." ci la espresoare
stiam ca cineva va tachina in legatura cu asta... :)
este listat in mai multe categorii, daca doriti puteti gasi categoria staresso si in "brew" :D
da, oferim discount vezi postul
aici.
--Only God Can Judge Me--
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Super ca a aparut si pe Barshaker, mai ales ca e varianta care include si sita nepresurizata.
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity