Welcome Back Log In Create Account

Staresso Mirage

Nu cauti un inel de cauciuc de dimensiunile sa se potriveasca drept garnitura, ca altceva nu vad ce sa cedeze... :s

Capacul cu pompa model vechi nu cred ca vor calca bine pe gaura de jos de pe corpul nou, si atunci nu vei mai avea presiune.

Reply
(05-09-2023, 15:43)renatoa Wrote: Nu cauti un inel de cauciuc de dimensiunile sa se potriveasca drept garnitura, ca altceva nu vad ce sa cedeze... Confused
Nu stiu ce sa-i mai fac. Pe la jumatatea extractiei pus si simplu nu mai trage aer (merge in col). Presiunea din interior nu scapa, doar atat ca nu mai trage aer sa meinta presiunea.

Le-am scris, tot ce primesc e acelasi text fara nici un folos. Le-am cerut si sa-mi trimita pe garantie pompa, slabe sanse fiind China.
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity

Reply
Eu am cumparat de aici diverse garnituri (pentru versiunea 2022), sa fie de rezerva.
https://staresso.com/products/parts?vari...4254820489
Coletul a venit neasteptat de repede, cam 10 zile.
Succes cu garantia. Daca l-ai cumparat direct de la ei  din China normal ar fi sa-ti trimita gratuit o pompa. Am observat ca tin mult la review-uri pozitive, spune-le ca vei posta review-uri negative daca nu respecta garantia.

Reply
Inelul din silicon care etanseaza la partea de jos spre sita, este livrat suplimentar ca piesa de schimb si vine odata cu aparatul. Despre aceasta garnitura face vorbire Renato. Ai schimbat-o? Eu cred totusi ca in interiorul pompei sunt probleme. Prima data as incerca sa introduc partea metalica in solutie de curatare sau decalcifiere. Am mai remarcat ca uneori trebuie sa lasi pistonul sa faca cursa completa de revenire, si din acest motiv eu prefer sa fac apasarile mai rar. Acum sunt in concediu si folosesc pentru prima oara aparatul si am patit si eu ceea ce spui tu. Odata cu apasarile mai rare si dupa revenire completa a pistonului a disparut fenomenul. In interior are o supapa de sens si un arc, care fac amorsarea si respectiv presiunea. Probabil supapa uneori nu inchide complet.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.

Reply
La ecocapsule au si pompa pentru Staresso Mirage dar trebuie selectat ce tip de pompa vrei.
Incearca si o curatare in apa cu sare de lamaie sau otet poate ai calcar. In pahar ai incercat daca merge bine ? Arcul face pistonul sa alimenteze pompa tragand apa din pahar si cand apesi pe piston ar trebui sa o arunce la aprox 1 metru.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
@Dan_R am incercat si cu apasari mai rare, la fel.

Inelul de silicon nu cred ca are treaba, presiunea ramane in camera, doar ca nu mai trage aer. Probabil supapa e dusa.

Reply
Pompa trage apa din rezervorul Staresso si impinge tot apa peste puckul de cafea. Nu trage aer decat daca nu mai ai apa in Staresso.
Demonteaza pompa si pune totul in apa calda cu putin otet. Dupa o ora montezi totul cu atentie si poate ai noroc si functioneaza mai bine. Nu prea are ce sa se strice.
Sau mai simplu, trage din pahar apa calda cu otet si o ladi in pompa o jumate de ora si apoi o pompezi afara.
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant

Reply
Incearca totusi o curatare si apoi o proba la rece asa cum sugera @alin1970. Nu cred sa fie uzate piesele din interiorul pompei. Mai degraba sunt calcifiate si se blocheaza uneori.

Reply
Multumesc baieti, o sa incerc.

Reply
Din categoria prosteala... because we can... sita dus kompresso este perfecta drept puck screen in sita presurizata Mirage, dupa cum se vede... cauciucul are 53.5 mm exterior, a naibii potriveala... mai ramane sa ii vina ideea lui @schiorean sa adapteze pistonul de kompresso in locul pompei stricate ! [emoji12]

Asa ca daca aveti (si) un Kompresso... sau aveti acces la unul in comunitatea de espressomani locala, vedeti daca vi se pare ca schimba ceva, ca pe papilu meu nu poti pune mare baza... :s
Nu merita luat unul doar pentru asta, costa mai mult ca un mesh dedicat.

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Vad ca e 25lei sita kompresso plus 25lei garnitura aia rosie. Numai ce am eliminat piticii care ziceau ca-mi trebuie si un kompresso, acum vii cu asta ca e bine sa-l ai ca accesoriu pentru Staresso Mirage :D

Reply
Eu pastrez aparatul intr-o cutie fara capac, desfacut si cu pompa dezamorsata. Dupa ce termin treaba purjez apa ramasa in piston. Am versiunea 2022 si deocamdată nu am probleme cu el.

Reply
(05-09-2023, 20:00)Eugen16 Wrote: Eu pastrez aparatul intr-o cutie fara capac, desfacut si cu pompa dezamorsata. Dupa ce termin treaba purjez apa ramasa in piston.

Exact asa fac si eu. Doar ca nu pastrez pompa dezamorsata (daca prin dezamorsare intelegi ca, virgula, capacul rotund e afara - arcul nu e presat).

Reply
Da, capacul e afara si arcul nu e presat. 
Daca nu il repari poti cumpara pompa de la 2022 si daca nu se potrivește îi faci retur. Totuși inainte de asta ar fi ok sa le pui o întrebare, ori lor ori mai bine producatorului.

Reply
Parerea mea este ca obiceiul colegului @Eugen16, este corect si are logica. Tine pompa cu arcul destins (tija pompei ridicata) si dezamorsata, adica fara apa in interior (purjeaza apa inainte de depozitare, adica da 1-2 pompe in gol).

Reply
Pastrez tot aparatul este desfacut ca sa evit riscul de a se forma mucegai sau alte vietuitoare iubitoare de umezeala. 
Si aparatul Kompresso pe care l-am avut nu l-am pastrat niciodată cu pistonul in cilindru ca sa evit deformarea garniturii.

Reply
Si eu il pastrez demontat.
La ecocapsule se gaseste pompa pentru Staresso Mirage , dar trebuie sa selectezi varianta Mirage cea scumpa ( 84 ron ) nu varianta ieftina 70 ron.
https://www.ecocapsule.ro/staresso-sp200-pump.html
Eu totusi cred ca o spalare cu otet va rezolva problema. Par fiabile pompele la Mirage.

Reply
Dupa decalcifiere aproximativ la fel. Cu greu am reusit sa scot o cafea pana la capat.
Astept sa vad daca imi trimit cei de la staresso pe garantie, daca nu iau de la ecocapsule.

Reply
Eu il spal imediat dupa ce am terminat prepararea cafelei si componentele stau la uscat intr-o cutie, asa ramane si depozitat. Legat de pompa intotdeauna scot apa din ea, sunt 2,3,4 pompari in gol apoi depozitarea in starea relaxata.

Reply
(06-09-2023, 10:49)schiorean Wrote: Dupa decalcifiere aproximativ la fel. Cu greu am reusit sa scot o cafea pana la capat.
Astept sa vad daca imi trimit cei de la staresso pe garantie, daca nu iau de la ecocapsule.
De cat timp ai Staresso? Folosesti aparatul in mod frecvent?

Reply
Are cineva idee de filtrul asta, cum s-o aseza in Mirage ? Huh :s

https://barshaker.ro/filter-double-delon...g-joe-frex

Reply
(06-09-2023, 11:24)Dan_R Wrote: De cat timp ai Staresso? Folosesti aparatul in mod frecvent?

De vreo 5 luni maxim. Da, folosesc zilnic la 2 cafele - e aparatul meu principal. Problemele au inceput de vreo 2 luni, dar aveam o smecherie prin care pompa isi revenea, acum nici asta nu mai merge.

Reply
(06-09-2023, 11:29)renatoa Wrote: Are cineva idee de filtrul asta, cum s-o aseza in Mirage ? Huh Confused

https://barshaker.ro/filter-double-delon...g-joe-frex

Ma tenta si pe mine sa pun sita asta in cosul de cumparaturi, dar nu inteleg de ce ar fi de 14g, avand inaltimea de 25mm. Celelalte site pe care le am sunt mai putin inalte si sunt de aprox. 20 grame. Nici forma nu pare sa micsoreze nu stiu cat volumul de cafea care incape.

https://www.espresso-international.com/d...hi-2-cups#

Reply
Daca zici ca nu merge, chiar si dupa curatarea cu decalcifiant, ce te impiedica sa demontezi pompa si sa vezi ce piesa iti face probleme ?!

Reply
(06-09-2023, 13:57)Dan_R Wrote: Daca zici ca nu merge, chiar si dupa curatarea cu decalcifiant, ce te impiedica sa demontezi pompa si sa vezi ce piesa iti face probleme ?!

Am demontat tot ce e de demontat, de unde sa stiu unde e problema? Nu e ca un bec ars, se aprinde sau nu.

In fine, baietii de la staresso mi-au scris ca imi trimit o pompa noua pe garantie.

Reply
Salut, merită luat Mirage-ul?

Deocamdată beau cafea la aeropress iar pentru măcinare folosesc un Kingrinder k6(achiziționat recent).
M-am cam săturat de amăreala pe care o beau prin oraș sau pe la prieteni cu automate. Soția preferă un americano sau ceva cu lapte.
Staresso Mirage Pro & De'Longhi ECP, Hario V60 & Aeropress, IBRIC, KINGrinder K6 & AVX CG301, NanoFoamer Lithium, Cocinare B6, Timemore Basic 3.0...Skywalker V1.

Reply
Cu Mirage obtii espresso adevarat. Aeropressul este probabil cel mai flexibil echipament, se pot obtine de la bauturi stil espresso la stil V60, fara sa fie insa espresso adevarat sau V60 adevarat. Daca merita sau nu depinde de fiecare. La ce pret are Mirage fata de alte espressoare eu spun ca merita. Evident ca nu sunt disponibile toate ajustarile oferite de echipamente espresso cu pret mult mai mare. Intretinerea este relativ simpla.

Reply
(05-09-2023, 18:26)renatoa Wrote: Din categoria prosteala... because we can... sita dus kompresso este perfecta drept puck screen in sita presurizata Mirage, dupa cum se vede... cauciucul are 53.5 mm exterior ....

Pentru 18-22g cafea, cat se recomanda in manualul de utilizare, nu este nevoie de puck screen. Nu am facut testul cu moneda, dar cafeaua isi mareste volumul si uneori shower screenul din componenta espressorului. Pentru cantitati mici insa, cel mult 12-14g s-ar impune utilizarea unui puck screen suplimentar. Azi, pentru 12g, am incercat pentru sita presurizata cu un puck screen de hartie (am decupat un cerc mai mic din filtrul de aeropress). Rezultatul a fost mai mult decat multumitor.
Sita mea presurizata are diametrul interior aprox. 53.85mm deci ar trebui sa functioneze puckul cafflano si la modelul 2022.

Reply
Sunt pe Aliexpress pucscreenuri metalice la preturi derizorii. Gasiti si tampere, wdt tool, nivelatoare. Cu maxim 100 de lei va rezolvati toata "trusa".

Reply
(08-09-2023, 09:24)edri Wrote:
(05-09-2023, 18:26)renatoa Wrote: Din categoria prosteala... because we can... sita dus kompresso este perfecta drept puck screen in sita presurizata Mirage, dupa cum se vede... cauciucul are 53.5 mm exterior ....

Pentru 18-22g cafea, cat se recomanda in manualul de utilizare, nu este nevoie de puck screen. Nu am facut testul cu moneda, dar cafeaua isi mareste volumul si uneori shower screenul din componenta espressorului. Pentru cantitati mici insa, cel mult 12-14g s-ar impune utilizarea unui puck screen suplimentar. Azi, pentru 12g, am incercat pentru sita presurizata cu un puck screen de hartie (am decupat un cerc mai mic din filtrul de aeropress). Rezultatul a fost mai mult decat multumitor.
Sita mea presurizata are diametrul interior aprox. 53.85mm deci ar trebui sa functioneze puckul cafflano si la modelul 2022.

In imaginea postata, la #640, avem 15g in sita presurizata cu care vine Mirage 2023 plus, DUPA extractie, deci pucul umflat.
Si se vede ca este destul de jos, plus ca garnitura de cauciuc are vreo 2mm... :s
Eu zic ca dupa tampare umplu doar cam jumatate din sita, cu 15g... Huh

Nu cred ca testul cu moneda poate fi aplicat la Mirage, pentru ca o moneda are aproximativ grosimea garniturii de dus.
Plus ca la un espressor obisnuit dusul intra in sita, macar 1-2 mm, la Mirage este deasupra buzei, tot cam 1-2 mm.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)