Welcome Back Log In Create Account

Slow Coffee Festival 2025 - la Romexpo

Era clar de anul trecut ca acest festival nu mai poate ramane in limitele Combinatului Fondului Plastic, asa ca lucrurile capata amploare in 2025 si locatia se muta la Romexpo, in pavilionul central (cel mare si rotund).

Datele sunt 3-5 octombrie 2025 iar mai multe detalii vor aparea pe parcurs. Puteti pune oricand aici in thread noutatile aflate, voi incerca si eu asemenea.

[Image: kGJHxWj.jpeg]
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Salutări, vine cineva?
--
Lelit PL81T & DF83

Reply
De sambata, da, ajung si eu, din pacate tot la microfon. Am convenit asa verbal ca la anul sa nu mai prezint si sa avem un stand al espressomanilor, cu tot felul de tipuri de espressoare, rasnite, poate prajitoare mici de cafea ale pasionatilor, ceva care sa ne tina legati acolo si sa schiimbam impresii o zi intreaga.

Reply
Avand in vedere ca nu am facebook, unde probabil se anunta mai mutle detalii - cam intre ce ore se tine? Sambata as vrea sa ajung si eu, doar ca pot ajunge doar spre 16:00...
Eureka Mignon Libra 65 + cutite Black Diamond Espresso Speciality | Lelit Victoria PL91T

Reply
Incerc sa sintetizez eu cam tot ce a apărut si pun aici.

Reply
Aici este programul festivalului 
https://www.instagram.com/p/DPB9yURDDsU/
Ar trebui să meargă fără cont.

Eu merg doar vineri.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
eu ajung duminica dimineata cred. de la noi din prajitorii locali nu o sa fie nimeni? nu ii vad pe site
Now: Lelit MaraX | Timemore 078S | Timemore Black Mirror | Flair Signature | Skywalker Roaster | Kingrinder K2
Past: Lelit PL81T Grace | DF64 | Cafflano Kompresso | Staresso Mirage Pro

Reply
De pe social media, in ordine alfabetica
20 Grams
Arusha
Beans&Dots (cu Barn)
Cafelito (Polonia)
Constantin Coffee
Cuppino
Edream (cu Sumo, va fi prezent Daniel Horbat)
Garage Roastery
Gota Coffee Experts (Viena)
Hot Pipes
Mabo
Merci
Meron
Nomonym
PapaJacques
Poppy Beans (Cehia, impart standul cu Chicas Industry)
Quickborn (Slovacia)
Spojka (Slovacia)
Sloane

Si mie mi se pare ciudat ca nu centralizeaza informatia pe un site si trebuie sa o cauti pe social media. Dar pentru ca se intampla de cativa ani, am inceput sa ma obisnuiesc.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
MC Mihai Morar, WTF?
@Lyvyoo what have you done?

Reply
In prima zi, vineri, nu voi fi, e mai mult pentru B2B.
Sambata si duminica voi fi impreuna cu Mihai.

Reply
Morar?! Pai cine va prezenta campionatul de aeropress?
Lelit Bianca V3, Cafflano Kompresso, V60, Aeropress, Orea, DF64V, Kinu Simplicity, Comandante C40 , Past # Lelit 042 Emi +Pid, Niche zero

Reply
Anul acesta, doi insi...  :)

Reply
(01-10-2025, 15:41)Daniel_ Wrote: MC Mihai Morar, WTF?
@Lyvyoo what have you done?

bleah
ECM Puristika, DF64 SSP MP, DF64V SSP HU.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Here's the website https://slowcoffeefestival.com/exhibitors/

(01-10-2025, 14:37)adrian1 Wrote: De pe social media, in ordine alfabetica
20 Grams
Arusha
Beans&Dots (cu Barn)
Cafelito (Polonia)
Constantin Coffee
Cuppino
Edream (cu Sumo, va fi prezent Daniel Horbat)
Garage Roastery
Gota Coffee Experts (Viena)
Hot Pipes
Mabo
Merci
Meron
Nomonym
PapaJacques
Poppy Beans (Cehia, impart standul cu Chicas Industry)
Quickborn (Slovacia)
Spojka (Slovacia)
Sloane

Si mie mi se pare ciudat ca nu centralizeaza informatia pe un site si trebuie sa o cauti pe social media. Dar pentru ca se intampla de cativa ani, am inceput sa ma obisnuiesc.

Reply
[Image: QU9bIxa.jpeg][Image: m2uDynY.jpeg][Image: m0IlQEK.jpeg][Image: 3vPi8w1.jpeg]

Reply
Si cafeaua oficiala, pe filiera Sasa Sestic
[Image: L3ge8X2.jpeg]

Reply
Avand in minte ultimele 2 editii de la Combinatul Fondului Plastic dar si ultima editie de Coffee East as vrea sa imi impartasesc si eu parerea despre actuala editie SlowCoffee de la Romexo. Pentru spatiu si organizare felicitari, desi vremea nu a tinut cu noi inauntru a fost un mediu placut si primitor ce te facea sa uiti de cat de urat este afara.
S-a vazut o schimbare majora in abordarea festivalului care pana anul trecut a fost axat mai mult pe nisa de specialty coffee iar de anul asta pare ca au incercat sa se inspire din ce au facut baietii la CoffeeEast si anume sa aduca mult mai multi artizani din diferite nise (sucuri, ceramica, patiserie, hand made,etc), DAR pare ca fix nisa pe care o indragim cu totii si anume cafeaua de specialitate a cam ramas pe hold si nu a crescut odata cu festivalul. Nu vreau sa fiu inteles gresit, toti au venit cu cafele interesante pe care le-am gustat cu placere dar mi-ar fi placut ca pe langa clasicii industriei ce apar la fiecare festival din Bucuresti sa vad si prajitorii noi.
Per total, daca pana acum Slow Coffee chiar parea un festival cu atmosfera "slow" in care stateai si savurai un filtru in timp ce schimbai impresii cu diversi, acum mi s-a parut a fi un festival care incearca sa sa adreseze cat mai larg masei de cosumatori de cafea si implicit a devenit mai comercial.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
Am lasat putin sa treaca timpul pentru a se mai sedimenta ideile si da, se poate spune ca SCF a trecut la alt nivel, mai comercial sa-i spunem asa, in zona CoffeeEast. Insa era normal, cum am mai spus, e victima propriului succes si se intampla asta din vina noastra ca bem multa cafea buna :) Suna ciudat, dar asa este, cota de piata pe proaspat prajita a crescut la aprox. 10%, din ce in ce mai multa lume consuma cafea buna sau "mai buna" si din ce in ce mai multa lume este interesata sa vina la festivaluri. Cum expansiunea ofera si ocazia crearii de nise in nise, se poate face oricand (si cred ca se va face) inca nu festival in Bucuresti, poate in locatia veche a SCF (Combinatul Fondului Plastic) cu o nisare mai clara, asa cum era la inceput acest festival. Poate sa ai creme de la creme si atat, eventual jumatate / jumatate cu producatorii de bere artizanala, care nu au un festival nici in ziua de azi (in afara de un eveniment mare la Timisoara). E o idee..

Mutarea SCF intr-o locatie si mai mare aduce cu sine costuri mult mai mari, de unde si nevoia de a le acoperi din chirii, care cresc si ele, totodata fiind nevoit sa aduci si alte entitati craft sau nu, adiacente (bauturi nonalcoolice, cesti, bijuterii, gym etc. Toate astea evident ca scot festivalul din purismul de odinioara, iar numarul imens de oameni care viziteaza intr-un weekend o asemenea manifestare (30-40.000), te obliga sa cauti locatii din ce in ce mai mari. La cum s-au desfasurat lucrurile cred ca vor ramana aici pentru urmatorii ani.

Altfel, printre prezentari, personal m-am bucurat sa (re)descoper prajitorii foarte bune din Slovenia, Polonia, Slovacia, Cehia, Viena, pe langa cele romanesti deja cunoscute, insa mai toti (in afara de una din Slovacia daca nu ma insel unde lucra un baiat din Rep Moldova si care aveau doar spalate) au trecut la procesari noi, aceasta fiind directia catre valul al patrulea al cafelei, zic eu. I-am intrebat de ce si mi-au spus ca nu au ce face, daca vecinul vine cu astfel de cafele cu procesare complexa, fructate, e cam greu sa vina cu spalate sau naturale simple pentru ca oamenii deja apuca sa deguste chestii tari in alte standuri si nu ar mai simti nimic din aromele unei cafele "normale". Exact genul de explicatie dat anul trecut la SCF de catre un fermier din Columbia, "daca vecinul fermier fermenteaza si proceseaza prin tehnici noi, castigand dublu / triplu, ce rost mai are ca eu sa vand cafea spalata sau uscata natural?!" 

Mi-a placut ca au venit ceramisti priceputi de unde puteai sa iti alegi cesti extrem de frumoase, am plecat si eu cu una facuta artizanal de cei de la Perfect Simplu. Anul acesta nu putea lipsi matcha, noul hype prin cafenele, dar nu are rost sa facem discriminari atat timp cat unele bauturi chiar sunt bune, spre exemplu noua matcha lemon a celor de la kofiti. Pana la urma, vazand ce dubiosenii bea elevii pe cafenelele de masa de la colt, pline de frisca, zahar, siropuri si alte prostii, mai bine sa bea o matcha latte...

Ne vedem la anul!

Link-ul de poze de la festival, facute de catre echipa lui @Mihnea.ratte il gasiti aici:
https://mihnearatte.smugmug.com/Work/Slo...tival-2025

Reply
Ca o paranteza, apropo de complexele noastre de inferioritate pe diverse teme, in alte parti de abia acum se organizeaza primul festival de cafea...

https://www.roastmagazine.com/portlandcoffeefestival

Mda, Portlandul e mai de provincie, nu se compara cu Bucurestiul, doar 600.000 locuitori si 180 ani vechime... e normal sa avem avans in fata lor Tongue

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)