(27-02-2024, 11:40)Fane Wrote: renatoa, ce trebuie schimbat la el ca sa fie ok?
Scos afara din carcasa unde este mumificat tiristorul de control heater, si pus pe un radiator ca lumea.
Daca mai pui si un ventilator pe radiatorul ala deja e lux.
Problema a existat si pe modele kaleidos, de 4x mai scumpe, dupa care pare copiat Skywalker.
Ei au schimbat placa electronica cu totul, ceeace se pare ca se pregatesc sa faca si fabricantii skywalker, dar nu au intentia sa ofere inlocuire gratis.
Atasat aveti imagini cu radiatorul skywalker, ce se vede acolo este 34x12mm si inalt de 40mm, in adancimea pozei adica.
La kaleidos este tot cam la fel de mare radiatorul, doar au pus un ventilator ultra mini pe el, de 3 cm diametru
Diferenta mare este ca la kaleidos placa nu este incasetata, ca la skywalker, prosteste ai fi tentati unii sa zici... mai ales cei care n-au avut un roaster exploatat mult timp, sa stie cata faina de pleava maruntita se strange in toate coltzurile... si parca nu ma tenteaza sa aspir pleava asta de pe o placa electronica...
Asa ca e preferabil sa expui la aer numai ce necesita cu adevarat, iar ce nu se incalzeste, nu strica sa fie protejat de o carcasa.
Pentru cine doreste o analiza mai aprofundata cine, de ce si cat se incalzeste, am postat
aici ceva pe tema asta.
Asa cum rezulta de acolo, problema e critica la unitatile US, de 115V.
La cele de 230V este inca acceptabila, daca... 1) te limitezi la o prajire per sesiune, si 2) nu lasi masina sa faca preheat dupa mintea ei la 100%.
Adica asa cum am prajit eu pana acum timp de 2 luni, cu preheat manual la 80%.
(27-02-2024, 11:44)edri Wrote: Exista alternative fiabile si cu functii asemanatoare in aceeasi gama de pret, sau cel mult pret dublu?
Da, tot skywalker care a inceput sa fie dat de catre unii smecheri la mai mult de dublu, la 1100$.
https://www.aliexpress.com/item/1005006519110212.html
Si ca sa fie oferta mai atragatoare, separat ai optional si adaptor de Artisan, probabil softul furat de pe HRO, care ti-l faci singur cu 50 lei, iar ei iti iau 172$ pe el...
Ca sa fie masa bogata au mai pus si niste grafice false, de la alte masini, care nu au nici o treaba cu dinamica prajirii radiante folosita de skw.