Espressoman infocat
Bucuresti
Sitele astea deschid niste combinatii interesante de pucuri inalte ,variatii mari de restrictie de debit.Poti sa iei din asta o invitatie sa abordezi extractiile altfel. Un open boiler lever e un prilej bun sa experimenezi si sa cunosti.Iei din China un lever la pret ok ,cel mai ieftin refractometru cu putinta,si faci cafea cum vrei tu, si uite asa rupi ciclul asta de contagiune informationala.
Cand echipamentul devine o limita in manifestarea know how-ului tau, atunci schimbi.
Nu schimbi Lelit pe Profitec si Eureka pe MK cu rezultate relativ similare.
Espressoman infocat
Bucov
Da, e clar ca trebuie sa ies din cercul asta vicios "grind finer", "pull longer" etc.
Mahlkoenig e64 ws | Lelit Victoria PL91T
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
(26-05-2026, 12:33)CatalinH Wrote: ...cel mai ieftin refractometru cu putinta...
sub 100 lei adica...
https://www.emag.ro/refractometru-zahar-...DGJLD3YBM/
Si, inainte sa fluierati, lecturati aici inca o deschidere de orizonturi...
https://medium.com/data-science/affordab...367efb5aa4
...csf, inca unu care "inginereste" cafeaua in loc sa o guste...
Espressoman infocat
Bucuresti
Da ,iti iei refracometru sa ai un sistem de control al tau.In 95% din cazuri nu il folosesti.Il scoti cand ai dileme din astea 1:3 in 50s si acru de zbiara, cand faci salturi de la pucuri de 10mm la 20 plus ,la schimbat de cosulete.
Te intereseaza mai putin comparatii cu alta lume in ceea ce privesc rezultatele masuratorilor.Iti faci un sistem de masurat constant (adica nu masori un shot imediat ce iesei din grup si al doilea dupa 20 min de stat in ceasca,incerci sa mentii temperatura cafelei masurate la nivelul camerei si nu te mai pacaleste nimic).
Espressoman infocat
Bucov
27-05-2026, 17:04
(Edited 27-05-2026, 17:05 by bx3m.)
Azi am facut teste cu o punga de 250 de grame, si intre 1:2.5 in 40, 35 si 25 de secunde nu e nicio diferenta, tot aciditate am in ceasca... Daca vrea cineva 2 asemenea site, si nu are chef sa mai astepte dupa ele de pe aliexpress, PM :)
Pot fi boabele mele, poate chiar nu stiu eu sa scot ceva cu ele.
Mahlkoenig e64 ws | Lelit Victoria PL91T