Hello There, Guest! Login Register


Sita single vs sita dubla

#1
Photo 
Salutare domnilor.Caut ceva sfaturi, ponturi pentru extractia cu sita single.Ideea este ca extractia imi iese destul de ok cu sita double dar cu sita single situatia nu sta asa de roz, din ce am inteles cu sita single se lucreaza oleaca altfel (cum?)Lucrez pe un espressor Gastroback cu portafiltru de 54mm cu rasnita incorporata. Orice informatie este binevenita.Multumesc frumos, sanatate. 

 
Reply
#2
Daca vorbesti de aceste doua site:

https://ae01.alicdn.com/kf/Hab35a4c00e8d...978f3g.jpg

... atunci sunt intr-o situatie similara, iar mie imi place mai mult ce iese din 14g in sita single, decat din 16g in sita double. Pe un gaggia 58mm.
Evident ca e si chestie de gust, dar am gasit si o explicatie, forma cilindrica si diametrul mare de iesire face ca patul de cafea sa fie prea subtire in cazul sitei duble, pe cand la cea single cafeaua parcurge un drum mai lung pe diagonal, rezultand o extractie mai completa.
De asta probabil banuiesc a aparut si moda de a inghesui 18-22g in sita de double, ca sa mareasca grosimea patului, nu neaparat din cantitatea marita de cafea cred ca vine plusul de aroma... 

Revenind la intrebarea ta initiala... nu lucrez in nici un fel oleaca altfel. Macin, tampez si extrag.
Evident macinatura care sa dea o curgere corecta.
Totul este ca sita sa iti permita sa intre macar 10-12g de cafea, la mai putin nu mai e valabila teoria de mai sus.
 
Reply
#3
Acum am pus poza cu sitele.
Deci sa inteleg ca problema la sita mea este pt ca este de 9gr? Cam 9 - 9,5gr incape in ea ca sa mai am loc de o moneda intre puc si sita superioara. 

Sita dubla este de 18gr.


Attached Files Thumbnail(s)
   
 
Reply
#4
Mda... cu 9 grame a mea nici nu s-ar tampa... la 12g tamperul ajunge la baza conului si nu mai inainteaza, ar trebui un tamper custom.
Cu 9 grame mi se pare justificata nasterea acestui curent, de abandonare single, dar cu 14g in sita de single iti garantez ca e altceva. Deja discutam de experiente diferite.
 
Reply
#5
(19-02-2020, 14:12)renatoa Wrote: Mda... cu 9 grame a mea nici nu s-ar tampa... la 12g tamperul ajunge la baza conului si nu mai inainteaza, ar trebui un tamper custom.
Cu 9 grame mi se pare justificata nasterea acestui curent, de abandonare single, dar cu 14g in sita de single iti garantez ca e altceva. Deja discutam de experiente diferite.

OK,... deci trebuie sa ma apuc la cautat sita mai maricica.... Oare de unde ar trebui sa incep? Tamperul original al masinii este de 53mm, Caut sita de 53 sau de 54?

http://barshaker.ro/IMS-B652TH275M?keyword=53mm&category_id=0

Ar fi aceeasta varianta. Nu inteleg cum vine treaba asta : Average capacity 12/18 gr. In functie de ce stabilesc cata cafea pun? "Dupa gust"?
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)