Hello There, Guest! Login Register


Siemens EQ6 S700

#1
https://youtu.be/SZU3qM_HL94
Buna ziua
am un espresor Siemens EQ6 S700 si nu reusesc sai dau de cap nu trece de auto test ?
 
Reply
#2
Acest forum nu are ca obiectiv automatele, pentru ca nu sunt espressoare ci...aparate automate ce prepara o cafea. Detalii aici. Imposibilitatea obtinerii unor espresso sau cappuccino adevarate, plasticul din componentele interioare, rasnita limitata in finete, fiabilitatea extrem de proasta comparativ cu semiautomatele, chiar mucegaiul pe alocuri, toate sunt elemente care sa ne faca sa nu ne dorim asa ceva, acasa.
De aceea si cei care pot da sfaturi in materie de automate sunt foarte putini.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#3
@nbn, am vazut ca ai postat si pe forumul komtra.de, s-ar putea sa te ajute ei. Am rasfoit sectiunea Siemens, nu am vazut ceva similar cu problema ta. Ciudat defect fara mesaj, poate fi placa defecta sau softul alterat.
Impresie de pe forumul de automate komtra.de: enorm de multe defecte raportate, incomparabil mai multe decat sa zicem forumul pentru semiautomate kaffee-netz.de. Este grea viata de automatist. Smile
 
Reply
#4
Pai da, tot ce se scrie la noi intr-un topic de channeling, acolo este sumarizat scurt: nu imi place cum iese cafeaua... mai incearca sa diagnostichezi asa ceva... sau sa adaugi wdt la un aparat care nu a fost gandit corespunzator...
 
Reply
#5
Channeling este chestie de finete, nu se compara cu defectele raportate la automate. Ai auzit de channeling la automat? Ar fi buna intrebarea asta pentru cei care promoveaza "espressoare automate". Smile
LE cele mai frecvente defecte la automat cer schimbarea unei garnituri, de aia nu are cafeaua gustul asteptat.
 
Reply
#6
pt raspunsuri la problemele care le au genul asta de masini de cafea ar trebui sa avem aici un tip care sa se priceapa la toate, sa fi citit documentatia la toate si sa aiba disponibilitatea sa dea aceste raspunsuri si sa incerce sa ghideze o reparatie prin intermediul forumului, avand de a face cu useri cu skill-uri tehnice diferite. toate astea pro bono. din pacate chestia asta nu prea e posibila. singurul raspuns care ti-l putem da e sa il duci la service, adica cam ce voiai sa eviti... genul asta de masini si defectele lor nu fac obiectul forumului nostru.

Liviu, la inregistrare am inteles ca noii useri am inteles ca primesc o asa zisa documentatie. e posibila si o explicatie ca nu-i putem ajuta cu problemele tehnice ale automatelor?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#7
Da, voi adauga exact link-ul spre articolul lui mirceat.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#8
articolul ala-i bun daca userul vrea sa aleaga o masinarie de facut cafea. dar cei care vin aici nu doresc sa afle ce aparat face cafea mai buna sau mai rea, ei au un aparat care le face probleme si incearca sa-l repare. eu ma refeream la o explicatie de ce nu poate gasi aici raspunsul la problemele tehnice ale acestor aparate.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#9
@Lyvyoo, @Fane, poate ca se apropie momentul sa largiti forumul cu o sectiune dedicata aparatelor pentru prepararea cafelei, altele decat espressoare. Sa posteze acolo si cei cu automate, sa isi ofere suport reciproc in mod voluntar. Pot fi subsectiuni pentru aparate manuale, pentru automate, etc.
Chiar daca ne deranjeaza anumite lucruri la automate, noi iubitorii de cafea ar trebui sa avem o relatie normala intre noi.
 
Reply
#10
(18-10-2019, 12:07)Lyvyoo Wrote: Da, voi adauga exact link-ul spre articolul lui mirceat.


Eu as face cumva s ail descurajez un pic:

Exemplu:
După sau la crearea contului să i se dea să citească niște articole despre automate și despre ce facem noi aici pe forum sau care este obiectul activității noastre aici și mail -ul de confirmare al contului să-l primească doar după ce a citit toate articolele.
Mail -ul de confirmare al contului, cel pe care va da click că acceptă contul sau ceva de genul acesta, va fi trimis doar după ce răspunde la 10 întrebări referitoare la acele articole care au fost trimise spre însușire. Desigur ar merge și mai simplu prin faptul că răsfoiește paginile Și undeva Pui o numărătoare să vezi că ajuns la finalul pagini, dar nu ai nicio siguranță că chiar a citit.

Ca să nu se simtă jignit la crearea contului i se pune o povestioară mică în care i se explică că va fi nevoie să citească niște informații ca să aibă un minim de cunoștințe necesare pentru activa în grupul nostru descriind sigur și situații ca cea de astăzi.


La crearea contului se trimite automat câteva linkuri pe mail -ul utilizatorului, doar că lumea nu prea le citește caci își face cont când dorește un răspuns la problema problema da și atunci nu e curios de alte informații.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#11
(18-10-2019, 17:28)mirceat Wrote: @Lyvyoo, @Fane, poate ca se apropie momentul sa largiti forumul cu o sectiune dedicata aparatelor pentru prepararea cafelei, altele decat espressoare. Sa posteze acolo si cei cu automate, sa isi ofere suport reciproc in mod voluntar. Pot fi subsectiuni pentru aparate manuale, pentru automate, etc.
Chiar daca ne deranjeaza anumite lucruri la automate, noi iubitorii de cafea ar trebui sa avem o relatie normala intre noi.

nu-i vorba de facut discriminare, n-are nimeni nica cu optiunile lor, dar problemele lor se rezolva in service. ar fi plin de useri cu un singur post care ar deschide topic de genul astuia la care nimeni n-ar sti sa raspunda. crezi ca o sa-si faca mila de ei un service guy sa ii ajute? si acesti service guy sunt de multe ori pe marci, cel care cunoaste saeco nu cunoaste krups sau de longi. si de ce ar face-o pro bono? in rest sa invete ce? tehnica apasarii pe buton?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#12
Nu este vorba doar de cazul actual. Automatele au aparut in mai multe topicuri aici pe forum. Fie sfaturi de cumparare pentru acasa sau birou, fie defecte de functionare ca pe topicul curent. Avem utilizatori cu profil multiplu - acasa espresso, la birou automat, filtru, etc, iar in deplasare cu alte solutii. Utilizatorii ocazionali s-ar putea sa se rareasca daca nu primesc raspuns. Acum daca posteaza la gramada, nu se vede ca nici altii nu au primit suport, nu sunt descurajati si vor polua in continuare sectiunea de espressoare.
Sunt multe detalii, nu vreau sa le epuizez. Oricum este doar o prima sugestie, timpul va spune daca este nevoie de o noua sectiune.
 
Reply
#13
si eu am in momentul asta doua automate functionale acasa. unul in uz si unul in debara. comoditatea utilizarii e imbatabila la ele. n-am timp sa fac espresso la semiautomat pt oricine si oricand... asa ca eu personal n-am vreo chestie cu utilizatorii acestor aparate. unii nu stiu ca se poate ceva mai bun (dar astia pana la urma sfarsesc pe forumul nostru Smile ), alti pur si simplu n-au chef sa cheltuie, sa invete sa faca espresso si sa piarda prea mult timp pt diferenta de calitate. e pur si simplu o optiune.

oricum, Liviu e cel care decide cum vrea sa arate forumul. pe el ai de-l convins. Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#14
(18-10-2019, 17:28)mirceat Wrote: @Lyvyoo, @Fane, poate ca se apropie momentul sa largiti forumul cu o sectiune dedicata aparatelor pentru prepararea cafelei, altele decat espressoare. Sa posteze acolo si cei cu automate, sa isi ofere suport reciproc in mod voluntar. Pot fi subsectiuni pentru aparate manuale, pentru automate, etc.
Chiar daca ne deranjeaza anumite lucruri la automate, noi iubitorii de cafea ar trebui sa avem o relatie normala intre noi.

+1
Rancilio Audrey ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#15
mirceat:  "noi (toti, toate felurile) iubitorii de cafea ar trebui sa avem o relatie normala intre noi..."

+1 si eu;
(cu, sau fara cele puse mai sus, de mine in paranteze,) e foarte bine spus!

si cand am zis si eu "toate felurile", m-am gandit la bautorii de cafea carbonizata - ca asa se vede ea cu lentile 3-rd wave!
ar putea si ei, parte mai deschisa inspre ceva mai bun, a unei imense majoritati de bautori de cafea din RO, sa gaseasca aici gazduire si... protectie (contra rosiilor putrede si oualor stricate ce se arunca!)
si adaug ca disclaimer: in opinia mea! eu, care consum doar ocazional cafele prajite - totdeauna de altii - mai spre full city, iar cafelele prajite de mine sunt in zona medium light sau medium, adica city-city plus...
________________________________________________________________________________________
strega_mod/ minima_flow_ctrl(ecm)/ MaraX_flow_ctrl(cs)/ sette_270/ macap_m7/ casadio_enea/ prajitor_diy
 
Reply
#16
Eu cred ca autonomate trebuie sa stau departe de forum.

Existe un fenomen psihologic numit "paradoxul alegerile" (https://youtu.be/VO6XEQIsCoM) care in puține cuvinte spune asa ceva: sa avem mai multe variante pentru o categoria de produse este ceva bun dar pana la un anumit punct. Peste acel limite, prea multe variante ne aduce o stare de nefericire.

Pana acu exista o regula simpla pe espressoman: fără autonomate. Și regula asta funcționează foarte bine doarece este ca lege anti-fumat: este foarte simpla.

In momentul în care vor apărea thread-uri de cerere de ajutor despre autonomate, recenzii, etc. automat acest tipuri de aparate vor fi promovate de acest forum.

Suntem siguri ca dorim asa ceva? Cate useri noi vor cumpăra un autonomat ca primul lor espressor?

Deja este greu sa convingi noi veniți despre importanta rasnitei (și mie m-a fost greu sa accept asta).
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#17
(19-10-2019, 08:58)micrenda Wrote: Deja este greu sa convingi noi veniți despre importanta rasnitei (și mie m-a fost greu sa accept asta).

Nimeni nu trebuie convins de nimic. Sunt suficiente informatii pe forum si nu numai pentru cei care sunt interesati.

Din celalalt punct de vedere, daca nu se doresc aceste discutii aici, sa puna la inregistrare o casuta cu bifa ce fel de tip foloseste si gata.

Deja suna a "purism" din asta ieftin de experti... Si ma opresc aici.
Rancilio Audrey ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#18
Nu știu cât e purism, dar 200% se ajunge la "cine ești tu să-mi spui că automatul meu de mii de euro nu face espresso?”....
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: (factory g106), m47 brew, v60, xeoleo ghost
 
Reply
#19
Nu importa cât de informații sunt disponibile ci și cum sunt organizate și ușor de cautat.

Despre comentariul despre purism, prefer sa nu comentez: spun doar ca nu sunt foarte de acord.
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
 
Reply
#20
(19-10-2019, 10:17)dev Wrote: Nu știu cât e purism, dar 200% se ajunge la "cine ești tu să-mi spui că automatul meu de mii de euro nu face espresso?”....
Ma doare n p*x de el si de 2000 de euro si de ce iese din el... Important este sa i mearga. Sunt useri cu scule profi care au aceeasi dilema ... No offense

Daca ai p**a mica dute si freaca-te cu ea de covor. Nu ar trebui sa vina nimeni aici sa si masoare cm...
Multi au impresia ca daca dau mii pe scule tre sa si scoata...
Hai sa privim din prisma unui ajutor mai bine ( poate doar trebuia un reset) de la cei care se pricep. Eu nu ma pricep dar daca as avea necazul respectivului sunt sigur ca m as bucura daca as gasi solutia aici
Rancilio Audrey ■ MK K22S SSP ■ MK K32SB & Aeropress 
 
Reply
#21
Si totusi, sectiunea aia de forum isi propune ce?

Forumul asta a aparut la initiativa lui Liviu, dupa ce ne-am cunoscut pe un topic pe softpedia. La acea vreme Torin a avut o mare contributie invatandu-ne despre espresso si third wave of coffe iar Liviu si-a propus sa promoveze asta in romania. 

acuma cam la ce credeti ca i-ar ajuta pe cei cu automate o sectiune de forum? Ca eu intrevad o gramada de topice deschise de useri cu un singur post care intreaba despre o defectiune. Iar acolo sunt o gramada de marci cu o gramada de modele si fiecare se manifesta diferit la aceiasi defectiune. La unele palpaie un bec la altele altul, la unele palpaie rapid, la altele lent... Credeti ca se va gasi cine sa le raspunda in timp util? Iar toata treaba asta credeti ca ar cadra cu profilul de pana acu al forumului nostru? Cam ce vrem sa facem?

Voi, daca ajungeti pe la o eventuala discutie despre automate aveti de gand sa postati acolo? Cam ce credeti ca veti posta? Cam care credeti ca va fi rectia lor la postarile voastre?
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#22
Acceptând automatele:
- o mulțime de utilizatori care vor intra o data la doi ani, când vor avea o problema cu aparatul
- o mulțime de topicuri care nu vor fi despre cafea, ci despre niște jucării la care oricum nu le poți Răspunde
- forumul va ajunge varza, și nu cea gustoasa “a la Cluj” , se va știrbi comunitatea și încrederea reciproca între noi. La acest moment scopul acestui forum e bine definit și cred ca toți de aici l-au acceptat și se bucura de ajutorul reciproc. Cu automatele vor apărea doua scopuri diferite, ai respectiv doua categorii de utilizatori care interferează.

Mulți nu știu de obiectul forumului. Nu fac diferența între aparate automate și prosumer.

Eu căutam un espresor automat pentru acasă. Și am tot crescut bugetul: program de curățarea, rănită cu cuțite ceramice, etc. Dar nu am fost convins ca e totuși aparatul care sa ma mulțumească.
Norocul meu a fost ca atata timp cât nu am fost 100% convins am tot amânat. Am căutat informații online și pana l urma am găsit 2 cărți ce m-au luminat. Sunt cărți scrise de o tipa ce deține o Prajitorie in Viena. Espressomaschinen și Das KaffeeBuch, a doua exista și in engleză și o recomand: https://dieroesterin.at/shop/
Poate exista și altele, dar pe mine astea doua m-au ajutat enorm.
Concomitent cu acestea doua cărți am descoperit și espressoman. Problema care o văd pe forum este ca toate discuțiile sunt împrăștiate pe topicuri, iar ca sa ajungi la zi e foarte mult de citit și trebuie sa sacrifici timp. Articolele de pe blog ajuta, dar lumea nu le citește!

Departe de mine gândul de a părea rău, simt ca automatele pot sa rămână pe Softpedia sau altundeva. Smile și revin cu propunerea mea ca la crearea uni cont sa ai 5 articole se citit și apoi întrebări pentru activarea contului tip grila. Nu trebuie sa fie întrebări complicate ci simple: timp de extracție, rasnire, Db vs SB etc.
Așa cei noi fie își dau seama care este scopul nostru, fie primesc un minim necesar de cunoștințe.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#23
(20-10-2019, 08:34)N3cks Wrote: ... și revin cu propunerea mea ca la crearea uni cont sa ai 5 articole se citit și apoi întrebări pentru activarea contului tip grila. Nu trebuie sa fie întrebări complicate ci simple: timp de extracție, rasnire, Db vs SB etc.
Așa cei noi fie își dau seama care este scopul nostru, fie primesc un minim necesar de cunoștințe.
@N3cks in rezumat, tu propui sa se dea o testare din cateva articole, considerate esentiale, pentru a dobandi calitatea de membru al forumului! Nu crezi ca e cam mult? Cine isi doreste, cu adevarat, sa faca un espresso bun acasa se va documenta singur din materialele de pe forum iar cine considera ca e prea mult sau ca nu e ptr el/ea nici macar nu isi va face cont sau contul va deveni inactiv a doua zi. Ideea cu examenul de intrare in randul espressomanilor imi pare prea mult.
ECM Classika PID / Eureka Mignon Specialita / Kribli-Grabli / Motta tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#24
(20-10-2019, 08:34)N3cks Wrote: ...și revin cu propunerea mea ca la crearea uni cont sa ai 5 articole se citit și apoi întrebări pentru activarea contului tip grila. Nu trebuie sa fie întrebări complicate ci simple: timp de extracție, rasnire, Db vs SB etc.

Eventual blogul mutat pe un domeniu nou, cu ccTLD .kp, cele 5 articole citite cu atentie, printate, semnate pentru a face dovada ca au fost parcurse, testul printat si el, completat, semnat, achitata taxa de timbru la posta, puse toate intr-un dosar cu sina si trimise pentru ievaluare la colegiul espressomanilor profesionisti avandu-l in frunte pe señor @Fane care verifica integritatea documentelor si consemneaza motivul inregistrarii gigelului cu probleme la pompita si trimite sau nu dosarul catre El chapo, @Lyvyoo Big Grin

Aight, i'm outta here Smile
[Image: zGHQb4O.gif?2]
 
Reply
#25
Mai in gluma, mai in serios exista o multime de forumuri in care se vorbeste de automate.  Noi, comunitatea noastra ar trebui sa fim putin diferiti de acestea.
Fiecare comunitate are niste reguli care nu sint impuse nimanui. Depinde de fiecare daca este sau nu dispus sa le respecte.
Regula noastra este sa promovam cafeaua buna. Cred ca toti sintem de acord ca un aparat care se intituleaza espressor automat nu face espresso. Daca acceptam sa vorbim despre aceste aparate ar trebui sa facem si pasul urmator si sa schimbam numele forumului din Espressoman in Automatman.
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#26
(20-10-2019, 10:26)Cip Wrote:
(20-10-2019, 08:34)N3cks Wrote: ... și revin cu propunerea mea ca la crearea uni cont sa ai 5 articole se citit și apoi întrebări pentru activarea contului tip grila. Nu trebuie sa fie întrebări complicate ci simple: timp de extracție, rasnire, Db vs SB etc.
Așa cei noi fie își dau seama care este scopul nostru, fie primesc un minim necesar de cunoștințe.
@N3cks in rezumat, tu propui sa se dea o testare din cateva articole, considerate esentiale, pentru a dobandi calitatea de membru al forumului! Nu crezi ca e cam mult? Cine isi doreste, cu adevarat, sa faca un espresso bun acasa se va documenta singur din materialele de pe forum iar cine considera ca e prea mult sau ca nu e ptr el/ea nici macar nu isi va face cont sau contul va deveni inactiv a doua zi. Ideea cu examenul de intrare in randul espressomanilor imi pare prea mult.

E un pic greșit menționat: “calitate de membru a forumului”. Mai degrabă as zice “membru de calitate al forumului”.
Prin acea testare “lejera” se obține:
pentru fiecare nou membru un minim de cunoștințe ce ne ajuta pe toți in viitoarele discuții.
O conștientizare de către noii membrii ce înseamnă un espresor
O conștientizare a ce înseamnă automat
O conștientizare a orientării forumului / scopului (am mai făcut eu comparații: unii care vor mașini allroad ajung sa întrebe pe forum de offroad/Dakar de cele allroad)
Ar minimiza discuțiile fără sens - eu le zic Hoții se timp. Adică citim topicuri ce doar ne răpesc timpul.

Mai zici tu acolo ceva interesant: “cine dorește se documentează”. Eu, personal vroiam un espresso bun acasă și uite ca mi-a trebuit cam 2 ani sa găsesc acele cărți și undeva concomitent și acest forum. Iar când am găsit... faptul ca am citit acele doua cărți m-a ajutat sa înțeleg și forumul.
Și am și acum prieteni care beau acasă cafea la automat de 1000€ râzând pe sub mustață ca eu am plătit asemanator pe unul manual. Și ca ei pot la buton. Diferența au văzut-o ulterior și brusc “strugurii au devenit acri sau prea sus pe vita de vie”. Și nu e ca ei nu și-ar dori un espresso bun. Decizia a fost luată fără o înțelegere temeinica a subiectului, iar acum le pare rău. Pe langa faptul ca vrei, îți trebuie și energie sa citești și sa te documentezi - investiție care celor la început de drum li se pare o tâmpenie: “ ce poate sa facă ăla manual ce nu poate sa facă cel automat?”.

La ultimul loc de munca și la actualul am ținut o prezentare despre cafea. Adică am prezentat un minim necesar din lumea prosumer și a cafelei. Colegii au venit cu scepticism și apoi au plecat cu surpriza asemănătore lui Columb când a descoperit America. Scopul prezentării a fost exact acela de a conștientiza ca exista și reversul, partea cealaltă a cubului, poziție din care nu au analizat problema.

Bazându-ma pe astfel de experiențe și pe a mea personală susțin ca da: e necesar un mic intro și un scurt test. Acel intro poate sa fie și o prezentare video cu un powerpoint sau articole urmate de o secțiunea Q&A.
Acest lucru nu trebuie sa sune ca o condiție ci mai mult ca un sprijin pentru cei noi și deopotrivă pentru cei vechi pe forum.

Pasul de care zici:
“iar cine considera ca e prea mult sau ca nu e ptr el/ea nici macar nu isi va face cont sau contul va deveni inactiv a doua zi.” Eu vreau sa îl grăbesc prin exact acest procedeu.
La crearea contului persoana in cauza va realiza dacă e prea mult pentru el sau nu. Dacă va accepta ca ajutor acest curs de introducere și se va bucura de el, comunitatea noastră ar câștiga un nou utilizator “pe bune” nu doar unul care are acum o problema cu un bec verde, pornește un topic la care nimeni nu ii poate Răspunde, devine hoț de timp si apoi nu îl mai vezi pe forum.

Propunerea mea e una cat se poate de obiectiva, din care toți avem doar de câștigat. Cu atât mai mult utilizatorul nou - nu va trebui sa caute pe forum și pe blog articole. Chiar mai mult unele discuții cer ca precondiție un minim de cunoștințe pe care e greu sa ți le “culegi” ca nou venit. Aceasta ar fi o modalitate elegantă de a-l ajuta.

Putem face Paralela cu a deține un carnet de șoferi. Ai voie sa conduci...? Nu. Ai voi sa te uiți, sa privești și sa înveți. Dar nu participi la trafic. De ce? Pentruca sunt reguli de siguranța. Acum chiar dacă la noi pe forum nu exista riscuri similare cu cele din trafic, ca sa poți participa la discuții ai nevoie de un minim de cunoștințe. Eu zic ca acelea ar trebui însușite.

Alternativa:
Cursul și Q&A sa fie Opțional. Dar cei ce îl trec sa aibă un anume beneficiu - un status mai special la username sau ceva de genul.
Soluția aceasta însă nu o văd sa aducă același rezultat - fiind Opțional.

Sau

Forumul divizat in 2 mari secții: automate și parte actuala. Ai dat susținut testul poți ai acces la secțiunea de prosumer. Pana atunci rămâi la cea de automate. Așa nu interferează și l dai opțiunea utilizatorilor cu automate sa se supere pe aparatele lor pe topicurile dedicate lor.

E adevărat ca ideea poate creea reticente. E însă sarcina noastră sa o prezentam ca atare, ca un beneficiu pentru noi toți, pentru buna funcționare a comunității. Din păcate in România formarea continua e un subiect tabu și mereu văzut cu ochi rai. Stresul cu examene și lucrări odată ieșit din scoli nu îl mai vrea nimeni. Cuvântul test/examen in România are un înțeles negativ... și Creează repulsie.

Ca sa răspund la întrebarea dacă mi se pare mult:
Mi se pare la fel de mult precum mi se pare de necesar, asta in condițiile actuale, respectiv a utilizatorilor care arunca cu gunoi menajer in curtea noastră, fără a se uita ca obiectul nostru de activitate e gunoiul reciclabil.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
#27
(20-10-2019, 14:03)Gabi_M Wrote: ....un aparat care se intituleaza espressor automat nu face espresso....
eu sunt blocat la dilema anterioara: FCSB este Steaua? cred ca asta ar trebui rezolvata mai intai! Smile Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#28
Daca FCSB este Steaua, trebuie sa-l intrebi pe Gigi Becali si el te rezolva ...
Bezzera Unica;  Kinu M47; accesorii Motta; French Press; V60; cold brew Mizudashi
 
Reply
#29
Smile
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
#30
topic care a trebuit sa-l sterg de dimineata...


[Image: S4Yq44N.png]
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)