Hello There, Guest! Login Register


Sfat sita single

#1
Salut,

Caut sa achizitionez o sita single, IMS the single mai exact. In RO nu exista pe stoc chiar daca la barshaker e listata (nu e prima data cand mi se intampla la ei).

Am gasit 2 variante:
1) https://www.bluestarcoffee.eu/ims-compet...4009-p.asp
2) https://www.bluestarcoffee.eu/barista-pr...7605-p.asp

Initial am ales sa merg pe prima varianta moticul princpial fiind cantitatea mai mica de cafea recomandata. 7.5g vs 8-10 la a doua. Dar am vazut ca a doua are aproape dublu mai multe gauri. E un factor care merita luat in considerare? Mentionez ca o sa cumpar pentru Gaggia Classic.

Mersi!

P.S. Stiu ca niciodata nu o sa scot aceeasi calitata ca la sita dubla dar imi asum.
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity
 
Reply
#2
Cu PS-ul, nu fii asa sigur, mie imi place mai mult ce scot din 12,8g cu single decat din 14-16 in double, ambele site conice... tot pe un Gaggia.
 
Reply
#3
(03-02-2021, 16:24)renatoa Wrote: Cu PS-ul, nu fii asa sigur, mie imi place mai mult ce scot din 12,8g cu single decat din 14-16 in double, ambele site conice... tot pe un Gaggia.

Imi zici ce sita folosesti?
Staresso Mirage + Kinu M47 Simplicity
 
Reply
#4
Cele stoc ale masinii Gaggia, vezi imaginile atasate.


Attached Files Thumbnail(s)
       
 
Reply
#5
Trag destul de des single-uri si pot sa-ti spun ca eu folosesc sita a doua (Barista Pro cu H 22,5 mm). Coincidenta face ca tot de la Blue Star am cumparat-o.

Cel mai frumos lucru e ca folosind 9.5g nu trebuie sa schimb grind settingul rasnitei in rarele ocazii cand trag duble (18g), iar rezultatele sunt aproape identice.
ECM Synchronika + flow control, Mahlkönig E65S GbW
 
Reply
#6
Salut,
Eu nu inteleg de ce nu se recomanda sita singla ca e greu de extras, îți trebuie neparat de la 15g in sus și tot asa și vad useri care extrag cu succes din 9 g cafea :). Depinde și de aparat extracția din 9 g? . Ex : lelit41tem vs ecm synchronika sau altbaoarat cu grup e61. Vb cuiva, confused.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#7
(13-02-2021, 20:59)azolo Wrote: Trag destul de des single-uri si pot sa-ti spun ca eu folosesc sita a doua (Barista Pro cu H 22,5 mm). Coincidenta face ca tot de la Blue Star am cumparat-o.

Cel mai frumos lucru e ca folosind 9.5g nu trebuie sa schimb grind settingul rasnitei in rarele ocazii cand trag duble (18g), iar rezultatele sunt aproape identice.

Cate grame de lichid scoti din 9g de macinatura?
 
Reply
#8
Depinde de boabe evident, dar am observat ca 20-22 g in minim 25 de secunde e sweetspot-ul meu.
ECM Synchronika + flow control, Mahlkönig E65S GbW
 
Reply
#9
Ok. Multumesc
 
Reply
#10
Probabil ca articole de genul asta au influentat perceptia multora:
https://www.baristahustle.com/blog/all-t...e-baskets/

... care le si dau mai departe fara sa dispuna de o singura sita single si sa fi experimentat vreodata cu ea...
 
Reply
#11
Articolul e interesant si concluziile pertinente.

Si eu am observat acelasi lucru, am rezultate mai bune, in medie, cu sita straight-sided (adica de tipul LM/VST 7g - https://uk.lamarzoccohome.com/product/7g-single-basket/ ) decat cu cea conica tip IMS ‘the single’.

Ca experienta relevanta: am peste 200 de shoturi single din multe cafele prajite de la medium spre light. Pe parcursul a mai mult de 2 ani. Dar toate cu Gaggia Classic, chiar daca doua modele diferite. Cu rasnitele din semnatura.

Insa tot la duble am ajuns, dar asta probabil pentru ca mi-a crecut toleranta la cofeina si consum mai multe bauturi in ultimul an. Deci o chestiune personala.

All in all, recomand experimentele cu sitele single. Cred cu tarie ca se poate ajunge la rezultate mai mult decat satisfacatoare.
Gaggia Classic Pro PID | Kinu M47 | Sette 270 | Arco
 
Reply
#12
Interesanta observatie. Eu am ajuns la rezultate mult mai bune cu sitele conice decat cu cele straight.

Dar vreau sa adaug ca din experienta mea diferentele dintre sitele conice cu pereti drepti (IMS) si cele cu pereti concavi (LM/VST) sunt enorme, atat la capitolul gust cat si reproductibilitate.

(13-02-2021, 21:02)d2florin Wrote: Salut,
Eu nu inteleg de ce nu se recomanda sita singla ca e greu de extras, îți trebuie neparat de la 15g in sus și tot asa și vad useri care extrag cu succes din 9 g cafea :). Depinde și de aparat extracția din 9 g? . Ex : lelit41tem vs ecm synchronika sau altbaoarat cu grup e61. Vb cuiva, confused.

Parerea mea e ca aparatul nu prea conteaza. "Problema" e ca single-urile sunt mult mai sensibile, double-urile iti iarta o multime de greseli (tampat, nivelat, etc.). Cred ca am irosit cateva kilograme bune de cafea pana sa castig suficienta experienta dar single-uri reusite sunt cat se poate de posibile.
ECM Synchronika + flow control, Mahlkönig E65S GbW
 
Reply
#13
(14-02-2021, 14:41)azolo Wrote: "Problema" e ca single-urile sunt mult mai sensibile, double-urile iti iarta o multime de greseli (tampat, nivelat, etc.).

Da, total de acord.
Gaggia Classic Pro PID | Kinu M47 | Sette 270 | Arco
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)