Espressoman infocat
București / Tg. Mureș
Salutare,
Am primit recent un espressor Heinner 1100BK si asa am inceput sa beau espresso cu lapte spumat, atat cat se poate face la el. Momentan, as vrea sa-l las parintilor mei Heinner-ul si, neavand buget pentru un espressor mai serios, am gasit SH un Krups 3340 la un pret destul de mic. Stiu ca nu este de calitate, dar ma intreb daca as putea jumatate de an sau putin mai mult sa-l folosesc si apoi sa investesc in ceva pe la 1500-1800 lei. Am vazut ca cele Lelit sunt recomandate pe forum.
Ar merita sa il cumpar pentru perioada asta? O rasnita as putea sa iau intre timp, momentan am ceva ieftin manual, dar nu reuseste sa macine suficient de fin cat ar trebui. Nu am pretentii mari, mi-ar place sa aud o parere.
Multumesc.
Espressoman
Bucuresti
As recomanda mai degraba un Bialetti Venus sau, dc esti ok cu aluminiul, un Brikka. Vei putea sa le folosesti cu rasnita pe care o ai acum, nu sunt pretentioase la calitatea macinaturii si fac o cafea "concentrata", destul de ok, mai ales Brikka, mai ales dc folosesti cafea ceva mai prajita. Sau un Aeropress, are o consistenta putin mai slaba decat un Brikka, dar e mai versatil. Un espressor precum Krups, eventual cu sita presurizata, ma gandesc ca va fi o sursa de frustrare pt ca vei avea un "pseudo-espresso". Eu folosesc uneori Brikka si imi place rezultatul.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman infocat
București / Tg. Mureș
04-12-2020, 00:18
(Edited 04-12-2020, 00:18 by CristianS.)
Multumesc de sugestie. La cele de genul Brikka, am observat ca iese destul de tare. Mi s-a mai intamplat uneori daca e tare sa incep sa tremur putin. Beau cafea pentru gust. Nu sunt chiar obisnuit.
Ca tot ai spus, uitasem ca am si un AeroPress prin casa. L-am folosit in urma cu cativa ani, dar dupa o perioada nu l-am mai folosit. Cu el foloseam rasnita. Dar, tot asa obtineam uneori niste shoturi mai tari, in functie de timpii de asteptare / extractie. Deci mi se confirma ca nu prea e cine stie ce nici Krups-ul. Ma gandeam ca la unul de genul asta pot sa mai si spumez lapte. Nici daca as investi intr-un portafiltru nepresurizat? Probabil ca voi primi raspuns ca nu are control asupra temperaturii apei sau alte probleme de genul.
Espressoman infocat
Bucuresti
Arunca si
aici un ochi. Poate...
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01
Espressoman infocat
București / Tg. Mureș
04-12-2020, 02:06
(Edited 04-12-2020, 02:07 by CristianS.)
Asta chiar pare interesant. Decat sa dau bani pe un Krups, apoi portafiltru nepresurizat, tamper si alte accesorii, care nu se vor putea folosi in viitor pe un espressor cu portafiltru de 58mm, mai bine asa ceva. Nu stiam de el, o sa ma documentez si daca totul e ok, cred ca voi merge pe varianta asta. Cel putin la prima vedere, pare foarte atragatoare oferta. Multumesc frumos.
Espressoman infocat
Bucuresti
Lelit PL41TEM * Arco Combo/Mazzer SJ/Sage Dose Control Pro 600SIL * Ibric turcesc * Moka Pot BERLINGER HAUS Emerald/ PETERHOF * Pour Over Hario V60-01
Espressoman infocat
București / Tg. Mureș
Multumesc. Pentru ce vreau/ am nevoie, este foarte bun. Cel mai probabil va trebui si o rasnita buna pentru el. Ce model ar fi potrivit?
Espressoman infocat
Bucuresti
De ce nu un compresso dacă vrei o bautura "espresso"?
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress
Espressoman infocat
arad
04-12-2020, 16:53
(Edited 04-12-2020, 16:54 by rob8402000.)
Compresso devine frustrant dupa un timp. Iese cantitate mica de cafea, apoi daca mai vrei sa iti faci una, clatete l, stergel, pregateste alt puc etc...
In rest e ok, de multe ori scot shoturi bune cu el.
Dar mare atentie la rasnita. Cu rasnita ta nu cred ca scoti ceva ok la el. Asa ca eu personal nu as investi in compresso fara sa detin minim un kinu phoenix sau comandante.
As ramane la aeropress daca tot il ai acasa cu o cafea proaspat prajita.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
04-12-2020, 22:12
(Edited 04-12-2020, 22:14 by renatoa.)
Atunci Staresso mirage... pretul un pic peste compresso, dar:
- full inox in toate partile care au contact cu apa
- sita standard, aprox de 54 mm, in care incap 16-20 grame,
- rezervor de apa de 180 ml, care in combinatie cu sita generoasa iti poate asigura un double, americano, sau ce dilutie iti doresti.
Oricum, mult mai lipsit de batai de cap cu intretinerea decat un espressor cu pompa.
Despre rasnita, cafflano si-a produs rasnita proprie, kgrinder, care la aprox 400 lei nu prea are concurenta.
Espressoman infocat
arad
Interesant Staresso. A incercat cineva, cum e rezultatul comparativ cu cafflano?
On topic. Si la acest aparat e nevoie de o rasnita capabila esspresso de care colegul @
CristianS nu cred ca dispune deocamdata.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
Espressoman infocat
București / Tg. Mureș
Multumesc de recomandari. Din pacate nu prea ma impac cu gustul de AeroPress. Cel putin mie imi iese cafeaua fara spuma si cam tare. De asta caut un espressor mai bun. Poate Cafflano Kompresso ar fi mai bun decat AeroPress, nu stiu, nu m-am documentat.
Dar, AVX EMTB-1 pare o optiune buna. Singura intrebare ar fi daca mai bine sa cumpar un Lelit PL042TEM, ca diferenta foarte mare nu ar fi, daca gasesc ceva SH la un pret bun. As mai putea astepta sa economisesc ceva bani. Si bineinteles, o rasnita buna. Din cate inteleg, Kinu Phoenix ar fi ideal.
Espressoman infocat
Bucuresti
Probabil un Lelit 41TEM SH il iei pe la 1400-1700 lei si e posibil sa aiba si ceva accesorii (site, tamper). In orice caz rasnita ar trebui sa fie prioritara.
Espressoman infocat
București / Tg. Mureș
16-12-2020, 15:13
(Edited 16-12-2020, 15:26 by CristianS.)
Intre timp m-am tot documentat si la momentul actual, nu as mai cumpara un AVX - EMTB1. Din lipsa control temperatura apa si alte maruntisuri. La inceput era mai ieftin, dar acum s-a cam scumpit. Chiar si la vecinii chinezi vad ca a ajuns mai scump decat la barshaker. Deci cade optiunea asta.
Am vazut cateva Gaggia Classic din 2005 cu PID si valva setata la 9-10 bar. Deci ar indeplini cerintele dpdv al temperaturii si presiunii. Pe de alta parte am vazut si Lelit P41TEM, deci cu PID incorporat. Ce avantaje / dezavantaje la aceste 2 optiuni, diferenta de pret fiind destul de mare. Ar merita sa mai astept si sa cumpar un Lelit P81T? Am gasit cu 2400 lei nou.
La rasnita inca incerc sa ma decid intre Kinu M47 Phoenix sau Vario Home Mahlkonig. Mi-a placut foarte mult si Niche Zero, dar am vazut ca nu se gaseste pe nicaieri si probabil ca nu ar fi ieftina.
PrettyGoodCoffee
Bucuresti
25-12-2020, 15:12
(Edited 25-12-2020, 15:15 by Razvan.PGC.)
Dilema asta an avut-o si eu la inceput. Am plecat de la 1000 ron si am ajuns la PL41TEM. Ziceau baietii astia pe aici ca o sa vreau mereu upgrade si ca Gaggia nu o sa faca fata usor. Si au avut mega dreptate.
Pt mine PL41TEM a fost perfect pentru inceput. Avand si PID m-a ajutat enorm sa testez si sa inteleg mai multe. Ti-l rcomand cu caldura mai ales ca este destul de popular printre incepatori si il gasesti foarte ok la sh pe forum si cu ceva accesorii incluse.
Atentie la rasnita. Acolo e mai delicata treaba. Ia ceva bun de la inceput. Poti sa astepti si Niche, cine stie cand o sa mai fie disponibila, poti sa te uiti si la Eureka sau Macap pe care le gasesti cu reduceri pt espressomani.
Lelit Bianca V2, Bentwood 63, Niche Zero, Ode V2, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix,
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini