Welcome Back Log In Create Account

Sfat achizitie pentru Dualboiler - showroom pescuit

Salut tuturor, Urmează să amenajez in Cluj un mic showroom dedicat pescarilor la muscă. Pentru că îmi place cafeaua — nu sunt fanatic, dar nici nu suport să beau ceva de slabă calitate — mi-ar plăcea să amenajez un colț de cafea pentru vizitatori.
În prezent folosesc un Expobar împreună cu colegii mei și bem cafea de la Yume, cu care suntem mulțumiți.
Aș vrea însă să trec la un espressor ceva mai serios, care să poată face în jur de 30 de cafele pe zi, să fie robust, fiabil și ușor de folosit, nu doar de mine, ci și de unul-doi colegi.

Ce îmi recomandați? ECM Synchronika, Profitec Pro 700 sau alte variante similare? Nu doresc sa sar peste 3000eur pentru ca am si alte cheltuieli. Voi mai trage de Quamar-ul ce il am,  urmand sa fac un upgrade si la rasnita...

Mulțumesc anticipat pentru sfaturi!
Expobar Brewtus, Quamar Q13E, Lelit Anna, Kinu M47

Reply
Spre deosebire de mediul casnic, acolo nu exista practic aceasta problema, la 30 de cafele pe zi, adica destul de multe, as evita E61, pentru ca vei avea de treaba la intretinere. Mai exact, uleiurile acelea se depun prin grup  orice ai face, iar ca sa ai mereu gustul nealterat masinaria trebuie sa vada backflush-uri frecvente cu detergent. In cafenele cred ca se fac zilnic la final de program. Pe E61 asta va duce la topirea vaselinei din grup si apoi incepe sa scartaie maneta, iar tu va trebui sa desfaci grupul des ca sa ungi si sa eviti contactul "fer pe fer". Eu fac acasa pe Bianca mea la 7-8 luni poate (mult mai des cu apa fierbinte simpla), dar se beau doar 2-3 espresso.
Cum de la Expobar la cele mentionate de tine nu e vreun mare salt decat in materie de design, as face trecerea la ceva mai profesional, fara E61, pentru a raspunde cum trebuie capacitatii cerute. E drept ca mai sari cu pretul putintel (e cam 3900E cu reducerile lor) dar as inclina in cazul tau mai degraba spre un Bugster. Ai 5 pagini de argumente pro si contra pe thread-ul dedicat.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper

Reply
Profesional inseamna eficienta, nu perfectionisme.
In birouri profesional inseamna un automat, chiar si la 500 cafele pe luna. Cate corporatii stiti care au un coffee corner cu dotare de bar? Si self service... ca daca e un barista acolo sa te serveasca nu mai e coffee corner.
Iar intretinerea unui automat de office este mult mai simpla decat ce descrie Liviu.
Daca stai sa bibilesti 30 cafele pe zi ca in clipurile de demo, cine mai are grija de ... musca Confused Smile

Pana la urma 30 cafele pe zi poti face cu orice, fara rabat la calitate.
I-am calculat cuiva time-line-ul unui workflow profesional de 70 cafele PE ORA ! cu investitie sub 3000... de lei.
Si i-am si demonstrat ca e fezabil, cu 3 cafele in 2 minute.
Ce l-a interesat pe respectivul in special era intretinere minimala la echipament... si am bifat si asta, intretinere ze-ro...
Nimic in afara de clatire site. Nici la sfarsit program, nici saptamanal, nici lunar... poate decalcifiere kettle, cand se impune.

Reply
(07-10-2025, 11:30)Lyvyoo Wrote: Spre deosebire de mediul casnic, acolo nu exista practic aceasta problema, la 30 de cafele pe zi, adica destul de multe, as evita E61, pentru ca vei avea de treaba la intretinere. Mai exact, uleiurile acelea se depun prin grup  orice ai face, iar ca sa ai mereu gustul nealterat masinaria trebuie sa vada backflush-uri frecvente cu detergent. In cafenele cred ca se fac zilnic la final de program. Pe E61 asta va duce la topirea vaselinei din grup si apoi incepe sa scartaie maneta, iar tu va trebui sa desfaci grupul des ca sa ungi si sa eviti contactul "fer pe fer". Eu fac acasa pe Bianca mea la 7-8 luni poate (mult mai des cu apa fierbinte simpla), dar se beau doar 2-3 espresso.
Cum de la Expobar la cele mentionate de tine nu e vreun mare salt decat in materie de design, as face trecerea la ceva mai profesional, fara E61, pentru a raspunde cum trebuie capacitatii cerute. E drept ca mai sari cu pretul putintel (e cam 3900E cu reducerile lor) dar as inclina in cazul tau mai degraba spre un Bugster. Ai 5 pagini de argumente pro si contra pe thread-ul dedicat.
Multumesc Liviu de sfat.
"Coltul de cafea" din show room doresc sa ofere cafea din "partea casei" motiv pentru care ma gandeam inspre ECM pentru robustetea sa. Nu ma astept la un flux de vizitatori,  30/zi m-ar bucura, poate vor fi varfuri in anumite momente ale anului, insa realist vorbind ar fi vorba de 5-10-15  musafiri/zi.
De aici motivul de a nu "cheltui" asa de mult pentru ca in realitate nu e o investitie decat in imagine.

CU Expobarul luat prin 2015-2016 ( nu mai sunt sigur) sunt la 15-20/zi si inca mai merge,  la jumate de an il bag in revizie.

Reply
(07-10-2025, 11:53)renatoa Wrote: Profesional inseamna eficienta, nu perfectionisme.
In birouri profesional inseamna un automat, chiar si la 500 cafele pe luna. Cate corporatii stiti care au un coffee corner cu dotare de bar? Si self service... ca daca e un barista acolo sa te serveasca nu mai e coffee corner.
Iar intretinerea unui automat de office este mult mai simpla decat ce descrie Liviu.
Daca stai sa bibilesti 30 cafele pe zi ca in clipurile de demo, cine mai are grija de ... musca Confused Smile

Pana la urma 30 cafele pe zi poti face cu orice, fara rabat la calitate.
I-am calculat cuiva time-line-ul unui workflow profesional de 70 cafele PE ORA ! cu investitie sub 3000... de lei.
Si i-am si demonstrat ca e fezabil, cu 3 cafele in 2 minute.
Ce l-a interesat pe respectivul in special era intretinere minimala la echipament... si am bifat si asta, intretinere ze-ro...
Nimic in afara de clatire site. Nici la sfarsit program, nici saptamanal, nici lunar... poate decalcifiere kettle, cand se impune.

Renatoa esti un super simpatic :) intotdeauna iti apreciez posturile si umorul :) :) Da,  ai dreptate, daca stau sa bibilesc cafele atunci nu mai am timp de mustele mele...​​​​ Smile

Eu am plecat dintr-o corporatie unde aveam barista la dispozitie. Cam atunci m-am apucat  de cafea ca pana la 40+ nu eram deloc un bautor.. Colegii au insistat  sa beau cafea pentru ca e o modalitate de a socializa si apoi pentru a mai chiuli de la munca...  Erau italieni  Tongue
Acu serios vorbind: la birou am Expobarul si cu totii suntem incantati de cafeaua facuta cu el. Cum imi petrec o buna parte din viata la job si deseori sunt vizitat de prieteni pescari, am zis sa ma bucur de o cafea buna. In plus show room-ul nu va fi un depozit de undite,  ci mai mult un fel de cave man dotat cu echipamente mai speciale. Cu o canapea si doua fotolii,  cu un TV mare  pentru vizionat filme de pescuit. Apoi mai vreau sa fac acolo diverse intalniri in care sa tin niste micro cursuri unde o atmosfera mai  placuta si relaxanta ar fi de dorit in locul unuia cu  chestii de pescuit indesate peste tot.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)