Hello There, Guest! Login Register


Sfat achizitie espressor + rasnita

#1
Salutare tuturor,

Sunt nou aici, am citit cat de mult am putut, unele chestii le-am inteles, altele nu, astfel ca apelez la ajutorul vostru.

Mentionez de la inceput ca am primit cadou un voucher emag cu o valoare destul de mare, prin urmare sunt fortat sa achizitionez de pe emag fie rasnita, fie espressorul.

Bugetul meu total, in care este inclus voucherul, este de maximum 3.000 lei. Mi-ar placea sa fie 2.700-2800, sa mai ramana si de un tamper si un borcan de spumat lapte.

Prin raportare la ce am citit aici si la preturile emag, eu am identificat doua variante:
- espressor gaggia clasic + rasnita lelit cea mai ieftina, la aproximativ 800 de lei: pret total 2.700

- espressor lelit anita cu pid si rasnita inclusa: pret 3.000.

Avand in vedere sfaturile voastre, tind spre prima optiune, insa am doua aspecte care ma nelinistesc:
- espressorul gaggia livreaza, in timpul extractiei, o temperatura constanta? Din ce am vazut pe youtube, lumea ar spune ca nu si aplica diferite tehnici pentru remedierea acestui aspect. Daca este adevarat, cat de mult influenteaza rezultatul din ceasca? Nu as vrea sa fiu dezamagit, beau des cafele bune in oras si termenul de comparatie este ridicat.

- la niciuna dintre optiuni nu imi place rasnita, mi-as dori una care stie sa dozeze singura gramajul de cafea. Imi propun ca in cateva saptamani sa abandonez cantarul, nu imi face placere sa cantaresc si sa masor fiecare pas. Care este cea mai accesibila dar potrivita pentru espresso care ar avea aceasta optiune?

Care este, din punctul vostru de vedere, optiunea cea mai buna? Ce alte recomandari aveti?

Despre mine precizez ca beau cafea multa, stiu ce este un espresso de calitate din cafea de origine, beau saptamanal 2-3 in oras, am incercat multe tipuri (preferata este guatemala). Desi stiu ce gust imi doresc in ceasca, mi-e inca neclar daca si cum il pot obtine cu bugetul meu. Va rog sa fiti realisti si sa imi spuneti, daca nu ma pot apropia de ceea ce imi imaginez cu bugetul meu, mai bine ma abtin si aman achizitia.

De asemenea, mi-ar placea mult daca e cineva din Bucuresti/Ilfov cu unul dintre seturile astea entry level care ar fi dispus sa imi ofere o ceasca de cafea, astfel incat sa imi dau seama ce cafea se poate obtine cu bugetul meu. Ofer in schimb legal advice, in special pe dreptul muncii, cat stam la cafea si vin la pachet cu o punga proaspat prajita.

Multumesc anticipat pentru sfaturi!
 
Reply
#2
Salutare,

O rasnita care sa dozeze in functie de gramaj (gravimetrica) costa din cate stiu mult mai mult decat bugetul alocat.
Eu iti recomand a doua varianta, o am si eu, sunt foarte multumit de extractii, mai ales dupa ce am scazut presiunea din OPV la 9 bar.
Problematica incalzirii cafelei macinate in rasnita incorporata este non-existenta atata timp cat rasnesti, "on demand", cat cantaresti (+ un factor de retentie, iti dai seama ce si cum dupa ce rasnesti de cateva ori si compari greutatea boabelor vs greutatea cafelei rasnite).

Spor!

P.S. Borcanul de spumat lapte se numeste latiera  Big Grin
Lelit Anita PL042TEMD, tamper Motta 57mm, nivelator Motta 57mm, sita Ascaso 14-20g, portafiltru bottomless PLA570s.
 
Reply
#3
Multumesc pentru sfat. Sa inteleg ca Lelit Anita are un “handicap” din nastere si functioneaza la o presiune mai mare? Ce presupune operatiunea pe care ai facut-o, unde se face si cat costa?
 
Reply
#4
Eu ti-as recomanda o râșniță mai sănătoasă dar care iese din buget. Cu râșnițele astea catalogate entry-level, daca folosesti cafele prajite mai puțin, nu or sa se descurce prea bine.
Secretul e sa ai o râșniță cat mai fiabila, in rest ia-ți ce espressor vrei : Gaggia, Lelit, Rancilio etc.
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress
 
Reply
#5
Salutare,
O sa incep cu intrebarea despre rezultatele pe care care le poți optine in ceașca.
Realist, nu vei putea optine in ceașca un espresso ca in cafenea. O data fiindca acolo ți-l trag pe aparatura espressor+râșnite) care costa in jur de 15k euro, in plus mai este și experiența tipului de la tejghea pe care tu nu o ai.
Dupa un timp cand vei stăpânii variabilele cu care se lucrează vei putea sa te duci intr-un 75% cu unul din cele espressoare. Dar ca sa ajungi la acel procent trebuie sa aloci un buget de cam 2000 lei pentru râșnița.
Ai spus ca ai citit pe forum cât de mult ai putut, dar cred ca nu suficient Smile Fiindca nu mi se pare ca realizezi importantă rasnitei, mulți membri considera râșnița mai importantă decât espressorul.
In concluzie, cum pornești cu papilele deja antrenate, ca sa nu regreți cheltuiala, eu zic sa mai aștepți și sa citești cât de mult poți ce s-a discutat in zona de râșnite.
Râșnița incorporată in espressor nu este o varianta de luat in calcul, mai ales in cazul tău.
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
#6
Multumesc pentru raspunsuri, ma temeam ca imi veti spune ca nu pot obtine ceva similar cu cele pe care le beau in oras Sad. Daca raman la un espressor Gaggia, dar maresc bugetul pentru rasnita la 1.500, am sanse sa ma apropii de ceva decent?

Rasnita Baratza Sette 30 este mai buna decat lelitul cel ieftin? Dar Eureka Mignon? Aceasta o vad pe la 1.500-1.700 lei, iar Sette pe la 1.200-1300. Merita alocarea unui buget dublu/aproape dublu in cazul asta, in sensul ca diferenta de bani este proportionala cu ce primesc in plus? Poate rasni suficient de fin si boabele prajite mai putin?

Thx
 
Reply
#7
Daca ești din București poate ne vedem, tragem niște shot-uri și îți povestesc mai multe, eu am Lelit, lasă-mi niște date de contact pe PM ca văd ca tu in ai dezactivat
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
#8
Depinde unde in oras.
Ma indoiesc ca orice cafenea din orice oras, ca o medie generala, iti livreaza ceva peste ce ai putea face acasa, chiar cu un echipament modest. As indrazni sa avansez o cifra, poate nici 10%... si acelea concentrate in cateva orase mari.
La mine in oras, cu toate ca avem 3 prajitorii, si un fabricant de echipament cu renume, nu stiu un loc unde sa pot bea o cafea care sa ma satisfaca. Nu un loc public, vreau sa zic... la sedintele de cupping la una din prajitorii e alta poveste.
 
Reply
#9
(27-01-2021, 10:42)Cosminchir Wrote: Daca ești din București poate ne vedem, tragem niște shot-uri și îți povestesc mai multe, eu am Lelit, lasă-mi niște date de contact pe PM ca văd ca tu in ai dezactivat

Salutare, multumesc tare mult, am trimis pm Smile

(27-01-2021, 11:06)renatoa Wrote: Depinde unde in oras.
Ma indoiesc ca orice cafenea din orice oras, ca o medie generala, iti livreaza ceva peste ce ai putea face acasa, chiar cu un echipament modest. As indrazni sa avansez o cifra, poate nici 10%... si acelea concentrate in cateva orase mari.
La mine in oras, cu toate ca avem 3 prajitorii, si un fabricant de echipament cu renume, nu stiu un loc unde sa pot bea o cafea care sa ma satisfaca. Nu un loc public, vreau sa zic... la sedintele de cupping la una din prajitorii e alta poveste.

Sunt de acord cu tine, eu fiind din Bucuresti este mai simplu, sunt mai multe optiuni pe aici. Poate reusesc sa ma vad cu colegul Cosmin, care s-a oferit sa ma ajute si ma voi convinge despre cum sta situatia.

Multumesc tuturor pentru ajutor, revin cu vesti. In vreo 2-3 saptamani cel mult vreau sa cumpar espressorul, dupa ce ma decid cu privire la ce voi cumpara.

(27-01-2021, 10:42)Cosminchir Wrote: Daca ești din București poate ne vedem, tragem niște shot-uri și îți povestesc mai multe, eu am Lelit, lasă-mi niște date de contact pe PM ca văd ca tu in ai dezactivat

Stie cineva cum activez PM-ul? Nu imi dau seama din setari cum as putea face, credeam ca e activat by default Smile
 
Reply
#10
Avand in vedere conditia impusa de tine de la inceput (achizitionare echipament de la Emag) eu as lua in calcul urmatoarele :
1. Rasnita : din ceea ce vinde Emag as lua in calcul Macap M42M (stiu pretul este peste asteptarile tale, dar cu reducerea pe care o ai si cu deviza "sunt prea sarac sa-mi iau un lucru ieftin") as inclina spre o rasnita de calitate care va avea pondere mare in gustul cafelei.
2. Espressor Gaggia Classic Pro sau Lelit cu PID, asta vei decide tu dupa ce-i vei face o vizita lui Cosmin si te vei lamuri singur. Ambele sunt o alegere buna.
Spor, si nu uita, dupa achizitie da un semn si posteaza o impresie asupra shoturilor obtinute.
 
Reply
#11
(27-01-2021, 09:44)Cosminchir Wrote: Salutare,

Realist, nu vei putea optine in ceașca un espresso ca in cafenea. O data fiindca acolo ți-l trag pe aparatura espressor+râșnite) care costa in jur de 15k euro, in plus mai este și experiența tipului de la tejghea pe care tu nu o ai.

Este complet fals ceea ce ai afirmat. In primul rand aparatura folosita este comerciala si nu este destinată uzului pentru acasă, iar experienta tipului de la tejghea, de multe ori angajat pe salariul minim, este egala cu zero, cu unele mici excepții. Ca să nu mai pomenesc de cafeaua utilizată... la fel, cu unele excepții.
Acum: ACS Minima/Gaggia Baby Millenium '01, Eureka Atom Speciality 65 White/Lelit PL043MMI
Anterior: Gaggia Classic '15, Fiorenzato F5 GT
 
Reply
#12
(27-01-2021, 14:25)Gozmin Wrote:
(27-01-2021, 09:44)Cosminchir Wrote: Salutare,

Realist, nu vei putea optine in ceașca un espresso ca in cafenea. O data fiindca acolo ți-l trag pe aparatura espressor+râșnite) care costa in jur de 15k euro, in plus mai este și experiența tipului de la tejghea pe care tu nu o ai.

Este complet fals ceea ce ai afirmat. In primul rand aparatura folosita este comerciala si nu este destinată uzului pentru acasă, iar experienta tipului de la tejghea, de multe ori angajat pe salariul minim, este egala cu zero, cu unele mici excepții. Ca să nu mai pomenesc de cafeaua utilizată... la fel, cu unele excepții.

Ce inseamna pentru tine comercial, nedestinat uzului pentru acasa? Daca inseamna 2-3 grupuri sunt deacord cu tine.
Daca inseamna un singur grup cu dotari de comercial( GS3, Bugster, etc) sunt gandite de producator pentru acasa, ca multi nu avem buget pentru ele asta e alta poveste.
In plus daca nu ai fi citit pe sarite randurile de inceput ale colegului, ai fi stiut ca bea cafea de origine, chiar prin locuri unde o prajesc ei....
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
#13
(27-01-2021, 15:22)Cosminchir Wrote:
(27-01-2021, 14:25)Gozmin Wrote:
(27-01-2021, 09:44)Cosminchir Wrote: Salutare,

Realist, nu vei putea optine in ceașca un espresso ca in cafenea. O data fiindca acolo ți-l trag pe aparatura espressor+râșnite) care costa in jur de 15k euro, in plus mai este și experiența tipului de la tejghea pe care tu nu o ai.

Este complet fals ceea ce ai afirmat. In primul rand aparatura folosita este comerciala si nu este destinată uzului pentru acasă, iar experienta tipului de la tejghea, de multe ori angajat pe salariul minim, este egala cu zero, cu unele mici excepții. Ca să nu mai pomenesc de cafeaua utilizată... la fel, cu unele excepții.

Ce inseamna pentru tine comercial, nedestinat uzului pentru acasa? Daca inseamna 2-3 grupuri sunt deacord cu tine.
Daca inseamna un singur grup cu dotari de comercial( GS3, Bugster, etc) sunt gandite de producator pentru acasa, ca multi nu avem buget pentru ele asta e alta poveste.
In plus daca nu ai fi citit pe sarite randurile de inceput ale colegului, ai fi stiut ca bea cafea de origine, chiar prin locuri unde o prajesc ei....

Cum sunt unii pe forum care le stiu pe toate...
Cum zici tu să fie.
Acum: ACS Minima/Gaggia Baby Millenium '01, Eureka Atom Speciality 65 White/Lelit PL043MMI
Anterior: Gaggia Classic '15, Fiorenzato F5 GT
 
Reply
#14
(27-01-2021, 15:42)Gozmin Wrote:
(27-01-2021, 15:22)Cosminchir Wrote:
(27-01-2021, 14:25)Gozmin Wrote:
(27-01-2021, 09:44)Cosminchir Wrote: Salutare,

Realist, nu vei putea optine in ceașca un espresso ca in cafenea. O data fiindca acolo ți-l trag pe aparatura espressor+râșnite) care costa in jur de 15k euro, in plus mai este și experiența tipului de la tejghea pe care tu nu o ai.

Este complet fals ceea ce ai afirmat. In primul rand aparatura folosita este comerciala si nu este destinată uzului pentru acasă, iar experienta tipului de la tejghea, de multe ori angajat pe salariul minim, este egala cu zero, cu unele mici excepții. Ca să nu mai pomenesc de cafeaua utilizată... la fel, cu unele excepții.

Ce inseamna pentru tine comercial, nedestinat uzului pentru acasa? Daca inseamna 2-3 grupuri sunt deacord cu tine.
Daca inseamna un singur grup cu dotari de comercial( GS3, Bugster, etc) sunt gandite de producator pentru acasa, ca multi nu avem buget pentru ele asta e alta poveste.
In plus daca nu ai fi citit pe sarite randurile de inceput ale colegului, ai fi stiut ca bea cafea de origine, chiar prin locuri unde o prajesc ei....

Cum sunt unii pe forum care le stiu pe toate...
Cum zici tu să fie.
Chiar nu le stiu pe toate, doar ca te-ai luat inutil de mine, cu afirmatii ca e complet fals ce spun...in loc sa ii dai un sfat colegului, avand in vedere va ai trecut prin mai multe echipamente.
Colegul am aflat ca bea cafea de la Bob, deci papilele lui sunt antrenate pe cafea buna.
Oricum, sa ai spor si curgeri faine. Smile
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
#15
O tot citesc pe aici pe forum p-asta că nu poți să faci acasă cafea ca la o cafenea bună cu echipament modest. Acum na, recunosc, stau foarte prost, cumva, la capitolul echipament. Dar vă jur că ce am băut pe la Origo, Garage și altele nu mi s-a părut a fi mult peste ce beau eu acasă din aceeași cafea. Hai să zicem că aș fi undeva pe la 9/10 unde Origo e 10/10.

Acum na, eu beau cu lapte și așa-i, sunt mai amator de blend-uri cumva mai solubile. Îmi imaginez că atunci când vine vorba de cafele mai verzi, o preinfuzie e aur pur etc. Însă na, probabil că pentru 80% din pasionații casnici care trag 4 shot-uri pe zi, un espressor entry level (LEM/TEM, Classic PRO, PL81T) împerecheat cu o râșniță decentă este arhisuficient chiar și pentru espresso sec.

Totuși, și țin foarte mult să menționez asta, mi-a luat un an întreg (2-4 duble pe zi) ca să înțeleg cum se face o cafea bună și cum se ajustează set-up-ul/rețeta ca să iasă ce-i mai bun dintr-un anume tip/blend de cafea.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#16
Apropo de 80%, ar fi interesant un poll, in care utilizatorii forum-ului sa spuna ce cauta in primul rand in espresso, dc e vorba de cofeina, dc e vorba de gustul de cafea cu lapte, dc e vorba de placerea de a bea o cafea tare, bine prajita si usor de extras sau daca e vorba de cautarea ("frivola" imi place mie sa zic) a notelor de piersica, ferment, martipan si alte chestii.
ECM Classika (de vanzare), Honne, QM Rapida
 
Reply
#17
(27-01-2021, 20:51)cradun Wrote: Apropo de 80%, ar fi interesant un poll, in care utilizatorii forum-ului sa spuna ce cauta in primul rand in espresso, dc e vorba de cofeina, dc e vorba de gustul de cafea cu lapte, dc e vorba de placerea de a bea o cafea tare, bine prajita si usor de extras sau daca e vorba de cautarea ("frivola" imi place mie sa zic) a notelor de piersica, ferment, martipan si alte chestii.
+1 pentru frivol. Smile
Însă eu îl gasesc mai usor in brew decât in espresso.
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
#18
(27-01-2021, 13:35)Dan_R Wrote: Avand in vedere conditia impusa de tine de la inceput (achizitionare echipament de la Emag) eu as lua in calcul urmatoarele :
1. Rasnita : din ceea ce vinde Emag as lua in calcul Macap M42M (stiu pretul este peste asteptarile tale, dar cu reducerea pe care o ai si cu deviza "sunt prea sarac sa-mi iau un lucru ieftin") as inclina spre o rasnita de calitate care va avea pondere mare in gustul cafelei.
2. Espressor Gaggia Classic Pro sau Lelit cu PID, asta vei decide tu dupa ce-i vei face o vizita lui Cosmin si te vei lamuri singur. Ambele sunt o alegere buna.
Spor, si nu uita, dupa achizitie da un semn si posteaza o impresie asupra shoturilor obtinute.

Multumesc pentru sfat. Vad ca pretul ei este 1.780 pe emag, cu 1800 un gaggia, as depasi bugetul cu vreo 600 de lei, fara sa mai pun si accesoriile strict necesare pentru inceput. De Eureka Mignon ce parere ai? Este 1.380 acum pe emag, as fi mai aproape de buget.

Grea decizie, in orice caz, imi doresc sa testez la cineva unul din aparatele astea entry, deci reiterez dorinta mea, e cineva available in weekend dispus sa imi arate jucariile? Smile
 
Reply
#19
Eureka de la Emag este modelul manual (ultimul produs pe stoc) și are cuțite plate de 50mm. Macapul are cuțite de 58mm. Aici, tot colegii posesori de Mignon Manual, ar trebui să spună dacă diferența de râșnire este mare intre 50 și 58mm, având în vedere că râșnirea are o mare pondere în calitatea cafelei rezultate.

Revin cu precizarea că Macapul din stoc de la eMag are cuțite de 50. Deci aceeași dimensiune cu cele de la Eureka Manual.

Modelul Macap M42M are cuțite de 58mm (deocamdată este stoc epuizat la eMag).
 
Reply
#20
(27-01-2021, 22:50)Dan_R Wrote: Eureka de la Emag este modelul manual (ultimul produs pe stoc) și are cuțite plate de 50mm. Macapul are cuțite de 58mm. Aici, tot colegii posesori de Mignon Manual, ar trebui să spună dacă diferența de râșnire este mare intre 50 și 58mm, având în vedere că râșnirea are o mare pondere în calitatea cafelei rezultate.

Revin cu precizarea că Macapul din stoc de la eMag are cuțite de 50. Deci aceeași dimensiune cu cele de la Eureka Manual.

Modelul Macap M42M are cuțite de 58mm (deocamdată este stoc epuizat la eMag).

Multumesc pentru clarificari Smile
 
Reply
#21
Hello, m-am decis si am cumparat in final un Gaggia Classic Pro, o rasnita Baratza Sette 30 si cateva accesorii pt inceput: cantar, tamper, latiera si doua cesti loveramics de flat white Smile. Si niste cafea proaspat prajita, of course.

Revin cu impresii dupa primul shot, pana sambata nu am timp deloc de ele, doar le admir cum stau pe blatul din bucatarie Smile) Gaggia-ul negru arata super fain, btw. Rasnita in schimb e tare urata, zici ca e facuta intr-o fabrica comunista, dar la pretul ei, merge, 1100 si ceva de lei, cu reducerea de la barshaker.
 
Reply
#22
Merita Sette 270, dar reglezi din gramaj. Spor.
Gaggia Classic 2012 & Baratza Sette 270.
 
Reply
#23
Si am facut si primele shoturi, cu niste Brazilia de la maison du cafe. De primul nu m-am putut atinge, mi-au iesit 30g din 18 in vreo 32-33 secunde. M-am tot jucat la rasnita si cantitate, am aruncat vreo 4-5 si pana la urma mi-au iesit doua shoturi foarte ok: 17.5 in, 40 out, 28 secunde. Pe urma am zis sa fac niste lapte, prima data a iesit o sparcaiala spumoasa, l-a facut mult prea repede, in 10-15 secunde era deja prea umflat, nu ma asteptam sa fie gata asa repede. Am aruncat, am racit latiera am pus din nou si a iesit super ok. Mi se pare destul de usor, adica mai usor decat imi imaginam. Dupa vreo 5 litri de lapte ar trebui sa pot obtine rezultate ok constant.
Legat de rasnita, diferenta dintre gradele de rasnire este cam de 3-5 secunde, destul de multicel, insa daca umblu si la cantitate este destul de ok.
Per total, pentru cine se mai intreaba daca merita un astfel de echipament super entry, eu zic ca da. Mie imi place ce beau acum, este destul de aproape de ceea ce imi doresc. Dupa ce mai prind putina experienta, cred ca voi fi chiar foarte multumit.
 
Reply
#24
Felicitări!

O să vezi că vei vrea să faci un upgrade către o râșniță ceva mai țeapănă într-un an sau mai devreme. 3 secunde pe click, sincer, e foarte mult pentru unele cafele.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#25
Adica cei cu leviere manuale, la care timpul de extractie este totdeauna altul, suntem niste "merge si asa"... daca zici ca simti 3 secunde diferenta intre doua extractii...
Ma intreb cateodata daca unii beau cifre sau cafea...  Confused Huh
 
Reply
#26
Renato, come on, asta a fost gratuită.

Da, eu simt diferența când vine vorba de 3 secunde între extracții. Cu cafelele mai puțin prăjite este diferența între gust intens sau un flat white mai apos. Confirmă și soția, deci suntem doi nebuni.

Mă rog, este strict vorba că dacă ai pași din 3 în 3 sau din 5 în 5 secunde ai șanse mai mici să găsești un sweetspot (dacă te interesează să faci asta).

P.S. - Țin să precizez că nu-mi mai cronometrez de mult toate extracțiile. O fac doar când am o cafea mai încăpățânată. Altfel reglez după gust de la zi la zi, din Kinu.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#27
Pe lever o fi cum o fi, dar pe semiautomate e horror daca ai pasi măricei, m-am chinuit ani de zile asa. Practic la anumite cafele esti obligat ori sa faci ristretto, ori lungo sau sa pui prea mult in sita etc
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#28
Nu a fost gratuita, incercam sa imi explic mie cum sta treaba...
Nu pot decat sa banuiesc ca la lever noi ne modulam apasarea fara sa ne dam seama in functie de aspectul curgerii... practic facem profilare pe vazute... ceeace pentru o pompa e prea mult sa ii ceri... si de asta sunt cantitatile si macinatura asa critice.

Ad asta... per labam Big Grin
 
Reply
#29
Personal am observat o anumită sensibilitate strict la cafelele medium (nu am experiență cu cele light). La cafeaua mai bine prăjită (vezi India de la Yume) 2-3 secunde nu mă omoară. La Yume no. 1 însă, da.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)