Espressoman infocat
Bucuresti
Vreau sa trec de la DB la HX. Intr-un buget de maxim 2000 de euro, m-am uitat la "Profitec Pro 500 PID", "Rocket Giotto Cronometro R" sau "Vibiemme Domobar Junior". Din experientele voastre, ce ziceti, fac o alegere buna? Pe care ma sfatuiti sa-l cumpar? Aveti alte recomandari?
Lelit PL60PLUST Diana, Eureka Atom 60E, Bravo tamper, Bravo nivelator.
Espressoman de import
București
08-03-2021, 14:11
(Edited 08-03-2021, 14:12 by micrenda.)
Rasnita înainte de toate. La ce ț-ai gândit ca rasnita?
Cer scuze, am văzut abia acum semnătura!
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman
Bucuresti
08-03-2021, 14:34
(Edited 08-03-2021, 14:34 by cradun.)
Eu m-am inteles uimitor de bine cu Bezzera Magica. Temperatura extrem de stabila, cred ca 93.5 de fiecare data, cu setarile de atunci la presostat. Mod de lucru cunoscut din testele lui radudani, stii la secunda ce sa faci, cat sa astepti, cate Mississippi sa numeri

Mod de lucru obligatoriu flush and wait, pt rezultatele astea.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman infocat
Ploiești
Cred ca mai corect ar fi sa știm ce speri sa obții sau care sunt motivele pentru care faci trecerea.
Din ce am mai citit, trecerea se face invers: de la hx la DB, dar, cum ziceam, nu știm motivele tale.
Espressoman infocat
Bucuresti
Gustul, care cred ca va fi altul, apa fiind aproape distilata la un DB (atatea cicluri de incalzire/racire), la HX apa este proaspata. Nu stiu daca va fi alegerea corecta, insa as vrea sa incerc.
Espressoman infocat
Bucuresti
08-03-2021, 15:11
(Edited 08-03-2021, 15:11 by vladdooo.)
Iti recomand sa iei un model pe care sa-l poti lega la retea si la scurgere
Eu am Bianca asa si sunt incantat de lejeritate, la HX cu atat mai mult ti-ar prinde bine
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Zerno Z1, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo Mini scale
Brew: Tsumabe/Orea/V60 porcelain + Zerno Z2 ULF, Bookoo Ultra scale, Timemore ProX kettle
Travel: Orea V3 MKII/Hario V01 Neo, Outin Nano + 1Zpresso Q/Kinu M47
Espressoman infocat
Großwardein
08-03-2021, 15:14
(Edited 08-03-2021, 15:15 by Gozmin.)
Ca fapt divers, chiar acum am văzut pe olx un Giotto nou.
https://www.olx.ro/oferta/rocket-giotto-...etQ74.html
Acum: /Espresso/ ACS Minima DB, Eureka Atom Specialty 65 White; /Brew/ Kinu M47 Phoenix (cuțit pour-over), Hario V60 Ceramic, Hario Drip Kettle Buono 1,2 L, Hario Range Server Glass
Anterior: Gaggia Classic 2015/Gaggia Baby Millenium 2001, Fiorenzato F5 GT 64/Lelit PL043MMI
Espressoman infocat
Piatra Neamt
La 2000 de euro este Crem One GSP cu rotativa si preinfuzie programabila pana la 30s.
Espressoman infocat
Bucuresti
08-03-2021, 15:58
(Edited 08-03-2021, 16:03 by distrugatorul.)
nu e niciun posesor de profitec pro 500 care sa exprime o opinie documentata? cei de la wholattelove spun ca ar fi cel mai stabil HX...sau bezeera magica...cred ca sunt destui care au aici..
mai e si varianta mai ieftina lelit mara dar mie nu imi place designul lelit-urilor
chiar esti un caz de exceptie din ce am citit eu pana acum pe forum..de obicei lumea migreaza spre DB
Ax
Constanța
08-03-2021, 16:11
(Edited 08-03-2021, 16:13 by lig76ct.)
Eu zic să mergi pe Lelit Mara X dacă vrei să treci pe HX de la DB,cred că este cel mai indicat după părerea mea,eu dețin Mara X și sânt foarte mulțumit, știi cum este, părerile sânt împărțite important este să faci alegerea cea mai bună,cu toate că eu cât de curând voi achiziționa și un Lelit Bianca.Spor!!!
Lelit Mara X, Eureka Turbo, EurekaXL, GENE CBR101
Espressoman infocat
Bucuresti
Cine stie...e posibil sa revin la DB :).
Am vazut ca cei de la wholattelove spun ca e cel mai stabil.
Ma voi uita si la Mara X.
Espressoman infocat
Bucuresti
08-03-2021, 16:27
(Edited 08-03-2021, 16:28 by tudorbog.)
(08-03-2021, 14:54)Gabri3l Wrote: Gustul, care cred ca va fi altul, apa fiind aproape distilata la un DB (atatea cicluri de incalzire/racire)
Esti sigur? Cu 2-3 shoturi, flush inainte de fiecare si un backflush la sfarsitul zilei ai cam schimbat apa din acel boiler de 250ml. Daca te astepti la o schimbare majora in gust din prisma apei s-ar putea sa nu ai rezultatul dorit.
Ca sa nu mai vorbim ca daca chiar vrei iti faci oricand un ceai din boilerul de cafea si voila - apa proaspata in boiler.
Current: ECM Synchronika, Honne, Atom 75, DIP DS68, Kinu M47, Acaia Lunar , Brewista Smart Scale
Past: Lelit PL91T, Lelit PL72, Niche, Sette, Olympus
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Plus ca oricate cicluri de racire incalzie ar fi, structura apei nu se modifica, in orice caz caz nu in sensul spre distilare.
Ar insemna sa o aduci la fierbere la fiecare cicul, si toate mineralele sa ti se depuna in boiler, ar fi colmatat intr-o luna.
Espressoman de modă veche
București
(08-03-2021, 14:07)Gabri3l Wrote: "Profitec Pro 500 PID", "Rocket Giotto Cronometro R" sau "Vibiemme Domobar Junior".
Oricare din cei trei producatori sunt "top". Nu cred ca vei da greș, indiferent de alegere. Personal as merge pe Profitec.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
Espressoman infocat
Bucuresti
salutare,
urmaresc forumul cu mare interes de o buna perioada de timp dar observ ca e un tipar ce se repeta periodic.
pas 1. cineva vine si cere un sfat o consiliere/recomandare
pas 2. incep sa apara niste recomandari
pas 3. in scurt timp subiectul deviaza si incepe o discutie in contradictoriu dar pe langa subiectul de cererii consiliere.
pas 4. omul e cel mai probabil zapacit si nu a fost ajutat.
Espressoman Administrator
Bucuresti
In spiritul celor spuse de Tormentor va rog sa ramaneti ontopic. Am mutat discutiile despre boilere pe
topicul dedicat
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
espressoman amator
TIMISOARA
Am bezzera hx si mai nou giotto hx,pot face comparatie doar intre ele 2,se incalzesc relativ identic ca timp,diferenta o face pid la giotto si e61,in rest ca si constructie bezzera e peste,banuiesc ca nu se mai fac tancuri ca pe timpuri,personal nu as da 2000e pe un aparat generatia noua strict rocket ma refer .in fata e inghesuit la maxim si ca sa ai acces la interior ai de desfacut la greu suruburi(am pus poza)dupa ce te obisnuiesti cu hx stii cam ce temperatura ai in urma flashului.
bafta
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.
Espressoman infocat
Bucuresti
09-03-2021, 16:12
(Edited 09-03-2021, 16:12 by Gabri3l.)
Va multumesc tuturor pentru ajutor! Mai analizez si voi reveni cu decizia luata :)
Craiova
Eu zic ca am fost ontopic totusi... incepand de la postul #5 unde impricinatul indica clar un motiv al schimbarii: gustul.
De aici pana la materialul boilerului legatura este cat se poate de directa.
Iar ce afirma producatori, ca studii stiintifice, ca fass, ca partz... ma lasa rece, atat timp cat oameni care sunt incapabili sa simta notele descrise pe punga de cafea in scgimb pot preciza clar, legati la ochi, ca beau aceeasi apa din recipient de sticla, inox, alte metale. Este un fapt...
Espressoman fresh
cluj napoca
Espressoman Administrator
Bucuresti
O, da, v-am avertizat recent ca vine aparatura made in China peste noi si nu vom mai sti pe unde sa scoatem camasa

Curand cred ca va trebui sa ne scoatem din vocabular termenul de "chinezarie" in espresso. N-as fi zis asta nici macar acum cativa ani cand la un targ, un producator local de rasnite electrice imi spunea despre un producator italian ca nu vede de unde atata hype pe marca X pentru ca sunt ansamblatori de piese, fara sa produca nimic, multe provenite din China. La fel alt producator ce nu avea boilere de inox spunea de altul celebru care utiliza inoxul de ceva vreme ca nu e nicio afacere cu inoxul daca tabla din care este confectionat e una chinezeasca ieftina.
Si iata-ne "azi" cand fabricile chinezesti se leapada de italieni si incep aventura, coordonati de diversi europeni cu sau fara viziune. Nici nu stiu daca e bine sau rau, daca trebuie sa ne bucuram sau sa plangem.
In cazul din link, Bellezza va fi o surpriza mare si cred ca va lua partea sa din piata mondiala pentru ca un neamt cu viziune coordoneaza o serie intreaga de variante E61 - HX/DB/profilare/fara profilare, in scop de rupere a "cartelurilor italiene de E61". Nu am idee de preturi pentru espressomani momentan dar Razvan spunea ca vor veni niste cutremure majore pana la inceputul verii. Sa inceapa endoscopia si aici :D
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman de import
București
10-03-2021, 02:08
(Edited 10-03-2021, 02:10 by micrenda.)
Sau asta....
https://www.tastecrafters.ro/bellezza/es...toria.html
DB, PID, pompa rotativa (insa fara profilare de presiune). Daca prețul va fi unul accesibil, o sa fie ceva foarte interesant!
Ps. nu este chiar in topic, fiind ca se vb de HX, dar daca Liviu a vb de surprize... :D
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
Bucuresti
Depinde cat o sa fie pretul pentru HX/DB. Concurenta e f puternica si pentru a acapara cota de piata e nevoie de un pret f mic.
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Daca e pretul mai mic decat MaraX sau Minima, ar trebui sa ridice cateva semne de intrebare vis-a-vis de compromisuri...
Espressoman infocat
Bucuresti
bellezza vittoria e 1900 eu...la pretul asta nu cred ca are mari sanse
Cine isi permite sa dea 1900 eu pe un DB cu pompa rotativa in mod sigur nu i se va parea mult sa mai dea inca 300 eu pt un profitec pro 700 db tot pompa rotativa
Incognito
Dacia
(10-03-2021, 01:33)Lyvyoo Wrote: ......Nici nu stiu daca e bine sau rau, daca trebuie sa ne bucuram sau sa plangem.
.....
Va fi foarte rău! Mii de produse de slabă calitate, din materiale de cea proastă calitate, poluare la greu pentru fabricarea lor și implicit reciclarea acestora. Vor fi bunuri de unică folosință care odată defectate vor ajunge la groapa de gunoi.
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
Espressoman infocat
Piatra Neamt
Eu cred ca exista marje generoase la toti producatorii din zona UE, mai ales ca se recicleaza componente si idei de zeci de ani. Cat timp E61 ramane etalon printre utilizatorii casnici nu va fi nicio revolutie.
Craiova
E61 etalon casnic... " nu stiu daca e bine sau rau" cand citesc asa ceva...