Espressoman infocat
calarasi
30-10-2025, 13:07
(Edited 30-10-2025, 13:07 by manu86.)
Intr o postare anterioară am cerut sfaturi si pareri ale voastre completate cu multe ore de lectura prin forum.
Vreau sa iau o decizie finala la care sa primesc raspunsuri scurte si la obiect deoarece explicațiile le am asimilat din toate informațiile culese de pe forum.
Ma tot gandesc de o saptamana si nu reusesc sa iau o decizie. Vreau simplitate in utilizare, portabilitate dar si un espresso bunicel.
Achizitie: Kinu phoenix + ROK espresso GC
SAU
AVX CG301 + AVX DB1X V2 (resigilat- de pe Barshaker)
Multumesc inca odata.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman infocat
Constanța
1. Setup-ul este portabil dar totul este manual inclusiv fiert apa.
2. Setup-ul nu este portabil dar nu mai încălzești tu apa, nu râșnești cafeaua manual (mie mi-a trecut cheful de râșnit manual cu niste Etiopii)
Deci mingea tot la tine e
Tu alegi ce vrei
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Espressoman incepator
Timisoara
30-10-2025, 14:23
(Edited 30-10-2025, 14:25 by alin1970.)
(30-10-2025, 13:07)manu86 Wrote: explicațiile le am asimilat din toate informațiile culese de pe forum.
Ma tot gandesc de o saptamana si nu reusesc sa iau o decizie. Vreau simplitate in utilizare, portabilitate dar si un espresso bunicel.
SAU
Multumesc inca odata.
Pai daca ai asimilat toate explicatiile de pe forum nu vad unde este dilema.
AVX DB1xV2 + AVX CG301 clar nu se incadreaza in ce vrei tu ( portabilitate ), dar face espresso bun!
poti sa te uiti si la Staresso Mirage daca vrei portabilitate si espresso bun
poti chiar sa te uiti si la Levierul ALM Kopi despre care a povestit colegul @
renatoa si asta face espresso bun si este si portabil si ieftin.
de ce nu te uiti si la Kingrinder K6 sau K4 in loc de phoenix care are plastic unde nu ar fi cazul ?
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Espressoman infocat
calarasi
30-10-2025, 15:23
(Edited 30-10-2025, 15:31 by manu86.)
(30-10-2025, 14:23)alin1970 Wrote: (30-10-2025, 13:07)manu86 Wrote: explicațiile le am asimilat din toate informațiile culese de pe forum.
SAU
Multumesc inca odata.
Pai daca ai asimilat toate explicatiile de pe forum nu vad unde este dilema.
AVX DB1xV2 + AVX CG301 clar nu se incadreaza in ce vrei tu ( portabilitate ), dar face espresso bun!
poti sa te uiti si la Staresso Mirage daca vrei portabilitate si espresso bun
poti chiar sa te uiti si la Levierul ALM Kopi despre care a povestit colegul @renatoa si asta face espresso bun si este si portabil si ieftin.
de ce nu te uiti si la Kingrinder K6 sau K4 in loc de phoenix care are plastic unde nu ar fi cazul ?
Staresso Mirage- nu face espresso, ALM Kopi- nu se gaseste la noi, si de ce as lua un Kingrinder in loc de Kinu?
La Kinu si Rok, ideea e ca imi place mult simplitatea lor ( mai putin in utilizare), nu stiu daca ma intelegeti, le vad ca pe niste piese de arta, de la care totusi mi as dori sa beau si un espresso bun.
Si eu am gandit o asa: daca ma multumeste un mokapot de la Kamira, nu vad ce ce nu m ar multumi si setup ul de mai sus de la care am asteptari mai mari.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
30-10-2025, 18:12
(Edited 30-10-2025, 18:12 by renatoa.)
Voiam sa iti raspund ceva, dar la cate prejudecati ai postat mai sus imi dau seama ca nu are rost...
La naiba cu operele de arta... la ora actuala cred ca pe Rok l-as pune ultimul pe lista tuturor optiunilor posibile de facut espresso mobil.
Noroc bun la extractii. Scurt si la obiect.
Membru Anonim
România
(30-10-2025, 13:07)manu86 Wrote: Intr o postare anterioară am cerut sfaturi si pareri ale voastre completate cu multe ore de lectura prin forum.
Vreau sa iau o decizie finala la care sa primesc raspunsuri scurte si la obiect deoarece explicațiile le am asimilat din toate informațiile culese de pe forum.
SAU
Multumesc inca odata.
Care ar fi bugetul final? SH sau nou?
Eu aș alege Kinu, fără discuție. La partea ”de facere”, ca mobilitate ar fi Staresso sau Flair. Staresso am de 1 an și nu mi separe nici prea bun nici prea slab. E, cum zici tu, bunicel. Dacă atunci (când am luat staresso) exista Flair Neo, nici nu stăteam pe gânduri.
Espressoman infocat
calarasi
30-10-2025, 18:55
(Edited 30-10-2025, 18:56 by manu86.)
(30-10-2025, 18:12)renatoa Wrote: Voiam sa iti raspund ceva, dar la cate prejudecati ai postat mai sus imi dau seama ca nu are rost...
La naiba cu operele de arta... la ora actuala cred ca pe Rok l-as pune ultimul pe lista tuturor optiunilor posibile de facut espresso mobil.
Noroc bun la extractii. Scurt si la obiect.
Am luat la cunostinta.
Aleg atunci rasnita si espresorul de la AVX.
Mai am 2 espresoare automate de la Philips seria 4000 respectiv 2000 achizitionate anul acesta. Am sa fac colecție de electronice pt cafea.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Membru Anonim
România
Ălea de la Philips hai să le zicem altcumva și să nu le încadrăm la espresoare... Ce zici de mașini de făcut zeamă de cafea?
Espressoman infocat
calarasi
Mai am si 3 Kamira ?
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman infocat
Ardeal
Iti recomand Profitec Go
Profitec Go, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Arad/Timisoara
Iti recomand cafelat robot + kinu daca ai buget, eu am vandut lelit bianca si am trecut la robot, nu regret alegerea.
Bianca V2, DF64 SSP cast, 078 sculptor, Zp6 special, Kinu m47p, cafelat robot, wilfa, april brewer, b75, v60
Espressoman infocat
calarasi
31-10-2025, 12:19
(Edited 31-10-2025, 12:21 by manu86.)
(31-10-2025, 12:05)Tiranator Wrote: Iti recomand cafelat robot + kinu daca ai buget, eu am vandut lelit bianca si am trecut la robot, nu regret alegerea.
M am uitat si la cafelat robot. Imi surade ideea. Dupa ce a scris user ul renatoa despre ROK m am razgandit.
Spune mi daca exista o oarecare usurinta in utilizare la cafelat .
(30-10-2025, 19:46)alex_b Wrote: Iti recomand Profitec Go
Nu isi merita pretul
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman infocat
Bucuresti
ROK si Cafelat Robot par foarte asemanatoare si vad chiar un avantaj al lui ROK, sita cu diametru mai mic, plus ca arata si bine si pare ca are un workflow ok. Vezi si review-uri pe youtube pentru el, James Hoffman are unul, si acum cateva luni Lance Hedrick a facut un top tier pentru espressoare manuale, iar ROK a fost in categoria A
Cafelat Robot, Elektra Micro Casa Leva, Lelit Anna PL41TEM, Staresso Mirage Pro Plus 2023
Timemore Sculptor 078S, Kinu M47 Simplicity
Espressoman
Bucuresti
Am avut si ROK si Robot si nu as mai folosi. Fara preincalzire, cu cafea medium, nu am putut sa beau nimic de subextrase ce erau (din cauza scaderii temperaturii). Doar cu cafea prajita dark erau ok, dar nici acolo. Espresso nu e pentru portabilitate, decat daca accepti sa faci niste compromisuri. Pentru mine, Outin e mult peste ce am obtinut vreodata cu orice Flair (cu exceptia lui 58), ROK sau Robot. Ca rasnita, pentru espresso, as lua cea mai mica rasnita electrica, gen Varia VS3, conica, pt ca platele in single dose fac figuri. Si, ideal, espressor cu PID, altfel compromisul e prea mare. Dar ROK sau Robot, de astea as fugi cat mai departe. Si, in general, de orice espressor fara incalzire a grupului. Problema majora e ca, atunci cand torni apa dintr-un kettle, se pierde multa temperatura. Si preincalzirea nu garanteaza cine stie ce scadere a acestei pierderi si e anevoioasa. Decat un pseudo-espressor ca ROK sau Robot, prefer un Aeropress sau chiar un Mokka bine folosit.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman infocat
calarasi
Am decis. Rasnita de la AVX impreuna cu espresorul DB1X.
Portabilitatea vine la pachet cu multe compromisuri, chin si timp pierdut. Am kamira pentru plecari iar pachetul stabilit mai sus pt un espresso bun.
Zic eu ca e o alegere buna, asta tot datorita voua, un mare aport in decizie avandul userul RENATOA.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman incepator
Timisoara
eu nu ? sunt gelos pe @
renatoa
DeLonghi ECP 35.31 / AVX CG301 / Arco / Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant
Espressoman infocat
calarasi
(31-10-2025, 16:31)alin1970 Wrote: eu nu ? sunt gelos pe @renatoa
Am scris “datorita voua”, tuturor.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman incepator
Timisoara
am glumit.
Cum de nu ai cumparat ceva faimos Gaggia Clasic ? icoana italiana ?
Espressoman infocat
calarasi
(31-10-2025, 16:43)alin1970 Wrote: am glumit.
Gagia Clasic e depasit. A ramas doar pretul
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman infocat
Ardeal
Si eu mi-as fi dorit sa am un aport
Espressoman infocat
calarasi
(31-10-2025, 17:21)alex_b Wrote: Si eu mi-as fi dorit sa am un aport
Am apreciat recomandarea insa Prifitec Go nu justifica pretul cerut
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman infocat
Bucuresti
(31-10-2025, 16:43)alin1970 Wrote: am glumit.
Dar nu inteleg care e problema vis-a vis de acest espressor?
Oamenii aia fac espressoare cam de prin ‘50; și din câte țin eu minte, Gaggia classic a fost un partener în dimineți mai bune, încă din anii ‘90.. și hai să vedem ce face un Gaggiuino pus pe el.
Cred ca pentru mulți membri ai acestui forum, Gaggia Classic a fost un deschizător de drumuri în acest hobby.
Vă place unora să vorbiți doar de dragul de a comenta la toate postările altora.
Pavoni & Kinu Classic
Espressoman incepator
Timisoara
31-10-2025, 21:14
(Edited 31-10-2025, 21:52 by alin1970.)
Pe vremea aia nu existau variante mai ieftine si mai bune. Acum concurenta vine din China, vezi AVX DB1X 2025 si altele. Poate asta ai va trezi la realitate si vor scadea pretul sau vor pune pid in acest pret. Concurenta face bine buzunarului celor care se documenteaza si nu se lasa amagiti de reclame din vremuri apuse.
De ce nu pun ei Gaggiuino ?
Dar nu se spunea pe aici ca este atat de bun Gaggia Classic ca nu are nevoie de nimic ? mai bine sa il lase asa si sa astepte sa vada daca mai reusesc sa vanda cu 500 euro un espressor fara pid si cu un boiler minuscul in 2025.
Daca a fost asa bun de ce s-a incercat aici pe forum imbunatatirea lui prin adaugare de serpentine , dimmer , pid, etc ?
Dar... nu este treaba mea. Fiecare isi cheltuie banii cum doreste.
Espressoman infocat
calarasi
31-10-2025, 23:30
(Edited 31-10-2025, 23:35 by manu86.)
(31-10-2025, 21:14)alin1970 Wrote: Pe vremea aia nu existau variante mai ieftine si mai bune. Acum concurenta vine din China, vezi AVX DB1X 2025 si altele. Poate asta ai va trezi la realitate si vor scadea pretul sau vor pune pid in acest pret. Concurenta face bine buzunarului celor care se documenteaza si nu se lasa amagiti de reclame din vremuri apuse.
De ce nu pun ei Gaggiuino ?
Dar nu se spunea pe aici ca este atat de bun Gaggia Classic ca nu are nevoie de nimic ? mai bine sa il lase asa si sa astepte sa vada daca mai reusesc sa vanda cu 500 euro un espressor fara pid si cu un boiler minuscul in 2025.
Daca a fost asa bun de ce s-a incercat aici pe forum imbunatatirea lui prin adaugare de serpentine , dimmer , pid, etc ?
Bine punctat Alin “pe vremea aia”.
Eram foarte entuziasmat de Rok datorita brandului si reputatiei insa Renatoa si cativa useri care l au folosit mi au taiat elanul. La un search pe youtube vad un utilizator sincer care a cheltuit mai mult pe cafea decat pe aparat pana a invatat sa faca o extractie decenta cu el.
Produsele de la AVX confirma spusele tale referitor la concurenta din china care se pare ca in faza asta incipienta a introducerii pe piata a produselor high end pt espresso, au depasit multe branduri.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5
Espressoman incepator
Timisoara
01-11-2025, 09:07
(Edited 01-11-2025, 09:14 by alin1970.)
(31-10-2025, 23:30)manu86 Wrote: (31-10-2025, 21:14)alin1970 Wrote: Pe vremea aia nu existau variante mai ieftine si mai bune. Concurenta face bine buzunarului celor care se documenteaza si nu se lasa amagiti de reclame din vremuri apuse.
. La un search pe youtube vad un utilizator sincer care a cheltuit mai mult pe cafea decat pe aparat pana a invatat sa faca o extractie decenta cu el.
Produsele de la AVX confirma spusele tale
Vezi ?
De asta este grozav acest forum. Pentru asta unii de aici incercam sa indrumam incepatorii catre aparate care in functie de bugetul alocat , sa ofere maxim de valoare si sa ofere un drum cat mai lin catre un espresso de calitate.
Unii citesc si se documenteaza, altii nu.
ps. referitor la costuri cafea, depinde de ce cumperi. Daca de ex cumperi cafea scumpa de 100 euro kg si incepi cu un espressor ieftin ( dar bun ) ca Delonghi Ecp care costa 400 lei, este posibil sa strici acel kg de cafea pana inveti sa il folosesti. Daca cumperi un espressor de 2000 de euro crezi ca vei invata mult mai repede ? Posibil dar putin probabil. Aparatul te ajuta, dar nu este un automat.
Espressoman infocat
Ardeal
01-11-2025, 09:44
(Edited 01-11-2025, 09:49 by alex_b.)
Ce sa zic, nu pot zice ca nu e tentanta oferta chinezilor, espresor opv cu 2600 ron si rajnita cu cutite plate 64 mm 900 ron, total 3500 ron. Prin comparatie profitec go al meu , dat 3800 ron iar pe fiorenzato all ground sense am dat 4300 ron deci total 8100 ron.
astea fiind spuse experienta de viata care cred ca am acumulat-o de ceva ani incoace imi spune ca de multe ori lucrurile prea frumoase sa fie reale nu prea sunt reale neaparat. Pentru Noi care cautam detalii la cafele poate conteaza faptul ca o companie reuseste sa regleze niste cutite la parametri corecti si mai mult reuseste sa mentina acei parametri si dupa ani si ani de functionare. Sau ca poti totusi sa te bazezi cat de cat pe faptul ca un espresor va rezista anilor in acceeasi parametri de funtionare. Sigur ca platim pentru asta , ca ziceai ca profitec go e supraevaluat. Deci eu nu contest ca pe foaie acele specificatii la cele chinezesti nu sunt intr-adevar competitive, dar vor putea livra acea cafea de calitate pe care o promit peste cativa ani? Nu stiu. Sau rajnita respectiva esti sigur ca e aliniata si calibrata corect? Nu stiu nici asta. Catedoata ajungem sa platim mai mult pe,produse mai ieftine, alteori dam lovitura ….complicat
Si o poza la setupul meu supraevaluat
Espressoman incepator
Timisoara
01-11-2025, 10:00
(Edited 01-11-2025, 10:06 by alin1970.)
Nu ar trebui sa ma bag...
Nu ca zic, dar vreau sa spun...
Frumos setup.
Avx este acoperit de garantie 2 ani. costa 1/3 din al tau.
Am inteles ca AVX DB1 a fost gandit in tara de cei de la Barshaker care au supervizat proiectul chinezilor.
A fost si imprumutat prin tara la cei interesati sa il probeze.
In interior arata bine . Mult inox. piese de calitate. Ce se poate strica ?
Exteriorul, inox.
Orice aparat se poate defecta. Se poate remedia. Sau se trece la urmatorul. Asta e viata.
Daca mergem pe panta asta, iar ajungem la espressoare gandite acum 30 de ani.
Rasnita AVX, are carcasa din plastic, dar exista si variante din metal ceva mai scumpe daca deranjeaza carcasa. Cutitele sunt ok. La mine functioneaza maxim 20 de minute zilnic deci putine minute in 360 de zile. Nu ar trebui sa fie probleme de fiabilitate la volumul acesta. Este acoperita de garantie 2 ani.
Espressoman infocat
Ardeal
01-11-2025, 10:27
(Edited 01-11-2025, 10:31 by alex_b.)
Nu stiu, probabil cautam lucruri diferite. Eu unul caut sa explorez cafeaua cat mai precis si mai reproductibil. Ma intereseaza in primul rand aparatul sa livreze ceva ce cineva a facut research inainte si a executat un produs care scoate o anumita macinatura/ cafea dupa niste parametri agreati de indistria de specialitate. Sigur si sa reziste la acei parametri in ani si ani fara sa se decalibreze.
Cu alte cuvinte prefer un produs supraevaluat dar tehnic cat mai bun decat ceva ce nu pot fi sigur dpdv tehnic si calibrat oricat ar fi de ieftin. Nu tin partea industriei scumpe sa stii, cred ca sunt intradevar prea scumpe, doar ca oe ce fac chinezii nu pot fi sigur ca imi produc cafeaua pe care o caut
Espressoman incepator
Timisoara
01-11-2025, 10:38
(Edited 01-11-2025, 10:41 by alin1970.)
Ai dreptate !
eu doar imi spun parerea.
Am vazut ca exista espressoare casnice care se vand cu 20.000 de euro ! Si pentru astea exista piata de desfacere cred.
dar la final ramane asta:
Banii tai, alegerea ta, riscul tau.
Espressoman infocat
calarasi
Vroiam sa dau comanda deja comanda de espressor si rasnita, dar cum suntem in apropierea black friday ului mai astept cateva zile poate prind si ceva reducere.
AVX DB1X, DF64 gen 2.5