Hello There, Guest! Login Register


Sfat achiziție espressor HX

#1
Cristos a inviat !!

După ce m-am imbolnăvit cu microbul "espresso-ului perfect" am luat in calcul achiziția unui HX - mă gandesc la un Expobar Office sau Vibiemme Junior. Care ar fi avantajele si dezavantajele in utilizarea in mediu casnic intre cele 2 modele (timpi de incălzire, durata flush, etc ...).
Mulțumesc pentru sfaturile binevenite si vă rog să imi scuzați ignoranța dar sunt la inceput de drum.
 
Reply
#2
Adevărat a înviat !
Înainte de espressor te întreb ce am fost întrebat la rândul meu : ai o râșniță bună sau ai luat in calcul și o râșniță ? E mai importantă decât espressorul .
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#3
Din datele de pe forum Marius tocmai a cumparat rasnita din semnaturaSmile
Profitec Pro 700, Profitec T64, Fellow ODE Brew Grinder, Mahlkonig Vario, Kinu M47
 
Reply
#4
Scuze, de obicei deschid discuțiile prin aplicația Tapatalk, acolo nu se văd semnăturile ?.
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#5
Ce parere aveti de Sanremo Treviso cu rezervor incorporat - am posibilitatea de a achizitiona unul second revizuit complet.

Multumesc anticipat.
 
Reply
#6
(15-04-2015, 13:53)Marius A Wrote: ...Sanremo Treviso cu rezervor incorporat - am posibilitatea de a achizitiona unul second revizuit complet.

n-am lucrat cu asa ceva (deci considera parerea mea, cu ceva sare si piper adaugata...), dar din cate am mai vazut si discutat, conteaza in luarea unei asemenea decizii:

- cu ce pret
- daca ai abilitati si posibilitati de... bricolaj/procurare piese schimb; si desigur... tenacitate Smile

in opinia mea, o decizie in favoarea unei masini espresso noi, este de preferat in RO;

p.s.
de fapt, tzepe se pot lua oriunde: azi citeam de o avertizare Nikon in legatura cu ofertele e-bay de DSLR-uri D7100 (APS-C), vandute - dupa ceva cosmetizare exterioara - ca D610 (full-frame)!
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#7
(15-04-2015, 13:53)Marius A Wrote: Ce parere aveti de Sanremo Treviso cu rezervor incorporat - am posibilitatea de a achizitiona unul second revizuit complet.

Multumesc anticipat.
Mi se pare ca Sanremo treviso cu rezervor are pompa vibratoare și boiler de 1,05 l, ceea ce îl face susceptibil de a fi cam fără vlagă pentru abur, însă este doar o presupunere deoarece nu am văzut aceasta varianta pe viu. Tine cont ca expresia "revizionat complet" pe cât de frumos suna pe atât de înșelătoare este. Cere-i o dovada...poze, ceva. Prețul?
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#8
pret - 1600 lei
garantia data de service 6 luni - aparatul are pompa schimbata, beneficiind totodata de o curatare completa.
Da e varianta cu pompa vibratoare - OK pentru mine pentru ca nu vreau sa ma leg la reteaua de apa.
 
Reply
#9
Focșani?
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#10
(15-04-2015, 15:12)nickso Wrote: Focșani?

DA Huh.
E o varianta de luat in calcul sau varianta castigatoare este unul new in box.
 
Reply
#11
Întotdeauna sh-ul este o varianta de luat în seama, din punctul meu de vedere. Am luat și eu de la Focșani un Sanremo treviso și garanția a fost pe baza unei strângeri de mana iar revizionatul a însemnat ca l-au făcut sa meargă. Când l-am făcut eu bucăți sa îl curat am găsit rugina în hx (și eu m-am întrebat de unde). De asta ziceam ca expresia aia este foarte ușor aruncata la vânzarea unui espressor. Dar asta a fost experienta mea cu ei, acum aproape 2 ani. Poate acum este altfel...
Mazzer Major RPM variabil || San Marco Flexa cu DC brew boiler
 
Reply
#12
Nu sunt un specialst in foto,dar sunt pasionat .Desi este off topic ceea ce postez acum ma intreb cum poate cineva ,oricat ar fi de nepriceput sa confunde un senzor de full frame cu unul apsc?Este totusi o diferenta de marime categorica, ,vizibila .Nu e nevoie decat sa ridici oglinda si smecheria este vizibila ,nemaivorbind si de multe alte aspecte.Eu am un D7100 luat tot sh si primul lucru pe care l-am facut a fost sa-i verific senzorul si focalizarea.Daca cineva ,suficient de nemernic, modifica softul sa zicem,desi e cam greu ,prea greu ,marimea fizica a senzorului nu cred ca poate.Asta daca e sa se faca ,poate prinde la cineva care chiar nu are habar de ce inseamna folosirea unui dslr.Eu primul pe care l-asi face daca asi achizitiona un full frame (si sunt hotarat sa ajung intr-un final sa am unul),ar fi sa "contemplu"imensitatea" de senzor,in fond sursa bucuriilor fotografice si apoi focalizarea.Restul dupa.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#13
Tot off topic: La aparatele foto cel mai important e obiectivul (un fel de rasnita pentru espresso). Poti sa ai FX, dar fara un obiectiv luminos nu faci treaba. Incearca un 17-55/2.8 si un 70-200/2.8 sa vezi ca e f. bun si d7100. Wink
 
Reply
#14
Categoric ,sunt foarte multumit de aparat si da ,obiectivele,sticla, cam face totul,dovada si preturile.Oamenii renunta mai usor la un body ,dar la obiective bune nu prea.Insa chestia cu senzorul eu unul nu prea am inteles-o.Mai degraba sa vinzi un apsc drept altul daca chiar ai nebunia necesara sa schimbi atatea si atatea,dar un apsc dpret un full frame ??Oricum cred ca subiectul poate fi inchis ca suntem off topic rau de tot.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#15
Până la urmă am decis, din considerente financiare bineințeles, să procur de pe ebay.de un La Pavoni Professional second hand.
Astăzi a ajuns jucaria și sunt in plin proces de decalcifiere deoarece fostul proprietar atehnic din fire a preferat să il dea "defect" in loc să se ocupe de el.
Mulțumesc pentru sfaturile voastre, iar eu incepand de azi voi asalta colegii proprietari de pompa manuala cu o sumedenie de intrebari.
 
Reply
#16
Fa-o public, nu pe privat, ca sa vedem cu totii discutiile. Topicul este aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#17
Pun si eu o intrebare de om nepriceput dar interesat.Intr-un orizont de timp oarecare vrau sa schimb Clasicul.Ma tot uit la HX-urile de la Bezzera si nu ma prea dumiresc.Adica de la Magica in sus(ma refer strict la preturi),nu prea deslusesc ce mari diferente sunt fata de alte modele gen Giulia,Mitica,Galatea Domus.Imi cer scuze daca spun vreo enormitate, dar din datele tehnice afisate de catre Perfect Espresso nu prea vad mari diferente.Ma poate lamuri cineva cum stau lucrurile?Si daca sunt mai ales diferente notabile in ceasca de cafea pe masura diferentelor de pret?In sine pe mine marca asta ma atrage,poate ca si aspectul deosebit e un element determinant.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#18
(13-06-2015, 16:01)organon Wrote: ... de la Magica in sus (ma refer strict la preturi), nu prea deslusesc ce mari diferente sunt fata de alte modele gen Giulia,Mitica,Galatea Domus.
...pe mine marca asta ma atrage,poate ca si aspectul deosebit e un element determinant.

dupa 2 ani si jumatate de Magica, iar acum cu Strega, as zice ca si multitudinea de modele Bezzera HX si folosirea acelorasi componenete Bezzera de baza (boiler si HX) se datoreaza unei firesti politici economice a firmei; gandita de ingineri...

diferentele de pret reflecta cu siguranta costurile diferite in materiale, componente (Gicar, Sirai, Parker, CEME, MA-TER etc.), dar conteaza in primul rand deosebirile functionale, acolo unde exista;
boiler si HX aceleasi pe toate modelele (!) ceea ce numesc eu viziune inginereasca Smile
diferentele functionale sunt in zona alimentarii cu apa (retea/rezervor) si a pompei (vibratoare/volumetrica);
de ex., manualul utilizatorului e acelasi pentru Magica si Mitica;

ca simpla speculatie, neverificata practic, cam toate HX-urile Bezzera cu grup E61, pentru aceleasi boabe si pregatire puc, ar trebui sa dea acelasi rezultat in ceasca! nuante ar fi, ca de ex., o preinfuzie putin mai lunga la pompa vibratoare, dar una controlata la conectare la retea, etc.
solutia, evident, este sa te adresezi importatorului, unde exista si un show room; de vazut, incercat, inteles...
de altfel, n-as sfatui pe nimeni sa cumpere o masina prosumer, fara sa fi pus mana pe ea inainte!
si pentru ca raspund in thread-ul Strega, trebuie mentionat din nou, ca Strega, desi HX, desi acelasi HX si boiler (!), este cu totul altceva, datorita grupului traditional cu piston si arcuri!

Quote:daca sunt mai ales diferente notabile in ceasca de cafea pe masura diferentelor de pret?

cumpararea unei masini espresso prosumer, este o investitie fara profit, sau, cum spunea cineva in alt topic, nu este o "investitie" (in sens de afacere); in plus, la masinile scumpe - si toata lumea admite ca espressoarele sunt greu justificabil de scumpe - se aplica principiul Pareto: adica, in cele ce vreau sa spun, ar insemna ca 80% din pretul unei masini espresso reprezinta 20% din facilitatile sale; dar aceastea contin probabil performanta care face diferenta pentru cei ce pot (sa o faca) ;
sau altfel spus, apropierea de obiectivul propus de echipa de ingineri a firmei, consuma 80% din resurse, pentru ultimii 20% in desavarsirea proiectului;
mai in lumea noastra: cu un PID chinezesc de pe Ebay, sau cu un PID de marca, de 4-5 ori mai scump, se pot obtine rezultate absolut identice; doar traim intr-o lume moderna a ersatz-ului Smile 

diferentele in ceasca sunt o evaluare subiectiva, inconsistenta si practic incomunicabila la nivelul entuziastilor amatori espresso!
spun asta ca parere proprie si considerand propriile-mi limite in domeniu;
si vorbind de shot-uri espresso corecte, facute pe masini prosumer;

stim mai toti, ca exista masini facute cu tehnologii si materiale moderne, dar in abordare artizanala: Kees van der Westen, Slayer, Syneso, sau La Marzocco, sau Londinium, sau Salvatore - toate costa incomparabil mai scump decat Bezzera, sau Expobar; valoreaza diferenta in ceasca 3-8000$ ?!
sau, de la un anume nivel in sus, diferentele in ceasca sunt mai putin relevante?
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#19
Multumesc pentru raspunsul argumentat si detaliat!
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#20
@ radudani
Da, la fel ca în hi-fi audio , de la un anumit nivel in sus , poți cheltui mii de euro in plus , fără să simți o îmbunătățire notabilă a sunetului , banii îi plătești pentru alte "minuni" ale tehnicii sau diverse"nuanțe" ale sunetului, pe care unora le plac, altora nu.
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#21
Pun si eu o intrebare de necunoscator .Pentru ca o Bezzera magica ca si un expobar sunt prea scumpe pentru mine,second hand nefiind oferte ,asi dori sa stiu daca e  de preferat o Bezzera 10 ,deci HX fara grup E61,sau o Bezzera Unica,adica un SBDU dar cu Grup E61.Marimea boilerului nu ma deranjeaza la Unica,nepermitandu-mi sa  astept jumatati de ora.Ma intereseaza strict calitatea espressoului obtinut .Atat si nimic mai mult,aburul fiind pentru mine pe locul ....,ma rog nu conteaza,oricum foarte indepartat.Am acum Classicul asta de care sunt multumit.Merita investitia in oricare dintre cele doua variante?Sunt diferente de calitate evidente?Nu am unde sa verific in "satul" asta de delta-stepa unde imi duc zilele.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#22
In cazul tau as opta pentru Bezzera UNICA PID MN, dar ar fi de preferat BZ10. De asteptat trebuie sa ai rabdare o juma' de ora in ambele cazuri.
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim //VAᴙio Homɘ //ꙄɘTTɘ WI //ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
 
Reply
#23
Din cate cunosc acea jumatate de ora (minim) este necesara si pt ca grupul e61 (chiar si pt grupul de pe BZ10) sa ajunga la temperatura optima si nu numai pentru boiler. Acest motiv m-a facut, cel putin deocamdata, sa stau departe de un HX sau un DB cu e61. La fel cum am mai spus, dc trebuie sa astept 30-45 de minute din momentul in care vreau sa beau o cafea imi "sare" toata pofta... Smile 
Desigur pt orele diminetii poti cumpara o priza programabila dar ce faci cand in timpul zilei ti se face pofta de o cafea sau doua? (intrebare retorica)

Din acest motiv am preferat sa upgradez espressorul meu cu un Isomac Venus. Dupa 3 saptamani de probe pot spune ca sunt super multumit de rezultate iar cu ajutorul lui Nickso o sa-i pun si PID-ul Auber.
Lelit Bianca V3// Compak E8 // Eureka Atom 64// Kinu m47 Phoenix // Cafflano Kompresso
History: Gaggia Classic, Isomac Venus, Eureka Mignon, Mazzer MiniE with SuperJolly burrs, Expobar Brewtus IV
 
 
Reply
#24
(22-08-2015, 18:46)MANU Wrote: Desigur pt orele diminetii poti cumpara o priza programabila dar ce faci cand in timpul zilei ti se face pofta de o cafea sau doua? (intrebare retorica)
Peste zece zile probabil o sa am un raspuns (retoric Rolleyes ) 57
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim //VAᴙio Homɘ //ꙄɘTTɘ WI //ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
 
Reply
#25
E clar ,raman pe classic.E robust,simplu de folosit,cafea de calitate sa fie.Mersi de sfat.Poate mai la batranete cand o sa am mai mult timp Smile
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#26
Cam in acelasi pret ai si BZ10 si Unica si Expobar Office Leva HX. La cata informatie exista pe forum despre HX-ul cu E61, modul lui de folosire ori optimizare prin termometru Eric, nu vad de ce in aprox. aceeasi bani ai alege un grup electric sau un SBDU. Dar cum spuneam, asta necesita o alta dezbatere separata.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#27
Si totusi ,despre diferenta de calitate a shoturilor nu am aflat nimic.Ca pana la urma daca diferenta este atat de mare intre ceea ce poate da un sbdu si un Hx ,asi face sacrificiul financiar.Ii zic sacrificiu pentru ca nu stau pe un sac cu bani.Deci sec ,merita au ba?Restul superamnuntelor tehnice,sau subtilitatile de tot felul nu ma intereseaza.Strict diferenta in ceasca si pe limba e importanta pentru mine.Spun asta pentru ca oricat de atehnic sunt,ceva exercitiu al gustului am exersat.Pana la urma aici e finalitatea oricarei achizitii,satisfacerea simturilor.Hedonism?Da,cred ca e.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#28
In mod normal nici nu trebuie sa afli. Espresso inseamna 4m nu doar 1. Ma refer ca oricand se poate gasi cineva care pe alta masina decat cea aleasa sa reuseasca un shot mai bun. Oricum, m-as mira ca in ceasca de la bun inceput sa vezi diferente care sa te dea pe spate. Legat de optiune sunt cu totul de aceeasi parere cu Lyvyoo, cu Expobar Office Leva HX + termometru Eric ai armament sa te bati cu oricine.
Cafea sa se coaca, ca fiare mai turnam Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#29
Cu alte cuvinte,din subtext inteleg ca diferenta "se merita",ca sa folosesc reflexivul la moda si aiurea.Ei, atunci o sa incerc sa fac efortul,fie macar pentru a spune pentru a nu stiu cata oara in viata"sa-mi fie de cap!" Smile
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#30
Nu poti sa te pui cu piticii.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)