Hello There, Guest! Login Register


Servus espressomani

#1
Răzvan mă numesc și din Cluj-Napoca țin să vă salut cu respect.
Urmăresc forumul de cateva luni, iar pe această cale vreau să vă mulțumesc tuturor pentru sfaturile date altora, de care am beneficiat și eu. Îți mulțumesc Liviu, pentru acest blog și forum, și mai ales pentru amabilitate și promptitudine.
Am început și eu acum aproximativ 15 ani să apreciez o cafea bună. Illy era reperul absolut. Apoi am început să fac french press cu cafea prospăt prăjită și am călcat pe un drum cu sens unic: cafea de calitate.
Acum 7 ani am călcat din nou strâmb, achiziționând impulsiv, de casă nouă, un "espressor" automatic Krups, cu râșniță incorporată. Am încecat tot felul de cafele: proaspăt prăjite, Illy, Lavazza, Segafredo etc. Evident, rezultatele au fost "subțiri", la propriu și figurat. Calitatea cafelei era inferioară celei obținute la FP. Cei 2400 de lei - cât a costat Krups-ul - au fost cei mai prost cheltuiți bani, vis a vis de orice alt echipament de cafea cumpărat. I-am făcut vânt, făcându-l cadou unui membru al familiei.
Am trecut apoi la diferite metode, după cum se poate observa în semnătură, care m-au mulțumit mai mult sau mai puțin. Unele dintre ele fiind chiar excelente.
În acest moment, cu ajutorul vostru și al altor pasionați din întreaga lume, mă bucur și de un espresso de calitate, cu cafea prăjită de mine.
Vă doresc tuturor extracții magnifice!
Ciao
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#2
Hmm... in loc de bun venit:
Apai clujene, tu cu semnatura aia, ai stat in colt atata amar de vreme si n-ai zis nimic p-aci' ?
Oioi...rusinica !
 
Reply
#3
Servus. Frumoasa semnatura. Poate ne zici mai multe de prajitorul tau. E ultimul model, nu?
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#4
Servus poseidon. Ai compilat tu ceva acolo in linistea ta daca ti-ai cumparat toate astea.

Invata-ne ceva, orice. Smile
HX Bezzera BZ10 | Vario | Kinu M47 |VST | Reneka | Gene Coffee CBR-101 | Hario V60 dripper
 
Reply
#5
Putem schimba experiente despre prajitul diferitor tipuri de boabe .
Profilele presetate , in memoria prajitorului tau , stiu ca pot fi modificate dpdv al timpului , astfel incat sa poti personaliza anumite moduri de prajire .
 BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
 (Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
 
 
 
Reply
#6
(17-12-2013, 18:10)hateganul Wrote: Hmm... in loc de bun venit:
Apai clujene, tu cu semnatura aia, ai stat in colt atata amar de vreme si n-ai zis nimic p-aci' ?
Oioi...rusinica !

Te salut și eu, hateganul... Smile
Hai, nu mă certa, că am espressorul și prăjitorul de două săptămâni. Am vrut să lucrez puțin cu ele, înainte să particip la discuții. Poate nu e elegant, dar no, așa am văzut eu problema. Oricum am învățat multe de la tine, așa că n-am a-ți zice decât merci.

(17-12-2013, 19:49)Pascalau Wrote: Servus. Frumoasa semnatura. Poate ne zici mai multe de prajitorul tau. E ultimul model, nu?

Salut Pascalau. Merci. Prăjitorul este într-adevăr ultimul model, varianta Basic (B). Panoul de comandă este diferit de al lui RaduCarutasu (P), fiind de altfel interschimbabil, dar în rest prăjitorul este același.
Ca și operare, modelul B, nu poate fi programat să urmeze un anumit profil de temperatură și ventilație înaintea începerii prăjirii. Am, în schimb, posibilitatea de a interveni și modifica acești parametri în timpul prăjirii, iar la sfârșit pot salva profilul respectiv. Rezistența electrică se poate modifica în pași de 20%, iar ventilația în pași de 25%, de la 0 la 100%. Voi da mai multe detalii în curând pe topicul dedicat.

(17-12-2013, 19:50)G. Serban Wrote: Servus poseidon. Ai compilat tu ceva acolo in linistea ta daca ti-ai cumparat toate astea.
Invata-ne ceva, orice. Smile

Salut G. Serban. Am compilat pe parte de espresso, că astea sunt recente.
Voi încerca să particip la discuții, doar că mai am eu multe de învățat, fiind abia la început.

(17-12-2013, 20:31)RaduCarutasu Wrote: Putem schimba experiente despre prajitul diferitor tipuri de boabe .
Profilele presetate , in memoria prajitorului tau , stiu ca pot fi modificate dpdv al timpului , astfel incat sa poti personaliza anumite moduri de prajire.

Salut RaduCarutasu. Țin să-ți mulțumesc în mod deosebit. Am citit cam tot ce ai postat referitor la aparate, tehnici de preparare și topicul de prăjire. La recomandarea lui Liviu, mi-am luat și eu espressor ca al tău. Am luat și un port-filtru fără fund, dar îmi lipsesc încă sitele VST. Îi simt lipsa celei de 7 g, cea care vine cu aparatul fiind oribilă. Cele duble sunt decente.
Referitor la prăjitor, el are un mod Auto pe care l-am ignorat, utilizând un profil mai elaborat, luat de pe un forum din afară, pe care îl voi scrie la discuția despre prăjire. Eu pot să salvez un profil numai după ce l-am condus manual, la sfârșit îmi dă posibilitatea de stocare. Știu că tu poți programa fiecare segment în parte. Cu ăsta al meu e mai mult de lucru în timpul prăjirii. Am foarte multe de învațat, fiind și cu prăjirea la început.
Voi scrie pe parcurs observațiile la cafelele prăjite și tare m-ar bucura să pot și eu contribui cu ceva.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#7
(18-12-2013, 12:42)poseidon Wrote: Voi scrie pe parcurs observațiile la cafelele prăjite și tare m-ar bucura să pot și eu contribui cu ceva.
Te asteptam cu impresii ! Wink
 
Reply
#8
[/quote]
Te asteptam cu impresii ! Wink
[/quote]
Vin. N-am uitat. După mult studiu și puțină practică (peste 50 loturi), prăjitorul și cu mine am început să vorbim aceeași limbă. Am să scriu în secțiunea de prăjire un post în zilele următoare.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
#9
Salut espressomani! In primul rand vreau sa-i multumesc lui Liviu Fratila pt ideea de-a infiinta acest forum. Am ajuns la concluzia, "CAFEAUA SE SAVUREAZA, NU SE BEA!", datorita sfaturilor primite de la voi.
Sunt noul posesor al unui esspresor GAGGIA CLASSIC si a unei rasnite Ascaso I2 Polish si sunt foarte incantat, le recomand cu placere.Big Grin
GAGGIA CLASSIC +ASCASO i2 mini Polish
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)