Espressoman infocat
Pitesti
Multumesc renato,m-am linistit.
Espressoman infocat
Zalau
Va salut. Scuzati de intarziere.
Nu exista nicio sansa ca grupul sa fie afectat in vreun fel de acest adaptor, asta si datorita materialului de inox alimentar si nu industrial folosit la fabricatia acestuia.
De luni bune folosesc un astfel de adaptor si totul este mai mult decat ok.
Singurul lucru modificat intre timp a fost lungimea tijei ce face contactul direct cu apa.
Pentru a elimina orice problema de water flow, am facut acest pas.
Cu stima,
Tudor.
May God be with us.
Espressoman infocat
Pitesti
Multumesc mult de informatii.
Espressoman infocat
Bacau
Am primit termometrul.
Am montat dar si dupa o ora si flashuri cu un rezervor de apa temperatura nu a sarit de 89.
Poate fi din cauza ca grupul de pe Vibiemme al meu este ceva mai lat decat e61 clasic si termometrul nu ajunge suficient de adanc?
Vibiemme Domobar Picollo, Baratza Sette 270
Espressoman infocat
Zalau
Salut. M am uitat pe schemele aparatelor si nu cred ca diferenta poate fi atat de mare la o tija de 1.5 cm sau 2.5. intradevar o tija mai lunga va avea contact mai direct cu apa ce ajunge in grup insa nu cred ca poate indica cu 10 grade mai jos sa zicem. Ar mai putea fi bateria, poti desface usor aparatul si schimba bateria. Nu uita sa pui acel scotch inapoi pe placa termometrului. Tine ma la curent te rog. Iti ppt trimite eu o baterie. Nu e problema.
Sent from my VKY-L29 using Tapatalk
May God be with us.
Espressoman infocat
Bacau
Salut.
Cand ajung acasa am sa incerx sa il desfac. Daca este vorba de o baterie de ceas, am mai multe masuri pe acasa., cred ca ma descurc.
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Am avut si eu probleme cu 2-3 termometre din acestea, care vin cu bateria montata, cine stie cat timp stau stocate in ce conditii, si iese din baterie electrolit care se depune pe contacte.
Trebuie doar scoasa bateria si curatat locul cu un betisor de urechi imbibat in spirt, dupa care va merge.
Dar asta este o explicatie pentru un termometru nefunctional total, nu justifica o deriva de temperatura, probabil trebuie calibrat, sunt instructiuni cum se face pe ambalajul termometrului.
espresso aficionado
de peste Prut
nu sunt sigur dar citisem pe net ca Vibiemme (si Rocket) au grupurile mai reci, din start. asa ca, posibil e okay asa.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
Craiova
Clientii mei de vbm, doi la numar pana acum, nu mi-au raportat asa ceva... :s
Espressoman fresh
Bucuresti
Salut,
Trebuie sa umbli la potentiometrul de deasupra, este accesibil cand ridici capacul de inox pentru a umple rezorvorul cu apa. Daca il dai la maxim faci extractii si la 100 grade C. Trebuie sa faci cateva teste... Nu te ingrijora, VBM este foarte bun. Eu l-am reglat la 90-91 grade C, inainte de extractie fac un flush de cateva secunde. Profilul de temperatura este ascendent.
Termometru este extrem de util, am unul fabricat de acelasi coleg de forum. Iti multumesc inca o data! Unealta este obligatorie la grupurile 61 fara PID.
Spor
(03-08-2017, 23:26)radutug Wrote: Am primit termometrul.
Am montat dar si dupa o ora si flashuri cu un rezervor de apa temperatura nu a sarit de 89.
Poate fi din cauza ca grupul de pe Vibiemme al meu este ceva mai lat decat e61 clasic si termometrul nu ajunge suficient de adanc?
Vibiemme Domobar
Espressoman infocat
Bacau
Salut,
Foarte amabil, decadurabolin a accpetat sa imi inlocuiasca termometrul cu unul cu o tija mai lunga. Sper sa se rezolve problema asa.
Nu cred ca aparatul functioneaza la 80 de grade, shoturile ies fierbinti, cremoase, deloc subextrase cum ar trebui daca ar fi extrase la 80°.
Multumesc ca mi-ai spus cum sa reglez termostatul, chiar am cautat si nu am gasit in forum.
Espressoman infocat
Zalau
Salut.
Ajut cand pot toti cumparatorii sau simpli prieteni de pe forum.
Nu as umbla atat de repede la presostat. Nu poti sa spui din prima dupa termometrul tip Eric faptul ca trebuie sa urci presiunea.
Picollo din pacate are manometru doar pentru presiunea de extractie. Daca avea manometru pentru presiunea din boiler si indica un maxim 1 atunci era posibil sa fie temperatura de fierbere cam jos.
Dupa un test cu al doilea termometru cred ca misterul va fi elucidat.
Cu stima.
May God be with us.
Craiova
09-08-2017, 20:10
(Edited 09-08-2017, 20:10 by renatoa.)
Desurubeaza termometrul si fa testul cu apa fiarta, daca arata 99.9 grade atunci inseamna ca in zona unde masoara el chiar e posibil sa ai 89... :s

de abia atunci incepe durerea de cap :)
Espressoman infocat
Zalau
Mai am aproximativ 2 bucati disponibile. Cei interesati astept mesaj aici sau PM.
Cu stima.
May God be with us.
Salut, am instalat un termometru facut de tine (cumparat de la SIM78) si totul functioneaza perfect. Maine urmeaza sa-i pun si pasta termoconductoare, dar e ok.
Am fost putin speriat de faptul ca surubul ce intra in magica are capul de etansare plat iar surubul de la termometru M6 are capul conic, insa l-am infiletat cu teflon si simt de raspundere si nu curge absolut nimic.
Cu alte cuvinte, chiar si cele conice se potrivesc. Am dat jos surubul de pe grup cu foarte mare usurinta, eu aveam impresia ca e strans ca un prezon de roata, dar defapt nu trebuie strans cu putere!
Espressoman infocat
Zalau
Disponibile mai multe bucati. Mersi.
May God be with us.
Espressoman
Bucuresti
Salut, vreau unul. Trimit pm cu datele.
Honne, J64V, DC Studio, Outin+Fino
Espressoman infocat
Zalau
O bucata pleaca la user Cradun si alta este rezervata pentru un alt user.
Daca nu se vinde voi posta aici. Ms.
May God be with us.
Espressoman fresh
BUC
(17-09-2017, 14:33)decadurabolin Wrote: O bucata pleaca la user Cradun si alta este rezervata pentru un alt user.
Daca nu se vinde voi posta aici. Ms.
Buna, eu sunt interesat, daca nu se vinde.
Espressoman Administrator
Bucuresti
L-am pastrat si eu dupa cateva teste, e bine sa-l ai si pe DB nu numai pe HX, ca sa poti avea idee despre cum sa-ti reglezi offset-ul la PID si despre regimul termic al aparatului.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Zalau
M Liviu. Sa te ajute sanatos pt cat mai multe informatii aici pe forum :) nu mai am momentan bucati, doritorii sa se inscrie prin PM si le expediez in ordinea sosirii comenzilor. Cu stima.
May God be with us.
Espressoman infocat
Zalau
Doua piese disponibile.
Metoda ramburs: 150 lei + 25 lei transport prin olx sau doar 150 lei prin plata transfer bancar. Transportul este inclus in cei 150 lei.
Posibil o bucata sa fie deja data deci va rog sa anunti cine doreste ultima din acest lot.
Cu stima.
May God be with us.
Espressoman infocat
Zalau
Am ramas fara cele doua bucati.
Doritorii sa se inscrie pe lista.
Mai atasez poze actualizate cu adaptorul si cu el la treaba. Spor.
![[Image: b0be296a08b4cf0e877dc1ba402288cf.jpg]](https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171002/b0be296a08b4cf0e877dc1ba402288cf.jpg)
May God be with us.
Incepator avansat
Bucuresti
Ma inscriu si eu pe lista de asteptare. Multumesc!
Lelit Bianca, Bentwood, Macap MXD Xtreme Chrome, Niche Zero, Comandante C40 MK4 Nitro Blade, Aergrind, Aeropress, V60 02
Aillio Bullet R1 V2, Ikawa Home v1
Espressoman infocat
Zalau
3 bucati disponibile. Astept feedback aici sau PM. ms
May God be with us.
Espressoman infocat
tulcea
Peste o luna asi fi interesat
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.
Espressoman infocat
Zalau
Ma simt nevoit sa fac anumite precizari privind siguranta utilizarii acestui termometru si asupra modului in care acest adaptor este gandit de mine si executat la strung. Am primit doua mesaje cu necesitatea unor precizari asupra acestui aspect si am zis totusi sa public o parere diresc aici in thread.
Adaptorul este facut sau fabricat dintr-o singura bucata din inox alimentar.
Deci nu exista lipituri intre termometru si / sau adaptorul din inox.
Am obtinut informatii de la cel ce fabrica adaptoarele pentru mine asupra faptului ca ar trebui teoretic sa suporte presiuni de peste 10 bar, sper sa nu spun prostii dar a zis ca si 20 bar.
Nu pot oferi garantie acestor adaptoare dpdv al rezistentei materialelor la uzura fizica in timp.
Ce pot insa sa spun este ca si eu folosesc un asfel de adaptor de multe luni de zile cu rezultate foarte bune.
Probleme de scugeri sau semne de uzura a filetului nu am vazut sa fie si nici nu ma gandesc la faptul ca vreodata acest adaptor ar putea sari pur si simplu din lacasul sau.
Mai degraba cred ca ar ceda filetul din grup si nu cel al adaptorului. Deci aproape imposibil.
Am sugerat si sugerez totusi ca dupa instalarea adaptorului sa se faca obligatoriu un test cu sita blind pentru a se detecta eventuale scurgeri. Saiba din cupru cu care trimit adaptoarele totusi au etansat mereu foarte bine zona dintre adaptor si grup.
Ofer garantie de bun simt si drept de returnare daca sunt probleme cu citirea temperaturii (am avut un singur caz pana acum si am vandut zeci de adaptoare). In general chiar nu sunt probleme si chiar daca apar, este deajuns sa imi dati un PM si rezolvam fara stres.
Daca mai sunt intrebari sau nelamuriri va astept.
Multumesc.
May God be with us.
Espressoman infocat
Iasi
Eu zic ca e executat cu simt de raspundere si o sa aiba cel putin aceeasi viata cu cea a masinarii pe care este montat.
Wega Mininova, Mazzer SJ
Craiova
Din imaginile postate eu nici pana acum nu m-am lamurit daca fietul este strapuns sa nu ... :s
Adica, varful ascutit este din acelasi inox cu filetul, sau este al tijei termometrului ?
Si, daca sunt corp comun, dintr-o bucata, cum se cupleaza tija termometru si face contact termic termocupla ?
Espressoman Administrator
Bucuresti
Nu-i zi, ca vrea sa copieze tenologia :))))
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper