Hello There, Guest! Login Register

Salutari de la un incepator!

Bine v-am gasit. Ma bucur ca exista o comunitate a bautorilor de cafea buna, din care sa pot invata sa imi fac cafeaua asa cum imi place.
Am cumparat azi un espressor de buget, fiindca sunt student si deh..., dupa ce mi sa stricat ultimul, tot de buget. Am ales delonghi dedica, dupa ce am vazut cativa oameni care il folosesc, putin modificat.
Ca rasnita, am ceva la 50 de lei de la lidl, dar dupa ce am citit pe forum, mi am dat seama ca imi trebuie o rasnita adevarata, si urmeaza si aia.
Prin urmare, astept la acest thread niste indrumari, cum ar fi: de unde imi iau o sita nepresurizata compatibila cu aparatul meu(daca merita, si am auzit ca merita), de unde imi iau un tamper si un uniformizator(sau cum ii spune :D), si ce cafea imi recomandati? Deocamdata am ceva tchibo barista si julius meinl.
Va salut si spor la macinat :)

Reply
Imi imaginez ca acea râșniță de la lidl este una cu lame. Cu greu vei putea scoate ceva din ea si o sita nepresurizata.....
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress

Reply
Ce rasnita de buget as putea sa iau de moment?

Reply
Kinu M47
Este 700 de lei prin intermediul formularului de reduceri de pe forum.
Sub pretul Kinu ar fi Arco, dar nu stiu cat de repede o sa le livreze, mai multe gasesti aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...-group-buy
Prin China nu am studiat oferta, poate sunt colegi care iti dau vreo sugestie.....
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Și eu îți super recomand Kinu. Am fost în situația ta acum aproape 3 ani și acum sincer nu înțeleg de ce nu am avut curaj sa aleg Kinu pe vremea aia.

Este o super rasnita, chiar dacă este manuala și dacă nu faci 4-5 shot uri odată, e numai buna.
Lelit Bianca V2, Niche Zero, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix, Acaia Lunar, Felicita Incline, 
Ex: Lelit Mara X, PL41TEM, Ascaso i-mini

Reply
Recomand kinu cu incredere!!!
Now:
La Pavoni Europiccola Pre Mill ‘84, #Kinu Phoenix
Traveling:
#Flair PRO, #Kinu Phoenix
Past:
(#Elizabeth V3, #Compak e6);
(#Gaggia Classic 2012 + #Ascaso i1)

Reply
Din păcate încă nu îmi permit sa dau pe rasnita cât am dat pe espressor

Reply
Salut Sebastian si bun venit.
O rasnita ieftina si care pare decenta este Chesnut C2 Timemore. La Tastecrafter o poti gasi la 369 de lei din care scazi reducerea de 10 % pentru ca esti membru al forumului. Procedura o gasesti la sectiunea "reducerile esprssoman actualizate". Sub acest pret nu cred ca gasesti momentan ceva mai bun,nici macar sh. 
​​​​Despre performantele ei mai intreaba colegii de pe forum si mai cauta informatii pe net.
Mai ai varianta sa astepti pana in luna mai cand sosesc pe forum vreo 30 de rasnite manuale Arco la un pret  aproximativ  de 100 de euro.

Reply
Sau poți opta chiar și pentru o rasnita Hario sau Porlex. Găsești în secțiunea de reduceri, preturi super ok la ele de la Barshaker, unde ai și 10% discount.

O sa te ajute sa descoperi cat de cat din ce înseamnă espresso și un început pentru tehnica din spate :)
Lelit Bianca V2, Niche Zero, Comandante MK4, Kinu M47 Phoenix, Acaia Lunar, Felicita Incline, 

Reply
Nu arunca banii pe Hario. Daca axul care invarte cutitul mobil nu e sprijinit de doi rulmenti, balangane ca un clopotel si macinatura e inconstanta. Am avut eu Hario si era o panarama. In plus, cutitul ceramic aduce si el alte probleme la macinare. Despre Porlex nu stiu nimic, dar banuiesc ca e sora cu Hario. 
Inainte de a cumpara ceva citeste topicurile specializate, in cazul de fata, cele despre rasnite si vei afla lucruri care iti vor salva banii si nervii. 
Uneori, 100 de lei in plus dati pe ceva de folosinta indelungata, inseamna economie, nu cheltuiala. La pretul nerusinat pe care il cere Hario pentru o rasnita de sare, rebrenduita pentru cafea, poti cumpara destule chinezarii, mult mai bune, cu doi rulmenti si cutit metalic.
Daca la un espressor entry level pentru care nu prea exista expertiza pe forum, folosesti o rasnita proasta, nu vei sti niciodata de ce nu iese cafeaua buna. Colegii mai "batrani" au o vorba : espressorul e un accesoriu al rasnitei. Si mai au una : mai intai cumperi rasnita, iar de banii ramasi iei restul...

Reply
Salut, Dedica nu are ce face cu o rasnita performanta, nu ai nevoie de rasnire pentru espresso cu ea pentru ca nu e capabila sa extraga cafeaua. Poti testa asta cu o punga de Lavazza Oro macinata pentru espresso (se gaseste si pentru mokka, sa nu le incurci), cafea care este prea grunjoasa pentru un espressor "decent" gen entry level de la lelit/gaggia insa prea fina pentru Dedica, care se va bloca. Cat am avut Dedica mi-a placut sa beau Crema e Gusto de la Lavazza si Tchibo Milano, au fost singurele cafele care s-au impacat cu espressorul. Alt aspect care trage in jos calitatea extractiilor la Dedica este temperatura apei, care din pacate nu este suficient de fierbinte si nici nu o poti regla. Comparativ EC153 tot de la DeLonghi, chiar daca este mai ieftin, face o cafea mult mai buna decat Dedica, insa nu este programabil.
Lelit Bianca, Sculptor 078s

Reply
+1
"Daca la un espressor entry level pentru care nu prea exista expertiza pe forum, folosesti o rasnita proasta, nu vei sti niciodata de ce nu iese cafeaua buna. Colegii mai "batrani" au o vorba : espressorul e un accesoriu al rasnitei. Si mai au una : mai intai cumperi rasnita, iar de banii ramasi iei restul..."
Stiu ca uneori bugetul e asa cum e, si nu poate fi crescut....insa mai bine mai astepti, pana cand o sa poti da pe o rasnita cat ai dat pe espressor, sau pana cand o sa ai buget pentru o rasnita capabila espresso.
O sa vezi ca o sa fie ca si cum ai fi facut upgrade la espressor. Altfel o sa ai acelasi lichid cu gust de cafea, care nu se apropie nici pe departe de un espresso.
Bafta!
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Ia serios in calcul sfatul colegului Cosminchir. Rasnita Kinu Phoenix, costa 700 de lei, nu se devalorizeaza mult in timp si deocamdata nu a dezamagit aproape pe nimeni de pe forum.Cu asta nu risti nimic. In timp va face fata cu brio si unui espressor middle level, fara probleme.Sau "trage un loz" cu rasnita Arco, ai linkul pus de Cosmin.Daca te lasi de preparat cafea la semiautomate, o Kinu o vinzi pe forum in 5 minute.

Reply
Încă nu pot sa îmi dau seama cât de mare poate fi diferența între o rasnita bună și una slaba, dar cu siguranță o sa strâng bani pentru kinu, după câte laude am auzit.

Reply
(29-01-2021, 12:45)Sebastianul Wrote: Încă nu pot sa îmi dau seama cât de mare poate fi diferența între o rasnita bună și una slaba, dar cu siguranță o sa strâng bani pentru kinu, după câte laude am auzit.

Lasă-ma sa te ajut:
Tu nu vezi diferența. E ok, nu ai cum. Dar gândește-te ce se afla la polul opus, pe partea cealaltă a monedei, la 180 grade. De ce?! Acolo ai sa ajungi :). E doar o problema de fizica, un Dt, adică timp.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 

Reply
In primul rand, o rasnita proasta livreaza mai multe particole fine, decat ar trebui si obtii o cafea amara. Asta e cea mai mare problema a rasnitei proaste.Cafeaua bine preparata nu este amara si nu are nevoie de zahar.Putini sunt colegii care beau cafea cu zahar si nu o fac de moft,sau ca sa nu se ingrase, ci pentru ca nu e necesar,dinpotriva,chiar strica gustul cafelei.
Apoi vine treaba cu aromele specifice fiecarei cafele, arome pe care nu le obtii cu o rasnita proasta. Pe forum ai multe informatii bazate atat pe teorie cat si pe experienta practica a colegilor si e pacat sa nu profiti de ele.

Reply
(29-01-2021, 12:45)Sebastianul Wrote: Încă nu pot sa îmi dau seama cât de mare poate fi diferența între o rasnita bună și una slaba, dar cu siguranță o sa strâng bani pentru kinu, după câte laude am auzit.
In plus mai ai un avantaj cu Kinu, o volosesti in vacante. Eu cu toate ca rasnesc cu Honne, Kinu nu o sa vand prea curand, fiindca i-am luat si un cutit de brew si o folosesc atat acasa, cat si cand plec pe undeva.
Sunt colegi care pentru vacante merg pe Kompresso, altii pe V60....dar indiferent de metoda de preparare a licorii, ai nevoie de o rasnita buna.
Bugster+Honne, Kinu

Reply

Poate te ajuta mai mult asa:

Eu am inceput cu o rasnita electrica entry level (un Ascaso i1). Acum am vandut-o si pana devine din nou disponibila cea la care vreau sa fac upgrade, am zis sa iau un Kinu m47. Ca la 700 de lei e super ok si pot sa raman cu ea apoi pentru vacante.

Am Kinu de 3 zile si inca nu-mi dau seama de ce nu am luat asa ceva acum sau macar de ce nu am testat. Este super bine facuta si poti merge cu ea mult timp. Sunt sigur ca urmatorul espressor o sa-ti scoata chestii superbe in combinatie cu aceasta rasnita.

Daca mai poti astepta eventual si strange ceva in plus ar fi super bine. Gandeste-te asa: Iei o rasnita ieftina care este maxim "ok" si dai 200-300-400 de lei. Iti faci o treaba cu ea, inveti sa rasnesti, diverse macitaturi etc. Ai intrat pe forum si o sa incepi sa citesti si sa inveti din ce in ce mai multe despre espresso. Si o sa vrei sa faci un upgrade la espressor apoi. Vinde rasnita "maxim ok" pe care mai iei 100 de lei probabil si ia ceva mai bun. Alti bani alta distractie, asta pe langa espressor.
Asa cu 700 de lei pe un Kinu noua, acoperi partea cu rasnita pentru o perioada mai lunga.

Ai foarte multe sau prea multe variabile cu acel espressor. Macar rasnita sa fie stabila.

Reply
(28-01-2021, 22:07)Eugen16 Wrote: ...Mai ai varianta sa astepti pana in luna mai cand sosesc pe forum vreo 30 de rasnite manuale Arco la un pret  aproximativ  de 100 de euro.

Mai curand ma astept atunci sa vad iesind la vanzare pe forum vreo ... multe zeci... de Kinu :D
Cati din cei care au aplicat pentru un combo Arco crezi ca nu au deja Kinu, si vor alege sa renunte la el ? ;)

Reply
(29-01-2021, 18:00)renatoa Wrote:
(28-01-2021, 22:07)Eugen16 Wrote: ...Mai ai varianta sa astepti pana in luna mai cand sosesc pe forum vreo 30 de rasnite manuale Arco la un pret  aproximativ  de 100 de euro.

Mai curand ma astept atunci sa vad iesind la vanzare pe forum vreo ... multe zeci... de Kinu :D
Cati din cei care au aplicat pentru un combo Arco crezi ca nu au deja Kinu, si vor alege sa renunte la el ? ;)
Văd ca ești încrezător in ce o sa livreze Arco, sau te bazezi pe tendința fiecăruia dintre noi de a ne aduce argumente ca alegerile făcute sunt cele mai bune? :))
Bugster+Honne, Kinu

Reply
Nu vad de ce as avea vreun dubiu, cand nu e nici o dificultate tehnica sa faci o rasnita genul asta... dificultatea e sa faci un business profitabil din producerea lor.

Evident ca alegerea fiecaruia e cea mai buna... se ocupa consonanta cognitiva de gasit argumentele necesare sa ne linisteasca temerile cand am facut o alegere :D

Reply
Bun colegi. Dupa toate argumentele voastre, sigur o sa mi cumpăr acea rasnita care pare a fi Best thing for The money. Mulțumesc mult de sfaturi și apreciez mai ales amabilitatea oamenilor din grup. 
Următorul pas, sa îmi cumpăr un trabuc cu tutun ținut în Cognac :))

Reply
(29-01-2021, 22:55)Sebastianul Wrote: Următorul pas, sa îmi cumpăr un trabuc cu tutun ținut în Cognac

Daca ti-au ramas bani de un trabuc bun inseamna ca nu ai cerut suficiente sfaturi pe espressoman. Felicitari! Tongue

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)