Hello There, Guest! Login Register


Salutari!

#1
Sunt Alex din Targu Mures, un lurker de ceva vreme pe forum si am zis ca e momentul sa devin mai activ.

Iubesc (prea mult) cafeaua, in special un single tras cum trebuie.

Am pornit calatoria acum foarte multi ani cu un super-auto, apoi un Sage Barista la scurt timp schimbat cu un Sage Dual Boiler si de ceva vreme sunt echipat cu un ECM Synchronika.

Pe partea de rasnite am trecut prin Eureka Mignon, Baratza Sette 270, Baratza Forté, am incercat pentru putin timp un Etzinger etzMax (de care sunt cam dezamagit) si foarte recent am ajuns la end-game-ul meu, Mahlkönig E65S GbW. Consider ca o rasnita buna e mult mult mai importanta decat espressorul si prefer profilul scos de cutite flat.

Va salut pe toti si la cat mai multe shoturi!
ECM Synchronika + flow control, Mahlkönig E65S GbW
 
Reply
#2
Salut,
Fain setup, spor la tocat multă cafea buna Smile
Cum e E65S, pe partea de echilibru aroma/aciditate/amar?
Bugster+Honne, Kinu
 
Reply
#3
Mersi, la fel!

Evident depinde foarte mult de gusturi, ce pot spune e ca e pe placul meu.

E o rasnita care pune pe primul loc gustul curat si un corp lejer, spre deosebire de rasnitele cu cutite conice sau cele cu cutite plate old-school (cum ar fi Mazzer) care tind sa fie bimodale.
ECM Synchronika + flow control, Mahlkönig E65S GbW
 
Reply
#4
Am ceva dubii in privinta posibilitatii existentei unui "single tras cum trebuie", credeam ca sita single e pt cappucino-ul invitatilor care nu ne plac deosebit de mult...
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#5
Frumos spus :-)

E foarte adevarat ca sita de single nu te iarta deloc fata de cele "normale" de double/triple si mi-a luat ceva vreme pana sa ii dau de cap; dinamica fluidelor, profilul presiunii in puc, toate difera. Dar un shot la fel de bun ca un double e foarte posibil.

Parerea mea e ca cel mai mult conteaza sita. Cele standard de single sunt oribile, tamparea e o corvoada. E cu totul si cu totul alta poveste cu o sita IMS "The single".
ECM Synchronika + flow control, Mahlkönig E65S GbW
 
Reply
#6
Am incercat The Single (cred ca adancime 8.5 mm, nu mai tin bine minte) cu tamper flat si convex, m-am lasat dupa vreo 10 incercari. Cand ai timp, sa ne zici de experienta ta cu sita single, ca mai multi am tot incercat cu tot felul de site. Eu am incercat si sita single de la LM, de 7g, cu tamper dedicat de 41mm si tot degeaba, pucul nu rezista si, la un moment dat, se eroda excesiv.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#7
Sigur, si te inteleg. Daca nu ar fi fost incapatanarea m-as fi dat batut inainte sa risipesc cel mai probabil kilograme de cafea.

Ca si idee eu folosesc sita de 8 grame (H 21mm) iar retetele mele folosesc intotdeauna 9, 9,5 grame. Shoturile sunt cat se poate de "clasice", ~1:2 in ~25 de secunde. Evident depinde de cafea.

Am observat ca tamparea e cel mai critic pas. Si o inclinatie minuscula iti distruge pucul si iti da un shot sub-extras.
ECM Synchronika + flow control, Mahlkönig E65S GbW
 
Reply
#8
Posibil sa fie si faptul ca folosesti rasnita corect, cu boabe in hopper si nu single dose, sa "lege" pucul mai bine si sa il ajuta sa isi pastreze integritatea pe durata extractiei.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#9
(27-01-2021, 21:45)azolo Wrote: ...
Am observat ca tamparea e cel mai critic pas. Si o inclinatie minuscula iti distruge pucul si iti da un shot sub-extras.

Si eu am observat ca la shoturile single tamparea e mult mai importanta fata de cele duble.
Btw, frumos setup.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#10
(28-01-2021, 00:14)Cip Wrote:
(27-01-2021, 21:45)azolo Wrote: ...
Am observat ca tamparea e cel mai critic pas. Si o inclinatie minuscula iti distruge pucul si iti da un shot sub-extras.

Si eu am observat ca la shoturile single tamparea e mult mai importanta fata de cele duble.
Btw, frumos setup.

Mersi frumos!
ECM Synchronika + flow control, Mahlkönig E65S GbW
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)