Hello There, Guest! Login Register


Salutare

#1
Smile 
Salut si bine v-am gasit! Eu sunt Florin si, desi sunt membru pe aici de vreo 2 ani, abia acum mi-am facut curaj sa scriu cateva randuri despre mine  Big Grin .
Am inceput acum vreo 7 ani cu un espressor DeLonghi si habar nu aveam ce e ala un espresso bun fiindca, din punctul meu de vedere, nu merita sa dau mai mult de 5 lei pe un espresso, astfel ca beam doar amareala (din fericire incetasem de mult sa mai pun zahar in cafea). Asta pana cand am inceput sa beau espresso mai bun la cafenele si am descoperit acest forum. De atunci a inceput vanatoarea de espresso bun
Primul pas a fost sa imi cumpar sita nepresurizata de pe aliexpress, tamper, o rasnita Kinu Phoenix si cafea proaspat prajita. Desi gustul din ceasca pe DeLonghi se imbunatatise, workflow-ul era oribil. Espressorul neavand supapa cu 3 cai, cand desfaceam portafiltrul aveam parte de o explozie de cafea din cauza presiunii care ramanea acumulata. Cel mai probabil aveam si ceva probleme cu espressorul, facea cam urat pompa si i-am facut si niste interventii neautorizate.
Dupa indelungi discutii cu prietena mea, am convins-o sa ne cumparam un Lelit PL41TEM si de atunci a inceput viciul pentru espresso bun acasa, un viciu foarte scump de altfel.
Astfel ca acum am ajuns sa am setup-ul urmator:
   
- Lelit PL41TEM + sita IMS + shower screen IMS + portafiltru naked
- Eureka Mignon Zero proaspat achizitionata
- Kinu Phoenix care o sa ramana doar pentru calatorii, acompaniat de un Nanopresso de la Wacoco
- Un frother de la Heinner pentru ca prietenea mea nu se descurca cu spumatul pe teava   Sad
- Cantar Rhinoware (desi are un pic de lag la cantarire, mi se pare precis si este suficient de mic cat sa incapa in tava de la Lelit)
- Tamping station Timemore magic cube, puck screens, nivelator Motta; tamper autonivelant si fiole single dose care ne ajung pentru o saptamana de munca luate de pe Ali
- cesti personalizate emobosate de la Micelnic 

Inca nu ma pricep prea bine la latter art, am pus aici cea mai buna incercare a mea  Big Grin
   

Desi explorez arta cafelei de vreo 2 ani, inca mai am multe de invatat. Inca nu reusesc sa am mereu un espresso bun si uneori devine frustrant. De obicei fix cand am musafiri apare vreo variabila necunoscuta si espresso-ul iese amar/acru si nu pot sa ii impresionez cu toata investitia mea  Undecided

Daca mai are cineva un setup similar, astept recomandari de cafele  Smile . Pana acum am vazut ca la mine cel mai bine merg cafelele prajite medium spre dark
Lelit PL41TEM IMS + Eureka Mignon Zero
Wacaco Nanopresso + Kinu M47 Phoenix
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)