Hello There, Guest! Login Register


Salut no#x

#1
Salut,

Desi poate un post tipic pentru un nou utilizator, incep aici pentru a ma "prezenta" un pic, poate si aparatura dar mai presus "de ce -ul"

Ca sa incep : imi place cafeaua.

De ce?    habar nu am; dar imi place mirosul, imi place procesul(oricare : ibric, V60, espresso.....) imi place gustul, si mai ales imi place experienta: de la boabe la after taste.
Si toate astea cu o singura conditie: sa existe(mai ales gust si after-taste).

Experienta mea cu cafeaua este relativ lunga :
  • cand eram mic miroseam cafeaua la ibric arsa la aragaz si... Heart 
  • apoi cand "am avut voie" sa gust, am incercat toate formele disponibile atunci (ibric, "oparite",la cafetiere, , instant) si(cred eu Angel ) toate originile.
  • si in cele din urma am ales preferata: fara zahar, fara lapte si numai buna : espresso.
  • din pacate cea din urma o gasesc eu in mare parte doar: "arsa" - nu gasesc alta exprimare, amara sau fara aroma.
  • cand nimeresc cate una delicioasa, a doua oara din acelasi loc e de obicei naspa.

Cu toate astea in gand am spus ca vreau sa savurez din cand in cand o cafea buna(stil americano) sau un espresso bun, si singura variabila pentru esec sa fiu chiar eu.

Am citit mult despre acest topic(de aici sau extern) si inca nu am ajuns la ceva constant ca output in materie de gust.

Experienta cu espresso e limitata, cu ajutorul acestui forum am ales un pachet Lelit Grace + G-iota (evident cu reducere) si am reusit ~ 2 kg de cafele decente, si vreo 2-3 bune in acest timp, perfectiunea sa spun inca e ceva abstract pentru mine.

Reteta cafelei perfecte, pentru mine, tine de multi factori : cafea + preparare + stare; deci mie greu sa spun ca o cafea e buna daca nu sunt in "right state of mind" sa apreciez asta.

Si acum scopul acestui post:

Vreau sa multumesc colectivului espressoman.ro pentru interesul si timpul alocat in acest scop, in mod special lui Lyvyoo, care fac cumva si ne ajuta(pe astia mai mult necunoscatori) cu reduceri, sfaturi si timp, pentru ceva care poate fi exceptional la noi acasa, tot ce trebuie sa facem este sa incercam si cu ceva ajutor/sfaturi si bineinteles incercari vom reusi.

Thanks.
 
Reply
#2
Welcome in the club! Smile
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ/Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm/Nivelator Motta 57,5 mm/Kribli-Grabli/Stand Lelit PL105
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)