Hello There, Guest! Login Register

Salut din Baia Mare

Salut pe toti iubitorii de cafea!
Sunt din Baia Mare si incerc sa obtin si eu gustul desavarsit al cafelei, acasa.
Rasnita: Sage
Espressor: Bellezza Chiara Leva

Reply
Välkommen! Smile
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic

Reply
Bine ai venit si ai respectul meu pentru alegerea unui HX!
Honne, Fellow Ode Lab Sweet, Aergrind, Flair 58, Pavoni

Reply
Bun venit. Frumoasa masina, Bellezza!  Wink
La Spaziale Mini Vivaldi II & Baratza Sette 270; Past: Ascaso Steel Uno TERMOPID, Rancilio Silvia, Baratza Sette 30

Reply
Multumesc frumos de primire.
Pentru moment nu am suficient timp sa scriu despre experienta mea in extractia cafelei, care desi e de peste 20 de ani e doar la nivel de uz casnic. Punctul in care ma aflu este ... contradictoriu. Sunt o persoana meticuloasa si am o cultura a gusturilor si mirosurilor destul de fina, totusi nu reusesc sa gasesc calea spre perfectiune. Este adevarat ca personalitatea mea conservatoare poate influenta negativ evolutia in domeniu. Voi detalia cat de curand.
O poza cu echipamentele care ma incanta in mod deosebit. Practic ... le iubesc!

Attached Files Thumbnail(s)

Reply
Revin dupa cca. 6 luni si pot spune cu mare placere ca am invatat sa folosesc jucariile asa cum mi-am dorit. Extractiile reusesc sa le tin relativ usor in acelasi note de cremozitate si gust (fac mici corectii cand umiditatea modifica rezultatul macinaturii). Microspuma a fost greu sa o obtin asa cum trebuie, dar acum nu mai am probleme. Problema nerezolvata deocamdata este arta vizuala care pe motivul numarului mic de cafele o sa-mi ia probabil cel mai mult timp.
Folosesc cafea ARABICA - Braziliana din regiunea CARMO DE MINAS prajita 4 din 5.
Intentionez sa achizitionez o sita VST de 18gr. (originala e de 16 gr.) pentru a putea obtine mai multa concentratie la cafele mai light. Din pacate nu stiu daca va intra corect in portafiltrul din dotare si nici daca o sa mai potriveasca tamperul de 58,5 mm. care il folosesc acum. Daca cineva poate sa-mi dea un raspuns in acest sens as fi recunoscator.

Reply
In mod normal tamperul de 58.5 intra in sita VST, doar sa fii sigur pe dimensiunea lui si sa nu fie mai mare. Cea de 18g intra cu siguranta si in adancime, in portafiltru, la cea de 20 fiind poate ingrijorari cu unele modele de espressoare. Dar mai sigur poti intreba pe topicul dedicat acestui subiect, ca sa fie observata intrebarea.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 

Reply
Multumesc frumos Lyvyoo.
Am facut achizitia sitei VST 18gr. si totul potriveste perfect inclusiv cu tamperul de 58,5mm.
*Am impresia nu sunt sigur, ca sita originala este produsa tot de VST desi nu apare nici un fel de inscriptie pe ea. Materialul, modul de prelucrare a gaurilor, dimensiunea acestora si curburile par a fi identice.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)