Hello There, Guest! Login Register


Salut

#1
Bine v-am gasit dragilor. Desi urmaresc forumul de ceva vreme, abia acum am reusit sa achizitionez jucarii in cautarea unui espresso reusit. Cu ajutorul forumului am luat un Gaggia Classic cu mici defecte(nu scoate abur, atat mi-am dat eu seama), de pe marketplace, si o rasnita ascaso i2 mini cu ajutorul formularului de reducere.
                Aseara, dupa ce mi-a ajuns si rasnita, cumparat prima cafea de specialitate proaspat prajita(sau asa mi s-a comunicat) si inceput sa vad ce iese. Dupa 6-7 incercari, folosind tehnica descrisa aici https://www.espressoman.ro/cum-prepari-u...ect-acasa/, am reusit sa scot ceva ..nu espresso dar ceva..29 de sec pentru 50 ml cred cu 18gr de cafea masurate boabe.
                O sa va atasez poze cu jucariile mele, cum am masurat astazi dimineata cafeaua din portafiltru si ce a iesit. Mentionez ca in poze se afla un doubleshot(cel consumat aseara) si un single shot ce am incercat astazi sa il fac, dupa cateva nereusite.
               O sa dau o fuga la Sarkis sa iau niste cafea zilele urmatoare si incerc iarasi, poate am noroc sa fie mai bine. Pucul nu iese uscat, imi pare rau ca nu am facut poze si la el, iar reglarea rasntiei este un mic chin, pentru ca nu am o evidentiere clara a gradului de finete si imi e si frica sa nu cumva sa o stric de cate ori invart de rotita aceea. 
               In viitorul apropiat o sa vad ce service din Bucuresti ma poate ajuta sa verific si sa repar espressorul, sa iau un portafiltru bottomles si sa imi corectez erorileBig Grin
               Astept parerile voastre cu bune si rele.Big Grin

P.S. intrucat pozele sunt mari ca si dimensiune, a trebuit sa le urc pe un server de hostingBig Grin

IMG-1104 IMG-1105 IMG-1112 IMG-1113 IMG-1115 IMG-1116
Gaggia Classic 2014 & Ascaso i2 mini
 
Reply
#2
Bine te-ai virusat cu microbul cafelei Smile, perseverenta și investiția continua în scule care mai de care (după buget) vor face din tine un espressoman de frunte Smile dacă ești din bucale vb cu userul nickso și vei afla multe chestii pe care le mai ai de făcut cu aparatul. Sfat strânge bani și cumpăra o rasnita mai bună... Deci extracții reușite!
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.


 
 
Reply
#3
(14-03-2019, 14:22)orwo Wrote: Bine te-ai virusat cu microbul cafelei Smile, perseverenta și investiția continua în scule care mai de care (după buget) vor face din tine un espressoman de frunte Smile dacă ești din bucale vb cu userul nickso și vei afla multe chestii pe care le mai ai de făcut cu aparatul. Sfat strânge bani și cumpăra o rasnita mai bună... Deci extracții reușite!

 Mersi. Pana la o rasnita mai buna vreau sa invat sa o folosesc pe aceasta si sa repar espressorul. Si baiatul care mi l-a vandut mi l-a recomandat pe Nickso, dar momentan sunt in criza financiara dupa aceasta investitie si nu vreau sa deranjez inutil. Big Grin O sa mai incerc si incerc si iar incerc pana o sa iasa ceva bun
Gaggia Classic 2014 & Ascaso i2 mini
 
Reply
#4
Rezumat:
1.macina doza constanta totdeauna (18g)
2.mentine raportul extracției sa zicem 1:2,adică 1g cafea 2g extracție nu confunda cu mililitri 
3.timp cca 25-27 sec
4.prea repede extractia mai strânge cuțitele și invers
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.


 
 
Reply
#5
(15-03-2019, 12:26)orwo Wrote: Rezumat:
1.macina doza constanta totdeauna (18g)
2.mentine raportul extracției sa zicem 1:2,adică 1g cafea 2g extracție nu confunda cu mililitri 
3.timp cca 25-27 sec
4.prea repede extractia mai strânge cuțitele și invers

Asta fac deja, dar cred ca 18gr pt. sita ce o folosesc e prea mult. O sa pun 16 si plec de acolo. Multumesc pentru sfaturi.
Gaggia Classic 2014 & Ascaso i2 mini
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)