Espressoman infocat
Posts: 649
Joined: Apr 2012
Ploiesti
Daca avea si un senzor de temperatura, ar fi fost un produs chiar complet. Cred totusi ca va aparea curand si varianta cu monitorizarea temperaturii, fiind un aspect ce cred ca il vor cere foarte multi.
Chiar si fara temperatura, mie unul mi se pare cea mai importanta inovatie din ultimii ani buni in lumea espresso, acest sistem integrat hardware/software, ce permite monitorizarea raportului dintre presiune, debit, mase, timpi. Cred ca e un pas foarte mare in directia controlului "repetabilitatii", atat de importanta pentru a obtine acelasi sau aproape acelasi gust de fiecare data.
Offtopic
Poate ar trebui schimbat si titlu topicului, ne-prea-avand legatura acest sistem cu Bianca, poate doar tangetial, in sensul ca e util pe orice aparat ce permite modificarea presiunii / debitului in timpul extractiei. Dar cum este util si pe aparate ce nu permit asemenea modificari, mai ales daca se va implementa si masurarea temperaturii, cred ca merita un topic si un titlu dedicat.
Multumiri colegului
baloozzy pentru deschiderea unui topic interesant, cum demult nu prea s-a mai intamplat pe forumul asta.
La Marzocco GS3, Expobar Brewtus Flow Control, Mazzer Kony E, Mazer Major, Acaia scales, Bravo Tools, Duomo, Kribli
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kinu M47, Kruve, C. Kompresso, V60, Kalita, Aeropress, French Press