(19-07-2016, 15:52)ecl Wrote: De 2 saptamani ma strofoc si eu dupa un DB cu PID: Pro 700, Alex Duetto III, Vetrano 2B, Domobar Super 2B sau R58. Grea alegere, tindeam spre Pro 700, dar acum ma bate gandul la un Vesuvius. L-a utilizat cineva? [Image: huh.gif]
Nu neglija RASNITA ! La acest nivel de echipare RASNITA TREBUIE sa fie una foarte performanta.
Pe oricare dintre DB-rele de mai sus le-ai alege, rezultatele vor fi foarte bune.
Am mai scris asta, poti sa dai cu banul daca esti nehotărât sau sa-l cumperi pe cel mai frumos daca exista printre acestea unul care iti place in mod deosebit.
Vesuvius-ul, desi este tot un E61, ofera mult mai multe posibilitati de experimentare, atat de multe incat s-ar putea ca mai mult sa încurce decat sa descurce itele obtinerii, constant, a unui espresso perfect.
Legat de problemele de fiabilitate si despre unele aspecte ce privesc modul de lucru am scris aici:
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-R...2#pid44012
unde, Ambientespresso, sunt sigur ca stii, este Vesuvius.
Dar acolo am povestit cate ceva pe baza propriilor mele experiente.
Daca acest expresor, Vesuvius, te atrage fa propria documentare, scrie-le si vezi ce zic despre modul in care au rezolvat problemele pe care le-au avut cu senzorii, cu alimentarea cu apa etc.
Poate ca pana acum, avand in vedere sesizările pe care le-au avut de la utilizatori si de la traderi, au rezolvat aceste deficiente.
Una peste alta, expresorul este unul interesant iar tu ai putea fi primul de pe forum care intra in zona atat de mult discutata a profilării de presiune (poate mai sunt dar nu-si posteaza experientele).
Este o zona care a provocat si inca mai provoaca numeroase dezbateri pe forumurile de specialitate.
Multi prevăd un viitor "luminos" pentru expresoarele cu profilare.
Sunt sigur ca nu te ajut sa iei o decizie dar te îndemn sa studiezi domeniul si sa decizi singur daca doresti sau nu sa pășești in acest teritoriu vast.
Repet, nu neglija si nu face compromisuri la rasnita!
In ceea ce ma priveste eu am ales pe baza propriei documentări, a propriilor experimentari, care mi-au format propriile convingeri si care, la final, mi-au aratat ca nu doresc sa merg in aceasta directie.
Ma exista si alte expresoare cu profilare, la preturi apropiate si care au importator in Romania.
Cei de la perfectespresso aduc si Rocket R60V si Andreja Profile (parca).
Daca tot iti place R58-ul, poti sa te uiti si la fratele lui cu profilare. Arata identic si il poti testa la showroom-ul importatorului.
Succes!