Hello There, Guest! Login Register

Recomandare sita 7grame 58mm

Am nevoie de recomandare sita de 7 grame reala pt grup de 58mm Lelit(Kate).
Vreau sa l folosesc raport 1:3.
Am una de single dar la 7 grame nu se comporta bine,pe la 9 aprox da.
Mulțumesc

Reply
(25-02-2022, 14:04)robibatya Wrote: Am nevoie de recomandare sita de 7 grame reala pt grup de 58mm Lelit(Kate).
Vreau sa l folosesc raport 1:3.
Am una de single dar la 7 grame nu se comporta bine,pe la 9 aprox da.
Mulțumesc

Si eu extrag din putin, si tot la 1:3 o prefer... dar nici chiar asa putin... sub 12 n-am mers.
Standardul meu este 42-45ml din 14.4g.
Ca sa iasa ceva acceptabil cu 9g... la 7 nici nu vreau sa ma gandesc... ar trebui sa mergi pe presiune foarte mica, sub 6 bar fara discutii, nu stiu daca masina ta este capabila de asa ceva.
Iar pucul ar trebui sa fie undeva la 40mm, cilindric, nu conic, adica o sita cum am lansat eu o interogare acum 2 zile, aici: https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...single-h26
Eu caut chiar acest model de sita si nimic altceva, pentru ca:
- toate conicele single care l-am incercat au fost fail-uri
- in momentul asta ma simt minunat cu un flair care are pucul de 40 mm, adica exact ca sita de mai sus, si vreau sa vad daca pot reproduce extractia de la flair pe un grup de 58.
Precizez ca flair fiind lever manual si avand manometru, pot sa extrag la orice presiune si profil vreau, spre deosebire de o masina cu pompa.
Daca a ta este din fabrica la 15 bar, uita de ce iti doresti.
Daca este modata la 9 bari, poate mai ai o sansa, si poti regla valva mai jos, la 6.
Altfel nu poti scoate asta, adica 1:3 din 7-9g in 20-30 secunde, decat macinand ridicol de fin, deci o extractie de inecat ... amaru :)
Daca vrei pot face un test pe flair, sa vezi ce curgere ai putea avea din 7-9g, printr-o sita ca cea de la Marzocco, la 6 bari, si te decizi daca te angajezi in aventura asta.

Reply
@renatoa crezi ca exista diferente majore intre sita LM7g si VST7g?
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Am văzut sita lm1 dar nu mai găsesc nicăieri și am întrebat sa stiu daca merita sa-l comand de pe ebay sau unde o găsesc,mai este ims t7 care seamănă cu lm1 modelul vechi.in rest nu am vazut nimic care nu e conic.

Reply
(25-02-2022, 16:02)Cip Wrote: @renatoa crezi ca exista diferente majore intre sita LM7g si VST7g?

Link exact, please, sa nu caut acum... si daca se poate si cu dimensiuni Smile
Nu stiu daca ai observat, cea postata de mine nu este un produs LM, ci pentru LM, scrie in pagina:
Quote:This is an after market basket and not original La Marzocco  product.*

Ce are specifica aceasta sita, informatie provenind de la cel care mi-a dat pontul, este ca partea centrala ar fi fix pe calapodul grupului de Flair, putind chiar folosi tamperul de 40.
Iar pontul mi-a fost dat exact pe scenariul in care vreau sa o folosesc si eu, simulat o extractie printr-un puc de diametrul 40, ca la Flair, pe o masina de 58. Chestie care cel de la care provine informatia se pare ca o face pe un LM si zice ca rezultatul, comparativ e aproape la fel, pe limba lui...
In rest sincer nu ma tenteaza sa mai incerc altele, sunt deja satul de cum curge zeama din diverse conice, la 12 grame si 6 bari. Sau iese o amaraciune, daca rasnesc ca sa curga mai rezonabil.

Ims T7 pentru mine iese din ... "competition", sa fie la ei in ceasca... Smile
Motivul este curbura care se vede... si diametrul parti de jos care ajunge la 30 mm
Nici nu imi pot imagina cu ce as putea sa tampez asa ceva... :s

Attached Files Thumbnail(s)

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)