(25-02-2022, 14:04)robibatya Wrote: Am nevoie de recomandare sita de 7 grame reala pt grup de 58mm Lelit(Kate).
Vreau sa l folosesc raport 1:3.
Am una de single dar la 7 grame nu se comporta bine,pe la 9 aprox da.
Mulțumesc
Si eu extrag din putin, si tot la 1:3 o prefer... dar nici chiar asa putin... sub 12 n-am mers.
Standardul meu este 42-45ml din 14.4g.
Ca sa iasa ceva acceptabil cu 9g... la 7 nici nu vreau sa ma gandesc... ar trebui sa mergi pe presiune foarte mica, sub 6 bar fara discutii, nu stiu daca masina ta este capabila de asa ceva.
Iar pucul ar trebui sa fie undeva la 40mm, cilindric, nu conic, adica o sita cum am lansat eu o interogare acum 2 zile, aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...single-h26
Eu caut chiar acest model de sita si nimic altceva, pentru ca:
- toate conicele single care l-am incercat au fost fail-uri
- in momentul asta ma simt minunat cu un flair care are pucul de 40 mm, adica exact ca sita de mai sus, si vreau sa vad daca pot reproduce extractia de la flair pe un grup de 58.
Precizez ca flair fiind lever manual si avand manometru, pot sa extrag la orice presiune si profil vreau, spre deosebire de o masina cu pompa.
Daca a ta este din fabrica la 15 bar, uita de ce iti doresti.
Daca este modata la 9 bari, poate mai ai o sansa, si poti regla valva mai jos, la 6.
Altfel nu poti scoate asta, adica 1:3 din 7-9g in 20-30 secunde, decat macinand ridicol de fin, deci o extractie de inecat ... amaru :)
Daca vrei pot face un test pe flair, sa vezi ce curgere ai putea avea din 7-9g, printr-o sita ca cea de la Marzocco, la 6 bari, si te decizi daca te angajezi in aventura asta.