Espressoman infocat
Maramures
Salutare!
Caut o rasnita profesionala cu care sa macin cantitati mai mari de produse naturiste (400 kg/zi, 60 kg/ora). Macin de obicei chestii mai mici decat boabele de cafea, din care trebuie sa obtin pudra foarte fina cu granulatie de Mesh 50 (0,3 mm sau 300 microni). Cam pe acolo e si cafeaua pt espresso din cate am citit, 200-400 microni. Corect?
Avand in vedere ca materiile prime pe care le macin eu seamana oarecum cu cafeaua (continut proteine, umiditate, etc) si sunt la fel de greu de macinat, iar granulatia de care am nevoie este foarte fina, m-am gandit ca o rasnita profesionala de cafea ar fi buna. In cazul de fata nu conteaza gustul, notele si alte detalii...doar granulatia.
S-ar potrivi un
DIP DK-60?
DK-200 poate e cam mare si scumpa....
Mai sunt alte variante?
Ar trebui sa macin continuu, sau macar in reprize de o ora cu mici pauze, direct in saci, cam 400 kg pe zi (vreo 60 kg/ora), de 1-2 ori pe luna (nu zilnic).
Ar suporta rasnitele de cafea un astfel de abuz? Se pot ele spala usor la interior? Pot ele macina asa de fin?
Buget 10.000 lei, sau mai mult.
Multumesc!
Lelit PL41-TEM; G-Iota DF64 V4; Timemore Black Mirror Nano
Espressoman infocat
Pretutindeni
Rasnitele nu au motoare cu norma S1 adica 100% ciclu, de regula sunt S2 sau S3.
Espressoman infocat
Maramures
De acord, totusi pe unele rasnite se specifica 2kg/min, ceea ce inseamna macar 30-40 kg pe ora daca se fac pauze. Altele spun direct 100 kg/ora. Cu sau fara pauze, e foarte ok teoretic....
Aero...
Bucuresti
Ar fi de luat in calcul si anumite particularitati. Grasime continuta (pentru cacao ai probleme, de pilda), daca macinatura bate spre vegetal si se poate bloca in interior, duritate…
Alternative dedicate nu exista?
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
Espressoman infocat
Pretutindeni
Am dat un ochi la EK43
Grinding capacity: 1.5 kg/min*
Max. grinding me: 40 min
Max. daily output EK43
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Ek43 exista multe modele, nu doar pt cafea.
Exista pt boabe de mustar, in, mac, si alte cereale, spice.
Fiecare are diferente la feeder/cel care trimite boabele la cutite, si la cutite. Exista riscul sa se infunde daca nu e folosita pt ce a fost gandita.
portcutitul de cafea arata diferit fata de cel de mac (le-am avut pe amandoua). si cutitele la fel.
Problema se pune ca de obicei cutitele sunt cotate la 1000-3000kg dupa care se schimba. Alea ssp cu acoperire sunt cotate la 5000kg, iar cele dlc duc 10 tone.
Poate iesi mai ieftin daca apelezi o firma care sa-ti macine materialul la o moara profesionala (rasnita cu role, sau cele trifazice).
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
Espressoman infocat
Maramures
07-11-2023, 20:48
(This post was last modified: 07-11-2023, 20:49 by vladut50.)
Da, EK43 pare o varianta ok, desi o idee cam scumpa. Insa daca face treaba, merita. O sa aprofundez...
Darsidius, e usor de spalat/demontat la interior?
Feeder-ul nu e reglabil?
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Studiaza mai in detaliu, nu stiu daca astea pt cafea sunt ceea ce cauti tu.
Noi la cafea urmarim sa fie cat mai uniforma macinatura, etc, tu nu cauti asta.
De ce sa platesti extra?
Vezi poate exista asa ceva nou care poate fi folosit la ce vrei tu, 400kg in 2-3 ore in loc de 10 zile:
https://www.olx.ro/d/oferta/moara-cu-pie...hIufz.html
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
Espressoman infocat
Maramures
Am studiat si aceste variante in trecut, dar fiind produse alimentare, e nevoie de moara din inox. La faina si cereale merge moara din orice metal sau piatra, dar la suplimente alimentare nu prea. Nu se intrunesc conditiile de igiena. Clientii fac tot felul de analize, fac capsule cu pudra si nu vreau sa risc.
Morile din inox alimentar sunt foarte scumpe (3-5000 euro), si nu stiu cum se comporta. O rasnita de cafea ar putea fi o varianta buna. Chiar se intrunesc conditiile de igiena, cutitele sunt bune, performanta cred ca e ok. Chiar am un prieten care foloseste ceva rasnita de cafea, doar ca e veche si probabil are cutitele uzate.