Hello There, Guest! Login Register

Recomandare rasnita pentru cafea la ibric

Tinand cont de Black Coffee Friday, imi puteti recomanda un model rezonabil de rasnita pentru cafea la ibric? Stiu lista modelelor recomandate pentru espresso, dar pentru ibric trebuie sa macine mult(?) mai fin.

Caz concret: MM Steel nu este recomandata pentru asa ceva, cel putin asa mi-au spus la service.
Lelit PL043MM

Reply
pai o rasnita cu lame e potrivita pt ibric. e si mult mai ieftina decat un burr grinder care-l folosim noi la espresso. noi folosim asemenea rasnite pt ca ne trebuie control asupra gradului de macinare si particulele de cafea sa fie relativ egale. pt cafea la ibric singura caracteristica care te intereseaza e sa macine fin si de cerinta asta se achita cu succes o rasnita cu lame.

[Image: rasnita-de-cafea-rc-21-16312_big.jpg]
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.

Reply
Eu fac destul de des (in weekend-uri) la ibric, as zice ca e cu atat mai buna cu cat e mai fin macinata. Mai fina decat pentru espresso.
Recomandarea mea este catre o rasnita manuala, cea electrica macinand undeva sub granulatia de filtru. Plus cantitatea minima le una electrica, ce trece de 50g odata, ceea ce inseamna ca trebuie pastrata si se pierd din arome.
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Deci Porlex :D (cel putin pana in acest moment)
Lelit PL043MM

Reply
Si Hario este foarte OK pentru asta. Si sensibil mai ieftina.
Imi place mai mult Porlex-ul, dar pentru ibric diferente nu prea sunt (referitor la calitatea macinarii).
Bezzera Aria, PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Daca tot vine BCF nu ar fi rau sa te orientezi catre una electrica. Manuala are cam acelasi pret mereu. Practic, daca stii ca te pasioneaza espresso si vrei in viitor sa-l incerci, cumpara o rasnita care sa iti satisfaca si pofta de ibric de acum dar si nevoile viitoare de espresso/aeropress/frenchpress/vacuum etc.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
(05-06-2013, 14:35)Lyvyoo Wrote: Daca tot vine BCF nu ar fi rau sa te orientezi catre una electrica. Manuala are cam acelasi pret mereu. Practic, daca stii ca te pasioneaza espresso si vrei in viitor sa-l incerci, cumpara o rasnita care sa iti satisfaca si pofta de ibric de acum dar si nevoile viitoare de espresso/aeropress/frenchpress/vacuum etc.

Asta incerc sa fac, dar din lista de rasnite recomandate pentru espresso nu stiu care e in stare sa macine cat mai fin pentru ibric.
Lelit PL043MM

Reply
In mod normal, orice rasnita STEPLESS (gen I-mini sau PL043MM) ar trebui sa te lase sa macini de la faina pana la bolovani.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)