Espressoman infocat
Cluj Napoca
Buna ziua. Dupa ce am cumparat Flair 58+ am constatat ca trebuie sa rasnesc mai fin decat pentru Flair Pro 2 asa ca timpul de rasnire cu rasnita manuala Comandante s-a triplat :D
Tocmai de asta simt nevoia de ceva electric insa nici nu as da o avere pe ea. Nu vreau enorme pentru cantitati industriale ci ceva mai compacta pentru uz personal.
Voi ce-mi recomandati?
Flair 58 + | Kinu M47 Titan | Subminimal Nano Foamer Lithium
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
DF64 sau Eureka Mignon. Sunt si aici pe bursa
Flair 58 | Varia VS6 | Fellow Ode + SSP | Comandante MK3 | Acaia Pearl S | V60 | ThirdWaveWater. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64
Espressoman infocat
Pitesti
DF64 am eu pe bursa, daca esti interesat, poti sa dai un PM
ECM Puristika + DF64 SSP MP. Aeropress+Timemore C3
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Eu as zice alta manuala, mai potenta si dai comandante, chiar nu e nici un motiv sa il pastezi.
Sunt destule manuale actionabile electric cu orice scula dotata cu o montura hex standard, oi avea asa ceva prin casa, daca nu ai gasesti sub 300 lei.
Sau dai "flaieru" 58, nici ala nu ai motiv sa il pastrezi, poti sta linistit pe pro 2
Daca vrei grup mai mare, Staresso Mirage cu 51-53 este o marime mult mai potrivita pentru home use.
F58 cu rezistenta lui anemica nu il vei incalzi nici intr-un sfert de ora cum incalzesti Mirage in 5 minute, in paralel cu prepararea pucului. Si tot cere kettle, care il ai oricum de la pro 2.
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
19-12-2023, 16:45
(This post was last modified: 19-12-2023, 16:47 by cristi5922.)
Si eu am remarcat ca diferenta dintre Pro 2 si 58 este in principiu un timp injumatatit de munca de la un shot la altul. Calitativ este o diferenta minima si chiar subiectiva.
Pe parte de rasnita manuala confirm ca se obtin shoturi foarte bune si cu kinu, respectiv 1z presso. Nu recomand comandante insa.
Flair 58 | Varia VS6 | Fellow Ode + SSP | Comandante MK3 | Acaia Pearl S | V60 | ThirdWaveWater. Ex: Eureka Manuale, Mignon ORO SD, Atom 75, DF64
Espressoman infocat
Cluj Napoca
19-12-2023, 22:42
(This post was last modified: 19-12-2023, 22:43 by StefanPopCot.)
Eu am luat Comandante C40 Mk3 la recomandarea ca e foarte buna. Acum imi ziceti ca nu e chiar asa? Sunt confuz.
Imi puteti da detalii?
Apoi Flair ul 58+ doar ce l-am luat de o saptamana :D
Cine mi-a recomandat Comandate mi-a recomandat acum Niche Zero. Dar nu e ieftina si e in UK.
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
19-12-2023, 22:46
(This post was last modified: 19-12-2023, 22:49 by cristi5922.)
E o râșniță filter first și espresso capable. A fost bună la vremea ei dar n-aș recomanda-o pentru site de 50+mm, nu la prețul ăsta.
Am avut multe cafele trase cu ea care au fost foarte hit or miss.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid199039
https://youtu.be/W4UO-q_1dEM?si=OqzQpjXuyIGyvtrN
Sent from my iPhone using Tapatalk
Espressoman infocat
Cluj Napoca
(19-12-2023, 22:46)cristi5922 Wrote: E o râșniță filter first și espresso capable. A fost bună la vremea ei dar n-aș recomanda-o pentru site de 50+mm, nu la prețul ăsta.
Am avut multe cafele trase cu ea care au fost foarte hit or miss.
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid199039
https://youtu.be/W4UO-q_1dEM?si=OqzQpjXuyIGyvtrN
Oh, da... inteleg. O pun la vanzare :D
Craiova
19-12-2023, 23:41
(This post was last modified: 19-12-2023, 23:42 by renatoa.)
Se pare ca doar eu si @
Darsidius suntem lamuriti ca succesul ei e datorat in principal de marketingului agresiv... propagat de o armata de raspandaci care cred tot ce li se spune, si dau mai departe cu mult entuziasm... de comandante vorbesc.
Stiti cum se cheama chestia aia cand citesti ceva si nu ai priceput nimic... ca scrie media articole toata ziua despre cat de jalnici sunt ai nostrii la testele PISA...
Dar cand asculti un influencer si nu iti pui nici o intrebare, dar nici una, nu ai nici o nelamurire sau indoiala despre ce a debitat ala... cum credeti ca se cheama asta ? E doar alta forma de manifestare a aceluiasi fenomen... indicand si o detasare de realitate, lumea nu prea mai stie sa evalueze singura ce e adevarat sau fals in multe afirmatii.
Asta in cazul rar in care ai avut rabdare sa il asculti pe respectivul cap coada... statisticile Google la orice clip de tip review arata clar ca peste 50% sar direct la concluzii, alea trase de influencer... nu care cumva sa ne batem capul sa tragem noi concluzii diferite, ca devenim dubiosi...
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
19-12-2023, 23:45
(This post was last modified: 19-12-2023, 23:48 by cristi5922.)
Renatoa, eu sunt copleșit de prețul comandante c60. Ce minți luminate or gândi strategia de vânzare...
Subscriu faptului că ar trebui să vedem cu ochi critic orice review filmat cu aparatură de zeci de mii de euro, ori unde se investește nejustificat de mult timp pentru captarea atenției publicului. Nimeni nu investește atât dacă nu scoate și mai mult.
Espressoman infocat
Cluj Napoca
19-12-2023, 23:57
(This post was last modified: 20-12-2023, 00:27 by StefanPopCot.)
Cine mi-a recomandat-o mie nu e influencer ci printre altele mai prajeste si cafea. Combinatia recomandata de el era cu Flair Pro 2 unde rajnirea nu e asa de fina ca la 58. 46 mm vs 58 mm la portafiltru. Dar da, voi cumpara alta rasnita manuala, Kinu, dupa cum mi-ati zis. Sa fac putin research despre. Ramane valabil si rasnita electrica dar poate nu fix acuma. Adevarul e ca-mi place sa rasnesc manual :D Dar nu foarte mult :)) Multumesc pentru raspunsuri.
La o simpla cautare vad deja 3 feluri de Kinu
Phoenix, Simplicity si Clasic. Ceva diferente intre ele? Ma pun sa caut.
Espressoman infocat
Cluj Napoca
DF 64 V4 am vazut pe bursa sau V1. Din ce am vazut pe site uri exista mai multe. Ce mi-a atras atentia este Gen 2.
Espressoman
Bucuresti
(19-12-2023, 23:57)StefanPopCot Wrote: Cine mi-a recomandat-o mie nu e influencer ci printre altele mai prajeste si cafea. Combinatia recomandata de el era cu Flair Pro 2 unde rajnirea nu e asa de fina ca la 58. 46 mm vs 58 mm la portafiltru. Dar da, voi cumpara alta rasnita manuala, Kinu, dupa cum mi-ati zis. Sa fac putin research despre. Ramane valabil si rasnita electrica dar poate nu fix acuma. Adevarul e ca-mi place sa rasnesc manual :D Dar nu foarte mult :)) Multumesc pentru raspunsuri.
La o simpla cautare vad deja 3 feluri de Kinu Phoenix, Simplicity si Clasic. Ceva diferente intre ele? Ma pun sa caut.
Nu are sens sa treci de la Comandante la Kinu, diferentele vor fi minore. Ia o electrica, eu as zice Niche sau Timemore 064s, cand va ajunge in stoc.
Bezzera Aria (de vanzare), Honne, Outin, Aergrind
Espressoman infocat
Cluj Napoca
(20-12-2023, 07:36)cradun Wrote: (19-12-2023, 23:57)StefanPopCot Wrote: Cine mi-a recomandat-o mie nu e influencer ci printre altele mai prajeste si cafea. Combinatia recomandata de el era cu Flair Pro 2 unde rajnirea nu e asa de fina ca la 58. 46 mm vs 58 mm la portafiltru. Dar da, voi cumpara alta rasnita manuala, Kinu, dupa cum mi-ati zis. Sa fac putin research despre. Ramane valabil si rasnita electrica dar poate nu fix acuma. Adevarul e ca-mi place sa rasnesc manual :D Dar nu foarte mult :)) Multumesc pentru raspunsuri.
La o simpla cautare vad deja 3 feluri de Kinu Phoenix, Simplicity si Clasic. Ceva diferente intre ele? Ma pun sa caut.
Nu are sens sa treci de la Comandante la Kinu, diferentele vor fi minore. Ia o electrica, eu as zice Niche sau Timemore 064s, cand va ajunge in stoc.
1. Păi după ce am văzut că râșnița Comandate are un mic joc, după ce am citit că nu e chiar pentru măcinătură mai fină, după ce am citit că râșnirea durează mai mult decât la Kinu din cauza diametrului; toate astea mă fac să merg spre îmbunătățirea produsului final.
Mai sus mi se recomandă să iau Kinu și să dau Comandante. :D Acum tu zici că nu are rost. M-ați derutat :)) Ideea e că aș încerca altceva să văd diferențele.
2. Râșnița electrică rămâne să-mi iau da. O sa vreau una manuală una electrică.
Niche nu găsesc decât în UK. Ceilalți de-aici mi-au zis și de DF64. Nu e ok?
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
(19-12-2023, 23:57)StefanPopCot Wrote: La o simpla cautare vad deja 3 feluri de Kinu Phoenix, Simplicity si Clasic. Ceva diferente intre ele? Ma pun sa caut.
Diferenta e cat plastic vs metal au. Si este si a 4-a, titan :D
PL41TEM, PL43MMI, Kinu Simplicity
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
20-12-2023, 10:25
(This post was last modified: 20-12-2023, 11:04 by cristi5922.)
Kinu rezolvă problemele de la comandante, dar ca gust este într-adevăr, doar subiectivă diferența. Diferența dintre modele Kinu este construcția, cuțitul fiind același.
Discuția se mută la electrice la tipologia de cuțite (conice sau plate) și cel mai probabil o vei folosi în regim single dose.
Eu nu am pus mâna pe prea multe râșnițe și îi las pe colegi să corecteze sau completeze dacă greșesc.
Pe partea de plate, în general se recomandă DF64 sau Eureka Mignon, mai nou a apărut și o variantă de la Timemore care mai durează până se va livra.
Ideal ar fi, pentru prăjiri medii și light, să ai un cuțit cu diametru de minim 55mm (df64, eureka oro single dose au 64mm) ca să nu dai de beleaua în care ajungi cu râșnița la măcinătura cea mai fină și încă îți curge shotul in 10 secunde.
De ceva timp este foarte populară și Niche zero, fiind un single doser cu cuțit conic foarte ușor de folosit.
Nu deschid discuția conice vs plate fiindcă e deja foarte foarte mult material despre subiect și aș fi subiectiv fiindcă eu prefer platele.
Espressoman
Bucuresti
(20-12-2023, 10:06)StefanPopCot Wrote: Mai sus mi se recomandă să iau Kinu și să dau Comandante. :D Acum tu zici că nu are rost. M-ați derutat :)) Ideea e că aș încerca altceva să văd diferențele.
2. Râșnița electrică rămâne să-mi iau da. O sa vreau una manuală una electrică.
Niche nu găsesc decât în UK. Ceilalți de-aici mi-au zis și de DF64. Nu e ok?
Si Kinu, si Comandante, vor avea o macinatura specifica manualelor. Kinu va fi un pas mic in lateral, nu vad rostul.
Da, Niche nu se gaseste decat in UK. Dar IMHO merita. Cea cu conice, nu Niche Duo.
Despre DF, pentru mine personal, nu e ok. Dar da, pentru multi, e foarte buna. DF are si un nou produs, cu cutite asezate vertical, nu oblic, ca la DF64. Daca a facut asta pentru ca si-a dat seama ca asezarea oblica a cutitelor plate e un dezavantaj pentru espresso sau pentru a nu ramane in urma fata de Timemore, nu stiu.
Bezzera Aria (de vanzare), Honne, Outin, Aergrind
Espressoman infocat
Pitesti
Eu am avut Kinu, apoi William PL72 - electrica cu cutite plate de 64 mm.
DF 64, cu toate minusurile ei, a fost prima rasnita la care am scapat de amar si reusesc extractii ok chiar cu cafele mai ieftine.
Din recenzii comparative (si am vazut multe), nu cred ca Niche merita cat ajunge sa te coste in RO.
In locul tau as lua un ori un DF 64 SH ori, daca nu, ceva mai sus ca buget (m-as uita la Timemore - vezi ca sunt cativa useri aici care au).
ECM Puristika + DF64 SSP MP. Aeropress+Timemore C3
Espressoman infocat
Cluj Napoca
20-12-2023, 11:14
(This post was last modified: 20-12-2023, 11:25 by StefanPopCot.)
Ca rasnita manuala mi-a zis cineva deaici si de Cafesing Orca. Ar fi o varianta mai buna decat Kinu? Adica daca tot schimb Comandante sa iau cea mai buna varianta.
Pentru electrica: ca sa avansam in discutie si sa le luam prin eliminare am ajuns la concluzia ca as lua intre DF64 si Timemore. O sa ma mai uit la comparatii. Strict la aspect Timemore imi place mai mult.
Espressoman infocat
Cluj Napoca
(20-12-2023, 11:14)StefanPopCot Wrote: Ca rasnita manuala mi-a zis cineva deaici si de Cafesing Orca. Ar fi o varianta mai buna decat Kinu? Adica daca tot schimb Comandante sa iau cea mai buna varianta.
Pentru electrica: ca sa avansam in discutie si sa le luam prin eliminare am ajuns la concluzia ca as lua intre DF64 si Timemore. O sa ma mai uit la comparatii. Strict la aspect Timemore imi place mai mult.
Am dat si de K-ultra, K-max, J max de la 1Zpresso. Pareri?
Craiova
20-12-2023, 12:15
(This post was last modified: 20-12-2023, 12:17 by renatoa.)
Orca e un hype deocamdata, nu s-a mai rasnit manual cu o plata ca sa stim ce iese.
Teoretic, la viteza de rotire manuala, daca ai tine-o drept verticala nu ar trebui sa iasa nimic, sub 200 rpm la 48mm diametru nu ai forta centrifuga necesara sa evacueze macinatura.
Inclinata ai ami avea sanse, dar fara un suport care sa iti asigure un unghi constant, rezultatul va fi la intamplare.
Cutitele alternative ghost ies din discutie pentru espresso, sunt strict de brew.
Strict impresie personala, tipii par un proxy pentru o firma china, nici o treaba cu domeniul, nici nu par sa stie ce vand, in afara de poezii care se recita in vanzari stil MLM.
Espressoman infocat
Bergen (Norway)
Ai df64 la vanzare sh, la preturi bune 1200 lei. Niche zero nu pupi sub 3000 lei asa ca nu are nici un sens sa vorbim de ea.
Momentan ori iei kinu la 800-1000lei ori iei df64 cu cutite stock nu ssp. In rest nu exista nimic intre.
Kinu Phoenix, Classic, Simplicity, Titan (Turin dm47+k2+POB), Roest L100+, v60+Orea v4
Espressoman infocat
Cluj Napoca
(20-12-2023, 12:23)Darsidius Wrote: Ai df64 la vanzare sh, la preturi bune 1200 lei. Niche zero nu pupi sub 3000 lei asa ca nu are nici un sens sa vorbim de ea.
Momentan ori iei kinu la 800-1000lei ori iei df64 cu cutite stock nu ssp. In rest nu exista nimic intre.
Vad ca este DF64 V1 dar as da mai mult daca Gen 2 e mai ok.
Si vad si Timemore la 2000 de lei.
As putea sa iau oricare dintre ele.
Espressoman infocat
Bucuresti/Pitesti
20-12-2023, 12:31
(This post was last modified: 20-12-2023, 12:36 by cristi5922.)
Sunt de aceeași părere, plus ca la Kinu față de 1zpresso mai accesibile, ai reglaj stepless.
Te poți uita și după eureka oro single dose. Rezolva unele probleme ale df64 și e construită ca un tanc, dar mai pui câteva sute de lei.
Cel mai bike cauti reviewuri și vezi ce neajunsuri are fiecare. Multe le găsești și în topicurile dedicate.
Espressoman infocat
București
Nu e un sfat neapărat legat de ce râșniță sa alegi dar văd că ai multe modele in orizont. Sfatul meu este sa îți setezi câteva priorități în legătură cu rasnita și să te hotărăști macar daca ramai la o electrica sau la o manuala. De acolo ai macar un punct de plecare și îți poți face un top 3 la care ulterior sa vezi care ți se potrivește și te atrage cel mai mult.
Altfel o sa tot primești recomandari și o să te trezești cu o lista de minim 10 variante pentru că fiecare are anumite preferințe altfel am cumpara toți aceeași râșniță.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special
Espressoman infocat
Timisoara
20-12-2023, 13:29
(This post was last modified: 20-12-2023, 13:37 by edri.)
(20-12-2023, 12:15)renatoa Wrote: ..... nu s-a mai rasnit manual cu o plata ca sa stim ce iese....
Se rasneste cu Pietro
(20-12-2023, 12:30)StefanPopCot Wrote: Vad ca este DF64 V1 dar as da mai mult daca Gen 2 e mai ok.
Gen 2 se poate (pre)comanda la barshaker, unde se ofera reduceri reale pentru comunitatea espressoman.
Se presupune ca ar fi mai ok, fiind noua, inca nu exista parerile unui numar semnificativ de utilizatori.
(20-12-2023, 10:25)cradun Wrote: Si Kinu, si Comandante, vor avea o macinatura specifica manualelor. Kinu va fi un pas mic in lateral, nu vad rostul.
Daca espresso e principala metoda de preparare a cafelei, Comandante a fost o alegere nepotrivita.
Kinu este mult mai bine construita, e fabricata in Romania, un plus pentru ca ai suport daca e nevoie de reparat ceva. Probabil ca nu va fi nevoie, dar se mai intampla. In cazul Kinu exista si o reducere semnificativa pentru comunitatea espressoman.
Espressoman infocat
Cluj Napoca
20-12-2023, 13:41
(This post was last modified: 20-12-2023, 13:55 by StefanPopCot.)
(20-12-2023, 13:24)AlexDeedy Wrote: Nu e un sfat neapărat legat de ce râșniță sa alegi dar văd că ai multe modele in orizont. Sfatul meu este sa îți setezi câteva priorități în legătură cu rasnita și să te hotărăști macar daca ramai la o electrica sau la o manuala. De acolo ai macar un punct de plecare și îți poți face un top 3 la care ulterior sa vezi care ți se potrivește și te atrage cel mai mult.
Altfel o sa tot primești recomandari și o să te trezești cu o lista de minim 10 variante pentru că fiecare are anumite preferințe altfel am cumpara toți aceeași râșniță.
Vreau si electrica si manuala. Una sta acasa, cealalta la cort, in portbagaj etc :)
- Pentru manuala sunt hotarat. Vreau Kinu Clasic sau simplicity. Chair acum sunt in negocieri pentru fiecare cu oameni de pe acest forum.
- Pentru electrica inca sap. Dupa ce m-am uitat dupa Timemore Sculptor si DF64 mi s-a zis si de Vario VS3. :D Sunt prea multe
Espressoman infocat
Cluj-Napoca
Daca vrei sa probezi kinu simplicity, scrie-mi ca vad ca esti din Cluj. Doar proba, nu e de vanzare
PL41TEM, PL43MMI, Kinu Simplicity
Craiova
20-12-2023, 14:15
(This post was last modified: 20-12-2023, 14:16 by renatoa.)
(20-12-2023, 13:29)edri Wrote: (20-12-2023, 12:15)renatoa Wrote: ..... nu s-a mai rasnit manual cu o plata ca sa stim ce iese....
Se rasneste cu Pietro
Da, sigur, cazuri izolate, la fel ca si cu Orca.
Si oricum are alta constructie decat Orca, nu putem compara cutite asezate vertical stabil pe masa, cu o rasnire full manuala "pe genunchi".
Espressoman infocat
Cluj Napoca
(20-12-2023, 14:07)Abru Wrote: Daca vrei sa probezi kinu simplicity, scrie-mi ca vad ca esti din Cluj. Doar proba, nu e de vanzare
Serios? Ar fi super. Multumesc. Cand poti? Unde sa vin? :D