Espressoman infocat
Bucuresti
Salutare, doresc sa achizitionez un recipient pentru zat cafea.Ce imi puteti recomanda?
Lelit Mara X | Lelit William
Espressoman infocat
Galati
15-07-2021, 09:16
(This post was last modified: 15-07-2021, 09:19 by kum.)
Te referi la un knock-box, nu? Adica la ceva de genul:
Ai putea sa-ti confectionezi tu unul foarte ieftin (
link)
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ//--//Expobar Brewtus IV/Niche Zero
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
Espressoman infocat
Constanta
De vreo 2 ani utilizez o chinezărie.
A venit greu, recunosc, dar la 10 lei cat a costat....
https://a.aliexpress.com/_mKhkuvz
DC Studio, Bentwood Vertical 63, Bravo Tools, Acaia Pearl, brew stuff, apa BWT & Zepter
Fără zahăr
București
Eu am un
d-ăsta. Este extraordinar de bine făcut și duce lejer 6-8 pucuri de 18 grame x 57mm.
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
Espressoman de modă veche
București
Eu am luat de pe Ali
așa ceva și am rugat un amic sa îmi facă o cutie de lemn. Toată afacerea sub 50 lei.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF
Craiova
15-07-2021, 22:02
(This post was last modified: 15-07-2021, 22:03 by renatoa.)
Recipientele de mai sus par sa fie pe standardul GastroNorm, dupa dimensiuni si aspect, si ar corespunde marimii GN1/6, asa ceva:
https://www.hendi.ro/tava-hendi-gastrono...noxidabil/
Mai ramane sa le gauresti si sa prinzi un tub de plastic cu manson de cauciuc.
Espressoman infocat
arad
Eu nu am si nu simt lipsa, arunc direct in cosul de gunoi, bat bratul portafiltrului de cosul de plastic si pucul cade.
Lelit PL81t, Ibric email, Ibric turcesc, Aeropress, V60. Rasnite Kinu Phoenix, Sozen, prajitor cafea Rostmeister, Cafflano Kompresso, Xeolo ghost burr 10 step.
Fără zahăr
București
16-07-2021, 09:44
(This post was last modified: 16-07-2021, 09:45 by TVTVTV.)
Așa am făcut și eu un an, rob, dar acum că am și knockbox nu m-aș mai întoarce la această metodă barbară.
Pe lângă chestiunile legate de igienă, principalul avantaj al knockbox-ului este acela că-ți cade întodeauna pucul complet la prima lovitură.
Eu recomand în continuare un KB mic, ca cel din link-ul postat de mine mai sus. Este frumos, nu ocupă spațiu, se poate muta într-o clipită oriunde în bucătărie. La 4 duble pe zi, eu îl umplu în 2 zile.
Espressoman infocat
Bucuresti
16-07-2021, 11:15
(This post was last modified: 16-07-2021, 11:25 by dragos.stoian.)
(16-07-2021, 09:44)TVTVTV Wrote: Așa am făcut și eu un an, rob, dar acum că am și knockbox nu m-aș mai întoarce la această metodă barbară.
Pe lângă chestiunile legate de igienă, principalul avantaj al knockbox-ului este acela că-ți cade întodeauna pucul complet la prima lovitură.
Eu recomand în continuare un KB mic, ca cel din link-ul postat de mine mai sus. Este frumos, nu ocupă spațiu, se poate muta într-o clipită oriunde în bucătărie. La 4 duble pe zi, eu îl umplu în 2 zile.
Confirm, si eu am acel knockbox de la motta si e ff bine lucrat, greu,practic si se curata f usor. Eu cu 2 duble si 1 single pe zi il umple cam in 4-5 zile,dar il umple pana la refuz
Ma saturasem si eu de mizerie pe langa cosul de gunoi
Lelit PL81T, Eureka Mignon XL, Kinu M47 Phoenix, Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton
Espressoman infocat
Timisoara
Sincer eu, unul, nu prea-i văd rostul când ești în bucătărie...
Am și eu unul lângă espressor, dar care e plin cu diverse alte chestii, mărunțișuri. Oricum curăț sita cu hârtie după fiecare shot, deci tot trebuie să ajung la chiuvetă, unde, dedesubt e coșul de gunoi. De ce să păstrez pucuri de pe o zi pe alta când pot să arunc totul dintr-o mișcare?
IMHO
Lelit Victoria|DF-64
Craiova
16-07-2021, 11:32
(This post was last modified: 16-07-2021, 11:33 by renatoa.)
De ce nu s-ar folosi in scopul acesta un pahar de inox folosite pentru WDT prin metoda agitarii macinaturii ?

Asa va avea doua utilizari... si un plus de spatiu liber in jur...
Fără zahăr
București
(16-07-2021, 11:29)blorin Wrote: Sincer eu, unul, nu prea-i văd rostul când ești în bucătărie... [...]
Eu am coș de gunoi cu capac, deci pucurile fierbinți cauzau condens în interiorul recipientului. Așa se răcesc frumos în KB. Totodată, ai de ce să bați zdravăn PF-ul, fără spaima c-ai să spargi coșul de gunoi etc.
Nu încerc să îmi impun părerea, doar ofer punctul de vedere al unui espressoman care a a mers un an fără KB și un an cu.