Hello There, Guest! Login Register


Recomandare espressor si rasnita pentru o ceainarie

#1
Salutare,
 
doresc sa deschid o ceainarie in Sibiu pe o strada cat de cat circulata, cam la 10 minute de mers pe jos pana in centru.
Avand in vedere ca bautura principala va fi ceaiul, cafeaua este bautura secundara. Am vorbit si cu o firma pentru a lua un espressor si rasnita in comodat insa ei se asteapta la o vanzare de aproximativ 35 de cafele pe zi, ceea ce nu cred ca este posibil in cazul meu. Ma astept la undeva 10-15 cafele vandute pe zi. Bugetul pentru espressor si rasnita este de 2000-2200 euro. Din ce am mai citit aici pe forum am ajuns la urmatoarele produse care cred ca mi se potrivesc:
Espressor: Lelit MARA PL 62 X (6300 RON pe emag)
Rasnita: Eureka Atom Specialty 65 (4000 RON pe emag)
 
Mentionez ca nu am experienta cu espressoare si rasnite profesionale asa ca daca aveti o sugestie mai buna va rog nu ezitati. 
 
O zi buna!
 
Reply
#2
Bugetul este mult prea mare pentru 10-15 cafele pe zi, nu le vei amortiza niciodata... faci business sau opera de caritate ? :)

Daca tot e ceainarie, unde accentul e pus pe ritualul prepararii, eu as oferi chestii mai exotice, ibrik, pour-over, sau poate syphon, ultimul ia ochii mai mult ca orice, in japonia este o adevarata syphomanie, poti gasi clipuri pe net cum isi fac selfie-uri cu masina care bolboroseste in fundal.
Espresso deja ofera prea multi in Sibiu, si o fac bine ;)
Si ai putea sa scoti echipamentul intr-un buget cu aceleasi cifre, dar in lei, nu in Euro.
Si valoarea adaugata mai mare, peste tot o cafea preparata manual este peste 12 lei, iar un espresso sub 10.
Asta desi echipamentul "profesional" de espresso poate costa de peste 10x cat pentru unele metode neconventionale. Munca manuala se plateste ... ;)
Deci ai si un ROI mai rapid pentru cafele extrase neconventional.
 
Reply
#3
Lelit Mara funcționează complet manual, adică pentru a începe extracția ridici levierul iar pentru a opri extracția cobori levierul.

Lelit Elizabeth are butoane programabile, adică poți programa o extracție de 24,26,30s, cum crezi tu. Astfel odată începută extracția, te poți concentra pe lapte, sau la altceva, și poți fi mai productiv. O alternativă este Bellezza Bellona, care este similară.

Râșnița este în funcție de buget, vezi ofertele pentru comunitate, de la Barshaker.ro și Tastecrafters.ro
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#4
Recomandarile date de renatoa sunt bune. cu mentiunea ca un espresso nu mai e demult sub 10 lei si un filtru 12 :)
pe de alta parte ar trebui sa stii ca ceaiurile se extrag la temperaturi diferite si atunci un espressor nu te ajuta f mult pt asta. la o adica, 2-3 kettle-uri electice cu control de temperatura te ajuta mai mult decat o bucata mare de metal.
Pentru cafea, poti sa te duci linistit catre capsule tip Nespresso (sunt destule specialty pe piata) - pt cei ce vor neaparat espresso. Pt restul, filtrele ar trebui sa fie suficiente, mai ales ca pare un loc slow, nicidecum ceva pe rapiditate.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#5
Am facut recent, acum 2 sapt un tur prin cafenele speciality in Bucuresti, si erau toti aliniati la 8-9 lei espresso, si alte metode de la 14 lei in sus. Bauturile cu lapte erau cam la mijloc intre cele doua.
Da, sigur, am baut si brew cu 25-35, dar nu discutam extremele. Asa cum nu comentez cozile de la 5Go, la cafea cu 5 lei... :s
Uite o imagine de la Trofic, unde luam micul dejun. Au avut stand si un speaker la CoffeeEast, in aceeasi saptamana.
Si in Craiova la cele doua speciality sunt aceleasi preturi.

   

... apropo de vad si trafic... au fost momente cand se preparau si 3 cafele in paralel, quasi-simultan... de catre aceeasi barista lady, asistata de o a doua, care si servea la mese.
10-15 cred ca s-au servit numai in minutele cat luam noi micul dejun :D
 
Reply
#6
(08-05-2024, 12:27)renatoa Wrote: Am facut recent, acum 2 sapt un tur prin cafenele speciality in Bucuresti, si erau toti aliniati la 8-9 lei espresso, si alte metode de la 14 lei in sus. Bauturile cu lapte erau cam la mijloc intre cele doua.
Da, sigur, am baut si brew cu 25-35, dar nu discutam extremele. Asa cum nu comentez cozile de la 5Go, la cafea cu 5 lei... Confused
Uite o imagine de la Trofic, unde luam micul dejun. Au avut stand si un speaker la CoffeeEast, in aceeasi saptamana.
Si in Craiova la cele doua speciality sunt aceleasi preturi.



... apropo de vad si trafic... au fost momente cand se preparau si 3 cafele in paralel, quasi-simultan... de catre aceeasi barista lady, asistata de o a doua, care si servea la mese.
10-15 cred ca s-au servit numai in minutele cat luam noi micul dejun :D

Eu nu am mai vazut espresso sub 10 lei de vreo 1 an jumate, nici in Bucuresti, nici in Pitesti, Sibiu sau Iasi ).

Nu zic ca nu or mai fi dar cred ca au devenit o minoritate ( sau nu am dat eu peste ele )
ECM Puristika + DF64 SSP MP
 
 
Reply
#7
Sigur ai facut poza aia acum 2 saptamani? Nu de alta, dar pungile origo si-au schimbat infatisarea de acum vreun an, arata diferit fata de ce e in poza aia.
Majoritatea au 11-13 si toti imi spun ca ar trebui sa le creasca in urmatoarea perioada cu 1-2 lei. 
Referitor la 3 cafele deodata....e ceva uzual in cafenelele cu vad, de aceea a fost si proba la competitia de la Coffeast cu speed service. Ca asa, cate 1 espresso si un latte, cu totii stim sa facem in 3 min.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#8
De asta zic ca la 15 cafele pe zi nu merita investit in echipament de "cafenea adevarata".
Chiar as fi curios care erau termenii comodatului pentru 35 de cafele pe zi, la cat iesea o cafea... :s
Nu zic sa fie amortizat intr-un an, dar nici in 3 nu vede banii inapoi... daca nu s-au scos din legislatie limitele % din adaos corespunzatoare amortizarii mijloacelor fixe.
 
Reply
#9
PL62X (MaraX) este un espressor foarte ok dar pentru casa. In horeca ai nevoie de espressor cu doua grupuri, cu boilere mari, functii de memorare a timpului de curgere si apoi dozarea automata volumetrica plus alte functii. Cafenelele care se respecta folosesc boiler dublu si control de temperatura pe fiecare grup. Sau poate ai facut o confuzie cu Giulietta X, care ar fi un minim de Heat eXchanger (HX) cu doua grupuri dar e 12.900 din ce vad, deci dublu fata de cat te asteptai. Daca folosesti o cafea de prajitorie atunci ar fi necesara varianta de espressor cu doua boilere si control de temperatura, ca sa te poti juca putin cu gustul acelei cafele si sa corectezi din aciditate / bitter. Daca in schimb locatia ta nu va folosi cafea proaspat prajita, si mai ai si focus pe ceaiuri, atunci poti folosi si un HX, ca mai toti italienii (acolo se mai poarta si grupul cu levier, pe un sistem de incalzire a apei prin heat exchanger). 
In general sculele de bar (la fel ca cele de muzica HiFi si multe altele) nu se cumpara de pe emag unde au pretul umflat, fiind diversi distribuitori specializati pe domeniul asta, multi dintre ei cu reduceri pentru aceasta comunitate.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#10
Liviu, cand faci asemenea recomandari nerealiste de echipament, pui matale jos si in plan de afaceri la cate cafele pe zi se amortizeaza in 3 ani ? :@

Hedone in ofertele de comodat ofera automate chiar si la consumuri de 15 kg de cafea pe luna... iar de acolo in sus echipament de bar cu un singur grup.
 
Reply
#11
In opinia mea este destul de greu sa pleci la drum cu ideea ca un espressor cu un singur grup, mai ales din zona celor cu destinatie casnica, iti va face fata in horeca. Nu mai spun ca varianta propusa avea si levier E61, deci la folosire intensa intr-o locatie mai trebuie sa ai grija si la lubrifierea mecanismului, lucru care acasa il faci rar. Apoi un boiler mai mic folosit intens are sanse sa se calcifieze mai repede, fata de un boiler de 5-10l, la acelasi grad de utilizare, deci intri in pauza cu afacerea.
Cine are incredere poate sa inceapa si cu SH-uri, daca bugetul nu duce un espressor nou, mai ales din sfera Dual / Multi boiler, alese pe spranceana caci sunt multe tepe online, dar ideea principala ramane - daca vrei sa folosesti un espressor in horeca nu pleca la drum cu ideea ca un aparat cu destinatie casnica va fi suficient. Din contra, iti poate aduce limitari care in timp te indeparteaza de clienti in loc sa te apropie (ex. comenzi repetate de multe bauturi cu lapte in zile aglomerate, din partea mai multor grupulete venite simultan).

Fiecare isi face planul sau de afaceri si isi ajusteaza bugetul, dar e bine sa se cunoasca limitele tehnice ale sculelor alese, sa iti faci propria analiza si sa intelegi ce iti trebuie, apoi sa pui degetul pe aparate care iti asigura si viitor nu doar prezent.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#12
Salutare, 
multumesc pentru sfaturi si sugestii. Am gasit in Sibiu un magazin care vinde espressoare SH si noi. Din review-urile de pe google par seriosi si ofera si service in caz de defectiuni sau inlocuirea aparatului.
Pentru cazul nostru, in care probabil vom vinde in jur de 15 cafele pe zi, mi-au prospus un espressor semi-automat cu rasnita incorporata:
http://expresoare-sibiu.com/noutăţi/expr...afea/jura/

Ce parere aveti?
 
Reply
#13
ok...e clar, ne putem opri aici cu sfaturile, probabil ca visam noi prea mult la cafenele 3rd wave
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#14
(10-05-2024, 17:22)Lyvyoo Wrote: ok...e clar, ne putem opri aici cu sfaturile, probabil ca visam noi prea mult la cafenele 3rd wave

Cum am spus. Nu am experienta pe partea de cafenele si espressoare si de aceea va cer parerea pentru a nu lua o decizie proasta. Nu doresc sa investesc peste 2000 de euro pentru 15 cafele pe zi. Lelit Elizabetz, espressorul pe care l-a recomandat un coleg de mai sus, este potrivit pentru cazul meu? Nu am vazut ceva propuneri concrete inafara de cel de mai sus.
 
Reply
#15
1. daca citeai cu atentie, ai fi gasit si propuneri concrete.
2. nu stiu ce afacere incerci tu sa faci acolo cu 15 cafele pe zi si 20 ceaiuri. 
3. e vreun local similar in sibiu sau in alt oras ca sa ne facem o idee cam unde vezi sa ajunga proiectul, ca sa nu ajungem la vorba lui liviu?
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#16
(10-05-2024, 17:28)horea.bucerzan Wrote: ...am experienta pe partea de cafenele si espressoare ...

Tocmai pentru ca am presupus ca ai avea experienta pe partea de bauturi realizate prin infuzie, ti-am propus sa rupi aceasta asociere intre cafenele si espresso, care e omniprezenta.
Cine nu stie cum e cu cafeaua de specialitate oricum nu va veni la dumneata, ci va lua de la 5Go, iar cine stie deja are in Sibiu destule ca sa poata sa se duca in fiecare zi la alta.

(10-05-2024, 21:10)Ernest Valentin Wrote: 3. e vreun local similar in sibiu sau in alt oras ca sa ne facem o idee cam unde vezi sa ajunga proiectul, ca sa nu ajungem la vorba lui liviu?

De ce sa fie similar? Chiar ne dorim sa fie toate cafenelele aliniate la acelasi look si oferta?
Pentru mine a fost o gura de aer proaspat sa vizitez Brew Bar-ul Slower al lui Cristi, e primul loc in care voi bea cafea la urmatoarea vizita in Bucuresti. Posibil si singurul...

Sau, on topic, uite ceainaria asta in Glasgow... https://tchaiovna.com
Daca nu eram pus in tema de magazinele cu specific Woodstock care o inconjurau, ziceam ca am nimerit intr-un club de hipioti, dupa cum era aranjata/decorata.

(10-05-2024, 17:07)horea.bucerzan Wrote: Pentru cazul nostru, in care probabil vom vinde in jur de 15 cafele pe zi, mi-au prospus un espressor semi-automat cu rasnita incorporata:
http://expresoare-sibiu.com/noutăţi/expr...afea/jura/

Ce ti s-a propus este supraestimat, si poate deveni o piatra de moara daca nu este achizitionat impreuna cu un pachet de service, care va fi musai la 2-3 luni, sau lunar daca ajungi la 30 "cafele" pe zi.

Uite Hedone ce propune pentru volume din astea:

Quote:... pentru un consum de: 550 - 1650 (cafele) / luna

Pentru un consum de minimum 5 kg de cafea lunar, espressorul Gaggia Velasca Prestige reprezinta solutia ideala.
Serviciile de mentenanta, livrare si service sunt gratuite si incluse in acest pachet.

Ultima linie este esentiala. De precizat ca e o oferta de comodat.
Cu o masina de aceasi categorie "am dus" un birou mic de IT-isti cativa ani la 30 cafele pe zi.
Dar faceam eu curatirea lunar. Dupa ce asisti la 2-3 sedinte posibil sa o poti efectua si dumneata singur.
 
Reply
#17
(10-05-2024, 17:22)Lyvyoo Wrote: ... probabil ca visam noi prea mult la cafenele 3rd wave
Păi cred că așa e. Țara e plină de automate de cafea și am vazut cu ochii mei, intr-un oraș mai mic, coadă la automatul de la Lidl.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper
 
Reply
#18
@renatoa - pentru ca e clar ca noi nu avem imaginea foarte clara a ce vrea omul sa faca si ne dam cu parearea in toate directiile. eu nu vad cum poate sa sustina o afacere cu 30 de produse vandute, altul ii da niste solutii cu echipamente gandite pentru horeca iar altii ii recomanda solutii de birou care sustin un nr mediu de produse pe zi. 
El nu stie care e treaba cu cafeaua, cu ceaiul, cu horeca in general. Dar se asteapta sa faca business de succes in Sibiu.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#19
(10-05-2024, 22:06)Ernest Valentin Wrote: @renatoa - pentru ca e clar ca noi nu avem imaginea foarte clara a ce vrea omul sa faca si ne dam cu parearea in toate directiile. eu nu vad cum poate sa sustina o afacere cu 30 de produse vandute, altul ii da niste solutii cu echipamente gandite pentru horeca iar altii ii recomanda solutii de birou care sustin un nr mediu de produse pe zi. 
El nu stie care e treaba cu cafeaua, cu ceaiul, cu horeca in general. Dar se asteapta sa faca business de succes in Sibiu.

Intr-adevar nu am descris foarte bine ce imi doresc sa fac, greseala mea. 
Target-ul principal vor fii adolescentii/tinerii pana in 22 de ani. Ne vom axa principal pe ceaiuri pentru tineret dar nu numai. Vom oferi si shake-uri de fructe, coffee milkshake, milk-tea, dar si ceai clasic infuzat. Deoarece nu am mai fost proprietar de cafenea/ceainarie chiar nu stiu la ce sa ma astept, la cate vanzari vom avea pe zi.
Exista o scoala primara cam la 50 de metri de locatia noastra si o universitate cam la 100 de metri. Sunt 3 hoteluri mari in jur, tot asa pe o raza de 100 de metri. Atractia principala a localului va fi designul acestuia, cum se vede in poze, un local 2D, prin acest intermediu dorim sa atragem si turisti.
@renatoa a avut o sugestie buna cu servirea unei cafele deosebite care nu se gaseste pe piata din Sibiu insa nu stiu daca va prinde la tineri. 
Din acest motiv ma gandeam sa ma orientez spre un echipament care poate oferi cafea buna dar obisnuita. Sa poata oferi un cappuccino, espresso, americano de calitate dar in acelasi timp sa putem folosi aparatul si pentru un coffee milkshake de exemplu.
Probabil acum veti avea o imagine mai buna despre ce vreau sa fac.

[Image: Und4x3F.jpeg]
 [Image: Nm1VB23.jpeg]
 
Reply
#20
Pai nu e nevoie sa "te astepti" la vanzari. Trebuie sa iti faci calculul CAT trebuie sa vinzi ca sa ajungi (in prima faza) la 0.
Chirie, salarii, impozite, furnizori, utilitati.
Cate locuri vei avea in total? Din imaginile alea par foarte putine. Daca vin 6 adolescenti ce vor sa chiuleasca 2 ore de la scoala si iti ocupa 2 mese cu 4 ceaiuri, faci profit? Mai sunt alte localuri in apropiere? Cat va costa un cei/shake?
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#21
Unde anume este locatia, sau daca nu vrei sa spui, langa ce scoala este situat localul?
Cunosc cativa care au incercat acelasi lucru, in parcul Sub Arini, pe centru, pe langa spitalul militari, etc, toate terminate prin faliment, clienti putini, produsele destul de ieftine si chirii foarte mari.
Fa-ti temele din timp, ia in calcul cat mai multe necunoscute si vezi pe hartie daca iesi pe zero macar pentru inceput.
ECM Elektronika, ECM S-Automatic 64...
 
Reply
#22
Pentru "bubble tea shop", că asta beau tinerii din ziua azi, este nevoie de o soluție cu accent pe mentenanță, vezi mai multe detalii aici https://www.papajacques.ro/blog/cum-sa-t...cafenea-3/

Ar trebui să te consulți cu un furnizor care să te ajute cu echipamentele, întreținerea, materia primă, pregătirea angajaților, etc. Iar tu să te ocupi de "ospitalitate".

Dacă un astfel de furnizor îți spune că îți trebuie espressor de 15000 de euro, este într-adevăr exagerat, dar la fel de bine un Jura va rezista maxim trei luni, indiferent cât costă.

Am o brutărie în cartier care are un Rocket Apartamento, dar nu am văzut râșnița. Data viitoare voi cere o cafea, ca să am ce povesti.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979
 
Reply
#23
(11-05-2024, 11:06)adrian1 Wrote: Pentru "bubble tea shop", că asta beau tinerii din ziua azi, este nevoie de o soluție cu accent pe mentenanță, vezi mai multe detalii aici https://www.papajacques.ro/blog/cum-sa-t...cafenea-3/

Ar trebui să te consulți cu un furnizor care să te ajute cu echipamentele, întreținerea, materia primă, pregătirea angajaților, etc. Iar tu să te ocupi de "ospitalitate".

Dacă un astfel de furnizor îți spune că îți trebuie espressor de 15000 de euro, este într-adevăr exagerat, dar la fel de bine un Jura va rezista maxim trei luni, indiferent cât costă.

Am o brutărie în cartier care are un Rocket Apartamento, dar nu am văzut râșnița. Data viitoare voi cere o cafea, ca să am ce povesti.
Ok, mersi de sugestie. Nu o sa fie un bubble tea shop, probabil o sa vindem doar tapioca clasic cu ceai, fara celelalte sortimente the popping bubble sau alte nebunii. 
Exista un espressor mai profi cu rasinita incorporata care sa se apropie de un espressor profesional cu rasinita separata?
 
Reply
#24
Da, exista. Dar exista si buget? Eversys Cameo
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#25
Rocket Apartamento e in acelasi stil cu MaraX, adica E61 cu levier, deci in horeca te complici si mai pierzi si garantia instant pentru ca sunt aparate cu destinație casnica. 
In regim horeca tu trebuie sa clatesti cu detergent grupul destul de des, zilnic de fapt, iar asta va face maneta sa scartaie in scurt timp. Acasa eu bag detergent la doua luni poate trei si nu am probleme. Uita in horeca de espressor E61 cu maneta.

Ai nevoie de un semiautomat si o rasnita separata cu timer. Pentru asta incearca sa definesti un buget aproximativ apoi mai vedem.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#26
(11-05-2024, 14:05)Lyvyoo Wrote: Rocket Apartamento e in acelasi stil cu MaraX, adica E61 cu levier, deci in horeca te complici si mai pierzi si garantia instant pentru ca sunt aparate cu destinație casnica. 
In regim horeca tu trebuie sa clatesti cu detergent grupul destul de des, zilnic de fapt, iar asta va face maneta sa scartaie in scurt timp. Acasa eu bag detergent la doua luni poate trei si nu am probleme. Uita in horeca de espressor E61 cu maneta.

Ai nevoie de un semiautomat si o rasnita separata cu timer. Pentru asta incearca sa definesti un buget aproximativ apoi mai vedem.

Din ce am vazut pentru horeca nu gasesc nimic sub 2200 de euro doar espressorul. Bugetul total rasnita + espressor este de aproximativ 2000 de euro. Din acest motiv m-am uitat spre service-ul din Sibiu care se ocupa si de mentenanta si care ofera la schimb alt espressor in caz ca cel cumparat se strica. Dar oferta lor pare destul de limitata:
https://www.expresoare-sibiu.com/nout%c4%83%c5%a3i/
 
Reply
#27
Tu vrei sa faci afaceri in horeca investind 2000 de euro intr-un espressor.
Pai daca iti mai spunem ca ti-ar trebui si filtre de apa, te bagam in faliment inainte sa deschizi.
Eviti intrebarile colegilor in a da detalii, dar ai pretentia la cat mai mult ajutor.
Pentru prepararea ceaiurilor, ti-ai comandat fierbatoare de apa de pe aliexpress?
5togo e lux raportat la ce vrei tu sa faci acolo.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
#28
(11-05-2024, 14:24)Ernest Valentin Wrote: Tu vrei sa faci afaceri in horeca investind 2000 de euro intr-un espressor.
Pai daca iti mai spunem ca ti-ar trebui si filtre de apa, te bagam in faliment inainte sa deschizi.
Eviti intrebarile colegilor in a da detalii, dar ai pretentia la cat mai mult ajutor.
Pentru prepararea ceaiurilor, ti-ai comandat fierbatoare de apa de pe aliexpress?
5togo e lux raportat la ce vrei tu sa faci acolo.

Având in vedere ca chinezii sunt experți la ceai pe aliexpress chiar găsești produse de calitate. Ce detalii mai dorești sa stii? Eu am cerut o părere si ce opțiuni am, pentru a nu lua decizii proaste. Deci spui ca nu am opțiuni pana in 2000 de euro. O sa ma documentez in continuare.
 
Reply
#29
Nu stiu de ce, dar ma indoiesc ca acolo gasesti ceai de calitate.
Putin probabil sa aiba 99% marfa de calitate indoielnica si 1% marfa de top. In fine.

Problema ta este ca cerintele si costurile (home vs horeca) se bat cap in cap.
Sincer, mai degraba apropii clientii de ceai de un brew (sau invers) decat de espresso. Iar pentru brew ai solutii decente ca pret.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
#30
(11-05-2024, 15:05)horea.bucerzan Wrote:
(11-05-2024, 14:24)Ernest Valentin Wrote: Tu vrei sa faci afaceri in horeca investind 2000 de euro intr-un espressor.
Pai daca iti mai spunem ca ti-ar trebui si filtre de apa, te bagam in faliment inainte sa deschizi.
Eviti intrebarile colegilor in a da detalii, dar ai pretentia la cat mai mult ajutor.
Pentru prepararea ceaiurilor, ti-ai comandat fierbatoare de apa de pe aliexpress?
5togo e lux raportat la ce vrei tu sa faci acolo.

Având in vedere ca chinezii sunt experți la ceai pe aliexpress chiar găsești produse de calitate. Ce detalii mai dorești sa stii? Eu am cerut o părere si ce opțiuni am, pentru a nu lua decizii proaste. Deci spui ca nu am opțiuni pana in 2000 de euro. O sa ma documentez in continuare.

Ok, iei un espressor din asta automat ieftin. Si niste echipamente dubioase de pe aliexpress. Ingredientele si restul consumabilelor de unde? Din targ de la baietii ce le aduc cu masina de afara?
La final, prostul ala de client pentru ce da 15 lei pe un ceai? pentru niste desene pe pereti? 
Te uiti la coffee shop-urile din oras si vrei si tu da dai un dublu cu 12 lei. Si te gandesti ca, cu acel jura, faci la fel. In costurile produselor se baga si amortizarea echipamentelor. La tine un espresso ar trebui sa fie mai ieftin decat la 5togo, pentru ca investitia in calitate tinde spre zero.
Aeropress, V60, Kalita wave, Kinto 01, Hario Syphon, Gabi Master A, Comandante Nitro blade, Hario v1 scale, Acaia Pearl, Acaia Lunar,  Synesso, Mythos 1
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)