Espressoman fresh
Reghin
Salut
Folosesc o rasnita manuala Kinu Classic + Espressor Delonghi Dedica cu portafiltru bottomless si sita nepresurizata.
As vrea un upgrade, ca variante:
Sage Barista Pro (rasnita incorporata, pid);
Lelit Anita Pl42TEMD (rasnita incorporata, pid);
Lelit Ana PL41TEM (pid) + Rasnita (Lelit PL043MMI);
Lelit Anna + rasnita mea
Am vazut ca e necesar control pe temperatura, gradul de rasnire si presiune in functie de tipul boabelor de cafea. Delonghi nu prea m-a satisfacut, in general imi scoate cafeaua cu note amarui. Mentionez ca folosesc cafea prajita light de la prajitorii locale.
Espressoman infocat
București
Eu as păstra râșnița Kinu și cu Lelit 41. Râșniță incorporata in niciun caz, ai un Kinu foarte potent. Fred are tot cuțite conice, mă îndoiesc că vrei încă o râșniță cu același tip de cuțite , dacă vrei o schimbare de gust în ceașca poți încerca ceva cu cuțite plate.
Având în vedere că bei cafele prăjire light poate ar trebui sa faci o încercare și cu o râșniță cu cuțite plate, deoarece cele conice îți favorizează mai mult corpul și dulceața în ceașca.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special
Membru Anonim
Calafat
Dacă tot ai râșniță (foarte bună, zic eu) de ce te-ai uita la acel sage? Ala are o petardă de râșniță incorporată (pe care o plătești oricum) iar la ”calitatea” extracțiilor, nu mă pronunț.
Eu am un PL41TEM (cu PID) și sunt mulțumit de extracții.
PL043MMI and KINU SIMPLICITY feat ANNA PL41TEM & Staresso Mirage Pro 2023
Espressoman infocat
Bucuresti
te-ai trezit putin cam tarziu pt sage/breville ala.. a avut Altex 20% reducere la el pana acum cateva zile daca il cumparai prin aplicatie. Venea 2390 in conditiile in care cand a fost lansat era dublu ca pret fata de Sage Barista Express care e 2990. L-a comandat un prieten si o sa merg sa i-l "potrivesc" si revin cu impresii. Posibil rasnita lui sa nu fie o combinatie chiar proasta cu rasnita ta pt situatiile in care vrei ceva mai mult body si/sau convenienta. Eu am avut un sage barista express care are aceeasi rasnita si pe aceleasi cafele reuseam sa bat cafelele din oras (pe cele pe care chiar am insistat), dar erau mai mult medium sau dark nu light si mie imi place sa aiba mult corp cafeaua. Iese un espresso gros de zici ca e ulei din rasnita aia. Inima de cafea ii zice maica-mea. Bine, este nevoie si de un workflow ridicol ca sa iasa ceva. Faceam WDT si in dosing cup si apoi iar in cos dar doar in partea de sus + distribuitor + tamper calibrat. Dar Pro-ul vine la 10 bari din cate stiu fata de 14-15 la Express, deci s-ar putea sa fie ceva mai iertator pe aceeasi rasnita.
Espressoman fresh
Reghin
29-08-2024, 20:24
(This post was last modified: 29-08-2024, 20:25 by DanyC.)
Salut si le multumesc celor care mi-au raspuns.
Am mers pe varianta mai logica, Lelit PL41TEM + rasnita mea Kinu.
Am mai luat un suport de tampare, un portafiltru bottomless, un wdt si o solutie de curatare.
Cu Lelit am primit un Tamper Eureka, o canita gradata, un suport de tampare din cauciuc si o cana pentru frotat.
Sper sa dau de dulcele cafelei.